21/5/10

"O «δραγώνειος ιός» έπληξε πάλι το υπουργείο Παιδείας"

..."Σήμερα όμως έχει επικρατήσει ένας ιδιότυπος μιθριδατισμός.Την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, σήμερα στις Απολυτήριες εξετάσεις, το θέμα που επιλέχθηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ήταν : "του Κεμάλ το σπίτι".Φαίνεται πως ο «δραγώνειος ιός» έπληξε πάλι το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει απαλείψει και τη λέξη εθνική από τον τίτλο του."..

ΛΑ.Ο.Σ. ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Αθήνα, 20.05.2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Η προκλητική επιλογή του κειμένου με τον τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι» στις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της λογοτεχνίας την 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μετά την απάλειψη του όρου «εθνικής» από το υπουργείο Παιδείας, την μονομερή από την Ελλάδα παραποίηση της ιστορικής αλήθειας δια της αποσιώπησης, την καλλιέργεια του αφελληνιστικού κοσμοπολιτισμού ως ιδεολογία, την αποδοχή του δικαιώματος κάθε λαθρομετανάστη να μάθει την δική του γλώσσα και ιστορία με δικά μας έξοδα, ήλθε και η επιλογή του θέματος με τον τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι» στις πανελλήνιες εξετάσεις της Γ Λυκείου. Οι Έλληνες Πόντιοι και Μικρασιάτες καταδίκασαν με ανακοινώσεις και ομιλίες σε εκδηλώσεις των συλλόγων τους, απερίφραστα την χρονολογική και προκλητική σύμπτωση αναφοράς στο ρατσιστή γενοκτόνο Κεμάλ.

Ερωτάται η κ Υπουργός :

1) Πως κατέληξε το υπουργείο Παιδείας σε αυτή την απαράδεκτη επιλογή με τον έντονα συμβολικό χαρακτήρα;

2) Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η θα τις ονομάσετε απλά μαθητικές;

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ'ΛΥΚΕΙΟΥ.


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Αστέριος Ροντούλης παρεμβαίνοντας σήμερα στη Βουλή και αναφερόμενος στο θέμα των σημερινών Απολυτηρίων εξετάσεων της Γ Λυκείου δήλωσε:

«Σήμερα κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντίου Ελληνισμού από την Τουρκική θηριωδία.
Ο Ελληνισμός έχει και άλλες θηριωδίες να θυμάται, όπως αυτή της Κύπρου, της Σμύρνης, του διωγμού του Ελληνισμού το 1955 από την Πόλη.
Σήμερα όμως έχει επικρατήσει ένας ιδιότυπος μιθριδατισμός.
Την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, σήμερα στις Απολυτήριες εξετάσεις, το θέμα που επιλέχθηκε στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ήταν : "του Κεμάλ το
σπίτι"
Φαίνεται πως ο «δραγώνειος ιός» έπληξε πάλι το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει απαλείψει και τη λέξη εθνική από τον τίτλο του.Γι'αυτό το ανοσιούργημα του υπουργείου Παιδείας, πιστεύω πως πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις. Τουλάχιστον μία».

Σκληρή επίθεση Πλεύρη και Γεωργιάδη στην Διαμαντοπούλου

Στην γωνία έχουν στριμώξει οι δυο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Συγκεκριμένα, με πλήθος γραπτών ερωτήσεων την εγκαλούν για τα «έργα και τις ημέρες» του υπουργείου της το οποίο αποτελεί μια ανοιχτή απειλή αφελληνισμού της ελληνικής κοινωνίας μέσω της στρατολόγησης της νεολαίας. Αναφορικά με την είδηση που πρώτος ο «ΕΚ» δημοσίευσε εχθές, σχετικά με το θέμα των πανελληνίων εξετάσεων στην Νεοελληνική Λογοτεχνία, που ήταν το κείμενο του άσημου και ξεχασμένου συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου, με τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι», οι Α. Πλεύρης και Α. Γεωργιάδης αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ερώτηση τους: «Με ιδιαίτερο προβληματισμό, αλλά δίχως να εκπλαγούμε, πληροφορηθήκαμε ότι στις 19 Μαΐου το θέμα το οποίο ζητήθηκε να αναπτύξουν οι μαθητές στις Εισαγωγικές εξετάσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ήταν το κείμενο κάποιου Γιώργου Ιωάννου με τίτλο ‘Στου Κεμάλ το σπίτι', και πραγματεύεται τις επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε ο Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο. Το πλέον θλιβερό είναι πως την ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν αυτό το θέμα, τιμάται διεθνώς η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τους οποίους εξόντωσαν οι ορδές του Μουσταφά Κεμάλ».

