19/5/10

Μετά το Αιγαίο έρχεται να κλείσει και το Σκοπιανό

Άτυπη συνάντηση στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, είχαν σήμερα οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, και της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ».

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εκκρεμότητα της ονομασίας και η κατάσταση στις δύο χώρες. Έγινε λόγος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ, καθώς και κατά πόσο τα θέματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν «εμπόδιο» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εξέφρασαν την ελπίδα και τη βούληση να διευθετηθεί το ζητήμα το συντομότερο δυνατόν. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στις διαπραγματεύσεις και την ετοιμότητά τους για περαιτέρω απευθείας συναντήσεις, καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Επιπλέον, οι κκ Γκρούεφσκι και Παπανδρέου αναφέρθηκαν στις προοπτικές της περιοχής και την ανάγκη ενσωμάτωσής της στην ΕΕ.

Από το γραφείο του κ. Γκρούεφσκι ανέφεραν ότι η συνάντηση ήταν «αυθόρμητη» και τη χαρακτήρισαν ως «εγκάρδια». Οι αποστολές της Ελλάδας και της ΠΔΓΜ διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, στη Μαδρίτη.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στο περιθώριο της Συνόδου, είχε συναντήσεις και με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, από τον οποίο ζήτησε στήριξη για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.
www.greekmoney.gr

5 σχόλια:

  1. Η είδηση από το IN.GR, χθές: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1137678
    Αν και η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων δεκαετιών, θάφθηκε από όλα τα ΜΜΕ. Όσοι έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη θα καταλάβουν τι σημαίνει για την Ελλάδα: ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ και υποδούλωση στους Αμερικάνους που κυβερνούν το ΔΝΤ, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Αυτός ήταν και ο εξ'αρχής σκοπός του Τσολάκογλου-ΓΑΠ (αδικώ τον Τσολάκογλου φοβάμαι...)
    Γιώργος Μαντζούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διμερείς συνομιλίες με την σκοπιανή ηγεσία είναι ολέθριο λάθος.
    Ενώ δεν έχομε να κερδίσομε τίποτε, θα δώσομε μόνο, άρα θα αποβούν εις βάρος μας. Θα δώσομε το φιλί της ζωής ("μακεδονισμό") στο μόρφωμα, το οποίο, χωρίς αυτόν, θα διαλυθεί.
    Η εκδοχή ότι αυτό δεν μας συμφέρει, διότι τάχα σχηματίζεται η "μεγάλη Αλβανία", δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι:
    α) Δεν είναι βέβαιο ότι οι Αλβανοί του Τετόβου θα ενωθούν με την "μητέρα-πατρίδα" και
    β) Ακόμη κι αν ενωθούν, πόσο πιο μεγάλη θα γίνει η Αλβανία με επιπλέον 500.000 Σκοπιανών-Αλβανών;

    Το λάθος άστοχων διμερών συνομιλιών, το πληρώσαμε και το 1988, όταν ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού παγιδεύτηκε στο Νταβός από τον Οζάλ σε διμερή διάλογο. Σταμάτησαν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επανάσταση του προέδρου του ΣΑΕ Στ. Ταμβάκη

    Μόνον έτσι μπορούμε να δούμε την στάση του προέδρου του ΣΑΕ Στ. Ταμβάκη προς την του 2010 Ημέρα Εθνικής Μνήμης γιά τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ζητάει την συμπαράσταση όλου του Απόδημου Ελληνισμού στον Ποντιακό Ελληνισμό, την στιγμή που οι πρωθυπουργοί της Βαρδάρσκα (Σκόπια), Νίκολα Γκρούεφσκι, και της Ελλάδος, Γ. Παπανδρέου, έχουν μία «αυθόρμητη» και «εγκάρδια» συνάντηση στην Μαδρίτη (Μετά το Αιγαίο έρχεται να κλείσει και το Σκοπιανό: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_7343.html).

    Πως αλλιώς μπορούμε να δικαιολογούμε την διττότητα ή τον διφυσισμό του πράγματος? Ο Ταμβάκης μιλάει γιά Εθνική Μνήμη και ο Παπανδρέου χωρίς καν ανάμνηση του τι θα πει Αιγαίο προδίδει και πάλι την Ελλάδα. Ναι, και πάλι, διότι νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών φθάνουν ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, ενώ οι απίστευτες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται.

    Το εύλογο ερώτημα είναι πότε οι υπόλοιποι Έλληνες, πλην του Ταμβάκη, θα κάνουμε επανάσταση? Είναι όμως μήπως αυτός ο τελικός σκοπός του Παπανδρέου? Να καταστρέψει δηλαδή την Ελλάδα μας με μία επανάσταση εναντίον του?

    Ψύχραιμα λοιπόν γιατί δεν πρέπει να του περάσει. Ψύχραιμα αδέλφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ-ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ
    ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΙΑ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΓΑΠ πρέπει να είναι πόλύ προσεκτικός με την Μακεδονία. Οποιαδήποτε υποταγή στα κελευσματα των αμερικάνων θα την πληρώσει πανάκριβα ...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.