14/5/10

«Μεθοδεύουν γκριζοποίηση της Θράκης»

Για μεθόδευση που οδηγεί στην «γκριζοποίηση και διχοτόμηση της Θράκης» καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Π. Παύλος, με αφορμή το δρομολογούμενο πρόγραμμα που αφορά την «εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία της Θράκης.

Το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλει ο καθηγητής, «μεθοδεύει βήμα προς βήμα την τουρκοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Θράκης», καθώς βάσει του προγράμματος, για την υλοποίηση του οποίου θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη γίνει πρόσκληση στα ΑΕΙ της χώρας ώστε να υποβάλουν προτάσεις: α) Σχεδιάζεται η εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία της Θράκης, β) δημιουργούνται δίγλωσσα νηπιαγωγεία, γ) προάγεται η διαφοροποιημένη παιδαγωγική και δ) υποβιβάζεται η ελληνική σε δεύτερη γλώσσα.

«Τέτοιες μεθοδεύσεις όχι μόνον δεν προάγουν μια ισότιμη φιλία και συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά αντίθετα δυναμιτίζουν τη φιλία των δύο λαών, αφού δημιουργούν όρους υποτέλειας του ενός στον άλλον», καταλήγει ο κ. Παύλος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

17 σχόλια:

  1. Αυτήν την στιγμή είδα τον μεν Ερντογάν να προσέρχεται σοβαρός και σχετικά βαρύς και τον Γιωργάκη "μας" το καλό παιδί να τον υποδέχεται με ένα τεράστιο χαμόγελο !

    Ο μεν Τούρκος μιλούσε σε .... άπταιστα τουρκικά και η μεταφράστρια μετέφραζε, ο δε Γιωργάκης μιλούσε σε ..... άπταιστα αγγλικά ... και η μεταφράστρια μετέφραζε στα τουρκικά.

    Ως γνωστόν, διεθνώς ισχύει σύμφωνα με το διεθνές διπλωματικό πρωτόκολλο, όταν ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων κράτους χρησιμοποιεί την γλώσσα της χώρας του, αυτομάτως και ο άλλος να χρησιμοποιεί την γλώσσα της δικής του χώρας.

    Λησμόνησα όμως κύριοι ότι ο "δικός μας" είναι Έλλην (sic!) της διασποράς (!!), και δεν μπορεί να μάθη τρείς τυπικές φράσεις στην γλώσσα της χώρας που του έλαχε κακή τη μοίρα να εκπροσωπεί.

    Εν τω μεταξύ, η Τσουμπουκτσού χανούμ θα επισκευθή την "δική μας" Άννα Διαμαντοπούλου για να απαλειφθούν από τα Ελληνικά βιβλία της Ιστορίας, οι τρομερές σφαγές των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και η φρικώδης γενοκτονία 4.000.000 με 6.000.000 Ελλήνων γηγενών κατοίκων της.

    Επίσης, δεν θα μαθαίνουμε, όσο και αν ψάχνουμε, τίποτε για την εν ψυχρώ δολοφονία/σφαγή των Ελλήνων αιχμαλώτων και πολιτών ομήρων των τσετών του 1922.

