15/5/10

Η 91η Ημέρα Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας στην Νέα Υόρκη


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Νέα Υόρκη – 19 Μαίου, η διεθνής ημέρα Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας θα τιμηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκη με δημόσια εκδήλωση και την ανάρτηση της Ελληνικής Ποντιακής Σημαίας και της Σημαίας της Ελλάδας στο Bowling Green Park στο Μανχάτταν (γωνία του State Street και Broadway), και η εκδήλωση Μνήμης διοργανώνεται από την Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά και την Ομοσπονδία των Hellenic Societies of Greater New York. Η εκδήλωση Μνήμης θα περιλαμβάνει ομιλίες από ΄Ελληνες και Ελληνο-Αμερικανούς επίσημους και ηγέτες. Επίσης θα παρευρεθούν Αμερικανοί επίσημοι, συγγραφείς, διανοούμενοι, ακτιβιστές εναντίον των γενοκτονιών και εκπρόσωποι των Αμερικανικών κοινοτήτων των Αρμενίων και Ασσυρίων.

Ημερομηνία – 19 Μαίου, 2010 - ώρα 12 μ.μ. – 1 μ.μ.

Τόπος Bowling Green Park ( corner of Broadway and State Street in Lower Manhattan) NEW YORK CITY

Θέμα – Να τιμήσουμε την Ημέρα Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας, 19η Μαίου.

Εφέτος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας θα τιμηθεί επίσης και ο Πρέσβης της Σουηδίας για την πρόσφατη αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων Ποντίων.

Η Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα, την Κύπρο και πρόσφατα από την Σουηδία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αριθμός πολιτειών και πόλεων, περιλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης, έχουν αναγνωρίσει την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία με διάφορα ψηφίσματα και διακηρύξεις. Η διεθνώς αναγνωρισμένη ακαδημαική ομάδα για την μελέτη των Γενοκτονιών IAGS (International Association of Genocide Scholars) έχει επίσης αναγνωρίσει την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία.

Σειρά εκδηλώσεων ανα τον κόσμο τιμούν την 19η Μαίου, ως η διεθνής ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας που εκτελέστηκε από την τουρκική Οθωμανική κυβέρνηση, τους Νεότουρκους, και την Κεμαλιστική Τουρκία απευθείας υπό τας εντολάς του Μουσταφά Κεμάλ. Η γενοκτονική εκστρατεία της Τουρκίας των συστηματικών εκτελέσεων, σφαγών, εξοριών, βιασμών και πυρπολισμών χωριών με αποτέλεσμα την δολοφονία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού του Πόντου στις νοτιοανατολικές ακτές της Μαύρης θάλασσα – ξεκίνησε από την Οθωμανική τουρκική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και συνεχίστηκε στην εποχή της κεμαλικής Τουρκίας.

Εκτελέστηκε υπό τας διαταγάς διαφόρων ηγετών της τουρκικής κυβέρνησης – όπως του Ταλάτ Πασιά προς τιμή του οποίου δόθηκε τ΄ονομα του σε μια διάβαση, ο Μουσταφά Κεμάλ τιμάται ως ο «πατέρας των Τούρκων» και ο Τοπάλ Οσμάν (αρχηγός ομάδας ονόματι Chetes η ειδική αποστολή των οποίων ήσαν οι βιασμοί γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων) - σήμερα όλοι αυτοί τιμούνται από την Τουρκία με αγάλματα στην πατρίδα μας, τον Πόντο. Η Τουρκία σήμερα αρνείται την ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα.

Στον Καναδά η Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με οργανώσεις κατά την διάρκεια του Μαίου. Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στην ιστοσελίδα www.unitedwerockconcert.com.

Παρακαλούμε για αντίγραφο της πρόσκλησης για την εκδήλωση της Νέας Υόρκης ανοίξτε το PDF της Παν-Ποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά στον πιο κάτω σύνδεσμο (link) : http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/invitation_may_19_2010_english1.12555555.pdf

Παρακαλούμε τοποθετείστε την πρόσκληση σε καλή θέση και προωθείστε την σε συγγενείς και φίλους.

