15/5/11

Αίτημα Τούρκου Εισαγγελέα προς τις Ισραηλινές αρχές για την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά

Τούρκος εισαγγελέας απευθύνθηκε στις Ισραηλινές αρχές ζητώντας τα πλήρη στοιχεία (ταυτότητα και τόπο διαμονής)  των Ισραηλινών στρατιωτών που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στο πλοίο  Mavi Μαρμαρά στα διεθνή ύδατα τον περασμένο Μάιο,  η οποία και προκάλεσε το θάνατο εννέα Τούρκων  "ακτιβιστών"-μελών της τουρκικής ισλαμιστικής οργάνωσης IHH,που επέβαιναν σε αυτό. 


 Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκάμπι Ασκενάζι, και  ο επικεφαλής των Ναυτικών Δυνάμεων Ελιέζερ Μερόν έχουν χαρακτηριστεί ως ύποπτοι απο την τουρκική δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας, πρόσφατα μετά την λήψη καταθέσεων απο "ακτιβιστές"-μέλη της τουρκικής ισλαμιστικής οργάνωσης IHH-,  που συμμετείχαν στην  επιχείρηση παράδοσης  ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας,  έστειλε πρόσφατα ένα δισέλιδο έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, μέσω του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, καταγράφοντας λεπτομερώς την κακομεταχείριση των "εθελοντών" στα χέρια των Ισραηλινών  κατά την διάρκεια της  διεξαγωγής της επιδρομής.



Τριάντα έξι  μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, Recep Tayyip Erdoğan, στην οποία τον καλούν να σταματήσει τον απόπλου του δεύτερου στολίσκου βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.Στην επιστολή των μελών του Κογκρέσου επισημαίνεται ότι μπορούν αν βρεθούν άλλες εναλλακτικές πέραν του στολίσκου.Ισχυριζόμενοι ότι ο στολίσκος αυτός είναι μια προβοκατόρικη πρωτοβουλία που στρέφεται κατά του Ισραήλ, τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσουν χρησιμοποίησαν την εξής έκφραση στην επιστολή τους, «ανησυχούμε από το ενδεχόμενο μιας νέας σύγκρουσης».

2 σχόλια:

  1. πολυ μακρυα το πηγαινει ο τουρκος εισαγγελεας.Να μας πει πρωτα ποιοι τουρκοι δολοφονησαν τους κυπριους αιχμαλωτους το 74.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α! ΝΑΙ! Αλλιώς ΤΙ;
    Θα κάνει απόβαση στα Ίμια ή στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.