12/5/10

Συνέντευξη του Έλληνα πρεσβευτή Ξύδα

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο.«Η αμοιβαία αρμονία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο Πρωθυπουργών, θα γεννήσουν πολύ θετικά αποτελέσματα στις σχέσεις»

Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, την Παρασκευή μεταβαίνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από δέκα υπουργούς.Κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεικτό ελληνο-τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.
Θα τεθούν επί τάπητος τα διμερή θέματα και θα αξιολογηθούν αυτά που μπορούν να γίνουν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Εν όψει της πολυαναμενόμενης επίσκεψης του Erdoğan, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ankara Φώτης Ξύδας, προέβη σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber.

Ο Ξύδας δήλωσε ότι πιστεύει πως η αρμονία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο Πρωθυπουργών, θα γεννήσουν πολύ θετικά αποτελέσματα στις σχέσεις.

«Αυτό είναι ένας κύριος παράγοντας για να είναι καρποφόρα η επίσκεψη. Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή, θα είναι πολύ ωφέλιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρεσβευτής.

Ερωτηθείς σχετικά με το Κυπριακό, το Ege και την τουρκική μειονότητα ο Έλληνας πρεσβευτής είπε τα παρακάτω:

«Θα συζητηθούν και αυτά τα θέματα. Υπάρχουν θερμοί δεσμοί μεταξύ των πρωθυπουργών και των υπουργών των δύο χωρών. Υπάρχει καλή θέληση και στις δύο χώρες. Θα ήταν λάθος να περιμένουμε αμέσως αποτέλεσμα αλλά συζητώντας, προτείνοντας νέες ιδέες φυσικά και θα έχουμε αποτέλεσμα στο μέλλον.»

Ο πρέσβης Ξύδας, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα εστιαστούν κυρίως στην οικονομία.

Ο Έλληνας πρεσβευτής αφού σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκε αντιμέτωπος με την πολιτική λιτότητας δήλωσε:

«Σε μερικά χρόνια θα έχουμε ξεπεράσει αυτή την κατάσταση. Σχολιάζω τις διαδηλώσεις ως τελείως φυσιολογικές αλλά ο θάνατος των τριών ανθρώπων είναι τελείως απαράδεκτο. Θα διδαχτούμε από όσα συνέβησαν».

Τέλος ο Ξύδας δήλωσε ότι παρακολουθούν με θαυμασμό την επιτάχυνση που έχει σημειώσει η τουρκική εξωτερική πολιτική την τελευταία περίοδο.
TRT

6 σχόλια:

  1. Πού βρισκόμαστε; Στον Μεσαίωνα; Όπου όλα στηρίζονταν στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των Μοναρχών; Αν δεν στηρίζονται σήμερα οι σχέσεις στην εμπιστοσύνη θεσμών μεταξύ κρατών είμαστε χαμένοι από χέρι. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πρωθυπουργών σημαίνει ότι επισημοποιείται με τη βούλα πια η δορυφοροποίησή μας στην Τουρκία, προς τέρψιν ΕΛΙΑΜΕΠ Παγκάλου και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κοινο εχουν ο Πρεσβευτης της Ελλαδας στην Αγκυρα και της Τουρκιας στην Αθηνα?
    Ειναι και οι δυο πρακτορες της ΜΙΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ο φίλος της Ντόρας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν θυμάται χαίρεται και ο εκ χίου ορμώμενος πρέσβυς. Δεν μπορώ να θυμηθώ καλά, αλλά κάτι είχε βγεί στα μπλογκς για κάτι κουμπάρους, χαριστικές άδειες σε τουρκικα καράβακια για δρομολόγια,αλλά,δεν τα θυμάμαι ακριβώς.Μήπως κάποιος θυμάται ;;; από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμη αυτό το ρεμάλι έχουν στην Άγκυρα για πρέσβη; Αυτόν που δικαιολογούσε τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών, για να μην προβάλει τους "κολλητούς" του.

    Κι εδώ έχουν γραφεί μερικά για τον ευνοούμενο της Μπακογιάννη. Αυτοί μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.,
    πάτα Ξύδας στην "Αναζήτηση" του Ινφογνώμονα και θα τα θυμηθείς όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.