8/5/11

Απομάκρυνση από την Ευρωζώνη για να αποφύγουμε την καταιγίδα

Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: info@elvian.gr

Οι «αγορές» όπως λένε, οι «Διεθνείς Τραπεζίτες» όπως λέω εγώ, δεν χρειάζονται ούτε διαρροές ούτε «δηλώσεις» περί αναδιάρθρωσης για να διαγνώσουν τα γενόμενα και να ενεργήσουν αναλόγως. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί και απλά εφαρμόζουν το σχέδιό τους με τις εμφανιζόμενες αφορμές.
Ο δικός μου ισχυρισμός είναι ότι είναι αυτοί οι ίδιοι οι «Διεθνείς Τραπεζίτες» που ρυθμίζουν την διεθνή οικονομική κατάσταση και προκαλούν τις κρίσεις, αλλά και τις ανακάμψεις, όταν επιτύχουν το στόχο τους και τούτο πάρα πολύ απλά. Διοχετεύουν φθηνό χρήμα στην αγορά, προκαλούν έτσι υπερκατανάλωση και στο τέλος είναι όλοι καταχρεωμένοι. Τότε αποσύρουν το χρήμα από την αγορά, επέρχεται η κρίση και όλοι πλέον είναι υποχείριοι των δανειστών τους, δηλαδή τελικά των Διεθνών Τραπεζιτών. Στόχος τους είναι πάντοτε η μεγιστοποίηση του κέρδους, με αφορμή αυτή τη φορά τη διάλυση της Ευρωζώνης και κατάργηση του Ευρώ και από ό,τι διαφαίνεται θα το πετύχουν αργά ή γρήγορα. Άλλωστε ποτέ δεν βιάζονται.
Η Ευρωζώνη από την πλευρά της, είτε ανυποψίαστη, είτε ασυνεννόητη, προσφέρεται ως εύκολη λεία, διότι κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει την προσπάθεια αυτή των Διεθνών Τραπεζιτών, ενδιαφερόμενοι ο καθένας για την πάρτη τους και όχι συλλογικά όπως θάπρεπε. Η Μέρκελ ως κρυφός της πόθος, ενώ οι Φιλανδία και Αυστρία με χονδροειδή και αντιευρωπαϊκό τρόπο. Η Αγγλία καραδοκεί ως αλεπού, η δε Γαλλία να ισορροπεί ως σχοινοβάτης, με γνώμονα τις Προεδρικές εκλογές.
Για τη διεμβόλιση της Ευρωζώνης το σχέδιο ήταν να «κτυπήσουν» την Ισπανία, ως αδύναμη οικονομία αλλά μεγάλη χώρα για αποτελεσματικότερη αρχή. Όμως προσφερθήκαμε εμείς, αλλά ακολούθησαν η Ιρλανδία και Πορτογαλία και έπεται η Ισπανία. Είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τα δόντια τους όταν το βάλουν στόχο, χωρίς μελετημένη και συλλογική αντιμετώπιση, έχοντας διαγνώσει τον «εχθρό» και τον εξ αυτού κίνδυνο.
Στο μεγάλο αυτό «κόλπο» κινδυνεύουμε να παρασυρθούμε στις συνέπειες της επερχόμενης καταιγίδας και θα πρέπει το γρηγορότερο να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις για να αποφύγουμε την περιπέτεια. Ένας τρόπος υπάρχει! Να κάνουμε το μεγάλο άλμα για να απομακρυνθούμε από το επίκεντρο του κινδύνου, αποχωρώντας από το Ευρώ, πριν καταρρεύσει και μας παρασύρει στον γκρεμό και να αποφασίσουμε να επιβιώσουμε μόνοι μας, παίρνοντας όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για τα χρέη μας, όπως έχουν αναλυθεί σε προηγούμενα σημειώματα και προγραμματίζοντας τη ζωή μας μετρημένα και νοικοκυρεμένα πλέον, μακριά από τις «αγορές» και ξένες εξαρτήσεις κάθε είδους. Η προσδοκία στηρίζεται στο γεγονός ότι μια μικρή χώρα σαν εμάς δεν δημιουργούμε προβλήματα στους κυρίαρχους αυτούς και ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας.
Σε επόμενο σημείωμα θα αναλυθούν επακριβώς οι λεπτομέρειες για μια επιτυχή αντιμετώπιση των οικονομικών της χώρας μας, που θα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που συνθλίβουν και εξουθενώνουν τώρα τον Έλληνα.

12 σχόλια:

  1. Ναι, και θα κόβουμε δραχμούλες χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανένα.....

