18/5/11

ΛΑ.Ο.Σ.: Πρόταση νόμου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πρόταση νόμου με θέμα την «Ουσιαστική Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό Κράτος και Προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισής της» κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ..

Αφού αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα, με το πρόσχημα της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, το ελληνικό κράτος περιορίστηκε σε μία πολιτική στείρας μνήμης και υποβαθμισμένων εκδηλώσεων-μνημοσύνων, χωρίς να αγγίξει τον πυρήνα του ζητήματος που είναι η διεθνοποίησή του, οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού τονίζουν πως εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την περίοδο 1916-1923 από το τουρκικό καθεστώς πληροί όλα τα στοιχεία μιας Γενοκτονίας, έτσι όπως αυτή ορίζεται και από τον ΟΗΕ, και ως τέτοια πρέπει να αναγνωρισθεί διεθνώς.

Ακολουθεί η Πρόταση Νόμου:
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στην πρόταση νόμου «Ουσιαστική Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό Κράτος και Προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισής της»
Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Ο Νόμος 2193/1994 (ΦΕΚ 32 Α΄) καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα 99/1994 (ΦΕΚ 78 Α΄) ορίζουν την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και καθορίζουν τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο, τους φορείς και τους τρόπους οργάνωσης των σχετικών εκδηλώσεων. Ωστόσο, ενώ ορίζουν ημέρα μνήμης δεν αναγνωρίζουν σαφώς το ίδιο το γεγονός της Γενοκτονίας, αφού δεν αναφέρεται καν ο αυτουργός αυτής και δεν καθιερώνουν την αναγκαία συνθήκη μιας τέτοιας αναγνώρισης, δηλαδή την προώθησή της διεθνώς. Επίσης, εν τοις πράγμασι δεν υφίσταται καμία αναγνώριση και κανένας σεβασμός προς τα θύματα, όταν Έλληνες αξιωματούχοι τιμούν τους υπευθύνους της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση των Γενοκτονιών των Ποντίων, Αρμενίων και άλλων λαών από το τουρκικό κράτος κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα είναι γεγονότα που συνθέτουν μια ευνοϊκή συγκυρία για διεθνή προώθηση τέτοιων σημαντικών ζητημάτων για την ανθρωπότητα πού αφορούν την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, το δικαίωμα των λαών στην μνήμη και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι λοιπόν επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε και για την Ελλάδα η επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (και κατ� επέκταση των Ελλήνων της Θράκης και της Ιωνίας), η σαφής καταδίκη της Τουρκίας, η προώθηση του ζητήματος διεθνώς και η δημιουργία ανάλογου φορέα.

Το ελληνικό κράτος μέχρι τώρα, δυστυχώς, με το πρόσχημα της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών διαφορών περιορίσθηκε σε μία πολιτική στείρας μνήμης και υποβαθμισμένων εκδηλώσεων-μνημοσύνων, χωρίς να αγγίξει τον πυρήνα του ζητήματος που είναι η διεθνοποίησή του. Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία πλαστογραφεί την ιστορική πραγματικότητα προωθώντας διεθνώς την άποψη ότι υπήρξε «γενοκτονία» των Τούρκων από τους Ποντίους, όπως άλλωστε πράττει και με τους Αρμενίους, προπαγανδίζοντας προκλητικά τα ψευδή περί «αιματηρής αρμενικής τρομοκρατίας».

Η εξόντωση όμως του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την περίοδο 1916-1923 από το τουρκικό καθεστώς πληροί όλα τα στοιχεία μιας Γενοκτονίας, έτσι όπως αυτή ορίζεται και από τον ΟΗΕ, και ως τέτοια πρέπει να αναγνωρισθεί διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υιοθετημένη από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ Σύμβαση για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας έχει λάβει ως βάση για τον ορισμό της εννοίας της γενοκτονίας την ιστορική εμπειρία των γενοκτονιών αρχικά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στις αρχές του 20ου αιώνα από το τουρκικό καθεστώς και μετέπειτα αυτήν των Εβραίων του Β΄ Παγκοσμιου Πολέμου.

