6/11/10

Ν.Δ.: «Το κόστος να το αναλάβει ο πρωθυπουργός»

Του Γιωργου Π. Τερζη
«Πάσο» στο χαρτί των πρόωρων εκλογών που «έπαιξε» ο πρωθυπουργός πήγε η Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να αφήσει μόνο τον κ. Γ. Παπανδρέου έναντι της απόφασης να οδηγήσει τη χώρα σε νέα εκλογική περιπέτεια. Αν και η Ρηγίλλης ανέβασε τους τόνους έναντι του κ. Παπανδρέου και δήλωνε έτοιμη διά παν εκλογικό ενδεχόμενο, ταυτόχρονα υπογράμμιζε με έμφαση ότι
δεν είναι η ίδια που ζητεί ή, πολύ περισσότερο, μπορεί να επιβάλει εκλογές. «Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και εμείς δεν θα αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να μας καταστήσει συνυπεύθυνους, ας αναλάβει μόνος του το κόστος» σημείωναν στενοί συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά, σχολιάζοντας την, εξόχως μικροκομματική, όπως έλεγαν πρωτοβουλία Παπανδρέου.
Είναι χαρακτηριστικά όσα ανέφερε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χθες, αποφεύγοντας κάθε σχόλιο περί πρόωρων εθνικών εκλογών. «Πρώτη φορά, ένας πρωθυπουργός, βέβαιος για την ήττα του, απειλεί τον λαό και εκβιάζει. Του θυμίζω, όμως, ότι στη δημοκρατία μας όταν έχουμε εκλογές ο λαός στέλνει μηνύματα, δεν δέχεται εκβιασμούς. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος: Ο δρόμος της ανάπτυξης...», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σε πλήρη ευθυγράμμιση, τόσο τα στελέχη του κόμματος όσο και κεντρικά ο εκπρόσωπος Π. Παναγιωτόπουλος, επιχείρησαν να γυρίσουν το «εκλογικό μπαλάκι» πίσω στον πρωθυπουργό. Παραπέμποντας στη δήλωση του κ. Σαμαρά από τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι η Ν. Δ. δεν ζητεί εκλογές, γιατί δεν μπορεί να τις επιβάλει. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να κυβερνήσει τη χώρα διορθώνοντας την πολιτική του και δηλώνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση η Ν.Δ. θα σταθεί αρωγός. «Το εκλογικό σώμα ζήτησε με την ψήφο του να κυβερνηθεί από τον κ. Παπανδρέου, του έδωσε μεγάλο εκλογικό ποσοστό, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθήλωσε τη Ν. Δ. σε μία διαφορά 10,5%» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος, για να θέσει το ερώτημα «τι είναι εκείνο που εμποδίζει τον κ. Παπανδρέου να κυβερνήσει;».

Ρευστότητα δεδομένων
Πίσω από τους υψηλούς τόνους υπευθυνότητας της Ν.Δ., ωστόσο, κρύβονται και τα πραγματικά, ρευστά δεδομένα του εκλογικού σώματος. Η Ρηγίλλης φοβάται ότι ενδεχόμενη «ανταπόκρισή της» στην πρόκληση Παπανδρέου μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να στήσει κάλπες ο πρωθυπουργός, σε μία περίοδο που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. εξακολουθεί να υπολείπεται, ενώ ο κ. Σαμαράς μόλις ξεκινά να διαμορφώνει τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος. Ενδεχόμενη απουσία αυτοδυναμίας, δε, είναι πιθανό να αναγκάσει τη Ν.Δ. να μετάσχει σε μία συζήτηση περί συνεργασιών, την οποία ουδόλως επιθυμεί σε αυτή τη συγκυρία. Οπως αναγνώριζε χθες κορυφαίο κομματικό στέλεχος, «μερικούς μήνες αργότερα η αντίδρασή μας μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική».
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. "«Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και εμείς δεν θα αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να μας καταστήσει συνυπεύθυνους, ας αναλάβει μόνος του το κόστος» "

    Κυριε Σαμαρα! Ουτε προταση μομφης δεν κανετε! Που ακουστηκε κομμα αξιωματικης αντιπολιτευσης να μη σηκωνει το γαντι οταν του δινεται η ευκαιρια.

    Εχετε ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευθυνη να κυβερνησετε το συντομοτερο δυνατον, για να ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, μηδενιζοντας το ελλειμμα σε 18 μηνες.

    Ειναι ΚΑΘΗΚΟΝ να ζητας εκλογες, οταν βλεπεις πως η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ βρισκεται στα χερια σου.

    Οι πολιτες δε θελουν πανω απο ολα η χωρα να χρεοκοπησει και ο ΓΑΠ δε μπορει να μειωσει το ελλειμμα στο 8% , ποσον μαλλον στο 0%! Η Ν.Δ. πρεπει να σταθει στο υψος των περιστασεων και να διεκδικησει την κυβερνηση! Σε ολον το κοσμο, τα κομματα της αξιωματικης αντιπολιτευσης, δεν μπορουν να προκαλεσουν εκλογες. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ομως, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, οταν βλεπουν πως αυτες εξαρταται το μελλον της χωρας. Το να ξερεις πως εχεις σχεδιο, πως υπαρχει και αλλος δρομος , αλλα καθεσαι απρακτος ενω καποιος αλλος βουλιαζει τη χωρα, ειναι εξισου εγκληματικο με εκεινον που τη βουλιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6 Νοεμβρίου 2010 4:15 μ.μ.

    Η πτώχευση είναι βέβαιη,τώρα τρώγοντε σε ποιού τα χέρια θα σκάσει.

    Μετά θα σκοτώνοντε ποιός θα πρωτοκυβερνήσει,τότε,όχι τώρα.

    Η πρόταση μομφής έρχεται μετά την πανολεθρία,όχι πρίν.

    Ολο αυτό το πανηγύρι του μηχανισμού στήριξης-μνημονίου έγινε για να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο η ΕΕ ώστε να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση του απόλυτου ελέγχου μιας χρεοκοπημένης χώρας,που δεν υπήρχε,και ακριβώς αυτό το διάστημα πραγατοποιήθηκε ακαριαία,είναι όλα έτοιμα πλέον,τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε σε ''αναδιάρθρωση χρέους'' ή αλλιώς ''επιμύκινση του χρόνου αποπληρωμής''.

    kalo kouragio Ellines!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟλύ καλό το σχόλιο του Χρήστου, μπράβο!
    Ανδρέας Κοζάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.