15/5/10

Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ μεγαλόψυχη

Mε το προσωπείο του ειρηνοποιού, του σωτήρα, του καλού γείτονα, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, σε μια ιστορική, όπως χαρακτηρίστηκε, επίσκεψη Τούρκου Πρωθυπουργού, στην Ελλάδα. Συνοδευόμενος από δέκα Υπουργούς και 80 περίπου επιχειρηματίες, πραγματοποιεί ειρηνική εισβολή στην ελληνική πρωτεύουσα.

Έσταζε μέλι ο Ερντογάν, για την Ελλάδα, στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Μίλησε για κοινή κουλτούρα και κοινό πολιτισμό, θυμήθηκε ότι οι πρώτοι του εργοδότες ήταν Έλληνες, μίλησε για Αιγαίο που να ενώνει, παρουσιάστηκε πανέτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, έστειλε και μηνύματα στον ελληνικό λαό να δείξει υπομονή, ώστε να ξεπεραστούν οι μεγάλες δυσκολίες.

Μέσα από τα λόγια και το φιλειρηνικό προφίλ του Τούρκου πρωθυπουργού, έβγαινε καθαρή η αυτοπεποίθηση, η ισχύς, η αφ' υψηλού αντιμετώπιση από τον δυνατό, του μίζερου γείτονα.

Μακάρι να μην ερμηνεύουμε σωστά τον Τούρκο Πρωθυπουργό και όσα λέει, να τα εννοεί και να τα αποδείξει στην πράξη. Να είναι τόσο ειλικρινής, όσο και τα λόγια του. Ούτε έχουμε οποιοδήποτε λόγο να μην επιθυμούμε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας και μια ειρηνική συμφωνία για το Αιγαίο. Πραγματική λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών θα έχει τις θετικές επιπτώσεις της και στο Κυπριακό.
Όμως τα πράγματα είναι εκεί και τα δεδομένα συντριπτικά. Έχουμε μια Τουρκία στο απόγειο της δόξας και της επιρροής της, περιφερειακή δύναμη, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, μέλος των G20, έτοιμη να δρασκελίσει το κατώφλι της Ευρώπης, πανίσχυρη πολιτικά και στρατιωτικά. Και απέναντι σε αυτήν τη χώρα, έχουμε μια Ελλάδα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, η αμυντική της ικανότητα συρρικνώνεται, της οποίας ο λαός έχει βυθιστεί στη φτώχια και η κυβέρνησή της έχει επικεντρωμένη όλη την προσοχή στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων.

Δεν πιστεύουμε στη μεγαλοψυχία της Τουρκίας, ούτε στις φιλειρηνικές προθέσεις της. Η Τουρκία δεν χαρίζεται. Δεν κατατρυχόμεθα από σύνδρομα. Οι καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι εκδηλούμενες επεκτατικές βλέψεις και η αδιάλλακτη πολιτική της στο Κυπριακό, είναι έμπρακτες αποδείξεις ότι δεν έχει εγκαταλείψει τίποτε από τα πάγια επιδρομικά σχέδιά της.

Ο Ερντογάν και οι Τούρκοι ηγέτες μιλούν συνεχώς για την ανάγκη να εξαλειφθεί το αίσθημα δυσπιστίας και φοβίας μεταξύ των δύο λαών. Αλλά πώς βοηθούν έμπρακτα, όταν τα τουρκικά αεροπλάνα και πλοία φθάνουν μέχρι την Αθήνα και τον Πειραιά και εδώ στην Κύπρο, υπάρχουν 40 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες και η πολιτική της Άγκυρας επικεντρώνεται βασικά στο πώς θα δημιουργήσει συνθήκες ύπαρξης δύο κρατών;
Η απόδειξη των τουρκικών φιλειρηνικών προθέσεων, περνά μέσα από την Κύπρο. Και εδώ οι πράξεις διαψεύδουν τους λόγους...
Ηλ. διεύθυνση: antoniouc@simerini.com

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

11 σχόλια:

  1. "Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ μεγαλόψυχη"
    Βεβαίως και υπήρξε πάντα μεγαλόψυχη η τουρκία... στις σφαγές της, στους βιασμούς της, στις εισβολές της, στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις παραβιάσεις και παραβάσεις εναέριου χώρου των γειτόνων τους.
    Η τουρκία γενικά, είναι ένα μεγάλο λάθος της φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτησε ο Ερντογάν να μην πετάνε τα αεροπλάνα μας πάνω από το Αιγαίο οπλισμένα.
    Διά να μην μπορούμε να κάνουμε αναχαιτήσεις και τα νησιά μας να είναι χωρίς αεροπορική κάλυψη.
    Οταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, οι ακτές ήταν ανοχύρωτες και δεν στείλαμε αεροπλάνα, με αποτέλεσμα το 40% του νησιού να βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή.
    Χωρίς ισχυρότατη άμυνα και εξαιρετική ηγεσία δεν θα βγάλουμε πέρα.
    Δυστυχώς δεν έχουμε ανθρώπους με τις ικανότητες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δυσκολότατα προβλήματα της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σέ κάποιο διάκονο τότε, που είναι ακόμα ζωντανός σήμερα, αλλά αρκετά μεγάλης ηλικίας , ο Γέροντας Λαυρέντιος τού είχε πεί:

    "Εσείς θά ζήσετε για να δείτε τον καιρό που θα έλθει ό Αντίχριστος στην εξουσία. Να μην είστε φοβισμένοι, αλλά νά πείτε στον καθέναν ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος και ότι δεν είναι ανάγκη να είναι φοβισμένοι!

    Θα υπάρξει τότε ένας πόλεμος, και από όπου θα περάσει, δεν θα μείνει κανένας ζωντανός!

    Αλλά, πριν από εκείνο τον καιρό, ο Κύριος θα στείλει μέ δευτερεύουσες ασθένειες τόν θάνατο στούς αδύνατους στήν πίστη, ώστε νά σώσει τίς ψυχές τους καί νά μή κολαστούν από τήν προδοσία...

    Κι΄ αυτό, γιατί στήν διάρκεια τού καιρού τού Αντίχριστου δεν θα υπάρχει πλέον οποιοσδήποτε θάνατος.

    Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι πιά για τη μεταμέλεια τών ανθρώπων ( όπως οί άλλοι προηγούμενοι), αλλά θά γίνει για τήν εκμηδένισή τους. Αλλά ο Κύριος, θα αφήσει ζωντανούς τούς ισχυρότερους στήν πίστη, για νά αντιμετωπίσουν τόν ερχόμενο Αντίχριστο...

    Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ "ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ"

    Ο σεβάσμιος Starets Λαυρέντιος του Σέρνιγκοβ, μιλώντας συχνά για τον Αντίχριστο, έλεγε:

    "Θα έρθει ένας καιρός που θα παλεύουν και θα παλεύουν (μεταξύ τους τά έθνη), και ένας Παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει. Και μέσα στην πολύ ασάφεια της κατάστασης ( καί αναζητώντας ειρήνη), θα πούνε:

    "Αφήστε μας να διαλέξουμε μόνοι μας έναν ενιαίο βασιλιά για όλη την κατοικημένη γή."

    Και θα τόν εκλέξουν!

    Θα εκλέξουν τόν Αντίχριστο ως καθολικό βασιλιά και ανώτατο παγκόσμιο "ειρηνοποιό". Είναι απαραίτητο να ακούσετε προσεκτικά. Θά είναι αναγκαίο να ασκηθεί η προσοχή!

    Μόλις αρχίζουν να ψηφίζουν για ένα ενιαίο άτομο σε όλο τον κόσμο, να ξέρετε ότι δεν είναι κανένας άλλος εκτός από αυτόν, τόν Αντίχριστο, και ότι θά είναι θανάσιμα απαγορευμένο στούς Ορθόδοξους Χριστιανούς να ψηφίσουν γι΄ αυτόν τότε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γέροντας Λαυρέντιος καθόταν στη σοφίτα εξυπηρετώντας στο αρχονταρίκι, καί μιλώντας για τις τελευταίες ημέρες τού κόσμου, όταν οί ιερείς, Νικηφόρος, Γρηγόριος και Βασίλειος Ganzin εναντιώθηκαν στον πατέρα Λαυρέντιο γιατί είχε μιλήσει σχετικά με αυτά τα πράγματα.