Η ιστορική αλήθεια λοιπόν δεν πρέπει να παραποιείται λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα να παραμένουν ηθικώς αδικαίωτα. Η ανάδειξη και διεθνοποίηση της εν λόγω Γενοκτονίας υπερβαίνει τον Ποντιακό Ελληνισμό, αφορά όλους τους Έλληνες και έχει μία πανανθρώπινη εμβέλεια λόγω της προσφοράς του ελληνοποντιακού στοιχείου στον παγκόσμιο πολιτισμό και θα πρέπει να αποτελεί ζωτικό στοιχείο μιας ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που σέβεται την Ιστορία του ελληνικού Έθνους και την αλήθεια. Η γνώση και η ζωντανή και γόνιμη μνήμη της ιστορικής αλήθειας βοηθούν στην κατανόηση του παρόντος και συντελούν στην καλύτερη προετοιμασία του μέλλοντος για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Η σκόπιμη αποσιώπηση ποτέ δεν βοηθά την αδελφοποίηση και την προσέγγιση των λαών και των εθνών. Αντιθέτως, η αναγνώριση, η αμοιβαία κατανόηση, η διατήρηση της μνήμης και ο σεβασμός στην ατομική και συλλογική ανθρώπινη αξιοπρέπεια συντελούν στην επίλυση των διαφορών και στον δρόμο της ειρήνης και της προόδου. http://www.naftemporiki.gr/

14 σχόλια:

  1. Προφανώς κάτι δεν έχω καταλάβει:

    Τον Φεβρουάριο του 1994, η Βουλή των Ελλήνων ομοφώνως ανεκήρυξε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αν αυτό είναι σωστό, τι παραπάνω ζητά ο ΛΑ.Ο.Σ.; Δεν ήταν η προηγουμένη "ουσιαστική" αναγνώριση;

    Το θέμα είναι ότι το ελληνόφωνο ΥπΕξ της Αθήνας δεν έχει αναλάβει καμμία ουσιαστική ενέργεια για την διεθνοποίηση του θέματος, για να μην δυσαρεστηθεί η Τουρκία.

    Σάββα, πού κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η ιστορική αλήθεια λοιπόν δεν πρέπει να παραποιείται λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα να παραμένουν ηθικώς αδικαίωτα. Η ανάδειξη και διεθνοποίηση της εν λόγω Γενοκτονίας υπερβαίνει τον Ποντιακό Ελληνισμό, αφορά όλους τους Έλληνες και έχει μία πανανθρώπινη εμβέλεια "

    Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και το κομμα του ΛΑΟΣ που θεοποίησε έναν απο τους ηθικούς αυτουργούς της Μικρασιατικης καταστροφής, τον δικτατορα Μεταξά, ο οποίος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.ΑΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
    ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ, ΑΡΠΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ποιο ειναι το ΛΑΟΣ νομιζω ολοι το καταλαβαινουν. Προκειται για τυχαρπαστο και συμπλεγματικο απατεωνισκο που πουλαει ορθοδοξια και κοινωνικο προσωπο (για προσοπειο προκειται). Πιστευω οι αφελεις που τον ακολουθουν ακομα να καταλαβουν περι τινος προκειται (αστρατευτος ουσιαστικά ο Αιβαλιωτης και αστρατευτος ο Κοραντής ετσι γιανα συνεννοουμεθα). Για τους ποντιους νομιζετε οτι ενδιαφερεται???????

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AZ
    δεν κρίνουμε συνολικά το κόμμα, την πρόταση νόμου κρίνουμε, που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Νατιβίστ, ο νόμος του 1994 αναγνωρίζει την Ημέρα Μνήμης, αλλά όχι τη Γενοκτονία.
    Με άλλα λόγια, είναι κατά κάποιο τρόπο "κενός" και παρότι δεν είμαι νομικός, νομίζω ότι δεν γεννά δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα, ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Μάλλον πρέπει να είναι σωστό αυτό που λές.

    george, έχεις ξαναγράψει αυτή την ανοησία με τον Μεταξά και σε ρώτησα με ποιαν ιδιότητα "απαγόρευσε με διαταγή του". Δεν θυμάμαι να απάντησες τίποτε. Δεν μπορεί να γίνει διάλογος έτσι.