    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Συνέχεια από το προηγούμενο)
    Σχετικά σας παραθέτω τα εξής:
    "Στην Βουλή το θέμα συζητήθηκε και πάλι στις 24 Ιουνίου 1924:
    «Β. ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ . . . Είχον την τιμήν να ανακοινώσω και άλλοτε εις την Συνέλευσιν ότι εκ των 50.000 στρατιωτών οι οποίοι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, απεδόθησαν εις ημάς μόνον 13.000 και εκ των 2.700 αξιωματικών μόνο 720 και εκ των 270.000 πολιτικών ομήρων απεδόθησαν εις ημάς μόλις 8.000. Και αυτό δε το Τουρκικόν Στρατηγείον δι’ ανακοινωθέντος του ομολογεί τον εξοντωτικόν πυρετόν ο οποίος είχε καταλάβει τον τουρκικόν όχλον και ομολογεί ότι τας πρώτας ημέρας δεν ηδύνατο τω όντι να αντιμετωπίση την οργήν του τουρκικού όχλου. Και συνέβησαν βιαιοπραγίαι εις βάρος των Ελλήνων στρατιωτών πρωτοφανείς και ανήκουστοι. Αλλ’ επειδή μέχρι της σήμερον διεξήχθησαν μακραί συζητήσεις εν τη Εθνοσυνελεύσει της Άγκυρας δια την δήθεν απάνθρωπον στάσιν των Ελλήνων προς τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας, Μακεδονίας και Θράκης, είμαι υποχρεωμένος προς αποκατάστασιν της αληθείας, να υπομνήσω εις την Συνέλευσιν τας μεθόδους τας οποίας μετήλθον οι Τούρκοι προς εξολόθρευσιν των αιχμαλώτων. Και θα αναφέρω εν μόνον περιστατικόν. Εις την πόλην την Μαγνησίας Επιτροπή Τούρκων κρεοπωλών παρουσιάσθη προ του Διοικητού του Τάγματος Αιχμαλώτων και εζήτησε σφάγια. Και εδόθησαν εις την Επιτροπήν ταύτην αιχμάλωτοι στρατιώται. Και αφού κατεσφάγησαν, το κρέας αυτών επωλήθη ως βορά ζώων.
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Συνέχεια εκ του προηγουμένου)
    Κάτωθι της καταθέσεως ταύτης προσυπογράφει ο κ. Βάντερ Φράην, αντιπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.
    Η σπουδαιοτέρα σφαγή διεπράχθη πάλιν εν Μαγνησία εις μίαν χαράδραν, μάλιστα υπό το όνομα Κιρτίκ Δερέ. Εντός μιας ημέρας δια μυδραλλιοβόλων εφονεύθησαν 3.000 στρατιώται. Αδ’ ετέρου το 23ο Τάγμα Αιχμαλώτων εξοντώθη κατά τρόπον περίεργον. Συνετρίβησαν δηλαδή αι κεφαλαί των στρατιωτών δια λίθων. Υπάρχουν δε αιχμάλωτοι επανακάμψαντες οι οποίοι εξαναγκάσθησαν υπό των Διοικητών των Ταγμάτων να εξασκούν έργον δημίου . . . στρατιώται καταγόμενοι εκ Παλαιάς Ελλάδος κατεσκεύαζον στρατιωτικούς σιδηροδρόμους εκ Σεβαστείας προς τον Καύκασον. Και ο αριθμός αυτός κατά πληροφορίας τας οποίας ηρύσθημεν εκ θετικών πηγών, ανέρχεται εις 3.000».
    Με την συμπλήρωση 2 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης οι ειδήσεις για αγνοούμενους αιχμαλώτους εγκλωβισμένους στην Μικρά Ασία συνεχίζονταν:

    (Συνεχίζεται)
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 27 Ιουλίου 1925
    «Κατά πληροφορίας εκ Θεσσαλονίκης αφίκοντο εκεί τέσσαρες Έλληνες αιχμάλωτοι διαφυγόντες την άγρυπνον επιτήρησιν κάποιου βέη, όστις τους εκράτει ως δούλους εις το κτήμα του. Ούτοι αφηγούνται ότι υπάρχουν και άλλοι Έλληνες εις το εσωτερικόν της Μικράς Ασίας κρατούμενοι ως αιχμάλωτοι εις τα κτήματα των βέηδων»

    22 Σεπτεμβρίου 1925
    «Κατά πληροφορίας εκ Θεσσαλονίκης αφίκοντο εκεί χθες έτεροι δύο αιχμάλωτοι οι Π. Μαρίγκλης και Ι. Γεωργιάδης κρατούμενοι ακουσίως εις τα πέριξ του Ικονίου. Ούτοι αφηγούνται ότι έτεροι 18 αιχμάλωτοι στρατιώται δραπετεύσαντες έφθασαν εις Συρίαν και παρεδόθησαν εις τας Γαλλικάς Αρχάς. Διαβεβαίωσαν δε ότι υπάρχουν εισέτι 3.000 αιχμαλώτων Ελλήνων εις το εσωτερικόν της Μ. Ασίας».


    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Συνέχεια εκ του προηγουμένου)
    22 Σεπτεμβρίου 1925
    «Κατά πληροφορίας εκ Θεσσαλονίκης αφίκοντο εκεί χθες έτεροι δύο αιχμάλωτοι οι Π. Μαρίγκλης και Ι. Γεωργιάδης κρατούμενοι ακουσίως εις τα πέριξ του Ικονίου. Ούτοι αφηγούνται ότι έτεροι 18 αιχμάλωτοι στρατιώται δραπετεύσαντες έφθασαν εις Συρίαν και παρεδόθησαν εις τας Γαλλικάς Αρχάς. Διαβεβαίωσαν δε ότι υπάρχουν εισέτι 3.000 αιχμαλώτων Ελλήνων εις το εσωτερικόν της Μ. Ασίας».