    Είπε λοιπόν σ' αυτούς:

    "Πατέρες και αδελφοί, υπάρχει ένα πράγμα, που ούτε τό ξέρετε, αλλά ούτε καί τό καταλαβαίνετε.

    Μιλώ όχι μόνο για τήν Ρωσία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο!

    Τα λόγια μου, όλα σχετικά με τα μελλοντικά γεγονότα, είναι αληθινά, επειδή το Άγιο Πνεύμα τά έχει αποκαλύψει σέ μένα, μέ την χάρη του."

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Ο αρχιμανδρίτης Θεοφάνης αναφορικά με όσα ανέφερε ο Γέροντας Λαυρέντιος, έλεγε μέ χαμόγελο:

    «Οί Ρώσοι, θα μετανοήσουν εκ τών θανάσιμων αμαρτιών τους:

    1) επειδή επέτρεψαν... την αντίχριστη ασέβεια, για να κρατήσουν την εξουσία στη Ρωσία.

    2) επειδή, δεν υπερασπίστηκαν τό Θεϊκό βασίλειο, τίς Ορθόδοξες εκκλησίες, τά μοναστήρια, και όλα όσα είναι ιερά και Άγια στήν Ρωσία.

    3) επειδή, περιφρόνησαν την ευσέβεια και φτάσανε να αγαπήσουν τη δαιμονική ασέβεια. Αλλά όμως θα υπάρξει μία ραγδαία πνευματική αλλαγή!

    Και η Ρωσία, μαζί με όλα τα σλαβικά έθνη και τα εδάφη, θα αποτελέσει ένα δυνατό Βασίλειο. Θα κυβερνηθεί από έναν ορθόδοξο Βασιλέα, με Θεϊκό χρίσμα (ο εκλεκτός τού Θεού).

    Λόγω αυτού, όλα τα σχίσματα και οι αιρέσεις θα εξαφανιστούν μακριά από τη Ρωσία. Δεν θα υπάρξει καμία δίωξη τής Ορθόδοξης εκκλησίας. Ο Κύριος θα δείξει το έλεος του στην Αγία Ρωσία, πρίν τήν εποχή τού Αντίχριστου.

    Τότε, όλα τά άλλα έθνη, εκτός από τη Ρωσία και τα Σλαβικά εδάφη, θα κυβερνηθούν από τον Αντίχριστο, και θα υποβληθούν σε όλες τις φρίκες και τα βασανιστήρια που γράφονται στις Ιερές Γραφές. Στη Ρωσία, εντούτοις, θα υπάρξει μία χαρά και μία άνθηση πίστεως, αλλά μόνο για ένα μικρό διάστημα, γιατί ο φοβερός δικαστής θα έρθει καί εκεί, γιά να δοκιμάσει και τούς ζωντανούς αλλά και τους πεθαμένους...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -"η κυβέρνησή της Ελλάδος έχει επικεντρωμένη όλη την προσοχή στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων"

    - και όχι μόνον συμπληρώνω εγώ !

    Το γάντζωμα στην εξουσία και η εξυπηρέτηση των ιδίων συμφερόντων, προτρέχουν των οικονομικών του τόπου!

    Αυτό αποκάλυψε η άνοδος του ΓΑΠ στην εξουσία,όταν διένειμε στους πτωχούς, αλλά όπως αποκαλύπτεται σήμερα ακόμη και στους πλουσίους της Εκάλης και τους λαθρομετανάστες, 1.600.000.000 Ευρώ (... που ήσαν βέβαια του παπούλη του κληρονομιά!), κατήργησε αμέσως την λέξη "ΕΘΝΙΚΟΣ ή ΕΘΝΙΚΟ" από όλα τα υπουργεία, κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και το Υπουργείο Αιγαίου που είχε δημιουργήσει για λόγους ευνόητους ο πατέρας του.

