5/5/11

Ελληνικό Κοινοβούλιο: Το οπτικοποιημένο άρθρο του Νίκου Βαφειάδη στο Κόντρα

6 σχόλια:

  1. Ἐντἀξει.
    Δὲν πρέπει νὰ γίνουν 200 ἀπὸ 300;
    Τὸ ἐπιτρέπει τὸ Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν εχεις "κριση" -κιοχι μονο- πρεπει να τηρουνται και τα προσχηματα.
    Δηλαδη πρεπει ολοι να συμμετεχουν στην κριση στο ποσοστο που τους αναλογει...
    Ετσι οπως κιο Λεωνιδας συμμετειχε στη μαχη των θερμοπυλων ή ο Μ.Αλεξανδρος οχι μονο συμμετειχε αλλα ηταν η αιχμη του δορατος σόλες τις κρισιμες μαχες στην Ανατολη...
    Αυτη ειναι πρωτιστως η εννοια της δημοκρατιας ή καλυτερα της παιδειας ,εστω κιαν το εκαστοτε καθεστως δεν ειναι επισημα δημοκρατικο.
    Ειδαλλως μπουμπηδες: αεισιχτιρ ρεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aλλη μια σκεψη:
    Πως γινεται ολοι αυτοι οι διεφθαρμενοι πολιτικοι μας να υποστηριζουν κιαυτοι την ενσωματωση των αφρικανων στην κοινωνια μας ως περιπου αναγεννησιακο του Ελληνισμου οπως και καποιοι επισης πατριωτες να υποστηριζουν το ιδιο πραγμα;
    Αλλο το οτι ο Ελληνισμος ειναι πανανθρωπινος κιαλλο η ενσωματωση μη Ελληνων στην Ελλαδα.
    Eξαλλου μια ζωη η Ελλαδα εξακτινιζε τα τεκνα της στα περατα του κοσμου-ενας απο τους ρολους της.
    Αλλα αν υποθεσουμε οτι οι Αρβανιτες ή οι Βλαχοι δεν ειναι Ελληνικα φυλα τοτε μηπως θαπρεπε να ψαξουμε την αιτια της συγχρονης διαφθορας μας και την παγκοσμια φθορα του Ελληνικου πνευματος σαυτο ακριβως το γεγονος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο τα ακούει ο απλός πολίτης τόσο σκέφτεται να γίνει αναρχικός. Στο τέλος θα γίνουμε όλοι αναρχικοί με τις μολότωφ και τις πέτρες στο χέρι. Θα φτάσουν τον λαό σε τέτοιο σημείο και δεν πρέπει. Χρειάζεται μια δημοκρατική ειρηνική αλλαγή. Πρέπει να γίνει ειρηνικά.
    Αλλά έτσι είναι. Πολλοί από αυτούς του κυρίους/ες η πορεία τους ήταν κολλέγιο- σπουδές και κομματική νεολαία-κόμμα-βουλευτής-υπουργός. Όλα έτοιμα καθώς και ψηφοφόροι-πρόβατα από τον μπαμπά ή την μαμά. Ανεξαρτήτως ιδεολογικής απόχρωσης. Υπαρχουν αρκετά παραδείγματα που τα γνωρίζουμε όλοι.
    Όταν πηγαίνεις από μικρός στα γκλαμουράτα σχολεία και τα έχεις όλα έτοιμα πως θα καταλάβεις τον λαό που λες ότι καταλαβαίνεις ντυμένος με το κουστουμάκι σαν γαμπρός. Έχεις έρθει σε επαφή με τον απλό άνθρωπο της υπαίθρου? Να λερωθείς με χώμα, με ιδρώτα, να φας ψωμί με ελιά και τυρί δίπλα στον απλό εργάτη είτε Έλληνα είτε Αλβανό (γιατί υπάρχουν και καλοί φιλήσυχοι, εργατικοί οικογενειάρχες μετανάστες με παιδιά που αγαπούν την Ελλάδα, πάνε στο Ελληνικό σχολείο και είναι ορθόδοξα) που μαζεύει μαζί σου τις ελιές, τον συνταξιούχο του ΟΓΑ με τη βαριά χωριάτικη προφορά, τον νέο αγρότη που ψάχνει να γίνει καλύτερος αγρότης, τον μπογιατζή, τον απλό υπάλληλο, τον περιπτερά, τον χασάπη, τον μάγκα μανάβη με τη βαριά φωνή, τον πλανόδιο καλοκαιρινό "καρπουτζή"(εξήγηση: Ντάτσουν φορτωμένο με καρπούζια)στο χωριό, τον λαϊκό μάγκα λατερνατζή το πρωί στη Τσιμισκή κτλ? Μόνο στις προεκλογικές περιόδους με το κουστουμάκι να κάνεις χειραψίες? Ή με τη γραβάτα στο ελαιοτριβείο να κάνεις χειραψίες όταν πάνε οι αγρότες? Αφού από μικρός είσαι κακομαθημένος και έχεις υφάκι και καλά ποιος είσαι. Οι γονείς σου(σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι..όλες οι πτέρυγες της βουλής) με τουπέ σε στέλνουν εκεί κι πάνω απ 'όλα η εικόνα. Σπουδάζεις κλασσικά διοίκηση επιχειρήσεων ή Νομική (οι 8 στους 10) και μετά υποψηφιότητα για βουλευτής στα χνάρια των γονιών.