    Εφημερίδα Εμπρός 19 Φεβρουαρίου 1926 (το απόσπασμα παρακάτω)
    19 Φεβρουαρίου 1926
    «Δια του σοβιετικού ατμοπλοίου «Τσιτσερίν» καταπλεύσαντος χθες εις τον Πειραιά εκ Κωνσταντινουπόλεως αφίκοντο 6 Έλληνες αιχμάλωτοι κρατούμενοι από του 1922 εις Ερζερούμ. Τα ονόματα των αιχμαλώτων είνε τα εξής: Αλέξ. Παντωνάτος του Ευσταθίου εκ Κελπισλή Σαμψούντως ετών 26, Παναγιώτης Κουρουτζόγλου του Αναστασίου ετών 28 εκ Ζάνας Δαμασκού, Χατζαλίδης Πολυχρόνης του Παναγιώτη ετών 26 εκ Πελιτσούχ της Τριπόλεως του Ευξείνου Πόντου, Κουρουπαναγιωτόγλου Χαράλαμπος του Ιωάννου ετώ 28 εκ Νίκσαρ του Νομού Σεβαστίας, Γρηγορίου Στέφανος του Φωτίου ετών 27 εκ του χωρίου Γκοβανίτο της Γκόβοζας και Αναστασάκης Ελευθέριος του Δημητρίου ετών 23 εκ Κιλικίας.
    Άπαντες οι αιχμάλωτοι ούτοι ευρίσκονται εις αθλιεστάτην από πάσης απόψεως κατάστασιν. Κατά τας αφηγήσεις των η ζωή των εν Τουρκία όπου εκρατούντο από του 1922 ήτο αυτοχρήμα τραγική. Εργαζόμενοι επί 15 συνεχείς ώρας εις διάφορα καταναγκαστικά έργα δεν ετόλμουν ούτε να αναπαυθούν επί λίγα λεπτά της ώρας καθόσον ο «βούρδουλας» των Τούρκων στρατιωτών τους ηπείλει ανά πάσαν στιγμήν.
    Πεινώντες και γυμνητεύοντες εγκαταλείποντο μετά την κοπιώδη εργασίαν εις το ύπαιθρον υπό δριμύτατον ψύχος δια να κοιμηθούν. Οι εν λόγω Έλληνες αιχμάλωτοι βεβαιούν και αυτοί ότι εις τα βάθη της Μικρασίας δεν ήσαν οι μόνοι Έλληνες αιχμάλωτοι τους οποίους η Τουρκική κυβέρνησις κατακρατεί. Υπάρχει ακόμη μέγας αριθμός αιχμαλώτων κατατυραννουμένων ακόμη».

    Και η ζωή μας συνεχίζεται υπό το βάρος της αφόρητης παρακμής που βιώνουμε σήμερα ........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παράπονα του ο Παυλου στη Δραγώνα. Αν αυτή είναι απασχολημένη στη Φραγκιαδάκη. Μην ενοχλήσει μονο τη Διαμαντοπούλου γιατί αυτή ασχολεται με ποιό σοβαρά θέματα, όπως το "βαθεμα και το πλάτεμα της Δημοκρατίας" και άλλες "οριζόντιες δράσεις". Εμεις οι υπόλοιποι κανουμε ντουπεκί αφού τετοιους θελουμε να μας κυβερνανε. Μην μας πουνε και εθνικιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να βαλουμε τα παιδια στην Ηπειρο να μαθουν αλβανικα,τα παιδια στη Μακεδονια σλαβικα τους δε Κρητες αιγυπτιακα.. καπως ετσι δε παει?!
    Α ρε ματσουκι που θελουν εκει μεσα στα υπουργεια,τα παλιολαμογια που τα εχουν παρει απο τα μεμετια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο άκρατος ανθελληνισμός-αλυτρωτισμός των τουρκικών βιβλίων του Δημοτικού


    «Υπό ελληνική κατοχή βρίσκονται τα νησιά του Αιγαίου»! Αυτό διδάσκονται στο σχολείο οι Τούρκοι μαθητές, την ώρα που η Ελλάδα διαγράφει τη Σφαγή της Σμύρνης από τα σχολικά της εγχειρίδια στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης ελληνοτουρκικής προσέγγισης...

    Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονταν τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνούσε τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία-και ξεχνάει το κρυφό σχολειό-το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:

    -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
    -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη» (!!!)
    -Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
    -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930.Έτσι η Χίος,η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

    Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (Ege Denizinde Turk Haklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά προπαγανδίζεται παράλληλα και ως απαραίτητο ανάγνωσμα για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

    Η Ιστορία στη γειτονική χώρα έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον Κεμάλ Ατατούρκ,ο οποίος μετά την πλήρη επικράτησή του επιδόθηκε σε μία τεράστια προσπάθεια να προσδώσει ιστορική εντοπιότητα στο τουρκικό στοιχείο της Μικράς Ασίας.
    Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

    Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

    Χαρακτηριστική είναι η -τουλάχιστον παράδοξη- ανακοίνωση του Τούρκου ιστορικού Χασάν Τζεμίλ: «Ο κλασικός ελληνικός πολιτισμός δεν είναι ανεξάρτητος. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ιωνικός, ο οποίος με τη σειρά του γεννήθηκε από τον αιγιακό. Αυτός ο αιγιακός πολιτισμός της Δυτικής Ανατολίας, τον οποίο κληρονόμησε ο ελληνικός, εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε μόνο μετά την επαφή με τον χετιτικό πολιτισμό που ήταν...τουρκικός» (Ege medeniyetinin menseine umumi bir bakis, 'Aγκυρα)

    Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunan iliskileri ve filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον κύριο Καθηγητή τον γνωρίζω. Είναι μία ψύχραιμη φωνή της Θράκης, που έχει δώσει την ζωή του στον πολιτισμό και την οικογένειά του (7 παιδιά).
    Έχει βοηθήσει και συμπαρασταθεί σε πολλά μέλη της μειονότητας.

    Για να τα λέει αυτά αυτός, έχουν βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τα πειτε στους Στρατηγους που εχουν γινει δημοσιοι υπαλληλοι....

    Η ιστορια τους καταγραφει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον κ. Παύλο τον είχα καθηγητής όταν σπούδασα στο Πολυτεχνείο Ξάνθης. Αν και άνθρωπος της επιστήμης, με εξέπλησε που είχε βαθειά έγνοια και για θέματα πέρα από την επιστήμη μας. Ο άνθρωπός πέρα από υπερπολύτεκνος, ίσως και παραπάνω παιδιά έχει αν θυμάμαι καλά, αγαπά πολυ΄την ορθοδοξία και την πατρίδα του.
    Ότι λέει πιο πάνω απλά έρχεται να προστεθεί σαν μία ακόμα βάσιμη ανησυχία ενός πλήρως καταρτισμένου στο θέμα ανθρώπου, στην πληθώρα άλλον προειδοποιήσεων από επιφανείς προσωπικότητες.

    Οι ηλίθιοι του υπουργίου, που μάλλον ενεργούν βάση εντολών που έρχονται από έξω έχουν ζήσει στην Θράκη; Ξέρουν τι σημαίνει Μουσουλμανική μειονότητα Θράκης; Ποιοι είναι οι σύμβουλοί τους επίτου θέματος , οι οποίοι πρέπει να έχουν ζήσει στην περιοχή αν όχι να κατάγονται από εκεί;
    Ρωτήσανε ποτέ τι θέλει η μειονότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Τέτοιες μεθοδεύσεις όχι μόνον δεν προάγουν μια ισότιμη φιλία και συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας,

    αλλά αντίθετα δυναμιτίζουν τη φιλία των δύο λαών,

    αφού δημιουργούν όρους υποτέλειας του ενός στον άλλον»,

    καταλήγει ο κ. Παύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δυστυχώς έχετε πολύ δίκιο. Και δεν φτάνει που η σύγχρονή ελληνική Ιστορία είναι γεμάτη με σελίδες επαίσχυντης προδοσίας, η Υπουργός Παιδείας συζητά πως να αλλάξει και τις παλαιότερες σελίδες
    http://agrupnoipolites.wordpress.com/2010/05/14/1534/
    Τόση ασυδοσία πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ελλάδα που ξέραμε ανήκει πλέον στο παρελθόν. Γίναμε εκτός απο Εβραϊκό, και Τουρκικό προτεκτοράτο.Ο Βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς!
    Gnrlkoloko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα καλά, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο, αυτός που ανάρτησε το σχόλιο, επέλεξε έναν χάρτη της Τουρκίας με το ιρακινό Κουρδιστάν μέσα αλλά και την Κύπρο που εμφανίζονται με το ίδιο χρώμα ως τμήματά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 5¨44 Ο Χάρτης αυτός είναι χάρτης του Υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας και μοιραστηκε ως εκπαιδευτικό υλικό σε τουρκικά σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.