8/5/10

"Ο Νεοθωμανισμός θα αποβεί η νομιμοποιητική ιδεολογία.."


Εμείς τους εκπροσωπούμε όλους.… έχουμε μια εκπληκτική πείρα που βασίζεται στον ελληνικό πολιτισμό, στην Μεσοποταμία, στον ιρανικό πολιτισμό, στην Αίγυπτο, στις Ινδίες, στην Κίνα, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο... Και το πνεύμα της Τουρκίας αποτελεί το κέντρο του πνεύματος που στο μέλλον πρόκειται να αποτελέσει το πνεύμα της παγκόσμιας τάξης
Η ομιλεία της Θέκλας Κίττου (Aπόσπασμα)
“ ... Ο ήλιος κόντευε να βασιλέψει. Το Μάρντιν είναι ωραίο όπως η Ισταμπούλ ... έχει ένα απόκοσμο μάτι που βλέπει τη Μεσοποταμία ... ανήκει σε μια βούληση εκτός του κόσμου τούτου… Όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ… είναι η σύνοψη της ιστορίας της ανθρωπότητας ... Τα χρώματα που άφησαν πίσω τους οι φυλές που πέρασαν, τα στοιχεία που άφησαν οι πολιτισμοί που εγκαταστάθηκαν εδώ ... και αναδύθηκε μια τάξη… πρέπει να καταλάβετε το τόξο που εκτάθηκε απ’ την κεντρική Ασία ως την Ανατολία, το πώς αναμείχθηκαν με τους πολιτισμούς οι άνθρωποι που κινούνταν μες στο τόξο και τι είδους συνθέσεις δημιούργησε η ανάμειξη αυτή … η τάξη που λέμε οθωμανική αναδύθηκε από τη συνάντηση των κινητικών ανθρώπινων στοιχείων και του σταθερού χώρου… Εμείς τους εκπροσωπούμε όλους.… έχουμε μια εκπληκτική πείρα που βασίζεται στον ελληνικό πολιτισμό, στην Μεσοποταμία, στον ιρανικό πολιτισμό, στην Αίγυπτο, στις Ινδίες, στην Κίνα, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο... Και το πνεύμα της Τουρκίας αποτελεί το κέντρο του πνεύματος που στο μέλλον πρόκειται να αποτελέσει το πνεύμα της παγκόσμιας τάξης … ” *

Τώρα άς φαντασθούμε τη δεξιά πλευρά της σκηνής. Στο σπίτι στελέχους ΜΗΚΥΟ στη Λευκωσία. Προσκαλεσμένος Πρέσβυς δυτικής χώρας. Απευθύνεται στην ομήγυρη, στην πλειοψηφία τους δικοινοτικοί και σεμιναρίστες, όπως τους αποκαλούν.. Τους μυεί στα μυστικά της ΔΔΟ:

- Η νέα γενηά δεν πρέπει να δηλητηριαστεί με τον εθνικισμό. Στα παιδιά δεν θα πρέπει να μιλάτε περί Ελλήνων και Τούρκων. Δεν πρέπει να τα ταυτοποιήσετε... Πρέπει να μάθουν ότι είναι απλά άνθρωποι, τους λέει ο κύριος Πρέσβυς.

- Και τότε πως θα εξηγήσω στην κόρη μου γιατί στο βορρά είναι οι Τούρκοι και στο νότο εμείς οι ¨Ελληνες ; ερωτά νεαρή επιστήμων.

- Σε λίγο η Ιστορία θα ξεχαστεί, συνεχίζει ο φωτισμένος κύριος. Ο βορράς ή ο νότος θα είναι απλά οι γειτονιές των φίλων που γνωρίζετε στα σεμινάρια ….

- Και τι θα πω στη κόρη μου για την φοβερή αυτή ημισέληνο που αναβοσβήνει τα βράδυα απειλητική πάνω στο βουνό μας; επιμένει η νέα γυναίκα.

Ο φωτισμένος γέλασε με νόημα..

- Μα δεν πρόκειται για σημαία, είναι το χαλί του Αλαντίν, αυτή την ιστορία την αγαπούν πολύ τα παιδιά … Come on my dear! Τhere is always a solution, if you believe in the future and forget the past

Δεν πρόκειται για αποκύημα φαντασίας. Οι στιχομυθίες είναι αληθινές. Η πρώτη, απόσπασμα ομιλίας του Νταβούτογλου στους Τούρκους πρέσβεις τον περασμένο Γενάρη και συμπυκνώνει τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα του νέου οθωμανισμού. Η δεύτερη, μεταφορά του περιστατικού, το οποίο ανατριχιαστικά υποδηλοί την μετατροπή της Κύπρου σε ένα απέραντο τρελλοκομείο, όπου το ψέμα και η τρέλλα θα κυριαρχούν της αληθείας και της λογικής.

