20/5/10

«Δεν αποσκοπούμε στην πρόκληση κρίσης στο Αιγαίο», λέει ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Η Τουρκία «δεν αποσκοπεί στην πρόκληση κρίσης στο Αιγαίο, αλλά στην εκπαίδευση της πολεμικής αεροπορίας», σύμφωνα με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός, Ιλκέρ Μπασμπούγ, που επανέλαβε τη θέση της τουρκικής πλευράς, να μην φέρουν οπλισμό τα πολεμικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το Αιγαίο.

Ο αρχηγός των ενόπλων τουρκικών δυνάμεων υποστήριξε ότι "τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις, πετούν δίχως οπλισμό" και ότι "οπλισμένα πετούν μόνο λίγα αεροσκάφη που τα συνοδεύουν".

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", ο Ιλκέρ Μπασμπούγ αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στη συνάντηση που είχε πριν από 15 μέρες στις Βρυξέλλες με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο, Ιωάννη Γιάγκο. Ο Τούρκος επιτελάρχης, ανέφερε πως είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι "τα ελληνικά αεροσκάφη πετούν οπλισμένα" και ζήτησε "να αφαιρέσουμε τα όπλα αυτά και να μειώσουμε το βαθμό απειλής".

Χαρακτήρισε δε λανθασμένη την αντίληψη "περί μείωσης των ωρών πτήσης", υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να διατηρείται σε συγκεκριμένο επίπεδο η πολεμική ετοιμότητα των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας". "Εμείς κρατάμε στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο τις ώρες πτήσεις. Πέραν τούτου, φυσικά και θα πετάμε στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εκπαιδευτικές πτήσεις και πάνω από τη θάλασσα. Ένα μέρος των πτήσεων πραγματοποιείται στη Μεσόγειο".

Τέλος, δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεχθεί πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα θα έρθει. "Εάν υπάρξει πρόσκληση, θα πάω ευχαρίστως και εγώ και οι υπόλοιποι αρχηγοί όπλων", πρόσθεσε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟN 40/2010
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Αρχηγός των τουρκικών ΕΔ Στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι, στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ι. Γιάγκος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, όπως έχει αναφερθεί και στην υπ’ αριθμόν 34/2010 Ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΕΘΑ της 5ης Μαΐου 2010.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε και υποστήριξε τις πάγιες εθνικές θέσεις της χώρας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,.geetha.mil.gr

3 σχόλια:

  1. Ο Μπασμπουγ εχει υπεβολικα μακροστενο κρανιο σαν την Διαμαντοπουλου. Ο νοων νοειτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό σχόλιο ρε, 20 Μαϊου 2010 2:09.
    Σόϊ θα ΄ναι. Να ψάξουμε το γενεαλογικό τους δέντρο.....τι μπούρδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι ρίξτε και κανένα πύραυλο να δοκιμάσετε την ευστοχία σας .
    εμείς εθελοντες για στόχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.