8/5/10

Χιλιάδες Ελληνοκύπριοι, χωρίς ίχνος αισχύνης, ταξιδεύουν στην Τουρκία μέσω Τύμπου στα κατεχόμενα...


Μισό εκατ. ευρώ μέσα σε τέσσερις μήνες, μόνο με πιστωτικές κάρτες
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ - ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΑΝΩ από μισό εκατομμύριο ευρώ πλήρωσαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010 Ελληνοκύπριοι για αεροπορικά εισιτήρια μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Σύμφωνα με στοιχεία του χρηματοοικονομικού οργανισμού JCCπου παρακολουθεί τις κινήσεις των τοπικών πιστωτικών καρτών, από την 1η του χρόνου μέχρι και τις 30 Απριλίου 2010, έγιναν 1.434 πράξεις με πιστωτικές κάρτες Ε/κ για το συνολικό ποσό των 513.098 ευρώ για αγορά εισιτηρίων με σκοπό τη μετάβαση στην Τουρκία.

Αν συμπεριληφθεί και η Αττάλεια, τότε το συνολικό ποσό που πληρώθηκε τους πρώτους τέσσερις μήνες για ταξίδια Ε/κ στην Τουρκία ανέρχεται στις €660.679. Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση την τιμή του εισιτηρίου για μετάβαση από το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου προς την Κωνσταντινούπολη, αυτοί που τελικά χρησιμοποιούν την παράνομη διαδρομή είναι εκατοντάδες. Από συνομιλία που είχαμε χθες με Τουρκοκύπριο τουριστικό πράκτορα στα κατεχόμενα, ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής Τύμπου Κωνσταντινούπολη στοιχίζει γύρω στα 180 ευρώ. Μπορεί κάποιος να το βρει τις καθημερινές και φθηνότερα, ενώ τις Παρασκευές και Σάββατα που έρχονται από την Τουρκία στα κατεχόμενα αυτοί που παίζουν στα καζίνο, οι τιμές ανεβαίνουν, όπως και την Κυριακή που επιστρέφουν.

Από έναν πρόχειρο υπολογισμό, φαίνεται ότι τους πρώτους μήνες του χρόνου έχουν μεταβεί στην Τουρκία παράνομα, 3.600 άτομα και αυτοί είναι μόνο όσοι πλήρωσαν με πιστωτικές κάρτες. Οι πλείστοι μεταβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη λόγω της Αγιάς Σοφιάς και του Πατριαρχείου, ενώ αυτοί που επιλέγουν την Αττάλεια, είναι για τα ανατολίτικα παζάρια της. Σημειώνεται ότι τα διαβατήρια ή οι ευρωπαϊκές ταυτότητες των Ε/κ δεν σφραγίζονται κατά την αναχώρηση ή επιστροφή τους και έτσι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους για αναχώρηση από μη αναγνωρισμένο αεροδρόμιο ή λιμάνι.

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου
Αυξημένος παρουσιάζεται ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στα κατεχόμενα το Φεβρουάριο του 2010 σε σχέση με τον ίδιο μήνα της περασμένης χρονιάς.

Αύξηση παρουσιάζει για την ίδια χρονική περίοδο και ο αριθμός των πτήσεων που διακινήθηκαν προς και από το παράνομο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των κατεχομένων τα οποία επικαλούνται στατιστικά της λεγόμενου γραφείου πολιτικής αεροπορίας του ψευδοκράτους, ο συνολικός αριθμός επιβατών που διακινήθηκαν μέσω του παράνομου αεροδρομίου ανήλθε στους 148.721 το Φεβρουάριο του 2010 από 133.437 το Φεβρουάριο του 2009.

Ο αριθμός των επιβατών που αφίχθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο ανήλθε στους 79.698 τον Φεβρουάριο του 2010 σε σχέση με 65.357 το Φεβρουάριο του 2009 ενώ οι επιβάτες που αναχώρησαν από το παράνομο αεροδρόμιο ανήλθαν στους 69.023 τον Φεβρουάριο του 2010 σε σχέση με 68.080 τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς.

Ο αριθμός των συνολικών πτήσεων είτε αυτές αφίχθηκαν είτε αναχώρησαν από το παράνομο αεροδρόμιο ανήλθε στις 1,272 για το Φεβρουάριο 2010 σε σχέση με 1.113 το Φεβρουάριο του 2009. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις οι οποίες αφίχθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο ανήλθαν από 556 το Φεβρουάριο του 2009 σε 634 το Φεβρουάριο του 2010 ενώ οι πτήσεις που αναχώρησαν ανήλθαν στις 638 το Φεβρουάριο του 2010 από 557 που ήταν το Φεβρουάριο του 2009.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ikypros.com

8 σχόλια:

  1. Εμ, δεν σας φταίει κανείς μετά.. Μαλάκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πλείστοι μεταβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη λόγω της Αγιάς Σοφιάς και του Πατριαρχείου,