Αυτό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας είναι η πεμπτουσία του Νεοοθωμανισμού. Πρόκειται για ένα σχέδιο επιστροφής στο Οθωμανικό παρελθόν, προκειμένου οι λαοί και η ανθρωπότητα να δούμε με άλλο μάτι τη Τουρκική σκλαβιά.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει μόνο μια ανάγνωση της Ιστορίας, υπάρχουν πάντα δύο: η ανάγνωση του κυρίαρχου και η ανάγνωση του κυριαρχούμενου. Τα καταπιεσμένα και εξεγερθέντα έθνη βίωσαν και ιστόρησαν την Οθωμανική εποχή ως εποχή καταπίεσης. Αυτό που σήμερα οι Νεοοθωμανιστές επιχειρούν, είναι η θέαση ενός κόσμου ανάποδα: οι καταπιεσμένοι να δουν τον εαυτό τους μέσα από τη ματιά του τυράννου. Η συνειδησιακή αυτή προεργασία δεν είναι όσο αθώα θέλει να δείχνει. Είναι η βασική προϋπόθεση για να επιτύχει η γεωπολιτική ιμπεριαλιστική εξόρμηση της νέας Τουρκίας.

Σημερινή
Το πλήρες κείμενο του άρθρου το οποίο αναφέρει και ως πηγή την ιστοσελίδα του
Σάββα Καλεντερίδη infognomonpolitics.blogspot.com. πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί εξ ολοκλήρου.Η επιλογή αποσπασπασμάτων αποτελεί προσωπική μου ενέργεια.

11 σχόλια:

  1. Ο γενοκτονος Τουρκος, ο εκπροσωπος του βαρβαρου, ισλαμο-φασιστικου death-cult, δεινει μαθηματα πολιτισμου ...

    Σιγουρα!

    - Ianus, "All civilization is Turkic in origin" or world history Turkified
    http://www.danielpipes.org/comments/153859

    - PART I: A SHORT INTRODUCTION TO PAN-TURANIANISM
    http://www.rozanehmagazine.com/NoveDec05/AzarbayeganPart1.html

    - Sun Theory by Ataturk,
    http://books.google.com/books?id=E0U104S4msoC&pg=PA138&lpg=PA138&dq=sun+theory+by+ataturk&source=bl&ots=CxaV9t9HBR&sig=GZ3lb5NaXValdc86Yulj4y3x-N0&hl=en&ei=hEUiStuHEYrFsga3quy6Bg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4

    - The Consideration of The Turkish Turan History 
    http://www.ozturkler.com/icerikler.php?id=3953&lng=1

    Καλο ξεμπερδεμα!
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό άρθρο!

    Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι
    που βλέπουν την απόλυτη διαστροφή:

    Επαναθεώρηση της Ιστορίας

    και

    Προσπάθεια επιβολής σε εμάς τους "υπηκόους" να ταυτιστούμε με
    την οπτική του τυράννου. Εξασφάλιση δηλαδή της συναίνεσης.
    Η οποία επιτυγχάνεται μέσω της συστηματικής προπαγάνδας και της κάμψης του ηθικού μας

    Και τα δύο παραδόξως αποτελούν πρακτικές ενός κομματιού της αριστεράς (σχολή της Φρανκφούρτης και Gramsci)

    Και ίσως κάπως έτσι να εξηγείται ότι το Ισλάμ είναι ο νέος Μαρξισμός.

    Όσο για τα υπόλοιπα, Νταβούτογλου κράτα τα ξερά σου κοντά μέχρι την "Ινσταμπούλ" και το Μάρντιν. Και ευχαριστημένος να είσαι γιατί και αυτά κλεμμένα τα έχεις.
    Δεν του έφτασε του βρωμιάρη το σπίτι του, θέλει να βρωμίσει και τα ξένα σπίτια.
    Και μην ονειρεύεσαι την Ιερουσαλήμ γιατί το όνειρο θα γίνει εφιάλτης, μακρυχέρη Νταούτογλου. Πάρε αυτά που σου δίνουν εύκολα οι προδότες που πληρώνεις σε όλα τα κράτη.
    Στην Ιερουσαλήμ, όμως, δεν πατάς ούτε στον αιώνα τον άπαντα!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ὄχι μόνο δέν θά πατήση στήν Ἱερουσαλήμ,ἀλλά θά χάση ΚΑΙ αὐτά πού ἔχει.Λίγη ὑπομονή χρειάζεται καί θά δῆ,ὁ βάρβαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθες βράδυ παρακολουθούσα στην ΕΤ1 μία συνέντευξη του καθηγητή Βασίλειου Μαρκεζίνη προς τον Γιώργο Μαλούχο. Κάθισα και τον άκουσα, αν και μου έκανε την καρδία "περιβόλι".

    Μεταξύ πολλών άλλων, μιλούσε για τον Νταβούτογλου, τον οποίο χαρακτήρισε άτομο εξαιρετικά προικισμένο. Όπως είπε, εκτός από μεγάλη μόρφωση, διαθέτει μία καταπληκτική πολιτική ευθυκρισία και αναλυτικοσυνθετική ικανότητα των γεωστρατηγικών σχέσεων και των πολιτικών συσχετισμών και προπαντός έχει όραμα. Το όραμα εκείνο, που πρώτος ξεκίνησε ο Turgut Özal (δεν ήξερα ότι ήταν κουρδικής καταγωγής), δηλ. την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το κλασικό κεμαλικό κράτος.

