25/5/10

Ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου με μισθό 10.855 ευρώ

http://www.politis-gr.com/wp-content/woo_custom/247-thumb.png
Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ - ΣΤΑΘΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Νόμιμο ναι, ηθικό όμως; Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό γραφείο τουπρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.
Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της...
σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.
Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν. Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).
Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Έξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα! Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;
Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού «δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας». Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι. Με «διαταγή μετακίνησης» ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την «ημερήσια αποζημίωση» (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το «επίδομα αλλοδαπής» συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως. Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;
Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.

Ευχαριστώ,
Π.

19 σχόλια:

  1. Εχουν μυριστεί ότι ο Λαός έχει αποχαυνωθεί, όσοι αντιλαμβάνονται τι γίνεται είναι πολύ χεσμένοι από την διαφενόμενη αυριανή τους πτώχια και έχουν μουδιάσει οι αντιδράσεις τους, και μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

    Οι άνθρωποι είναι μοβόροι. Λειτουργούν αρκιβώς στα όρια ανοχής του κόσμου, τα οποία όλο και επεκτίνουν με τη σαλαμοποίηση του ξεπουλήματος του Έλληνα.

    Γιατί μα γιατί ο Στρτός δεν κάνει κάτι. Το '67 ο στρατός είχε επέμβει, σωτήρια, και είχε κάνει "Reset" στο πολιτικό σύστημα το οποίο επανήλθε με πολλές προσδοκίες από τον Λαό οι οποίες έμειναν όνειρο.

    Αυτό που χρειάζεται είναι πλέον ένα "Hard Reset" με εκκαθαρίση άπαντων σστους οποίους υπάρχει έστω ψίγμα υποψίας ανήθικότητας, και λέω ανηθικότητα διότι πλέον η νομιμότητα ή μη δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο κρίσης διότι οι αλήτες έκαναν τον νόμο λάστιχο και τον έχουν φέρει στα μέτρα τους.

    Να δούμε μετά ποια ασυλία, ποιά παραγραφή θα τους προστατεύσει από τις κάνες των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι νομιμο άρα και ηθικόν.
    Παει και τέλειωσε.
    Καθόμαστε και ασχολούμαστε με τους συνεργάτες της κυβέρνησης, της αξιότιμης αυτής κυβέρνησης και δεν δίνουμε βάση στα πραγματικά προβλήματα του λαού όπως η τρομοκρατία,οι μεταρυθμίσεις και οι παραγόμενες ζωοτροφές εν Ελλάδι οι οιοποίες βοηθούν τη χώρα να ανταπεξέλθει στας υποχρεώσεις μας έναντι τρίτων.
    Τούτη τη δύσκολη ώρα σύσωμη η κυβέρνηση αγωνιά δια την τύχη του έθνους και νυχθημερόν είναι σκυμένη πάνω απο τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
    Ειναι τουλάχιστο ανάρμοστο ο καθείς να σχολιάζει και να συκοφαντεί μία συνεργάτιδα του πρωθυπουργού η οποία αμοίβεται με 10000 ευρώ μηνιαίως. Ολοι γνωρίζουμε πως κανείς υπουργός ή βουλευτής δεν χρηματίζεται .Οπωςγνωρίζουμε και είναι σίγουρο πως δεν χρηματίζεται κανείς δημόσιος λειτουργός ή εφοριακός, ή υπάληλος της πολεοδομίας.
    Ασ αφήσουμε λοιπόν τους έντιμους αυτούς ανθρώπους να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο που μέχρι τώρα εργάζονταν και ποτέ ξανά κανείς να μην έχει τον παραμικρό ενδειασμό για την τιμιότητα και αυταπάρνηση των τιμημένων αυτών ανθρώπων που αποτελούν την κυβέρνησή μας.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ
    ΖΗΤΩ Ο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ευχαριστω για τη φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσαν να τις στείλουν στο ...Τόκιο όπου η αποζημίωση εξωτερικού είναι διπλάσια και μετά να τις ανακαλέσουν από εκεί, έτσι που να φτάνει ο μισθός τους στις 20.000 ευρώ τον μήνα...
    Τώρα θα μου πείτε να μη τους βάζω ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιοδεία Ερντογάν στη Λατινική Αμερική
    25-05-2010 13:30:53
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σε Βραζιλία, Αργεντινή και Χιλή κατά το διάστημα μεταξύ 25ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου.