Οι δύο βουλευτές ερωτούν την υπουργό:
α) Ποιος επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα εξετάσεων, και με ποιο κριτήριο;
β) Με ποιο κριτήριο ένα τέτοιο κείμενο βρίσκεται στην διδακτική ύλη του σχολείου, και σε τι εξυπηρετεί στην μόρφωση των Ελλήνων μαθητών;
γ) Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος έγινε στο πλαίσιο του ιδεολογήματος της «ελληνοτουρκικής φιλίας» το οποίο προωθείτε στην ελληνική εκπαίδευση;
δ) Θεωρείτε πως τιμά την Ελληνική Παιδεία η επιλογή ενός τέτοιου θέματος ανήμερα μιας θλιβερής ημέρας για τον Ελληνισμό;»

Επιπλέον με άλλες ερωτήσεις τους αναφέρονται στην κατάργηση του Εκκλησιαστικού Λυκείου Τήνου, στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων κατά τις επιταγές της «ελληνοτουρκικής φιλίας», στην παύση πληρωμών των Ελλήνων δασκάλων του εξωτερικού (θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας), και γιατί δεν τιμήθηκε στα σχολεία η ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Laos.grΟΣ-http://taxalia.blogspot.com,elkosmos.gr

13 σχόλια:

  1. αυτοι οι καημενοι του λαος αναθεμα και αν διαβασαν το επιμαχο..κομματι...ακουσαν κεμαλ και αφηνιασαν..οποιος διαβασει το κομματι θα διαπιστωσει οτι δεν υπαρχει τπτ κακο..αναφερεται στον ξεριζωμο ελληνων και τουρκων, οι μεν απο μικρα ασια οι δε απο μακεδονια.. ολοι εχασαν τα σπιτια τους και τη γη που μεγαλωσαν και βερθηκαν να κατοικουν σε μερη αγνωστα για αυτους (οι ελληνες της μικρας ασιας εχασαν και τους ανθρωπους τους για να ειμαστε απολυτα σωστοι απο τη στιγμη βεβαια που χασαμε και τον πολεμο...)
    Και στο κατω κατω της γραφης μεσα στο κειμενο υπαρχει και η εκφραση " Δε μας έφτανε που είχαμε δίπλα μας του Κεμάλ το σπίτι, σα μια διαρκή υπενθύμιση της καταστροφής, θα είχαμε τώρα και τους τούρκους να μπερδουκλώνονται πάλι στα πόδια μας;"..ετσι για να ηρεμισουν κι οι υπερεθνικιστες...
    αλλα ουτε και αυτη τη φραση θα την προσεξαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χατζηνικολάου εχθές έσταζε μέλι για την ¨Αννα, η οποία σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είναι `απο τα κορυφαία στελέχη του πολιτικού μας βίου`.

    Δεν γνωρίζω ποιός είχε την φαεινή ιδέα να μνημονεύσει τον Κεμάλ. Γνωρίζω όμως ότι μέσα στην βουλή υπάρχουν ένα σωρό Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες οι οποίοι βασικά ποιούσαν την νίσσα όταν ο κατάπτυστος Σημίτης έλεγε μέσα στην Βουλή ότι `το Βυζάντιο δεν ήταν Ελληνική Αυτοκρατορία και οι πληθυσμοί απο τη Μ Ασία δεν είναι ΕΛληνες`.

    Οπότε η παρούσα εξέλιξη είναι απλά απόρροια ενός συγκεκριμένου κλίματος το οποίο υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἂς δοῦμε τὸ γεγονὸς θετικά.
    Τοὐλάχιστον ἡ ὑπουργός παιδείας καὶ τὸ συνάφι της δείχνουν τὰ χαρτιά των.

    Ἔτσι τοὐλάχιστον μποροῦμε νὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ τὴν οὐσία τοῦ προβλήματος καὶ νὰ ἀρχίση ἡ μάχη τοὐλάχιστον ἀπὸ τὶς γελοιογραφίες.

