12/5/10

Επιστολή στον Αυστραλό πρωθυπουργό για την ελληνική γλώσσα



http://www.greekcommunity.com.au/index2.html

Με επιστολή του προς τον Κέβιν Ραντ, ο πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι, καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμπεριλάβει την ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Ενιαίο Πρόγραμμα Παιδείας ως «γλώσσα προτεραιότητας».

Ο κ. Μπράμπι σημειώνει στη δισέλιδη επιστολή του ότι στην πολιτεία του (στη Βικτώρια) ζει το 50% των γεννημένων στην Ελλάδα Αυστραλών πολιτών, η ελληνική είναι μια από τις τέσσερις κορυφαίες γλώσσες της Βικτωριανής Σχολής Γλωσσών και οι Έλληνες έχουν να παρουσιάσουν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή προσφορά προς την Αυστραλία.

Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας, Τζούλια Γκίλαρντ, με επιστολή της στην ομογενή βουλευτή Τζένη Μικάκου, αναφέρει πως αναγνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ελληνική γλώσσα, αλλά καταλήγει υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές εισηγήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια επιτροπή ACARA, που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.
enet.gr

2 σχόλια:

  1. Αραγε ενημερωθηκε η Δραγωνα περι τουτου, για να κανει μια μηνυσαρα στον κυριο αυτο για τις απαραδεκτες θεσεις του?.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ βέβαια, τώρα έτσι που καταντούν τον ελληνισμό των εντός συνόρων, μόνο από τον απόδημο μένει να ελπίζουμε την διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.