    Σιγά που μεταβαίνουν ΜΕΣΩ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ στην Κωνσταντινούπολη για την Αγια-Σοφιά. Ο (φθηνός)πατριωτισμός τους μάρανε.
    Αν είχαμε το νου μας και αν δεν αγοράζαμε ούτε καρφίτσα από τα κατεχόμενα ούτε σπαταλούσαμε τόσα εκατομμύρια στα καζίνα και στα αεροδρόμια, σήμερα η θέση των Τούρκων στα κατεχόμενα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Οι ΤΚ είχαν ξεσηκωθεί το 2003 εναντίον του Ντενκτάς, λόγω του ότι δεν άντεχαν την φτώχεια, όχι φυσικά ότι μας αγαπούσαν και ήθελαν να ζήσουμε μαζί. Τώρα με ποιο τρόπο να τους πιέσουμε; Και γιατί να ξεσηκωθούν; Μια χαρά περνούν με τα λεφτά μας. Αφήστε που βρήκαν πολύ καλά μεροκάματα στις ελεύθερες περιοχές.
    Κατά τα άλλα μας φταίνε οι ξένοι. Είπαμε:
    "Την τύχη του κάθε λαός την κάνει μοναχός του
    κι όσα του κάνει η κούτρα του, δεν του τα κάνει ο οχτρός του".

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι μας έκανε η εκκλησία, να ξεχνάμε και να συνχωράμε τους εγκληματίες, να μην τους κρίνουμε εμείς, αλλά να αφήνουμε την δικαιοσύνη μόνο στα χέρια του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. --Ερώτηση δημ/φου..πήγατε στό σπίτι σας στά κατεχόμενα;
    --Απάντηση...ναί πήγαμε καί τό είδαμε.
    --Καί σάς αφησαν να μπήτε μέσα;
    --Ναί μάς άφησαν είναι πολύ καλοί ανθρωποι,μάς κέρασαν μάλιστα....
    .....Γιά άλλη μιά φορά ο Ντενκτάς ξεφτύλησε έναν ολόκληρο λαό,καί γιά άλλη μιά φορά δέν βρέθηκε κανείς νά κλείση τά οδοφράγματα τής ντροπής.
    Οι κλέφτες ανατολίτες τής περιουσίας μας έγιναν καλοί καί φιλόξενοι.....
    Αίσχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε επίσης και αυτό
    http://geopolitics-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αρθογράφος ή έχει μεσάνυχτα ή δεν γνωρίζει ιστορία. Συνδιάζει την κρίση με τον γεωγραφικό χώρο και λέει :
    α)Η Ελλάδα, βρίσκεται εκεί όπου συναντώνται οι υποανάπτυκτες κοινωνίες της Μεσογείου και των Βαλκανίων,
    Θεωρεί εκ προιμίου υπανάπτυκτες τις χώρες, όμως δεν αναφέρεται στο γιατί και τους λόγους που καθυστέρησαν την ανάπτυξη. Επί τροχάδην :τα χρόνια δουλείας (οθωμανική υποδούλωση),όταν στις ανεπτυγμένες είχε ήδη ξεκινήσει η βιομηχανική επανάσταση. Οι συνεχείς πόλεμοι για ανεξαρτησία, με τις επακόλουθες συνέπειες καταστροφές, λεηλασίες, ερήμωση της υπαίθρου απο εργατικά χέρια που χάνονταν στις μάχες και άλλα πολλά. Οι σημερινές ισχυρές χώρες χρωστούν την ευημερία τους κατά ένα μεγάλο μέρος στην καταλήστευση των αποικιών και την χρήση δούλων απο την Αφρική.
    Ξεχνά ο αρθογράφος ότι απο τις Μεσογειακές χώρες ξεκίνησε ο δικός τους πολιτισμός, μια παράμετρος σημαντική με την συμβολή στην αναγέννηση μεγάλων δασκάλων απο αυτές τις χώρες που μέμφεται. Το άγονο έδαφος που επικαλείται ως επιχείρημα, έστρεψε τον νότιο Ευρωπαίο σε άλλες δράσεις για να έχει εισόδημα (ναυτιλία, εμπόριο, κατασκευή χρηστικών εργαλείων, κοσμημάτων, τεχνουργημάτων κ.λ.π).

    "Λάθος η σημερινή θέση της Ελλάδας"

    Ίσα ίσα, το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα είναι στο καλύτερο μέρος. Γι αυτό και όλοι το εποφθαλμιούν και προσπαθούν να το συρρικνώσουν.
    Οι χώρες του βορρά πάντα εκτός τις μεταξύ των προστριβές, κατέβαιναν λεηλατώντας και την Μεσόγειο.

    Για να μην γίνομαι κουραστικός θα κλείσω επισημαίνοντας κάτι που επιμελώς διαφεύγει του πολυπράγμωνα αναλυτή.
    Η χολή που βγάζει είναι, γιατί μέσα του δεν μπορεί να εξηγήσει το πως μια χώρα σαν την Ελλάδα, με μόλις 189 χρόνια ανεξαρτησίας, με συμμετοχή σε όλους τους πολέμους, ματωμένη και με εμφύλιο,
    ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΣΑΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    Ε...αυτό δεν θα του το πω. Είναι το μυστικό μας. Φυσικά σε αυτό το μυστικό σημαντικό ρόλο παίζει και γεωγραφικός μας χώρος, που ο ίδιος παρουσιάζει ως μειονέκτημα !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ...

    Φίλε, εγώ ο αντικομμουνιστής σε διαβεβαιώ ότι οι προδότες που αναφέρονται στο άρθρο δεν είναι όλοι τους ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.