    ΑΖ, για να κρίνεις ένα κόμμα, πρέπει πρώτα να ξέρεις πώς το λένε. Αλλά δεν είδα και κανένα άλλο, από τα κατ' εσέ "σοβαρά" (sic) να κάνει κάτι ούτε προς την κατεύθυνση αυτή, ούτε προς κάποιαν άλλη, οπότε εγώ προτιμώ ένα κόμμα που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Εσύ ποιαν ακριβώς αντίρρηση έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "george, έχεις ξαναγράψει αυτή την ανοησία με τον Μεταξά και σε ρώτησα με ποιαν ιδιότητα "απαγόρευσε με διαταγή του". Δεν θυμάμαι να απάντησες τίποτε. Δεν μπορεί να γίνει διάλογος έτσι."

    Diavase edo http://kars1918.wordpress.com/2008/12/17/plevris-nakratzas/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ: Γιά νά μην επιβαρυνθούν οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών καί τής καλής γειτονίας με την Τουρκία δέν συζητάμε τό θέμα.

    ΝΔ: Επειδή τό όλο θέμα ήταν αποτέλεσμα συνωστισμού στο λιμάνι τής Σμύρνης καί μέ τή διδασκαλία τής τουρκικής γλώσσας στό Γυμνάσιο επιδιώκεται οι μαθητές νά αναπτύξουν τήν επικοινωνιακή ικανότητα προκειμένου νά έρθουν σέ επαφή μέ τήν επίσημη γλώσσα τής γειτονικής μας Τουρκίας δέν τό ψηφίζουμε.

    ΚΚΕ: Αν δέν νικιόμασταν στή Μικρασία, η Τουρκία θά ήταν σήμερα πεθαμένη καί μείς Μεγάλη Ελλάδα. Γι' αυτό, εμείς όχι μόνο δέν λυπηθήκαμε γιά τήν αστοτσιφλικάδικη ήττα στή Μικρασία, μά καί τήν επιδιώξαμε. Γιαυτό δέν ψηφίζουμε.

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Επειδή πρέπει να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ γιατί είναι παιδί της Θεσσαλονίκης δέν στηρίζουμε τήν πρόταση.

    ΣΥΡΙΖΑ: Επειδή είναι εθνικιστικό καί ρατσιστικό καί φασιστικό νά καταδικάζεις τήν πολυπολιτισμική καί ανεκτική οθωμανική αυτοκρατορία δέν ψηφίζουμε αυτό τό ακροδεξιό σχέδιο νόμου.


    Μακάρι νά βγώ ψεύτης αλλά πιστεύω ότι η Ακρα Δεξιά θά σώσει τήν Ευρώπη από τήν κατάρρευση, τήν ισλαμοποίηση, τήν εγκληματικότητα, τήν διαφθορά. Οι Ευρωπαίοι πού δέν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα μέ τούς μετανάστες καί τήν εγκληματικότητα δίνουν 25% στά ακροδεξιά κόμματα.

    Οι πολιτικοί καί δημοσιογράφοι τών άλλων κομμάτων βρίσκονται στήν υπηρεσία ξένων υπηρεσιών καί καταστρέφουν τήν πολιτιστική ταυτότητα της Ευρώπης, τήν οδηγούν στήν διάλυση, τήν εξάρτηση αντί τήν γιά ανεξαρτησία καί εισάγοντας δεκάδες εκατομμύρια ασιάτες τήν οδηγούν στό τέλος της.

    Ενα παράδειγμα είναι ότι όλοι οι πολιτικοί τής Γαλλίας ήταν υπερ των βομβαρδισμών τής Σερβίας, πλήν Λεπέν. Αυτό τί σημαίνει ότι ήταν σωστή πράξη η δολοφονία Σερβων αμάχων; Γιά μένα τό "δημοκρατικό" πολιτικό σύστημα τής Ευρώπης ισοδυναμεί μέ συμμορία τού ΝΑΤΟ που βοβαρδίζει κατά βούληση (Ιράκ, Σερβία) καί αθωώνει εγκλήματα (Κύπρος, Κουρδιστάν) επειδή έτσι τό βολεύει.



