3/5/10

«Να απαγορευτεί η μπούρκα από την Ε.Ε.»

Η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και μέλος των Ελευθερων Δημοκρατών της Γερμανίας Σιλβάνα Κοχ-Μερίν ζήτησε σήμερα την απαγόρευση της μπούρκας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα ήθελα η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη να απαγορεύσει την μπούρκα σε κάθε της μορφή» δήλωσε η Κοχ-Μερίν στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι Βέλγοι βουλευτές, σε μια πρώτη ψηφοφορία, ενέκριναν την απαγόρευση της μπούρκας ενώ στη Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη γενική απαγόρευσή της μέσα στον Μάιο.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, προειδοποίησε σήμερα για αντιδράσεις από το Πακιστάν, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, αν υιοθετηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Την αντίδραση τους στην απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμασιών έχουν εκφράσει εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων καθώς και ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
ΝΕΑ

6 σχόλια:

  1. χαχαχ....το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θέλει τη Μπούρκα????Ε, αυτό κα αν είναι είδηση....!!νήπως θέλουν και τη Σαρία, με τουσ βιασμούς και τους λιθοβολισμούς???Γιατί και αυτό δικαίωμά τους είναι άλλωστε ε???Ρε δεν πάμε καλά, με κάτι τέτοιο όμως ξεβρακώνονται αυτά τα "ανεξάρτητα" Παρατηρητήρια και αποκαλύπτουν το σχέδιο τους...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γράψω κάτι το οποίο έχει περισσότερο χαρακτήρα χιούμορ: Όταν σε ένα τηλεοπτικό panel είχαν ρωτήσει έναν μουσουλμάνο, καλά γιατί η γυναίκα πρέπει να έχει καλυμένα τα μαλιά, είχε απαντήσει ότι τα μαλιά είναι πολύ «σεξουαλικό» μέρος του σώματος, είναι σαν να κυκλοφορεί γυμνή και οι άνδρες κάνουν πονηρές σκέψεις. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία των μουσουλμάνων ανδρών στους δρόμους ή να μην βγαίνουν έξω εάν είναι να λένε τις γυναίκες μας ξέρετε πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὅταν κάποιος θεωρεῖ ὅτι ἀπειλεῖται, ἡ ὑπόστασίς του τότε δὲν ὑπάρχουν ἀνθρώπινα δικαιώματα.
    Καὶ ἕνα μάθημα πρὸς τοὺς ἐδῶ ὑποτελεῖς τῶν ξένων ἡγεμονικῶν συμφερόντων: Νὰ δεῖτε ποὺ θὰ γραφοῦν οἱ ἀντιδράσεις τῶν μουσουλμανικῶν χωρῶν ἀπὸ τοὺς «κουτόφραγκους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρεμαλα στους διαφορους πρακτορες διαφορων ''παρατηρητηριων'' και κρεμαλα στα λαμογια της Βουλης και στους μεγαλοδημοσιογραφους. Αυτα για αρχη μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να χαρακτηρισθεί το μπικίνι θρησκευτικό ένδυμα των Ευρωπαίων και να απαιτηθεί η ασφαλής κυκλοφορία Ευρωπαίων γυναικών στις Σαουδαραβικές Πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα δειλό βηματάκι εμπρός, εάν όντως ψηφισθεί η απαγόρευση και είναι αναμφισβήτητα θετικό .
    Ωστόσο υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα όπως αυτό λόγου χάριν αυτό
    της γυναικείας περιτομής. Ουσιαστικά πρόκειται για ευνουχισμό και αχρηστεύει οριστικά την γυναίκα.
    Γίνεται σε μία ηλικία που σαφώς δεν έχει αναπτυχθεί η προσωπικότητα του ατόμου και σαφώς το θύμα(μικρό κοριτσάκι)δεν ερωτάται!
    Είχε δείξει παλιά , κάποιο κανάλι περιτομή και θυμάμαι τα ουρλιαχτά του παιδιού (για τους... προοδευτικούς μας πολίτες που ενδιαφέρονται μην θιχτούν τα δικαιώματα των μουσουλμάνων μεταναστών μας ...σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να το δουν το βιντεάκι?).
    Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο.Οι δύο γονείς της κρατούσαν χέρια και πόδια και ο γιατρός έκοψε ,χωρίς καν τη χρήση αναισθητικου!(...έγινε ακριβώς σύμφωνα με τις δυτικές αντιλήψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα...).
    Περίμενα να ακούσω φωνές και διαμαρτυρίες από γυναικείες (φεμινιστικές)οργανώσεις ,αλλά... απόλυτη σιωπή!
    Περίμενα να βάλουν τις φωνές τουλάχιστον οι φιλοζωϊκές εταιρείες
    που κόπτονται για τα δικαιώματα των ζώων και καλά κάνουν, αλλά οι άνθρωποι καθώς και τα βασανιστήρια επάνω σε ανθρώπους ,μάλλον είναι εκτός της δικαιοδοσίας τους.
    Έχουν φέρει λοιπόν οι μετανάστες και δικούς τους γιατρούς και"το βιολί βιολάκι τους".Εμείς σαν δημοκρατική κοινωνία,πως ανεχόμαστε τέτοιου είδους καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των παιδιών από τους γονείς τους .Πως ανεχόμαστε βασανιστήρια και ακρωτηριασμούς για τα οποία ,δεν γνωρίζουμε καν εάν συναινεί το άτομο που τα υφίσταται και σαφώς το θύμα δεν έχει επίγνωση του τι είδους προβλήματα θα του δημιουργήσει μελλοντικά η "επέμβαση" .
    Επίσης μεγάλο ζήτημα δημιουργείται και με τον θεσμό της πολυγαμίας που ισχύει στις χώρες του Ισλάμ!
    Τι σκέπτεται να πράξει επ'αυτού η κυβέρνηση,θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες την πολυγαμία? στους μισούς ?Και αν ναι, πως συμβιβάζεται αυτό με τις χριστιανικές μας αντιλήψεις.Η μήπως ο χριστιανισμός πνέει τα λοίσθια,είναι ίσως ρετρό και σκεπτόμαστε σαν κυβέρνηση παγκόσμια ή μη σύντομα να τον καταργήσουμε???
    Επίσης τι θα γίνει με τα θέματα δικαίου.Θα επιτρέψουμε δημόσιες εκτελέσεις ,η δημόσιους ακρωτηριασμούς ,η δημόσιους λιθοβολισμούς ,τιμωρίες κλπ κλπ
    Εάν ναι μήπως σκεπτόμαστε να τους παραχωρήσουμε και την πλατεία Συντάγματος ,ή έχουμε προβλέψει κάποιον ειδικό χώρο (ίσως εάν περισσεύει τίποτα από το πολεμικό ναυτικό? ...
    Η αιμομειξία και η παιδεραστία επίσης συνηθίζονται στις χώρες του Ισλάμ.
    Λένε ότι ο Οσάμα Μπίν Λάντεν στο χαρέμι του έχει προσθέσει ...την κορούλα του! Το γράφω επειδή παλιότερα το διάβασα σε εφημερίδα.
    Λένε για κάποιον μεγάλο παλαιστίνιο ηγέτη (όνομα και μη χωριό για λόγους ευννοήτους) ότι είχε αυλή με αγοράκια!
    Στην Τουρκία όλα τα παιδιά μίας οικογένειας περπατάνε με τα τέσσερα !(δεν ξέρω άμα κουνάνε την ουρά τους και γαυγίζουν...) Προκάλεσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον σαν μία καινούρια επιστημονική ανακάλυψη.Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων τα "παράξενα"αυτά παιδιά ήταν προϊόν αιμομειξίας .
    Μήπως πρόκειται να νομιμοποιήσουμε και τα δύο?
    Εάν ναι τι έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση μας και γενικά όλες οι δυτικές κυβερνήσεις εις ανταπόδοσιν .
    Θα χτιστούν χριστιανικές εκκλησίες
    στις χώρες του Ισλάμ και θα μπορούμε να περιφέρουμε τον επιτάφιο ?
    Θα μπορούμε να κυκλοφορούμε με τον σταυρό στον λαιμό χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας?(Έκανα το σφάλμα κάποτε στην Αλγερία και είδα κάτι μάτια να γουρλώνουν και να γυρίζουν ανάποδα...περίπου σαν προβολείς από τρακτέρ ...με ρώτησαν κιόλας άγρια γιατί το φοράω και δικαιολογήθηκα!!! ότι είναι κόσμημα! Τόσο καλά...)
    Μήπως θα λειτουργήσει η Αγιά Σοφιά
    (πρόσφατα είχαν απειληθεί κάτι επεισόδια από το προσωπικό ενός άλλου ναού "μουσείου" όταν κάτι έλληνες επιχείρησαν να κάνουν λειτουργία ! Θα υποσχεθούν μήπως ότι από εδώ και εμπρός δεν θα κρεμάνε τον Πατριάρχη από το παράθυρο του πατριαρχείου στο Φανάρι???
    Καλά χαζοί είμαστε ??? ή τους χαζούς παριστάνουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.