12/5/11

Τι δεν είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο για δεύτερη φορά!

του Γιάννη Τσαραγκλή 
- Όσοι άκουσαν τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά σήμερα στον Ζάππειο, να ανακοινώνει το οικονομικό κυβερνητικό πρόγραμμα του, συμφώνησαν ότι σε πολλά σημεία οι προτάσεις του, ακούγονταν πιο λογικές και πιο εφαρμόσιμες από αυτές που πολεμάει να επιβάλλει και να εφαρμόσει ανεπιτυχώς, σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου.


Η μείωση της φορολογίας 15% επι των κερδών, 4,5% ΦΠΑ στις τουριστικές εταιρείες, κατάργηση του πόθεν έσχες στις κατοικίες, η ενεργοποίηση της ΑΟΖ, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Κράτους και της Εκκλησίας, πάγωμα προσλήψεων στο Δημόσιο, νομιμοποίηση αυθερέτων, η εξέλιξη της ΔΕΗ, η κατάργηση ζημιογόνων ΔΕΚΟ, η αναγνώριση του ρόλου των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και η άμεση με κίνητρα ανάπτυξη του τουρισμού και της γεωργίας, είναι σωστά θέματα που λίγοι θα διαφωνούσαν στην άμεση εφαρμογή τους.

Το μέγα ερώτημα όμως που άφησε και αυτή την φορά αναπάντητο ο κ. Αντώνης Σαμαράς, είναι με ποιους ανθρώπους, θα πραγματοποιήσει αυτά τα φιλόδοξα κυβερνητικά σχέδια του. Με τους ίδιους; Αυτούς που στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή τίναξαν την μπάνκα του κρατικού κορβανά στον αέρα; Με υπεράριθμες προσλήψεις στο δημόσιο; Με κρατικούς λειτουργούς ( υπουργικά στελέχη, εφορίες, πολεοδομίες, δασαρχεία, δημόσια υγεία, διαβατήρια σε αλλοδαπούς κ.λ.π) να κατακλέβουν το χρήμα του κράτους και του κοσμάκη;

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και παρακολουθούσαν την τηλεοπτική ζωντανή μετάδοση της ομιλίας Σαμαρά από το Ζάππειο, είδαν στις πρώτες γραμμές των καθισμάτων κρατικά στελέχη της ΝΔ (από τις παραπάνω υπηρεσίες) να χειροκροτούν με θέρμη τις εξαγγελίες του αρχηγού τους. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Είναι έτοιμοι να αρπάξουν ξανά τον κρατικό κορβανά και να τον κάνουν βίλες στο Λαγονήσι και στα νησιά μας.

Συνεπώς καλά τα μέτρα, αλλά με ποιους θα τα εφαρμόσετε κύριε Σαμαρά; Με του ίδιους ... που κατάκλεψαν την Ελλάδα και την έστειλαν στη χρεοκοπία;
http://www.greekmoney.gr/

3 σχόλια:

  1. Πάντως οχι με το Παπακωσταντίνου, το Λοβέρδο, τη Τίνα, το Παπουτσή, τον πρώην ΠΡΟ.ΠΟ και όλη τη λαιλαπα που κουβαλάει μαζί του ο Παπαντρέας.Και αν πρόσεξες έχει και... πρεστίζ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον Παυλόπουλο , τον Σπηλιωτόπουλο και τα άλλα στελέχη .
    Για την φορολογία είπε , για τους συντελεστές είπε , για τράπεζες είπε.
    Για ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ και για ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ δεν ακούσαμε τίποτα .

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μην πει. Την επόμενη στιγμή τού έχει φύγει η μισή κοινοβουλευτική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.