20/5/10

Η Εθνική δεν έχει λάβει ποσό από τα κέρδη της τουρκικής Φινάνσμπανκ

Δεν έχει γίνει μεταφορά κερδών από την τουρκική τράπεζα Φινάνσμπανκ προς την Εθνική Τράπεζα στην Ελλάδα δηλώνει ο Ομέρ Αράς, πρόεδρος της τουρκικής τράπεζας που είναι θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», ο κ. Αράς απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη φημολογία περί μεταφοράς χρημάτων προς την Εθνική και είπε ότι «εξαιτίας της μείωσης των κερδών των τραπεζών στην Ελλάδα, τόσο της Εθνικής, όσο και των υπόλοιπων τραπεζών, εμφανίζεται μια εικόνα σχετικής αύξησης των κερδών της Φινάνσμπανκ εντός του ομίλου. Η Φινάνσμπανκ δεν έχει μοιράσει ούτε μία λίρα μέρισμα από τα κέρδη της και δεν σχεδιάζει να το κάνει. Το σύνολο του κέρδους προστίθεται στο κεφάλαιο της τράπεζας και σκοπός είναι η επέκταση της Φινάνσμπανκ στην Τουρκία. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα μεταφοράς κέρδους».

Επίσης, ο ίδιος λέει «δεν λειτουργούμε ως υποκατάστημα της Εθνικής. Η Φινάνσμπανκ λειτουργεί στην Τουρκία ως τουρκική τράπεζα. Μας ελέγχει το Συμβούλιο Ελέγχου Τραπεζών και έχουμε ένα άκρως υγιή ισολογισμό. Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε Οι στόχοι που θέσαμε με τον προϋπολογισμό του 2010 αφορούν ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο του τραπεζικού τομέα στην Τουρκία και τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου μας επιβεβαιώνουν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Ερώτημα (εύλογο):
    Μπορεί καποιος να μου εξηγείσει ποιός ο λόγος που η Εθνική αγόρασε την Τουρκική Τράπεζα? Εκτος κι αν την αγόρασε για να την πουλήσει αργότερα και (ίσως) να καρπωθε΄πι την υπεραξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, ήταν χάλι η τουρκική οικονομία τότε και θέλησαν να την στηρίξουν με 4-5 δις ευρώ οι εδώ γιουσουφάκηδες εδώ και "αγόρασαν" τράπεζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.