21/5/10

Δήλωση του Σάββα Αναστασιάδη για του "Κεμάλ το Σπίτι"

http://www.agelioforos.gr/files/FOTO_ENTYPON/2009/09/15/resized/2009091500521-preview_425x.jpg
Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 20/05/2010
Προς ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης -Σάββα Αναστασιάδη για το θέμα στο μάθημα της Λογοτεχνίας «Στου Κεμάλ το σπίτι».
«Αγανάκτηση και θυμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας, αλλά ιδιαίτερα τους Έλληνες του πόντου για μία σειρά από γεγονότα που ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί του δρομολογούν.
Όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας έθεσε θέμα αναγνώρισης του ψευδομουφτή της Θράκης, παραλληλίζοντάς τον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ένα θεσμό 1800 χρόνων, εμείς σιωπήσαμε. Δεχθήκαμε μεγάλη πρόκληση μέσα στο σπίτι μας και κάναμε πως δεν καταλάβαμε. Κάναμε άλλη μία υποχώρηση, απέναντι στην Τουρκία, η οποία βήμα- βήμα επεκτείνει τις διεκδικήσεις της.

Αγνόησε ο κ. Πρωθυπουργός την ανησυχία των Προέδρων και των μελών των ποντιακών σωματείων που είχαν κατασκηνώσει στο απέναντι πεζοδρόμιο του « Χίλτον», όπου βρίσκονταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Με σιγουριά και υπερηφάνεια για την ποντιακή τους καταγωγή έστελναν μηνύματα, ότι κανείς δεν μπορεί να μην τιμά τους εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν έφτασε αυτό, είχαν και συνέχεια οι υποχωρήσεις μας απέναντι στους Τούρκους. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπου εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, είχαν ως θέμα, με την έγκριση της κ. Διαμαντοπούλου, «Στου Κεμάλ το σπίτι». Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου από τον αρχισφαγέα Κεμάλ, για να προπαγανδίσουν στην νεολαία, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έκφραση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία.


Πριν από λίγους μήνες τιμήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ.

Η κ. Διαμαντοπούλου οφείλει να αποκαταστήσει τα ανεπίτρεπτα λάθη άμεσα.
Το απαιτεί μέσα σ΄ αυτή την δύσκολη συγκυρία όπου με θλίψη βλέπουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διασυρμό, εξ΄ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων, η Ιστορική και ηθική δικαίωση όλων των Ελλήνων.

Την θέση της την έδωσε ο Ελληνικός λαός, και όφειλε να προασπίσει τα δικαιώματά του, και
όχι να πλασάρει αυτό το θέμα από το υπουργείο της σε παιδιά 16 και 17 χρονών, χωρίς να αναφέρεται καθόλου στο βάρβαρο έργο του Κεμάλ.
Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Με τις πράξεις της προσβάλλει και προκαλεί όλους τους Έλληνες του πόντου, όπου κι αν βρίσκονται».

Παρακαλούμε για δημοσιογραφική κάλυψη
Ευχαριστούμε για την συνεργασία

Πληρ.: Αναστασία Χατζηλασκαράκη 6972860939

9 σχόλια:

  1. Η Διαμαντοπουλου μα και ο καθε-δηθεν- τουρκολαγνος,δεν τα κανουν αυτα για τη ψυχη της μανα της και του πατερα της.Τα παιρνουν.Σπιτια ταξιδια,βουλευτικες και υπουργικες θεσεις και καταθεσεις,ας ειναι καλα "ο πατερουλης" απεναντι.Καποτε οι Περσες προσπαθουσαν να εξαγορασουν καποιους Ελληνες και τα καταφερναν.Τωρα στη θεση τους ειναι οι Τουρκοι.Και με τους Περσες πολεμισαμε και με τους Τουρκους θα ερθει η ωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου οι Ποντιοι Ελληνες δινουν την ψηφο τους σε τετοιες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΣΥΝ ΛΑΟΣ) ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

    ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ντράπηκαν τα καθίκια της υποτιθέμενης ελληνικής(?) κυβέρνησης (?) να προκαλέσουν το αίσθημα του κάθε μαθητή στη σημαντικότερη στιγμή της μαθητικής του ζωής, τη στιγμή που προσπαθεί να επιτύχει τα όνειρα και τις προσδοκίες ολόληρης της μετέπειτα σταδιοδρομίας του!! Εμπαίζουν τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους αυτά τα ανθρωποειδή της παρέας του Γιωργάκη!!Είμαι βέβαιος πως αν ζούσαν εκείνες τις τραγικές στιγμές της σφαγής των παππούδων μας θα έπιναν το αίμα που έβγαινε απ' τις πληγές τους, όπως ακριβώς πίνουν και τώρα το αίμα το δικό μας και των παιδιών μας!!
    Αν φωνάξουμε, "ντροπή σας" κανείς δε θα μας καταλάβει, γιατί αυτοί δεν έχουν ντροπή, δυστυχώς. Θλίβομαι ειλικρινά γιατί δεν αξίζουμε τέτοιους ηγέτες, όσο χαμηλά κι αν έχουμε φτάσει πνευματικώς και ηθικώς ως λαός.
    Ας μας λυπηθεί ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μόνη φωνή που κρατάει κάποια άμυνα για τα εθνικά θέματα είναι η ΝΔ είτε με Καραμανλή, είτε πολύ περισσότερο τώρα με Σαμαρά, διαγραφή Ντόρας κλπ.Δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος των ΜΜΕ και η λάσπη που δέχεται.Δεν είναι τυχαία τα εκλογικά αποτελέσματα στις περιοχές της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη κλπ.Η πολιτική της σημερινής εξουσίας το αποδεικνύει στεγνά και καθαρά.Μέχρι και υποτιθέμενο υπερδεξιο-υπερπατριωτικό κόμμα φτιάξανε.Τότε αυτό το κόμμα φώναζε,φώναζε,ούρλιαζε,έσκουζε,έβριζε για να φύγει ο "υποχωρητικός" Καραμανλής και τώρα συγκυβερνάει χέρι-χέρι με τη Δραγώνα... Η μοίρα το φερε να είναι ο Αντώνης Σαμαράς η τελευταία γραμμή άμυνας της Ελλάδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγνώμη τους τούρκους και τους κάθε τούρκους πρέπει να τους αφήσουμε τελευταίους.

    αν πονάμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τη ζωή μας πρέπει να στείλουμε στον αγύριστο αυτούς που τους δώσαμε την εξουσία να μας εκπροσωπήσουν και μας προδίδουν.

    τον θρασύδειλο τούρκο ίσως άμα ρίξω μια κλανιά ε λλ η ν ι κή να τον διώξω πιό εύκολα.

    αυτά τα καθίκια που μας πίνουνε το αίμα οικονομικά και μας πουλάνε σ ότι ιερό και όσιο έχουμε, αυτά τα βρωμόσκυλα, τα υπαλληλάκια των μεγάλων λεσχών και ισχυρών της γής, που κερώσανε απ το φόβο τους κλεισμένα μέσα στο ναό της δημοκρατίας!!!!!!!!!!!! τις προάλλες, που κουνάνε το χέρι τους με ύφος δικτάτορα και 100 καρδιναλίων, γεμάτα έπαρση και εγωισμό, που ζούνε χλιδάτα και μας πίνουν τα αίμα, αυτά πρέπει να στείλουμε πρώτα στον αγύριστο.

    νισάφι πιά!
    μηδέν ναναι οι ώρες τους που είχε πεί ο Λεβέντης για τον βρυκόλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμεσες παραιτήσεις Διαμαντοπούλου - Δραγώνα είναι η μόνη απάντηση. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι κυβέρνηση που ήρθε για το καλό της Ελλάδας,το αντίθετο.Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο,όσο καθυστερούμε να το αντιληφθούμε ως λαός τόσο το χειρότερο για τη χώρα.