Την Τετάρτη 19 Μαίου, στις 7.30 μ.μ. στο Κέντρο Stathakion 22-51 Street, Astoria, NY 11105 θα μιλήσει η κα Φανούλα Αργυρού, Ελληνοκύπρια ερευνήτρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας η οποία θα έλθει από το Λονδίνο. Τίτλος της ομιλίας της « Από την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία στην Τουρκική εισβολής της Κύπρου», στα ελληνικά.

Η κα Φ. Αργυρού έχει ειδικότητα στην μελέτη των βρετανικών επίσημων αποδεσμευθέντων εγγράφων του Βρετ. Υπ. Εξωτερικών σε σχέση με την Κύπρο με πείρα πάνω από 20 χρόνια στο θέμα αυτό. ΄Εχει γράψει 8 βιβλια, αρκετές μελέτες, ομιλίες σε συνέδρια, εκατοντάδες άρθρα στον Ελληνο-κυπριακό Τύπο στην Κύπρο και συνεργάζεται με τις ομογενειακές εφημερίδες του Λονδίνου «Τα Νέα» και «Ελευθερία», και την «Σημερινή» της Κύπρου καθώς και με άλλες ως επίσης και το Ράδιο Πρώτο στην Κύπρο.

Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
Email:
cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org


16 σχόλια:

  1. Ακόμα θρηνούμε τους νεκρούς μας αν και έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας. Δεν ξεχνούμε, γιατί θα ήταν ύβρις στους προγόνους μας. Εκεί είναι οι πολλοί 94 γενιές. Εδώ οι λίγοι, μόλις 3-4. Τους τιμούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την δικαίωση της άδικης σφαγής των. Το χρέος που έχουμε είναι η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας. Η αρχή έγινε απο την Σουηδία και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, ας γίνει ποταμός να συμπαρασύρει και άλλες χώρες. Οι τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού δυστυχώς δεν έβαλε μυαλό στους νεοέλληνες. Σε αυτά τα χρόνια μάτωσε και συρρικνώθηκε η αδελφή Κύπρος, ενώ στην Θράκη και στο Αιγαίο τα σχέδια αλλαγής των συνόρων γίνονται ορατά. Και εμεις στην χειρότερη κατάσταση, οικονομία, σκάνδαλα, απαξίωση της πολιτικής, ανεργία κ.λ.π, θα υποδεχθούμε τον Νταγίπ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΣ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ ΚΑΙ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΣΥ ΔΟΞΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΥΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ!
    Χρήστος Βούλγαρης από Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κακό είναι ότι εμείς δεν έχουμε καταφέρει να αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τι φταίει; Τι πρέπει να γίνει;

    Στο Αντίβαρο υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνεχεια)

    ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
    Τα καλά και συμφέροντα

    Τα συμφέροντα που συνδέουν το Ισραήλ και την Τουρκία είναι βεβαίως μεγάλα και γι' αυτό πιστεύεται ότι η τωρινή κρίση μπορεί να ξεπερασθεί. Το Τελ Αβίβ ανησύχησε για το μέλλον του ύψους 668 εκατ. δολαρίων συμβολαίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό 170 τανκς τύπου Μ-60 που υπογράφηκε στις 29 Μαρτίου, ενώ ξεκινούσε η επιχείρηση των Ισραηλινών στη Ραμάλα. Τούρκοι πολιτικοί και οργανώσεις έχουν ζητήσει το πάγωμα της συμφωνίας, η οποία έχει μεγάλη σημασία για την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία. Η κυβέρνηση Ετζεβίτ έχει αντισταθεί στις πιέσεις αλλά παράλληλα δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να ανακοινώσει καμία νέα παραγγελία από το Ισραήλ ώσπου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
    Οι δύο άνθρωποι που ανέλαβαν εργολαβικά να κτίσουν τη σχέση του φιλοϊσραηλινού λόμπι με την Τουρκία ύστερα από έκκληση του Τουργκούτ Οζάλ τη δεκαετία του '80 συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην Ουάσιγκτον. Ο ένας, ο Νταγκ Φάιθ, είναι ο αρχηγός της φράξιας των «ιεράκων» της κυβέρνησης Μπους από τη θέση του υφυπουργού Αμυνας. Ο άλλος, ο Ρίτσαρντ Περλ, παίζει τον ίδιο ρόλο εκτός κυβερνητικού σχήματος. Και οι δύο καταβάλλουν προσπάθειες για να ξεπερασθεί το σοκ από την επίμαχη δήλωση Ετζεβίτ και επιχειρούν να πείσουν την ηγεσία του φιλοϊσραηλινού λόμπι ότι πρέπει να αγνοήσει τις δηλώσεις «ενός πρωθυπουργού που δεν φημίζεται πλέον για την πνευματική του διαύγεια» και να επικεντρωθεί στα «πολύ πραγματικά συμφέροντα που συνδέουν τα δύο λόμπι». Οπως και να έχει το πράγμα, η δήλωση Ετζεβίτ κλόνισε τη σχέση αυτή και για πρώτη φορά ανάγκασε το Ισραήλ να αναρωτηθεί πόσο φερέγγυος σύμμαχος είναι η Τουρκία.


    ΤΟ ΒΗΜΑ , 28-04-2002
    Κωδικός άρθρου: B13549A331
    .........................

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mr "James Mason" πως ειναι δυνατόν να καταφερουμε να αναγνωριστει διεθνως η γενοκτονία των Ελληνων του Πόντου, οταν υποβόσκει ενα τετοιο παρασκήνιο;Προσεξε την ημερομηνια του αρθρου!
    ..............................
    Ο «εμφύλιος» των λόμπι
    * Οι δηλώσεις Ετζεβίτ περί γενοκτονίας των Παλαιστινίων προκάλεσαν την οργή των μέχρι πρότινος συμμάχων της Αγκυρας εβραϊκών οργανώσεων

    ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν μιλάει σε διάσκεψη των εβραϊκών οργανώσεων στο Σικάγο. Ο Ετζεβίτ φαίνεται ότι κατέστρεψε 80 χρόνια συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν εβραίοι υπέρ της Τουρκίας
    Χρειάστηκε μία μόνο φράση του γηραιού τούρκου πρωθυπουργού για να τιναχθεί στον αέρα η στενή σχέση του φιλοϊσραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ με την Αγκυρα. Ο Μπουλέντ Ετζεβίτ δεν είναι βέβαιο πως συνειδητοποιούσε τι ακριβώς ξεκινούσε όταν στις 4 Απριλίου ονόμασε «γενοκτονία» την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον των Παλαιστινίων. Λίγες ημέρες μετά εννέα από τις ισχυρότερες εβραϊκές οργανώσεις έστελναν μια σκληρή επιστολή προς τον κ. Ετζεβίτ στην οποία τόνιζαν ότι «οι ενέργειες του Ισραήλ είναι ευθέως ανάλογες με τις ένοπλες επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον Κούρδων». Με άλλα λόγια τού υπενθύμιζαν ότι αν το Ισραήλ διέπραξε γενοκτονία, το ίδιο έχει κάνει πριν η Αγκυρα. Η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι λίγους μήνες πριν οι ίδιες ακριβώς οργανώσεις είχαν στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους με την οποία του ζητούσαν να αυξήσει τη βοήθεια προς την Τουρκία με το επιχείρημα πως «η στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία της Αγκυρας με το Ισραήλ συνεχίζεται ακλόνητη».
    Η οργή των εβραϊκών οργανώσεων μετά τις δηλώσεις Ετζεβίτ ανάγκασε τον πρόεδρο της Αμερικανικής Ενωσης Εβραίων Φίλων της Τουρκίας να γράψει επιστολή προς τα μέλη της στην οποία έθετε το ερώτημα «κατά πόσον έχει νόημα η συνέχιση της λειτουργίας της Ενωσης», τονίζοντας ότι «χρησιμοποιώντας τον όρο γενοκτονία ο Ετζεβίτ κατέστρεψε 80 χρόνια συστηματικής προσπάθειας που κάναμε εμείς οι σεφαρδίτες εβραίοι υπέρ της Τουρκίας... Αγωνιστήκαμε εναντίον των λόμπι των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Αράβων. Γράφαμε επιστολές σε αμερικανικές εφημερίδες κάθε φορά που δυσφημούσαν την Τουρκία. Παρελάσαμε στις τουρκικές παρελάσεις με αμερικανικές, τουρκικές και ισραηλινές σημαίες... Μας πονάει να ακούμε τον όρο γενοκτονία από τον πρωθυπουργό κ. Ετζεβίτ, ειδικά όταν εκείνος δήλωσε επανειλημμένα στο παρελθόν πως η λέξη αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρά μόνο σε σχέση με το ολοκαύτωμα του εβραϊκού λαού!».
    Οι τούρκοι διπλωμάτες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να περιορίσουν τη ζημιά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τους. Ο ίδιος ο κ. Ετζεβίτ επιχείρησε να διορθώσει τα όσα είπε και ο τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Φαρούκ Λευλόγλου κάλεσε σε συνάντηση την ηγεσία του φιλοϊσραηλινού λόμπι, η οποία όμως δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε. Παρ' όλα αυτά η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Αγκυρα και στο φιλοϊσραηλινό λόμπι έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα. Βετεράνος ισραηλινός διπλωμάτης υπογράμμιζε χαρακτηριστικά: «Ολα μπορεί να ξεχασθούν αλλά η δήλωση περί γενοκτονίας, όχι. Από εδώ και πέρα θα πλανάται το ερώτημα αν και κατά πόσον η Τουρκία είναι αξιόπιστος σύμμαχος».

    (συνεχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον "Nemo" παντα.
    Το σοβαροτερο κοματι του δημοσιευματος(που θα πρεπει να μας βαζει σε σκεψεις γιατι ολα αυτα τα χρονια "τρωγαμε πορτα" οσες φορες προσπαθησαμε να διεθνοποιήσουμε το ζητημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου), ειναι κατα την αποψη μου το ακόλουθο:


    "χρησιμοποιώντας τον όρο γενοκτονία ο Ετζεβίτ κατέστρεψε 80 χρόνια συστηματικής προσπάθειας που κάναμε εμείς οι σεφαρδίτες εβραίοι υπέρ της Τουρκίας... Αγωνιστήκαμε εναντίον των λόμπι των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Αράβων. Γράφαμε επιστολές σε αμερικανικές εφημερίδες κάθε φορά που δυσφημούσαν την Τουρκία. Παρελάσαμε στις τουρκικές παρελάσεις με αμερικανικές, τουρκικές και ισραηλινές σημαίες..."


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Προσεξε την ημερομηνια του αρθρου!
    (28-04-2002)<

    Δηλαδή οκτώ χρόνια πριν. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει. Όποιος εξακολουθεί να κοιτάζει πίσω, είναι βέβαιο ότι θα σκοντάφτει περπατώντας μπροστά. Αν δεν είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αλλαγές, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Όπως άξιοι της μοίρας μας είμαστε, αφού δεν μπορέσαμε να κτίσουμε ένα λόμπυ αντάξιο όχι μόνο του εβραϊκού, όχι μόνο του τουρκικού, αλλά ούτε του σκοπιανού. Διότι, μην γελιέσαι, ενώ η Ελλάδα έχει και πολλούς επιχειρηματίες και πολλούς πολιτικούς και πολλούς επιστήμονες στις ΗΠΑ και όχι μόνο, οι Σκοπιανοί έχουν δυνατότερο λόμπυ από εμάς, που έχουμε το πιο αδύναμο απ' όλους. Αντί να κλαίγεσαι σαν γυναικούλα, μπορείς να μου πεις γιατί, σαν άνδρας; Εκτός αν παραδέχεσαι ότι όλοι οι άλλοι είναι εξυπνότεροι και ικανότεροι από εμάς. Είναι;

    Όσο για τις ειρωνείες σου, λυπάμαι που μόνον αυτές σου έμειναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει."