    Και σε μία βδομάδα θα αγοράζεις 20 φρατζόλες ψωμί με το μηνιάτικο...
    Και θα σου έχει μέινει το ίδιο κράτος τέρας!!!

    Τι έξυπνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω που τα λεμε αμα εχεις στην εξουσια τον εκρηκτικο συνδιασμο:
    Giorgakis,Σημιτης,Παγκαλος,Καραμαν-αλης,Παυλοπουλας, οπου και νασαι ειτε στην ευρωζωνη ειτε εκτος το ιδιο κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρό τώρα λέω ότι οι εταίροι μας θα μας χρεοκοπήσουν όποτε αυτοί θελήσουν,αφού πρώτα κέρδισαν τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο για να θεσπίσουν τους μηχανισμούς ελεγχόμενης πτώχευσης κρατών μελών που μέχρι πρίν λίγους μήνες δεν υπήρχαν,αυτός ήταν ο μοναδικός στόχος του μνημονίου και σίγουρα όχι να σωθεί η Ελληνική οικονομία,αυτό είναι αστείο να το λέει κανείς.

    Καιρό τώρα λέω ότι η Ευρωζώνη καταρέει,μόνο τυφλός δεν μπορεί να δεί τα σημάδια.

    Καιρό τώρα λέμε ότι ο στόχος δεν ήταν ποτέ η Ελλάδα αλλά η ΕΕ και το νόμισμά της.

    Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση δεν έπαιρνε μέτρα για την ανάπτυξη,τους ενδιέφερε μόνο να αντέξει το κράτος το δυνατόν περισότερο,στραγγίζοντας έτσι την αγορά απο χρήματα.

    Ο Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει,χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Οικονομική Κυβέρνηση άμεσα φωνάζει,κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο με μια ΕΕ όρθια και υγιή,φρόντισε μέσω του μηχανισμού στήριξης και τη βοήθεια των ΗΠΑ να κάνει μετάσταση ο καρκίνος στην καρδιά της Ευρώπης-Γαλλία-Γερμανία-ΕΚΤ δηλαδή.

    Η Μέρκελ επείσης γνώριζε τις προθέσεις των ΗΠΑ και του Παπανδρέου,αυτός ήταν και ο λόγος που χρειάστηκαν τόσο καιρό να υποκύψουν και να μας ''βοηθήσουν'',με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο να θεσπίσουν τους μηχανισμούς ελεγχόμενης χρεοκοπίας κρατών μελών,ένα εργαλείο για την προστασία της Ένωσης δηλαδή.

    Η ζημεία έχει ήδη γίνει και είναι τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Agnosti

    Έχεις την εντύπωση ότι έχουμε επιλογές; Δεν έχουμε,δεν μπορούν να μας πετάξουν έξω απο το Ευρώ αλλά μπορούν -όπως και θα κάνουν πιστεύω- να μην εγκρίνουν άλλη δόση με την αφορμή ότι δεν πάει καλά η εφαρμογή των μέτρων,έμμεσα αλλά αποτελεσματικά θα μας στείλουν πίσω στη Δραχμή με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς,τραγική κατάσταση αλλά έρχεται και μάλιστα σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μεγαλύτερη πρόκληση που πιστεύω ότι πρέπει να δούμε τώρα πως θα αντιμετωπίσουμε αύριο είναι η πιθανή εχθρική πράξη των Τούρκων εναντίον μας,και αυτό γιατί:

    Αν επαληθευτούν όσα έγραψα παραπάνω θα οδηγηθούμε σε εκλογές σύντομα,αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ακυβερνησία γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά ούτε και να συνεργαστεί με άλλους,κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει τη διάρκεια του φαινομένου.

    Απο την άλλη πλευρά η λαική οργή είναι σε επικίνδυνα επίπεδα και ίσως να αρκεί ένα τυχαίο άσχημο γεγονός για να ξεσπάσει....

    Οι Τούρκοι απο την πλευρά τους θα βρούν ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα αντίβαρο στο Κουρδικό που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ,ένα μοχλό πίεσης με θύμα μια αδύναμη και αποδιοργανωμένη Ελλάδα,υπό αυτές τις συνθήκες της ασαφούς πολιτικής κατεύθυνσης της Ελλάδας θεωρώ ότι κανένας σύμαχος δεν θα πάρει θέση υπέρ μας γιατί πολύ απλά δεν θα γνωρίζουν το πρόσωπο της Ελλάδας που θα προκείψει απο αυτή την αναστάτωση.

    Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά,το σήμερα έχει προδιαγραφεί απο τους ''φίλους'' μας,για το αύριο όμως πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι.

