20/11/10

Αμυντικές Βιομηχανίες: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)


Η πολιτική της κυβέρνησης για τις εταιρείες ΕΑΣ και ΕΛΒΟ προωθεί αναδιάρθρωσηκαι είσοδο στρατηγικών εταίρων με πλειοψηφική συμμετοχή έως 65% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιώματα διοίκησης, ενώ για την ΕΑΒ προωθεί την αναδιάρθρωσητης εταιρείας.



Η διαδικασία εξορθολογισμού και αξιοποίησης των συμμετοχών του Δημοσίου στιςαμυντικές βιομηχανίες πρόκειται να εγκατασταθεί εντός του 2011.

Θα οδηγήσει κατ' ελάχιστο στην εξάλειψη ζημιών στην περίπτωση αμιγούς κρατικού ελέγχου καιαφετέρου στην αναπτυξιακή προοπτική για τις εταιρίες με συμμετοχή ιδιωτικήςτεχνογνωσίας.
Για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία προγραμματίζεται να εγκατασταθούν εντός του 2011 οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των συμμετοχών του Δημοσίου μέχρι και το έτος 2013.

Το πλήρες σχέδιο δράσης για τις αποκρατικοποιήσεις, αναδιαρθρώσεις και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου η κυβέρνηση δεσμεύεται πως θα παρουσιαστεί το Δεκέμβριο του 2010 σύμφωνα και με τη δέσμευση που έχει αναληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου Οικονομικής Πολιτικής.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4604903

3 σχόλια:

  1. Tο κράτος πρέπει να έχει 49% στις ΔΕΚΟ και στις δημόσιες επιχειρήσεις κάθε είδους, να δώσει το μάνατζμεντ σε ιδιώτες μπας και λειτουργήσουν επιτέλους ως οφείλουν δηλ βγάζοντας χρήματα τόσο για τους επενδυτές όσο και για το κράτος το ίδιο που έτσι κι αλλιώς θα είναι μεγαλομέτοχος.
    Αν θέλουμε να έχουμε ΔΕΚΟ για να καταπολεμάμε την ανεργία και την φτώχεια ας φτιάξουμε μία που δεν θα έχει αντικείμενο να τη γεμίσουμε με 50, 100, 200 χιλιάδες ανθρώπους και ας τους πληρώνουμε κανονικά. Τουλάχιστον έτσι δεν θα υπολειτουργούν οι υπηρεσίες που πρέπει να παράγουν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουρά μεγάλη γίνεται , επενδυτές πολλοί ακούγονται , πολλά λεφτά θα πέσουν ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΩΣ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.