    Δεν είμαι αντικυβερνητικός-αντιεξουσιαστής,το αντίθετο,αλλά άλλο Εθνική Κυβέρνηση με θεσμούς και πατριωτισμό ως ευνομούμενη πολιτεία και άλλο αυτό που βιώνουμε καθημερινά,πρέπει να καθαρίσει η ήρα απο το σιτάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την Κυβέρνηση την έφεραν για να κλεισει όλα τα ανοικτά θέματα... ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας.
    Η κόρη μου έδινε λογοτεχνία εκείνη την ημέρα και επέστρεψε στο σπίτι έξαλλη!
    Στο σχολείο έπεσε παγωμάρα όταν ανακοινώθηκαν τα θέματα. Και οι πιο προοδευτικοί καθηγητές ενοχλήθηκαν από αυτή την προπαγάνδα, δεδομένου ότι υπήρχαν άλλα κείμενα όπως το "Μέσα στους προσφυγικούς συνοικισμούς" που είναι σχετικό με το ξερίζωμα των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες και θα μπορούσαν να βάλουν αυτό αφού ήταν και η συγκεκριμένη επέτειος.
    Τη ίδια μέρα δόθηκε στα παιδιά, επίσης ένα παράλληλο κείμενο για σύγκριση που αφορούσε τους συνοικισμούς των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που πήγαν "συμμορίες εργολάβων" και τους κατέστρεψαν, μαζί και τον πολιτισμό τους!!!
    Απαράδεκτοι.
    Την μεθεπόμενη μέρα έγραφαν ιστορία. Συμβούλεψα την κόρη μου να μελετήσει καλά το κεφάλαιο με τη γενοκτονία των Ποντίων, έτσι κι αλλιώς μισή και κάτι σελίδα πιάνει!!!!τόσο έχουν κοστολογήσει τη γενοκτονία των Ποντίων οι πουθενάδες συγγραφείς των σχολικών βιβλίων που επιτελούν εντολές άλλων, τη συμβούλεψα λοιπόν να το μελετήσει καλά, μήπως επειδή πήε τόση έκταση και τέτοια αρνητική δημοσιότητα το θέμα της λογοτεχνίας, μήπως και βάλουν κάτι από τη γενοκτονία των Ποντίων στις πανελλήνιες στην ιστορία για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις.
    Ούτε που το άγγιξαν το θέμα οι εθνομηδενιστές. Το απαξίωσαν εντελώς.
    Είναι ντροπή να ανεχόμαστε μια κλίκα ανθελλήνων να αλλοιώνει έτσι την παιδεία μας. Τα σχολικά βιβλία θέλουν επειγόντως αναθεώρηση. Ας επανέλθουν τα παλιά. Πιστέψτε με, όποιος έχει παιδί σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης αν δει τα βιβλία, τα οποιαδήποτε βιβλία, απογοητεύεται. Δεν είναι μόνο το βιβλίο της Ε΄Δημοτικού, είναι τα περισσότερα λίγο πολύ σε αυτό το χάλι.
    Να σκεφτείτε ότι στη λογοτεχνία της Γ΄Γυμνασίου υπάρχει μέσα κείμενο ενός Αλβανού πρώην λαθρομετανάστη του Γκατζμέντ Καπλάνι, ο οποίος είναι Τουρκαλβανός από τη Λούσνια της Αλβανίας, περιοχή Βορείου Ηπείρου ο οποίος είχε συλληφθεί το 2003 γιατί έκανε ανοιχτή προπαγάνδα υπέρ των δολοφόνων Τσάμηδων σε ελληνικό έδαφος και άλλες ύποπτες ενέργειες. Επρόκειτο να απελαθεί αλλά έπεσαν επάνω τα τσιράκια οι δικηγόροι του Σύριζα και η Αμερικάνικη πρεσβεία κι έμεινε.
    Τέτοιου είδους συγγραφείς έβαλαν στην εκπαίδευση παραμερίζοντας καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.

    Πρέπει να γίνει μια οργάνωση, μια κίνηση γονέων, εκπαιδευτικών, απλών πολιτών προκειμένου να αλλαχθεί η ύλη που στοχεύει σε ένα πράγμα: στον αφελληνισμό των νέων παιδιών και στην αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας σαν Έθνος και σαν λαός.
    Την παιδεία την αποδομούν συστηματικά για να είναι ανίκανη η νέα γενιά να αντιδράσει και να κουβαλήσουν εδώ άλλους λαούς οι οποίοι θα κουμαντάρουν σιγά σιγά τη δική μας πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.