    Δεν παρέλειψε να "ιθαγενοποιήσει" 500.000 παράνομους λαθρομετανάστες, προσπαθώντας να διαλύσει την συνοχή του Ελληνικού λαού και μελλοντικά να υφαρπάσει με τις ψήφους των την αρχή!

    Επίσης, γίνεται θηρίο ... όταν του προσάπτουν το ελάττωμά του, της άγνοιας της Ελληνικής γλώσσας και της ιστορίας της Ελλάδος, διαμαρτυρόμενος ότι είναι ... δήθεν ... Έλληνας της διασποράς και γι' αυτό δεν γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα, καθ' όσον ο πατέρας του ήταν εξόριστος εκτός Ελλάδος !

    Μα και ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα Έλλην Πατριώτης καπετάν Γκόνος, δεν γνώριζε την Ελληνική γλώσσα αλλά πεθαίνοντας για την Ελλάδα φώναξε "Ζήτω η Ελλάδα" στα Βουλγάρικα !!

    Ο Πρέσβυς μας στην Κένυα κ. Κωστούλας ήταν παιδί της διασποράς, μιλούσε όμως θαυμάσια Ελληνικά και απέδειξε ότι ήταν σπουδαίος Έλληνας πατριώτης!

    Δεν τον ψέγει κανείς διότι δεν γνωρίζει, αν και μετά από τόσα χρόνια, την Ελληνική γλώσσα, τον ψέγει διότι δεν αισθάνεται Ελληνας ...........!!

    Διότι επιμένει να έχει αμερικανικό διαβατήριο, - έχει δώσει και τον όρκο ότι αν χρειαστεί θα πολεμήσει υπέρ της Αμερικής εναντίον της Ελλάδος!

    Μα τότε τι ζητά στην Ελλάδα ;;;

    Γιατί θέλει να είναι πρωθυπουργός της ;;;

    Γιατί ακολουθεί τον ολισθηρότατο δρόμο της συζήτησης για όλα τα θέματα, αρχίζοντας από τα ανούσια, ενώ έως τώρα η επίσημη Ελληνική θέση ήταν ότι το μόνο θέμα που υπήρχε ήταν αυτό της Υφαλοκρηπίδας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είστε προκλητικοί.

    Και κάποιος Νίκος Γκάλης, επίσης, είναι Αμερικανός πολίτης.

    Αυτός ο ίδιος μάλιστα, είναι τόσο ανθέλληνας που άλλαξε το επίθετο του απο `Γεωργαλής` σε `Γκάλης`.

    Φαντάζομαι να το είχε κάνει αυτό ο Παπανδρέου τι θα είχε γίνει, δηλ να το είχε κάνει `Παπ` ή κάτι τέτοιο.

    Ο Νίκος επίσης, ποτέ του δεν κατάφερε να μιλήσει καλά Ελληνικά, και ακόμα και σήμερα έχει βαριά προφορά. Το ίδιο και ο Στηβ Γιατζόγλου.

    Η αγάπη του Αμερικανού Πολίτη Νίκου Γκάλη για την Ελλάδα είναι γνωστή, όχι σε πατριδοκάπηλους απο αυτούς που συνήθως ποστάρουν εδώ πέρα, αλλά στους έμμισθους πράκτορες των τραπεζιτών της Νέας Τάξης `Αναρχικούς` και `Αντιεξουσιαστές`.

    Αυτοί οι τελευταίοι δεν παραλείπουν να του καίνε το μαγαζί του κάθε τρείς και λίγο, γιατί παρ`ότι είναι Αμερικανός Πολίτης αγαπάει την Ελλάδα.

    Υπάρχει και ένας άλλος Αμερικανός Πολίτης που είναι γνωστός για την αγάπη του στην Ελλάδα. Αυτός ο τελευταίος μάλιστα, είναι τόσο Ανθέλληνας που φόρεσε την στολή του καταδρομέα του Αμ ΣΤρατού και πολέμησε στο Βιετνάμ για την Αμερική και κατά του Διεθνούς Κομμουνισμού.

    Λέγεται Λάλας. Είμαι σίγουρος ότι κάτι πατριδοκάπηλοι σαν κι εσάς δεν του αναγνωρίζουν κάν το δικαίωμα να είναι ¨Ελληνας.