    Ένας πολιτικός, δηλαδή, που λείπει εντελώς από την Ελλάδα, όπως ασφαλώς και ο Ερντογάν, ένας επίσης πανέξυπνος άνθρωπος και ικανότατος πολιτικός. Είναι περιττό να πω ότι αυτή τους η ποιότητα, τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους για την Ελλάδα και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία, που η χώρα μας ευρίσκεται στο χείλος της πτωχεύσεως, εξακολουθεί να είναι έρμαιο στα χέρια του πιο βρώμικου και διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και δεν διαθέτει ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ.

    Είναι φυσικό μία χώρα (Ελλάδα), της οποίας οι κάτοικοι φοβούνται το "αύριο", αντί να προσβλέπουν σ' αυτό με αισιοδοξία, στερούνται πολιτικών με ικανότητες και όραμα, να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και μάλιστα υπό την πίεση αντιπάλου όπως την ανερχόμενη σε περιφερειακή δύναμη Τουρκία.

    Τέλος, προέβλεψε ο κ. Μαρκεζίνης ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις (βλέπε επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στο κλεινόν Άστυ) και όταν ρωτήθηκε γιατί, είπε χαμογελώντας πικρά "διότι γνωρίζω τους ξένους(*)". "Και τους δικούς μας;", ρώτησε ο δημοσιογράφος. "Τους γνωρίζω κι αυτούς, ... δυστυχώς!", ήταν η απάντηση του ανθρώπου που στην Μ. Βρετανία έχουν χρήσει ιππότη.

    (*) Καθ' όλο το διάστημα της συνετεύξεως, θαύμασα το ότι πάντα τόνιζε "ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες", "ΑΥΤΟΙ οι π.χ. Ευρωπαίοι" κλπ., κάτι που δείχνει ότι δεν ήθελε ούτε προς στιγμή να αποστασιοποιηθεί από την καταγωγή του, κάτι που κάνουν πάρα πολλοί άλλοι επιτυχημένοι Έλληνες του εξωτερικού, τους οποίους ακούμε να λένε "ΕΣΕΙΣ στην Ελλάδα" και παρόμοια φαιδρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω θα του ελεγα,του νταβουτογλου εννοειται,το σοφο Ελληνικο μυθο του Αισωπου,για τον Ικαρο,που ονειρευτηκε να πεταξει με κερινα φτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαστε ολοι δικαιολογημενοι, ασφαλως, στην κριτικη μας κατα του προσωπου Νταβουτογλου, καθως αποτελει επικινδυνο εχθρο μας. Δεν μπορω ομως παρα να αναλογιστω με μελαγχολια οτι θα ηθελα πολυ να δω στη χωρα μας το αναλογο του πολιτικου και οραματιστη Νταβουτογλου. Αν οι ηγετες μας ειχαν το ενα δεκατο απο τις εθνικες φιλοδοξιες του Τουρκου ΥΠΕΞ για την πατριδα του, τοτε η Ελλαδα δεν θα ηταν αυτο που ειναι σημερα. Διαβαστε σας παρακαλω το αποσπασμα που παρατιθεται στην αναρτηση και αλλαξτε διαφορα ονοματα και τοπονυμια για να αντιστοιχουν π.χ. στον Ελληνιστικο κοσμο ή στο Βυζαντιο ή σε οποιαδηποτε αλλη εποχη που ο οικουμενικος ελληνισμος μεγαλουργησε, και πειτε μου αν δεν λαχταρατε να ακουσετε αυτα τα λογια απο εναν πρωθυπουργο της Ελλαδος. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι στην Τουρκια μπορει ο καθε Νταβουτογλου να εκφραστει με τετοια μεγαλοιδεατικη ρητορικη (οντας μαλιστα και εκπροσωπος ενος κρατους-σφαγεα), και στην Ελλαδα μολις καποιος ψελλισει τη λεξη εθνος χαρακτηριζεται απο πατριδοκαπηλος και ελληναρας εως φασιστας.

    Οι οιωνοι, δυστυχως, ειναι πολυ κακοι για το εγγυς μελλον τουλαχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαγκιά του και μακάρι να κάναμε κάτι τέτοιο κι εμείς. Αλλά εμείς, απαγορεύουμε το Μακεδονία ξακουστή στο στρατό...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Μαρκεζίνης λέει πολά και σωστά,τον άκουσε-είδε κανένας νομίζεις????

    Σε ότι αφορά τον πολυδιαφημισμένο Νταβούτογλου πάντα μου θυμίζει τον παπού μου-όπου ακούς πολά κεράσια.......- (είναι σοφός ο λαός,να μη το ξεχνάμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η γιαγιά του Οζάλ ήταν Κουρδισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 08 Μαΐου 2010 7:30 μ.μ.

    "Η γιαγιά του Οζάλ ήταν Κούρδισσα"

    Ε, και;;;

    Και ο πρώην Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ο Γιτζάκ Μορντεχάι είναι Κούρδος Εβραίος. Λέει κάτι;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Νταβούτογλου μου θυμίζει λίγο Γ΄Ράϊχ και όλη γνωρίζουμε την κατάληξή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.