    Στο πλαίσιο των επαφών του ο Τούρκος πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει στο 3ο Φόρουμ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ στις 26-29 Μαΐου στην πόλη Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

    Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αργεντινή όπου στις 31 Μαΐου θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

    Τέλος, ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Χιλή, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέιρα και μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη χώρα αυτή θα επιστρέψει στην Τουρκία.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Σκοπίων-Κίνας
    25-05-2010 13:59:05
    Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφκσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Στρατού της Κίνας Xu Caihou, όπως αναφέρει το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ζινουά.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τις στενές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και υποσχέθηκαν την ενίσχυση των στρατιωτικών τους επαφών.

    Ο Xu από την πλευρά του δήλωσε ότι η Κίνα προτίθεται να εργασθεί στενά με την ΠΓΔΜ για την περαιτέρω βελτίωση των πολιτικών σχέσεων, αλλά και την επέκταση της διμερούς συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

    Όσον αφορά τον στρατιωτικό τομέα, ο Xu Caihou επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, με τη συχνή και σε υψηλό επίπεδο ανταλλαγή επισκέψεων, καθώς και με την ουσιαστική συνεργασία στην εκπαίδευση προσωπικού.

    Ο Κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η στενή συνεργασία θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

    Ο Κονιάνοφσκι δε, ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας της χώρας του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία του με το αντίστοιχο υπουργείο της Κίνας, και είναι έτοιμο να συνεργασθεί ακόμη πιο στενά με την κινεζική κυβέρνηση για την εδραίωση των σχέσεων των δύο χωρών και των δύο Ενόπλων Δυνάμεων.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνιμη τουρκική ναυτική βάση στην πλάτη της Ελλάδας
    25-05-2010 08:30:17
    Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή και αναμεταδόθηκε από το ΑΠΕ.



    Το τουρκικό υποβρύχιο Saldiray (type 209) εν αναδύσει.


    Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου.

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη πριν δυο μήνες είχε ολοκληρωθεί μια νέα βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο με τουρκική χρηματοδότηση, ακριβώς για να επιχειρούν τουρκικά υποβρύχια.

    Τότε μάλιστα η βάση είχε εγκαινιαστεί με διμερή άσκηση όπου είχε συμμετάσχει το υποβρύχιο Dolunay (209/1200).

    Μετά την ψήφιση και του νόμου από το αλβανικό κοινοβούλιο, ουσιαστικά επισημοποιείται και τυπικά μια στρατηγική προσέγγιση που χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν μια νέα στρατιωτική συμφωνία για την συνεργασία σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο χθες Δευτέρα στην Άγκυρα.

    Η συμφωνία υπογράφτηκε από πλευράς Τουρκίας από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ και από πλευράς Σαουδικής Αραβίας από τον πρίγκιπα και αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας Χαλίντ μπιν Σουλτάν.

    Σύμφωνα με τον Μπασμπούγ, η συμφωνία αυτή θα συνεισφέρει στην ειρήνη και σταθερότητα στην Μέση Ανατολή, ενώ ο Σαουδάραβας πολιτικός τόνισε ότι οι «βαθιοί δεσμοί αδελφότητας» μεταξύ των δυο χωρών ήταν η αιτία (!) πίσω από αυτήν την συμφωνία.

    Η συμφωνία αυτή θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των ικανοτήτων τους.

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που συναντήθηκε νωρίτερα με τον μπιν Σουλτάν, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «θα συζητήσουμε πιθανή συνεργασία στην κατασκευή προϊόντων σχετικών με τον χώρο της άμυνας. Επίσης θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με την Σαουδική Αραβία. Αποσκοπούμε στην κοινή παραγωγή οπλικών συστημάτων που χρειάζονται οι δυο χώρες μας.»

