6/5/10

«Αν ο Αττίλας φύγει, θα φύγουμε»

«ΑΝ ΦΥΓΕΙο τουρκικός στρατός από την Κύπρο, εγώ δεν θα μείνω», δηλώνει ο πρώην Βρετανός βουλευτής Day, που εκπροσωπεί τους 3.000 Βρετανούς που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ο Stephan Day, που χρημάτισε επί 15 χρόνια βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, ζει εδώ και πέντε χρόνια στην κατεχόμενη Κύπρο.
Ο ίδιος μιλώντας στην τουρκική Σαμπάχ τόνισε: «Όταν ο τουρκικός στρατός ήρθε στο νησί, έφερε τη δημοκρατία και στην ε/κ πλευρά. Οι Ε/κ πραξικοπηματίες έπεσαν από την εξουσία και στο νότιο τμήμα του νησιού επικράτησε η δημοκρατία».

Ο Dayέχει αναλάβει τη Διεύθυνση του Βritish Resident’sSociety. Ο ίδιος τόνισε ότι οι Βρετανοί στο νησί είναι ικανοποιημένοι από την τουρκική εγγύηση και πρόσθεσε: «Οι Βρετανοί εκλαμβάνουν τον τουρκικό στρατό ως εγγύηση στο νησί».

Ο Dayείπε πως η Βρετανία έκανε λάθος κατά την ένταξη των Ε/κ στην Ε.Ε. και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο λάθος όχι μόνο της Βρετανίας, αλλά γενικότερα της Ε.Ε., ήταν το ότι δέχθηκαν τον ε/κ τομέα στην Ε.Ε. χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα των ακινήτων».

Ο πρώην Βρετανός βουλευτής είπε πως ο Ε/κ δικηγόρος της υπόθεσης Όραμς απείλησε ακόμη και τους Βρετανούς που είχαν νοικιάσει σπίτια στα κατεχόμενα και διέμεναν στο ξενοδοχείο Dome. Ακόμη είπε ότι οι Ε/κ, οι οποίοι εποφθαλμιούσαν ακόμη και τις συντάξεις των Βρετανών στη βόρεια Κύπρο που έπαιρναν στη χώρα τους, καθώς και τα ακίνητά τους, απείλησαν με τον ίδιο τρόπο 200.000
Τ/κ που ζουν στο Λονδίνο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

9 σχόλια:

  1. Είναι αυτό που λέμε "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παρεξηγήσατε το παιδί. Οι Εγγλέζοι είναι φίλοι μας και εταίροι μας στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μη σκίσεις κανα καλτσόν Day... Σε ποιανού ΕλληνοΚύπριου την κλεμμένη κατοικία μένεις; Την διαβίωσή σου την έχει αναλάβει ο κατοχικός στρατός για να βγαίνεις και να λες τα αλτσαχαϊμερικά σου; Από εκεί παίρνεις τα σκονάκια για τις μπούρδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα τσακίδια και να μην ερθείς ξανά ποτέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 200.000 χιλιάδες τουρκοκύπριοι στο λονδίνο? για να θυμιθούμε το δημοψήφισμα που ήταν μόνο 3%. δεν βγαίνουν τα κουκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν η Αγγλία μέσω του Άγγλου πρέσβη Λίντλεϋ, ζητούσε επίμονα από τον Πλαστήρα και με απειλές κατά της χώρας μας, να μην καταδικάσει τους Έξη (6) υπεύθυνους γενίτσαρους μοναρχικύς (πολιτικούς & αρχιστράτηγο) της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Πλαστήρας απήντησε:


    «Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλίας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μια πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»



    ΈΤΣΙ ΠΡΈΠΕΙ , ΥΠΕΡΉΦΑΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. YΠΕΡΟΧΑ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ (ΤΟΥΡΚΟΥΣ) ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ (ΑΓΓΛΟΙ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ"-ΚΛΕΦΤΟΑΠΟΔΟΧΟΙ)! ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΩΡΑ (ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΟ ΜΠΟΥΦΑΝ) ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗν ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ "ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ" (ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΟΥΣ) ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?).ΑΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ!
    Χρήστος Βούλφαρης απο Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.