    Ντροπή σας. Θα έπρεπε να ντρέπεστε αλλά δεν έχετε τσίπα πάνω σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Achaean,κάποτε πρέπει να μάθεις πως ο Ν. Γκάλης δεν είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και ότι ο άλλος μπασκετμπολίστας, ο Στηβ Γιατζόγλου δεν διαχειρίζεται τις τύχες μας σαν έθνος, σαν λαό και σαν κράτος.
    Τι κοτσάνες ήταν αυτές που πέταξες άνθρωπέ μου; Και να φανταστείς ότι πάντα διάβαζα με ενδιαφέρον τα σχόλιά σου.
    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Achaean.
    Ο Νίκος Γκάλης δόξασε την Ελλάδα.
    Ο Γιατζόγλου το ίδιο.
    Ο Lalas Όπως λες πολέμησε στο Βιετνάμ τον κομμουνισμό,όχι τον Ελληνισμό.
    Ο Γιωργάκης μπατάρισε την χωρα μέσα σε 7 μήνες. Και μη μου πεις φταίει ο χοντρός?
    Αυτό το πιστεύουν μόνον τα κομματόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. {Achaean,κάποτε πρέπει να μάθεις πως ο Ν. Γκάλης δεν είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και ότι ο άλλος μπασκετμπολίστας, ο Στηβ Γιατζόγλου δεν διαχειρίζεται τις τύχες μας σαν έθνος, σαν λαό και σαν κράτος.}

    αυτά, ακόμα μια φορά κι από εμένα!
    Επίσης πρέπει να ξέρεις(αν διαβάζεις συχνά τα σχόλια του ιστολογίου),ότι τον Παπανδρέου τον κρίνουμε πρωτίστως από τις πολιτικές πράξεις του,ως ΥΠΕΞ και ως πρωθυπουργού.Η καταγωγή του κι η μητρική του γλώσσα είναι απλώς το κερασάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, μιλάμε ότι έχουμε και πολύ γέλιο.. ο καθένας με τα συμπεράσματά του και τις κοτσάνες του φυσικά... Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο Παπανδρέου είναι δήθεν Έλληνας επειδή έχει Αμερικάνικο διαβατήριο!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ..ο άλλος έχει ανακατέψει τον Γέροντα Λαυρέντιο και ο άλλος επειδή δεν του άρεσε αυτά που έγραψε ο Achaean τα λέει κοτσάνες.. κρίμα ρε Achaean, δεν θα προταθείς για το πούλιτζερ απο τον 12:42... Βιαστικά συμπεράσματα όλοι, σύμφωνα με το τι έχει ασπαστεί ο καθένας... Κανείς δεν έχει την ψυχραιμία να δει Ελληνικά... άλλος θα τα δει Καραμανλικά,άλλος θρησκευτικά,άλλος συνωμοσιολογικά και ο καθένας θα βγάλει το συμπέρασμα, το οποίο φυσικά και θα είναι και " αλάθητο "...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Τουρκία όποτε "μαλακώνει" τη στάση της προς την Ελλάδα, πάντα επιδιώκει κάτι να πετύχει.
    Τις υπογραφές που βάζει στις συμφωνίες, ξέρει να τις αναιρεί "εκ των πραγμάτων".
    Και τώρα, για μας μπορεί να ήταν άκαιρη η επίσκεψη Ερντογάν εδώ, αλλά για κείνον δεν ήταν καθόλου. Αντίθετα, είχε διπλό όφελος. Αφ΄ενός είδε την αδυναμία της Ελλάδας σαν ευκαιρία για "διάφορα" και αφ΄ετέρου, αυτό θα το πουλήσει στην δική του χώρα σαν πολιτική επιτυχία. Γιατί μην ξεχνάτε, έχει και αυτός τους πονοκεφάλους του με τους αντιδραστικούς, ειδικά τώρα που πλησιάζει ο καιρός της Συνταγματικής μεταρρύθμισης!
    Ας τα σταθμίζανε όλα αυτά οι αρμόδιοί μας και ας αναβάλανε την επίσκεψη. Αλλά πού μυαλό! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.