13/5/10

90 χρόνων ο Βάσος Λυσσαρίδης

''Χρειαζόμαστε μια πανεθνική στρατηγική γιατί η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Κύπρο με Ιβροποίηση, απειλεί τη Θράκη με Κυπροποίηση και το Αιγαίο με διχοτόμηση'', είπε ο κ. Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι ''το σύνολο του έθνους είναι ανάγκη να πάρουμε τις ευθύνες μας στα χέρια μας και να καθοδηγήσουμε αυτό το λαό προς τη σωστή κατεύθυνση''.


Την 90η επέτειο των γενεθλίων του γιόρτασε σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε προς τιμή του το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος, στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία.

Μιλώντας κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης όλες αυτές τις δεκαετίες μαρτύρησε ολόκληρη τη νεότερη κυπριακή ιστορία, όχι ως παθητικός θεατής, ως πρωταγωνιστής και κυρίως ως αγωνιστής, προσθέτοντας ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι παρών και μέτοχος και πρωταγωνιστής στους αγώνες του λαού μας για τερματισμό της κατοχής, για ελευθερία της πατρίδας μας.

Από την πλευρά του ο κ. Λυσσαρίδης εξέφρασε βαθιά συγκίνηση για τα αισθήματα που δείχνουν στο πρόσωπο του και πρόσθεσε: ''Αυτή η στιγμή θα μείνει αξέχαστη για όσο χρονικό διάστημα ακόμη θα βρίσκομαι μαζί σας, αλλά μαζί σας θα βρίσκομαι και μετά τον θάνατο'', όπως είπε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Λυσσαρίδης προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι δεν είναι απλώς η διχοτόμηση, η οποία είναι ένας κίνδυνος, αλλά η Αλεξανδροποίηση, προσθέτοντας ότι ''αν αποδεχτούμε λύσεις που θα οδηγούν σε λειτουργική διχοτόμηση και επικυριαρχία της Τουρκίας στις ελεύθερες περιοχές, αν αποδεχθούμε έμμεση νομιμοποίηση του εποικισμού, πολύ φοβούμαι ότι η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού''.

''Χρειαζόμαστε μια πανεθνική στρατηγική γιατί η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Κύπρο με Ιβροποίηση, απειλεί τη Θράκη με Κυπροποίηση και το Αιγαίο με διχοτόμηση'', είπε ο κ. Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι ''το σύνολο του έθνους είναι ανάγκη να πάρουμε τις ευθύνες μας στα χέρια μας και να καθοδηγήσουμε αυτό το λαό προς τη σωστή κατεύθυνση''.

Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι αισθάνεται τυχερός γιατί βρέθηκε ''στις τάξεις μιας οικογένειας με πατριωτικές παραδόσεις, με αγώνες'' και πρόσθεσε πως σήμερα και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και όλοι οι παρόντες στην εκδήλωση ''μου δίνεται καινούργια δείγματα γραφής ότι αυτή η οικογένεια, η ΕΔΕΚ, θα συνεχίσει τους αγώνες μέχρι τη δικαίωση''.

Ανέφερε ότι ''πέραν των 70 χρόνων δημόσιας ζωής είναι μακρά διαδρομή'' και ότι η τύχη του επεφύλαξε ''να μαρτυρήσει εθνικές τραγωδίες, εθνικές ανατάσεις και εθνικές αναστάσεις''.
Sigmalive

1 σχόλιο:

  1. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Λυσσαρίδης προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι δεν είναι απλώς η διχοτόμηση, η οποία είναι ένας κίνδυνος, αλλά η Αλεξανδροποίηση, προσθέτοντας ότι ''αν αποδεχτούμε λύσεις που θα οδηγούν σε λειτουργική διχοτόμηση και επικυριαρχία της Τουρκίας στις ελεύθερες περιοχές, αν αποδεχθούμε έμμεση νομιμοποίηση του εποικισμού, πολύ φοβούμαι ότι η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού''.

    Για κακή μας τύχη έχει και πάλι δίκαιο ο Γιατρός και για ακόμη χειρότερη (τύχη) οι πλειοψηφεία των πολιτικών και πολιτών της Κύπρου δεν το αντιλαμβάνεται... Το γεγονός ότι εξακολουθούμε να ζούμε όπως ζούμε σήμερα, οφείλεται περισσότερο στην τύχη, λιγότερο στον Τάσο και στον... Ντεκτας και την αδιαλλαξία του(τραγική ειρωνεία)...
    Τώρα ο Τάσος πέθανε, ο Ντεκτάς γέρασε και η τύχη χάνεται... Πόσο θα αντέξουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.