    Αναφερε εστω και ενα!

    Και δεν υπηρξε διαθεση ειρωνιας απο πλευρας μου!Αλλα με την φατσα του μακαρίτη του James Mason που "μόστραρες" πως ηθελες να σε αποκαλέσω;Οσο για τα υπόλοιπα ΚΑΙ οι Σκοπιανοί ΚΑΙ οι Τούρκοι ξοδευουν σχεδον ενα ΑΕΠ για προπαγανδιστικούς λόγους(δημιουργοντας και τα αναλογα λομπι στις ΗΠΑ)!Εχουμε εμεις παρόμοια δυνατότητα ελιγμων οντας μελη της ΕΕ, ειδικοτερα δε απο την περιοδο που εισήλθαμε στην "ευρωζωνη", με τα αφεντικα μας τους Ευρωπαιους να ελεγχουν που πηγε και το παραμικρο "σέντσι";

    "Δει δη χρηματων ω ανδρες Αθηναιοι και ανευ τουτων, ουδεν εστιν γενεσθαι..."

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μια διευκρινηση("Nemo" σ'εσενα απευθύνομαι).Μηπως εννοείς να ενεργοποιήσουμε την Ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ;Διοτι αν εννοεις κατι τετοιο η απάντηση ειναι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    Και αν θεωρεις υπερβολικη την αντιδραση μου, δες ποσο ενωμένοι ειναι.Η ιστοσελίδα ειναι δική τους και παρουσιάζει σε όλη της την "μεγαλοπρεπεια" την "ενότητα" του εν ΗΠΑ Ελληνισμού!

    http://www.kalami.net/

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΩΡΑ...ΕΣΥ "ΜΕΓΑΛΕ" ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟ ΩΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Η ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ Κ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Κ ΑΠΑΤΕΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
    Ο κύριος Λυκομήτος και το ΚΑΛΑΜΙ 1. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΡΓΡΑΦΙΑ, ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ Κ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1993
    2. ΕΠΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΤΙΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΛΕΙΣΤΟΣ ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ -ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ - ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΑΥΤΗΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΜΙΛΙΟΥ ΜΕ ΒΡΧΙΟΛΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΟ
    3. ΙΟΥΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΟΜΕΒΡΙΟ 1993 ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ
    ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ ΦΑΝΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΒΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ
    4. ΤΟ 1984 ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΦΡΩΣΕ 7000$ ΔΟΛΑΡΙΑ Κ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...

    ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ Η ΑΡΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ "ΜΕΓΑΛΕ" ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΙ(ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΑΠΑΤΕΩΝΑ (ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΟΥ Η ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ)"ΜΕΓΑΛΕ" ΛΥΚΟΜΗΤΡΟ
    Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΣ-ΚΑΛΑΜΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ bLOG GREEKAMERICANNEWSAGENCY KAI ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΣ
    http://greekamericannewsagency.blogspot.com/2010/02/john-apocotos_21.html
    ΘΕΛΕΤΕ Κ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΕΧΕΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟ 1989(ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ Κ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=6152:2010-04-17-19-23-23&catid=5:2010-01-19-17-33-21&Itemid=20
    ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ
    ΑΜΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Κ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΕΚΕΙ
    ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ "ΜΕΓΑΛΕ"
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ (ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ) ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΛΑΔΗ) ΓΚΕΓΚΕ; ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΝΤΑΝ

    Ο ΜΟΡΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΜΟΡΤΗ", χαιρομαι που επιβεβαιώνεις αυτα που εγραψα πιο πανω για τον Ελληνισμό των ΗΠΑ!Στον "Nemo" να τα πεις αυτα που εξακολουθει να ονειροβατεί!Περιττο βεβαια να αναφερω οτι τα στοιχεια που παρεθεσες αρχειοθετηθηκαν προς περαιτερω χρηση!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >Περιττο βεβαια να αναφερω οτι τα στοιχεια που παρεθεσες αρχειοθετηθηκαν προς περαιτερω χρηση!<

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ, τα σκουπίδια απειλούν τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Μίνω,

    Ένα απ' αυτά που έχει αλλάξει, είναι η ρήξη Ισραήλ Τουρκίας. Η τελευταία στηρίζει την Τεχεράνη και όσο το κάνει αυτό και διολισθαίνει στο στοιχείο της, δηλαδή το Ισλάμ, είναι αδύνατον να τα βρει με το Ισραήλ.

    Κατά τα άλλα, επιβεβαιώνεις αυτό που λέω. Αν δεν μπορούμε να έχουμε μία Ομογένεια δεμένη, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Ασφαλώς δεν αναφέρομαι στις ειρωνείες σου για το άβαταρ που χρησιμοποιώ, αλλά στο κουτσαβακίστικο, ψευτομάγκικο στιλ καφενείου. Ίσως σου λείπει η ανατροφή. Μπορείς να είσαι ανάγωγος με τους όμοιούς σου, όχι όμως και μ' εμένα. Δεν νομίζω να σου έδωσα ποτέ αφορμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. nemo δυστυχως δεν ειχα την τυχη να μεγαλώσω σε "σαλόνια" όπως εσυ(και ορισμένοι ακόμα απο τους "συνδαιτημόνες" εν τω παροντι ιστοτόπω που ενοχλουνται απο τον τροπο γραφης μου)καθοτι απο πολυ μικρος(τωρα ειμαι 56)
    "ειμαι στην πιατσα" και ο,τι καταφερα στην ζωη το καταφερα μονος μου!Και σαφως ειμαι πολύ περηφανος για αυτό!Βλεπεις φιλε μου "ολα τα δαχτυλα του χεριου δεν ειναι ίδια"!
    Εθιξες ομως το θεμα της αδυναμίας του Ελληνικού κρατους να δημιουργησει "λομπι" στο εξωτερικο για να προάγει τα εθνικα μας θεματα και πανω σ'αυτο σου εθεσα ενα ερωτημα το οποιο αφησες αναπαντητο!Το επαναλαμβανω λοιπόν!
    Εχουμε εμεις ως μελη της ΕΕ δυνατότητα ελιγμων παρομοια μ'αυτην της Τουρκίας και των Σκοπίων, ειδικοτερα δε απο την περιοδο που εισήλθαμε στην "ευρωζωνη", με τα αφεντικα μας τους Ευρωπαιους να ελεγχουν που πηγε και το παραμικρο "σέντσι";Και αναφερομαι στα θηριωδη ποσα που ξοδευουν αυτες οι χωρες με σκοπό την προπαγανδα!Για τον Ελληνισμο του εξωτερικού βεβαια ουτε λόγος, εφοσον οπως και εσυ παραδεχτηκες, ζει στην "καρακοσμάρα του"!Για ριξε ομως ακομα μια ματια σ'αυτο το σημειο του δημοσιευματος και προσπαθησε να καταλαβεις ποσο δυσκολο ειναι για εμας σημερα να "σπασουμε" μια παραδοση 80 χρονων(μονοι τους το παραδεχονται)!

    "χρησιμοποιώντας τον όρο γενοκτονία ο Ετζεβίτ κατέστρεψε 80 χρόνια συστηματικής προσπάθειας που κάναμε εμείς οι σεφαρδίτες εβραίοι υπέρ της Τουρκίας... Αγωνιστήκαμε εναντίον των λόμπι των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Αράβων. Γράφαμε επιστολές σε αμερικανικές εφημερίδες κάθε φορά που δυσφημούσαν την Τουρκία. Παρελάσαμε στις τουρκικές παρελάσεις με αμερικανικές, τουρκικές και ισραηλινές σημαίες..."


