13/5/10

ΥΕΘΑ - Διευκρινίσεις για τουρκική επιχείρηση "Μεσογειακή Ασπίδα"

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την τουρκική επιχείρηση "Μεσογειακή Ασπίδα" («Operation Mediterranean Shield) που έχει πεδίο δράσης τη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και αποτέλεσε και τη βάση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Θ. Δρίτσα και Π. Λαφαζάνη, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίστηκαν τα εξής:

- Η Τουρκία οργανώνει από το 2006 τη συγκεκριμένη επιχείρηση επικαλούμενη σειρά γενικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης προσώπων, καθώς και για την εφαρμογή των απαγορεύσεων ως προς τη διάδοση διαφόρων κατηγοριών όπλων.

- Η τουρκική επιχείρηση «Operation Mediterranean Shield» με πεδίο δραστηριοτήτων τη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, γίνεται σε συνδυασμό με την επιχείρηση «Active Endeavor» που πραγματοποιείται από το 2001 υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και με την επιχείρηση «UNIFIL II», που πραγματοποιείται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η «Operation Mediterranean Shield» ποτέ ως τώρα δεν έχει αναπτύξει δραστηριότητα στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.