15/5/10

Επίδειξη ισχύος η επίθεση φιλίας;

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις η “επίθεση φιλίας” μετατράπηκε σε επίθεση ισχύος από την Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προβλέψει “διαφορετικό φινάλε” για αυτή του την επίσκεψη στην Αθήνα. Δυστυχώς διαφορετική ήταν μόνο η έναρξή της.

Ξεκίνησε με την πολυπληθέστερη αποστολή τούρκων αξιωματούχων και παραγόντων της οικονομικής ζωής- 10 υπουργοί και 100 επιχειρηματίες- και με την υπογραφή τόσων συμφωνιών συνεργασίας όσες δεν είχαν υπογραφεί από συστάσεως της Τουρκικής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα.

Συνεχίστηκε με την πραγματοποίηση μεικτού υπουργικού συμβουλίου με μέλη των κυβερνήσεων των δύο χωρών και την προσφώνηση του τούρκου πρωθυπουργού “ο φίλος μου ο Γιώργος” προς τον έλληνα ομόλογό του.

Για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η συνήθης σκληρή γραμμή. Ο κ. Ερντογάν πρότεινε ως λύση για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου να πετούν αφοπλισμένα πάνω από το Αιγαίο τόσο τα τουρκικά αεροσκάφη όσο και τα ελληνικά!

Δικαιολόγησε το casus belli της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, τάχθηκε υπέρ της διμερούς επίλυσης των προβλημάτων του Αιγαίου, πρότεινε μια νέα Λουκέρνη για το Κυπριακό, και εξίσωσε τον οικουμενικό πατριάρχη με τον μη αναγνωρισμένο μουφτή.΄

Έφτασε μάλιστα στο σημείο καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομική κρίση. Εκτός αν αυτό ήταν το “διαφορετικό” που εννοούσε ο κ. Ερντογάν, μετά την μεικτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να μιλά και για λογαριασμό του έλληνα πρωθυπουργού.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Makthes.gr

9 σχόλια:

  1. Πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι ο Jeffrey Quisling.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίδειξη ισχύος η επίθεση φιλίας;
    Όχι μόνο Επίδειξη ισχύος αλλά και θρασύτατη Επίδειξη δεσποτισμού.
    Bravo Giorgo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τζέφρυ είναι κυρίως αμερικανός, η μητρική του γλώσσα τα αμερικάνικα και η συνείδησή του επίσης. Ο Γιωργάκης - Τζέφρυ υπηρετεί τα αφεντικά του, τους αμερικάνους, με τον καλύτερο τρόπο. Πρώτος είπε το ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ και θα τα δώσει όλα στους Τούρκους. Τι να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει, ποιοι ανεγκέφαλοι τον ψηφίσαν όμως; Και τι φταίνε και οι άλλοι που δεν τον ψηφίσαν να τον τρώνε στη μάπα; Βοήθειά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο...
    Θλίβομαι για την κατάντια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και για αυτούς που την ασκούν σήμερα.ΑΠΟΤΥΧΙΑ,ΑΝΟΗΣΙΑ,ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ,ΝΤΡΟΠΗ.Ο Καραμανλής έκανε λάθη,αλλά ήτανε ο ηγέτης του ΟΧΙ στο ΑΝΑΝ,του ΒΕΤΟ στα ΣΚΟΠΙΑ,του ΝΑΙ στη Ρωσία.Για αυτό τον πριόνισαν,τον χλεύασαν,τον έβρισαν,τον εξευτέλισαν,του υπέκλεπταν τις συνομιλίες και τελικά τον έριξαν εκμεταλλευόμενοι τους ανάξιους συνεργάτες του,την προπαγάνδα των ΜΜΕ και την ευπιστία των Ελλήνων.Οσες καρπαζιές και να φάμε τις αξίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 0809
    ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα με τον Καραμανλή αλλά σε ποιόν να το πείς, αφήνει η ανοησία τον Έλληνα να σκεφτεί κάτι διαφορετικό από αυτά που του πλασάρει έντεχνα η προπαγάνδα των ξεπουλημένων ΜΜΕ, φαντάσου ότι ακόμα και τις παρακολουθήσεις, που ξέρουμε όλοι ποιοί τις έκαναν, τις βάφτισαν σκάνδαλο και του τις χρέωσαν.
    Σήμερα λένε υποκριτικά γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής για να βρούν αφορμή να λασπολογήσουν και πάλι, αλλά αυτός κατά τη γνώμη μου καλά κάνει και τους γράφει κανονικά, ότι ήταν να πεί το είπε τότε, όποιος άκουσε άκουσε, ας βολευτούν τώρα με αυτούς που θα τους γυρίσουν πίσω στον εργασιακό, αλλά δημοκρατικό, μεσαίωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ

    Μου θύμησε λίγο τις επισκέψεις Ελλήνων επισήμων στις βαλκανικές χώρες την δεκαετία του 90.
    Τότε, έχοντας ευρωπαικό διαβατήριο και άφθονο δανεικό χρήμα το πάιζαμε "ηγέτες των βαλκανίων". Οι επεμβάσεις στα εσωτερικά των χωρών αυτών ήταν άπειρες. Έφταναν μέχρι του σημείου δικοί μας γυφτοδήμαρχοι και γυφτονομάρχες να παρεμβαίνουν στις τοπικές εκλογές των χωρών αυτών.
    Έτσι και ο Ερντογάν, ένας πλούσιος χωριάτης που ξαφνικά βρέθηκε να είναι πιο ισχυρός απο τον βασικό του ανταγωνιστή.
    Άδραξε την ευκαιρία να δώσει συμβουλές και να κινηθεί λες και βρισκόταν στο Αζερμπαιτζαν.
    Κύριοι δυστυχώς απο εδώ και μπρός τέτοιους εξευτελισμούς να είμαστε έτοιμοι να εισπράξουμε πολλούς και καλά θα κάνουμε να κρατάμε τα νεύρα μας.
    Αφού δεν είμασταν άξιοι να διαφυλάξουμε το σπίτι μας τώρα θα υποστούμε και εξευτελισμούς.


    Δραμινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, αγαπητέ ανώνυμε 15 Μαιου 2010,8:09μμ,αλλά πώς να πείσεις τον σημερινό Έλληνα που πιστεύει ό,τι του σερβίρουν τα ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγα ρε τον εθναρχη β που διελυσε την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι είναι παιδιά...Ο Καραμαν - Αλής ήταν ο σύγχρονος ήρωας της Ελληνικής κοινωνίας... Αχ, πόσο άσχετοι είμαστε οι υπόλοιποι τελικά που δεν βλέπαμε κανέναν να κυβερνάει...Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να τον φέρουμε πίσω, γιατί έχουμε ξεχάσει τις δυναμικές παρεμβάσεις του διεθνώς... μας λείπει η δυναμική του ρε παιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.