21/5/10

Συνεχείς τουρκικές επιδρομές των Τούρκων κατά Κούρδων στο βόρειο Ιράκ

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ιράκ Μουράτ Ozcelik συναντήθηκε με τον Μασούντ Μπαρζανί, επικεφαλής της Κουρδικής περιφερειακής διοίκησης στο βόρειο Ιράκ πρίν τρείς ημέρες ,η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του Μπαρζανί στην πόλη της Salahaddin.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της κουρδικής διοίκησης, καθώς και οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις αποτέλεσαν μαζί με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μετά τις γενικές εκλογές στο Ιράκ και την προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης θέματα της ημερησίας διάταξης.

Το γεγονός ότι η περιφερειακή διοίκηση του Βορείου Ιράκ παραμένει σιωπηλή δείχνει ότι συζητήθηκε το θέμα του βομβαρδισμού των θέσεων των κούρδων μαχητών του PKK και εξασφαλίστηκε η σιωπηρή συγκατάθεση της.

Την ίδια στιγμή το Ιράν και η Τουρκία προετοιμάζονται συστηματικά για την ανάληψη κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κούρδων ανταρτών του Λαικού Στρατού HPG και των μαχητών μελών του PJAK

Συνεχείς είναι οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο Βόρειο Ιράκ στην περιοχή του Κουρδιστάν με πυροβολικό αλλά και από αέρος από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα.Συνέπεια των βομβαρδισμών πολλά κουρδικά χωριά έχουν εκκενωθεί από τους κατοίκους τους.

Δεν υπάρχουν ειδήσεις για θύματα μεταξύ των Κούρδων ανταρτών.
firatnes.com,http://www.worldbulletin.net

6 σχόλια:

  1. Ὁ καθένας μπορεῖ νὰ φτιάξη ἕνα Ἀφγανιστὰν ἢ κάτι παρόμοιο.
    Ἡ Τουρκία τὸ προσπαθῆ μὲ νύχια καὶ μὲ δόντια. Μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που δεν βομβάρδισε άλλη χώρα ο Ερντογάν τα 7,5 χρόνια που είναι στην εξουσία, όπως μας είπε με θράσος εδώ στην Αθήνα.
    Και δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να του υπενθυμίσει τους βομβαρδισμούς των Κουρδικών περιοχών.
    Πώς λέγεται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Skal
    Έχεις μείνει πολύ πίσω! Τα ιρακινό, ιρανικό, συριακό Κουρδιστάν δεν είναι ξένες χώρες, είναι μέρη τής νεοθωμανικής αυτοκρατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:52 η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να ισχύει αυτό για σένα, ίσως αγνοείς το ιστορικό των εξεγέρσεων των Κούρδων.Απαντες συμφωνούν ότι το Κουρδιστάν ελιανι εκτός ελέγχου του τουρκικού κράτους.Κράτα την υπομονη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Kaykasie
    Για μένα δεν ισχυεί με καμία πιθανότητα. Ειρωνικά τα έγραψα, σύμφωνα με τη λογική του Σουλτάνου που λέει οτι δεν βομβάρδισε ξένη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skal δεν είναι τυχαίο που είπε χώρα και όχι περιοχή,ξέρει τι λέει,που το λέει,πότε το λέει και σε ποιούς το λέει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.