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είναι θέμα «σαλονιών», αλλά χαρακτήρα και ανατροφής. Σε πολλά «σαλόνια» παίρνεις κακή ανατροφή, εν αντιθέσει με φτωχικά που δίνουν άριστη. Όσο για το κουτσαβακίστικο ύφος βλαχοδήμαρχου, που σε διακρίνει, αυτό δεν αποκτάται στην πιάτσα, αλλά οφείλεται αποκλειστικά στον άνθρωπο. Εμένα σεν μπορείς να με κρίνεις, διότι δεν ξέρεις ούτε ποιος είμαι, ούτε από πού κατάγομαι, ούτε τι έχω κάνει στην ζωή μου. Μόνον από την εδώ συμπεριφορά μου. Αλλού, λοιπόν, τι φτηνές παρλαπίπες σου. Τέλος τα προσωπικά.

    >Εχουμε εμεις ως μελη της ΕΕ δυνατότητα ελιγμων παρομοια μ'αυτην της Τουρκίας και των Σκοπίων, ειδικοτερα δε απο την περιοδο που εισήλθαμε στην "ευρωζωνη", με τα αφεντικα μας τους Ευρωπαιους να ελεγχουν που πηγε και το παραμικρο "σέντσι";<

    1) Βεβαίως έχομε την δυνατότητα, άλλο αν δεν της κάναμε ποτέ χρήση. Όσο για το ότι οι Ευρωπαίοι «ελεγχουν που πηγε και το παραμικρο "σέντσι", μάλλον ούτε ο ίδιος πιστεύεις αυτά που λες. Αν το ήλεγχαν, θα είχαμε καταλήξει στα σημερινά χάλια; Πώς άφησαν τα «θηριώδη» ποσά να γίνουν κότερα, βίλες και πολυτελής διαβίωση των παντός είδους επιτηδείων και θα απαγόρευαν «τάχα» να γίνουν ποσά για προπαγάνδα και στήριξη της Ομογένειας; Μα εδώ τους βρίσαμε, τους ανθρώπους (πληροφορήσου για το περιστατικό Μπακογιάννη vs. Γκατζούλη), διότι τάχα ασκούν δική τους πολιτική και σου φταίνε οι ... Εβραίοι;

    2) Τα lobbies δεν κτίζονται από σήμερα μέχρι αύριο, αλλά σε βάθος πολλών χρόνων. Έπρεπε να είχαμε διαθέσει κονδύλια από τότε που δεν ήμασταν ακόμη στην ΕΟΚ/ΕΕ και όχι από χθες. Με συγχωρείς, αλλά καταλαβαίνεις ότι λες ανοησίες, ή όχι; Αν είσαι, όπως λες, 56 ετών, θα έπρεπε να σε διακρίνει περισσότερη ωριμότητα. Ούτε αυτή είναι ίδιον όλων των ανθρώπων και δη των φανατισμένων υπέρ ή εναντίον κάποιου/ων.

    Αν αυτά που γράφω δεν ικανοποιούν τα αντισημιτικά σου αισθήματα και θέλεις να συνεχίσεις να κλαις την μοίρα σου αναζητώντας υπαίτιους της κακομοιριάς μας στον έναν και τον άλλον, κάνε το. Άλλωστε, παλιό ελληνικό χούι είναι, το οποίο δεν μας αφήνει να διορθώσομε τα λάθη μας. Εγώ δεν θα σε ακολουθήσω στις γυναικουλίστικες κλάψες σου. Έχω μάθει να είμαι ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μου, είτε ως άτομο, είτε ως έθνος.

    Τ Ε Λ Ο Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. OK "Captain"!Σεβαστό το αιτημα σου!Τελος(για την ωρα)!
    Εν ευθέτω χρόνω λοιπόν!
    До свидания


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.