7/5/11

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΗΣ. Αποτυχημένη προσπάθεια υποβάθμισης της γιορτής!

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια γιορτάστηκε στην Πομακική πρώην κοινότητα Οργάνης η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Φυσικά, δεν έλειψαν τα (πολλά) προβλήματα που οφείλονται στις αντιλήψεις και επιδιώξεις τον τοπικών παραγόντων για τουρκοποίηση της περιοχής.
Έτσι, το έργο της απαξίωσης των εθνικών επετείων, που ξεκίνησε ο πρώην κοινοτάρχης, κος Εμίνογλου Μεμέτ, επιχειρήθηκε να ολοκληρώσει η νέα δημοτική αρχή και οι τοπικοί παράγοντες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αρριανών.
 
Θαυμάστε τον αρχικό σχεδιασμό: Με μια γιορτή – ξεπέτα, διάρκειας τριών (3) ολόκληρων λεπτών (!) επιχείρησαν οι νέοι τοπικοί άρχοντες του δήμου Αρριανών, στον οποίο υπάγεται πλέον η Οργάνη, να ξεπληρώσουν την υποχρέωσή τους έναντι της πατρίδας τους, της Ελλάδας. Στο πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής μας επετείου δεν κλήθηκε να παραστεί αντιπροσωπεία του στρατού όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια ανελλιπώς, ενώ στερήθηκε η δυνατότητα ανάγνωσης ποιημάτων από τα νεαρά Πομακόπουλα στο ηρώο της Οργάνης και φυσικά ούτε λόγος για παρέλαση!
 
Η προκλητικότατη αυτή στάση των υπευθύνων προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, κοινώς κράξιμο, με αποτέλεσμα η νέα τοπική αρχή και ο νέος δήμαρχος, Ιμπραήμ Σερήφ, να αλλάξουν άμεσα στάση και να κρατήσουν τα προσχήματα ως προς τον εορτασμό, προβαίνοντας σε άμεση διόρθωση του προγράμματος εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.

2 σχόλια:

  1. Ὅπου σκύβουμε κεφάλι, τὸ τουρκικὸ προξενεῖο εἶναι ἀήττητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Πομάκοι είναι Θράκες που εκσλαβίστηκαν από τους Βούλγαρους, όμως ποτέ δεν απέκτησαν Βουλγαρική συνείδηση. Στην συνέχεια εξισλαμίστηκαν από τους Οθωμανούς.

    Γιατί δεν θυμίζουμε στους Πομάκους την Ορθόδοξη-Ελληνική καταγωγή τους και δεν τους επανελληνοποιούμε;

    Γιατί δεν επιδιώκουμε να "υιοθετήσουμε" και τους Πομάκους της Βουλγαρίας-Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.