    Πρέπει κανείς νά βρίσκει καί νά ξεχωρίζει τό καλό καί τό κακό όχι από τίς ταμπέλες πού βάζουν οι δημοσιογράφοι αλλά από τίς πράξεις.


    Μέχρι νά βγεί τό ΛΑΟΣ στή βουλή απαγορευόταν νά μιλήσει κανείς γιά τούς λαθρομετανάστες. Οταν μπήκε στή βουλή τότε άρχισαν νά μιλούν. Τώρα πρώτη φορά ακούγονται φωνές γιά τήν εγκληματικότητα, τήν προδοσία στά εθνικά θέματα, τήν αλλοίωση τής ιστορίας κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ george

    Είθισται, να απαντά κανείς σε συγκεκριμένα ερωτήματα, αντί να παραπέμπει τον συνομιλητή του σε μία ιστοσελίδα να ψάχνει. Προφανώς, δεν είσαι σε θέση να κάνεις διάλογο. Αλλά έστω κι έτσι, αν και δεν έχω σε καμμία εκτίμηση τον μεροληπτικό Αγτζίδη, δεν φαίνεται πουθενά να απαγόρευσε ο Μεταξάς την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα. Καλά θα έκανες, λοιπόν, να στηρίξεις εσύ τους ισχυρισμούς σου. Πού, πότε και βάσει ποια ιδιότητας απαγόρευσε ο Ιωάννης Μεταξάς με διαταγή του να έρθουν οι καταδιωκόμενοι πρόσφυγες από την Μ. Ασία. Νομίζω ότι είμαι σαφής. Περιμένω.


    @ fstav

    Αυτό που εσύ ονομάζεις «Άκρα Δεξιά», εγώ το λέω πατριωτικό/εθνικιστικό χώρο. Οι τοποθετήσεις δεξιά κι αριστερά, κατάλοιπο της Γαλλικής Επαναστάσεως από την θέση που κατελάμβαναν τα κόμματα στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, είναι κενές νοήματος. Άλλωστε, κάπου παρακάτω το λες κι εσύ: ”Πρέπει κανείς νά βρίσκει καί νά ξεχωρίζει τό καλό καί τό κακό όχι από τίς ταμπέλες πού βάζουν οι δημοσιογράφοι αλλά από τίς πράξεις.”. Ακριβώς, απλές ταμπέλες είναι, των οποίων κάνουν ακόμη χρήση οι δημοσιογράφοι.
    Όπως και να ‘χει το πράγμα (και γι αυτό πρέπει να ονομάζονται πατριώτες/εθνικιστές και όχι «ακρο-κάτι»), αυτοί ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους και την εθνική τους ταυτότητα, γι αυτό αντιδρούν, όπως περιγράφεις. Είναι ο χειρότερος εχθρός της ΝΤΠ και της καταστροφής των εθνών και πατρίδων, που αυτή επιδιώκει. Ναι, αν σωθεί η Ευρώπη και ο πολιτισμός της, απ’ αυτούς θα σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νativist

    Όποιος είναι πατριώτης στο θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων αγωνίζεται όλο το χρόνο για αυτό και τούτη τη μέρα απλά συμετέχει στις εκδηλώσεις,όπως καλή ώρα ο Σάββας.

    Όποιος θυμάται το θέμα αυτό μόνο την ημέρα μνήμης,μόνο σπέκουλα κάνει,όπως και σε όλα τα άλλα θέματα.

    Δεν θα μπώ στη διαδικασία να διαλέξω απο τους τυφλούς τον μονόφθαλμο,όπως γράφεις παραπάνω,θα προτιμήσω να επιμένω να στείλουμε όλες τις πόρνες της πολιτικής το δυνατόν μακρύτερα απο τα κοινά.

    Αρκετές εκπτώσεις κάναμε,δεν μας παίρνει άλλο,ώς εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Έγραψα ότι "προτιμώ το κόμμα που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση". Μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Εσύ εξακολούθησε να ακολουθείς το κόμμα που ακολουθείς μέχρι σήμερα και που προφανώς ικανοποιεί περισσότερο τις πατριωτικές-ποντιακές σου ιδέες, αντιλήψεις, ανάγκες και δεν ξέρω τι άλλο.

    Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν ασχολείται ευκαιριακά μα τα εθνικά μας θέματα. Ακόμη κι από δω μέσα, από τις αναρτήσεις δηλαδή, βλέπεις ότι μόνον αυτός κάνει επ-ερωτήσεις που τα αφορούν (του μεταναστευτικού συμπεριλαμβανομένου). Πριν το 2007, δεν βλέπαμε κάτι τέτοιο.

    Να διώξουμε τις πόρνες από την πολιτική, λες. Μαζί σου, αρκεί να μου υποδείξεις τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νativist

    Δεν θέλω κανένα κόμμα στο κοινοβούλιο και στη Δημοκρατία της Ελλάδας,αρκετά μπαστάρδεψαν τη Δημοκρατία αυτές οι αιρέσεις,πηγή διαφθοράς και τίποτα περισότερο.

    Για αυτό σου είπα ότι δεν θα ξαναμπώ στη διαδικασία να διαλέξω απο τους τυφλούς τον μονόφθαλμο.

    ΥΓ
    Πότε έκανε εσωκοματικές εκλογές τελευταία φορά το ΛΑΟΣ; Αλλά ξέχασα,είναι το ιδιωτικό κόμμα του Καρατζαφέρη......

    Για γέλια και κλάματα μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρήστο,

    Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις.

    Για τα κόμματα συμφωνώ ότι πρόκειται περί συμμοριών και γενικά ούτε εμένα εκφράζει ο κοινοβουλευτισμός και ειδικά όπως ασκείται στην Ελλάδα.

    Επειδή, όμως, υπάρχουν, επιλέγω αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο, διότι ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο πάνω στα εθνικά θέματα. Όπως σωστά έγραψε και ο fstav, πριν την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στην Βουλή, τα θέματα αυτά ήσαν ταμπού και ιδίως το μεταναστευτικό. Διαφωνείς;

    Το ΥΓ δεν βλέπω σε τι άλλο αποσκοπεί, εκτός από φτηνό χιούμορ. Γιατί πρέπει να μ' ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΛΑ.Ο.Σ., ή τι αλλάζει με την ανοησία περί ιδιωτικού κόμματος που γράφεις; Αυτό είναι το πρόβλημά σου; Εμένα όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νativist

    Όσο θα σκεφτόμαστε(άρα και θα λειτουργούμε) όπως εσύ τόσο δεν θα αλάζει τίποτα στην πολιτική ζωή της Ελλάδος.

    Αυτό που λέω είναι να απαιτήσουμε να αλάξει το πολιτικό μας σύστημα,δομικά.

    Να προχωρήσουμε στη διάλυση όλων των κομμάτων εντός κοινοβουλίου,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποκτήσει αρμοδιότητες,προσωπικά θα προτιμούσα να υπάγοντε σε αυτόν το ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,ΥΠΟΙΚ,τα πιο νευραλγικά,και να εκλέγεται απευθείας απο τον λαό.

    Δεν σου κάνει εντύπωση που τη στιγμή που καταστράφηκε το σύμπαν στη χώρα μας ο μόνος τομέας που δεν μεταρυθμίστηκε είναι ο πολιτικός; Ο εξ ολοκλήρου υπεύθυνος δεν έχει υποστεί το παραμικρό.

    Όσο για το τι κατάλαβες απο το ΥΓ,μάλον είναι ενδεικτικό της ανικανότητας μας να εντοπίζουμε την πηγή του κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο,

    >Όσο θα σκεφτόμαστε(άρα και θα λειτουργούμε) όπως εσύ τόσο δεν θα αλάζει τίποτα στην πολιτική ζωή της Ελλάδος.<

    Εκτός του ότι είσαι εκτός θέματος αρχικής συζητήσεως (αν έκανε, ή δεν έκανε σωστά ο ΛΑΟΣ), δεν έχεις καταλάβει απολύτως τίποτε, διότι ούτε πώς σκέφτομαι ξέρεις, ούτε πώς "λειτουργώ" (άκου λέξη, λες και είμαι παπάς!). Ας το καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.