    ΥΓ
    Πολλοί θα τα θεωρήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας,μακάρι να έχουν δίκιο αυτοί και να κάνω λάθος εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστο χατζησαββιδη,
    καθολου.
    Κατα τα φαινομενα περι αυτου προκειται:To μαχαιρι στον λαιμο της ευρωπης.
    Στα ιδια πλαισια παιζουν κιοι Ιρλανδια-Πορτογαλια.
    Τωρα οσον αφορα την Τουρκια ,οσο και να λεμε εμεις τα δικα μας και να αγανακτουμε, τα σχεδια εχουν προετοιμαστει και προαποφασισθει με μαθηματικη ακριβεια...
    Το μονο που μπορουμε να κανουμε εμεις ,ειναι να ευχομαστε για το καλυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Οικονομική Κυβέρνηση άμεσα φωνάζει,κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο με μια ΕΕ όρθια και υγιή...
    8 Μαΐου 2011 12:35 μ.μ.

    Ο πυρηνας της Ευρωπαικης Ενωσης με Γαλλους,Γερμανους,Αυστριακους,Ολλανδους κλπ αυτοι πρωτοστατουν σε αυτα που εγραψες.Υπαρχει "πολεμος" αλλα ειναι τελειως διαφορετικος απο αυτα που φανταζεσαι.Και τελειωνω εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαββα.
    Δεν ξερω ποσο θα αντεξει το ιστολογιο γιατι διαπιστωνω δυστυχως
    οτι απο τοσους σχολιαστες που μπαινοβγαιναν η ανωνυμια τους τιθεται υπερανω της αγαπης τους για το ιστολογιο.Απλα δικαιωνονται καποιες σκεψεις μου παλαιοτερες για την αξια να απαντα καποιος σε ατομα που απεδειξαν ποιοι τελικα ητανε.Λυπαμαι που το γραφω γιατι υποθετω ποσο θα το αγαπας αυτο που εφτιαξες με κοπο και αγωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κιαλλο ενα σχολιο για το αρθρο:
    Nα μου επιτρεψει ο κ.Αναγνωστατος
    αλλα απο τους διεθνεις τραπεζιτες ΔΕΝ ξεφευγεις...
    Διοτι αυτοι πονταρουν στα εγχωρια "λαμογια",απατριδες,ευκολοπιστους,ονειροπολους,υπερπατριωτες κ.ο.κ.
    Ειναι δηλ. κατι σαν μαγοι.
    Εχουν οτι θελει ο καθενας μας και μας δελεαζουν κατα το δεον...
    Ποιος μπορει να αντισταθει σενα καλο μισθο-bonus εφοσον πεις και κανεις αυτα που θελουνμ για το καλο της Πατριδας του ή το καλο του παιδιου του ,παντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sterg

    Πρόσφατα έγινε αισθητό κάτι που λέγεται καιρό τώρα,υπάρχουν πολλές Αμερικές,πολλές Γερμανίες και γενικότερα σε κάθε κάθε μεγάλη και ισχυρή χώρα υπάρχουν διάφορες φωνές και αντιλήψεις,δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενά σου οι Έλληνες παρακαλάμε για μια παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση άμμεσα μόνο και μόνο επειδή το είπε ο Παπανδρέου,προφανώς και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστο
    Μην ασχολεισαι τι ειπε και τι θελει ο ΓΑΠ γιατι δεν αξιζει και τον κοπο.Μεγαλες οι εξεληξεις παντου και καταιγιστικες.Απο αυτα που συμβαινουν πραγματικα ο μεσος ανθρωπος δεν κατανοει ουτε ενα 5%.
    Αυτο το ποσοστο στο τοποθετησα σαν ποσοστο ποιοτικο ,στρατηγικο-γεωπολιτικο-γεωστρατηγικο, και οχι σαν ποσοστο ποσοτικο που παρακολουθαμε ετσι και αλλοιως και ειναι παραφουσκωμενο σαν θεαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα έρχεται και η τρόικα και πάλι θα τσακωθούνε με τους δικούς μας, γιατί λέει, δεν βλέπουν "πρόοδο" με το Μνημόνιο.
    Αυτό που λές Χρήστο για την μετάσταση του καρκίνου στην ΕΕ, δεν είναι άστοχο, αλλά οι διεθνείς κερδοσκόποι, φαίνεται οτι έχουν κάνει πρόβλεψη για πολύ μακρινό χρόνο.
    Αυτή τη στιγμή, είμαστε μπρός βαθύ και πίσω ρέμα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.