    Ἡ ἀριστερὰ αὐτὴν τὴν στιγμή, ψάχνει σκοπό. Τὸ ἔνστικτο τῆς ἐθνικῆς αὐτοσυντηρήσεως ποὺ ἐκφράζεται καὶ ὡς ἀντιαμερικανισμός, θὰ κάνη πολλά.
    Ἕπεται συνέχεια, θὰ δεῖτε σὲ λίγο καιρό, ποὺ θὰ βρεθοῦν οἱ σόροι καὶ τὰ σοράκια. Ἥδη ἡ παγκοσμιοποίηση εἶναι σὲ ὕφεαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιμνημόσυνη δέηση για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά, θα τελεστεί την Κυριακή, στις 12:00, στην Κάρπαθο.

    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας.

    Το αεροπλάνο του σμηναγού, πατέρα δύο παιδιών, κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο κατά την προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο "εθνάρχης" Σαμαράς εσιώπησε.
    Να τα βλέπουν αυτά μερικοί και να επανεξετάζουν τις απόψεις των.
    Τι στην ευχή, ένα κόμμα έχει μόνον η Βουλή, που κάνει επερωτήσεις για τα εθνικά μας θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είτε υπήρχε κακό είτε δεν υπήρχε κακό στο επίμαχο ζήτημα και θέμα νομίζω ότι στην Ελληνική Λογοτεχνία υπάρχουν χιλιάδες κείμενα για ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή, δεν μπορούμε να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη για οτιδήποτε,και οποιονδήποτε, μας προσβάλει σαν Έλληνες;..
    Εφ΄όσον η δραγώνα και η κάθε δραγώνα έχει παράνομα διοριστεί, και είναι εχθρός των παιδιών μας,της πίστης μας και του κράτους μας, δεν μπορούμε να την μηνύσουμε;
    Και εάν ναι...τόσοι σύλλογοι πατριωτικοί ,γιατί δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση;..

    ευχαριστώ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    Η Dragon είναι υπεράνω νόμων και άλλων τέτοιων ανοησιών, που φτιάχτηκαν για κοινούς θνητούς! "Πτωχούλη", όπως θα σου έλεγε και η μαντάμ Σουσού του Ψαθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουδέποτε κατάλαβα γιατί οι Σημίτες μισούν τόσο την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσοι δεν βλεπουν κανενα κακο στην επιλογη του συγκεκριμενου κειμενου ας καταλαβουν οτι αυτο που επιχειρουν είναι ο συμψηφισμος του στυλ "και οι Τουρκοι που ζουσαν στην Ελλαδα ξεριζώθηκαν με την ανταλλαγη των πληθυσμων"
    Ετσι για να ξεχναμε τι προηγηθηκε της ανταλλαγης.
    Διωγμοι, βασανισμοι, ταγματα εργασιας καιεξοντωτικες πορειες χιλιαδων ανθρωπων με σκοπο την εξοντωση τους απο τις κακουχιες, εκτελεση χιλιαδων αιχμαλωτων πολεμου κλπ.
    Στα πανω οι θιασωτες του συμψηφισμου εχουν να αντιταξουν αναλογης εκτασης και οργανωμενα απο το τοτε Ελληνικο κρατος γεγονοτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σπιτι ανηκε στον πατριο του κεμαλ οχι στον κεμαλ ο οποιος εγγενηθει σε καποια αλλη περιοχη της μακεδονιας.. η μητερα του ξαναπαντρευτηκε καποιον απο θεσσαλονικη τον οποιο ο κεμαλ μισουσε και μετεγκατασταθηκαν εκει.. τι σπιτι του κεμαλ και παπαριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά τήν Νεοελληνική Λογοτεχνία καλύτερα νά τήν πούν Νεοοθωμανική Λογοτεχνία καί να βάλουν κείμενα όχι μόνο γιά τόν Κεμάλ, αλλά καί γιά τόν Μωάμεθ τόν Πορθητή, τόν Σουλεϊμάν τόν Μεγαλοπρεπή κ.τ.λ

    Καί γιά όσους δεν ξέρουν Ιστορία, οι Τούρκοι είναι οι κατακτητές αυτού του τόπου καί τό να μνημονεύουμε τόν διωγμό τους, ισοδυναμεί μέ τό να μνημονεύουμε τόν διωγμό των Γερμανών από τήν Ελλάδα τό 1944.

    Ισως νά κατασκευάσουμε καί μνημείο γιά τόν Αγνωστό Τούρκο στρατιώτη γιά νά καταθέτει στεφάνι ο κουμπάρος του Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TO ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΕΝΩ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΗ..ΤΟΝ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!..ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!..ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.