    Υπενθυμίζεται ότι τουρκικές εταιρείες έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε αμυντικά προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας, οπως στην αναβάθμισης των σουδαραβικών Μ113.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Η Ελλάδα αλλοίωσε και παραποίησε (τα στοιχεία της). Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά και η Γερμανία δεν συμπεριφέρθηκε πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα του Συμφώνου Σταθερότητας». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποιίος σε συνέντευξή του που έδωσε σε γερμανικη εφημερίδα επιτέθηκε στους Γερμανούς κατηγορώντας τους ότι έκαναν πολύ λίγα για να προασπίσουν το ευρώ, το οποίο ταλανίζεται αφότου ξέσπασε η ελληνική κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφκσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Στρατού της Κίνας Xu Caihou, όπως αναφέρει το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ζινουά.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τις στενές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και υποσχέθηκαν την ενίσχυση των στρατιωτικών τους επαφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Αθήνα τουρκική αντιπροσωπεία για ΜΟΕ
    25-05-2010 15:26:31
    Δύο ημέρες μετά την κατάφωρη παραβίαση των ΜΟΕ από την τουρκική Αεροπορία το ΓΕΕΘΑ υποδέχεται τουρκική αντιπροσωπεία ... στο πλαίσιο της υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Η τουρκική αντιπροσωπεία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών θα επισκεφθεί την Αθήνα από 25 μέχρι 28 Μαΐου 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά έχουμε μπλέξει.Οι τύποι είναι χειρότεροι απο την πρώτη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και απείρως επαγγελματικότεροι των προηγουμένων.
    Βέβαια έχουν μυριστεί ότι σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν και θα πε΄φτουν φάπες, παρόλα αυτά όμως τίποτα...Άμα συνηθίσεις στη μάσα...ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ....10855 να είναι τα δευτερόλεπτά τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μην ξανακουσω οτι ειναι νομιμο,

    και βεβαια ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ

    "νομος ειναι το οργανο που νομιμοποιει την αυθαιρεσια των ισχυρων " Ρουσω

    ολα ΝΟΜΙΜΑ ειναι
    ποσους εχεται δει στη φυλακη ;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ας κάνουμε όλοι το εξής απλό : στείλτε στο email dialogue@politicalforum.gr (είναι το email με το οποίο επικοινωνεί ο πρωθυπουργός με τους πολίτες) συνημμένο το συγκεκριμένο άρθρο και με απλό ερώτημα : "Αληθεύει κύριε Πρωθυπουργέ?" για να δούμε τι απάντηση θα πάρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TO XIROTERO OMOS EINAI OI PLITHORIKES DIPLOMATIKES ANDIPROSOPIES STIS EUROPAIKES PROTEVOYSES..... STO PARIS IDIKA OPOY YPIRETOYN 15 STRATIOTIKOI AKOLOYTHOI..THAREI KAI OI GALLOI EINAI EXTHROI MAS!!!!!!
    STIN UNESCO EPISIS OPOY APO TA 14 MELOI OI 3 EXOYN TI THESI TOY PRESVI!!!!! 1 GRAMATEAS - 1 GIA NA STELNEI FAX - 1 ODIGOS - 1 ARXIOTHETIS & 1 LOGISTIS POY EXOYN PNIGEI STI DOYLIA KAI OI YPOLIPOI EINAI APOSPASMENOI APO DIAFORA YPOYRGIA ME GLIPSIMO FYSIKA.....I DOYLIA TOYS EINAI NA PARAKOLOYTHOYN TIS DIAFORES DIASKEPSIS KAI NA ENIMERONOYN TA YPOYRGIA TOYS POY FYSIKA TO KANOYN OTAN EXOYN XRONO META TA PSONIA TOYS
    FYSIKA OI APODOXES EINAI KATI ANALOGO M' AYTES POY ANAFEREI TO ARTHRO
    AYTOS POY THA VALEI TAXI STIN ELLINIKI DIMOSIA SPATALI MPEPEI N' ARXISEI APO EDW KAI SIGOYRA DEN THA EINAI O GIORGAKIS....SIGOYRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έμειναν ακόμη λεφτά και τρώνε; Αυτοί θα βάλουν τάξη στην Ελλάδα; αυτοί ούτε περίπτερο δεν μπορούν να κρατήσουν!

    Το περίεργο τελικά θα ήταν να μην πτωχεύαμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά συμβαίνουν και εις Λονδίνον (για να παραφράσω τον μακαρίτη Κωλέττη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και που να ξερατε ποια αλλη εχει παρει ο Δρουτσας στο υπουργειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τί γίνεται στὸ ἐξωτερικὸ καὶ ἰδίως σὲ χῶρες τῆς Ε.Ε. σὲ ἀνάλογες περιπτώσεις;
    Ἔχουμε κάποιο ἀντίστοιχο παράδειγμα γιὰ νὰ δοῦμε τί γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.