    Και για να μην πει κάποιος ότι δεν γνωρίζω σας λέω ότι (μέχρι τα τέλη γυμνασίου) πήγα στο καλύτερο ιδιωτικό δημοτικό της Θεσσαλονίκης και στο γυμνάσιο σε ένα από τα δυο καλύτερα ξενόγλωσσα κολλέγια(γυμνάσιο-Λύκειο) της πόλης. Θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από εκείνα τα χρόνια Ειδικά στο γυμνάσιο σιχάθηκα όλα αυτά τα κακομαθημένα που ακολουθούν 9 στα 10 τα σαπροφυτικά βήματα των γονιών τους.
    Θέλετε παραδείγματα?
    Στο δημοτικό είχα συμμαθήτρια ένα χρόνο μικρότερη κόρη μετέπειτα υπουργού κυβέρνησης. Ήρεμο κορίτσι αλλά φαίνονταν ο σνομπ χαρακτήρας. Το υφάκι. Το κακομαθημένο. Και στο Ελληνογαλλικό γυμνάσιο ήταν το αποκορύφωμα με άλλα άτομα.
    Όχι ότι δεν υπάρχουν παιδιά από γνωστές πολιτικές οικογένειες που είναι απλά αλλά η πλειοψηφία δεν είναι. Υπάρχουν κλίκες σε αυτά τα σχολεία. Από τη μια οι κακομαθημένοι(75%) φλώροι κομματόσκυλα αυριανοί πολιτικοί και ανώτατα στελέχη και από την άλλη οι απλοί σε συμπεριφορά(γιατί έτσι γουστάρουν..όχι για το μπράβο) και μελλοντικοί επιτυχημένοι επαγγελματίες, ανώτεροι και ανώτατοι υπάλληλοι, πολιτικοί κτλ. Ξεκάθαρα πράγματα είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι. Εγώ αυτό έζησα σε αυτά τα σχολεία. Γι' αυτό στο Λύκειο την έκανα και ήρθα σε ένα "ταπεινό" Λύκειο της Τούμπας. Όταν έφυγα από το ιδιωτικό ο Γυμνασιάρχης είπε στη μάνα μου: " Κρίμα που δεν θα έχουμε τον Γιώργο μαζί μας στο Λύκειο. Σας εύχομαι τα καλύτερα κυρία(όνομα)".
    Να μας λείπει!
    Πολλές φορές όταν λέω στη μάνα μου:" Δεν έπρεπε να με στείλεις. Η χειρότερη εμπειρία μου" μου απαντάει: "Σε έστειλα για να μάθεις όπως έμαθα κι εγώ όταν με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έστειλε ο παππούς σου. Η ζωή έτσι είναι. Τώρα έχεις πιο πολλές εμπειρίες και από τη μια μεριά και από την άλλη" . Ακόμα και σήμερα ο χειρότερος εφιάλτης στον ύπνο μου είναι ότι ξανακάθομαι μαθητής στο Κολλέγιο. Το έχω δει στον ύπνο μου και πετάχτηκα ιδρωμένος. Καλύτερα "γραφικοί" παρά φλώροι ψευτοαναρχικοί που σπάνε και ρημάζουν εξυπηρετώντας το ντόπιο και ξένο σύστημα (υπάρχουν τέτοια παιδιά σε ομάδες αναρχικών και δεν είναι φήμη...παλιά συμμαθήτρια μου με τουπέ(μεγάλο ψόνιο) από τέτοιο σχολείο έγινε αναρχική ως ενήλικη. Μια φορά που σπάζανε τράπεζα στη Τσιμισκή οι αναρχικοί κατά τη διάρκεια επεισοδίων(τότε που σκότωσε ο Κορκονέας στην Αθήνα τον 15χρονο Αλέξη) την αναγνώρισα από το χρώμα των μαλλιών και τα μάτια της (δεν ήταν καλυμμένα όλα...μόνο το πρόσωπο ήταν με μαντήλι). Προχωρούσα γρήγορα στη Τσιμισκή με κατεύθυνση προς Τούμπα(συγκοινωνίες δεν υπήρχαν) και κάποια στιγμή κοντά στην Εθνικής Αμύνης σπάζανε ένα ΑΤΜ και τζαμαρία τράπεζας με μια βαριοπούλα και κάτι καδρόνια κτλ. Χαλαρά εγώ αδιάφορος(εδώ η αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της..θα έβγαζα εγώ το φίδι από τη τρύπα με καταγγελία?...τι λέμε τώρα..στο κάτω κάτω ασφαλισμένη είναι η τράπεζα..δεν είναι ιδιοκτησία περιπτερά) αναγκαστικά έπρεπε να περάσω από δίπλα τους. Ένας τους με κοίταξε κάπως και επειδή δεν ήξερα τι θα καναν 6-7 άτομα με καδρόνια τώρα μίλησα πρώτος(ο τολμών νικά..φορούσα τζίν συνολάκι και κασκόλ και όταν τους είδα καθώς βάδιζα το διαμόρφωσα κατάλληλα για να δείχνει ψιλοαναρχικό): "Τι με κοιτάς ρε φίλε? Δικιά μου είναι η τράπεζα? Χτύπα το κεφάλαιο ρε π..μου"(επίτηδες για να ψαρώσει..είχα 6-7 φανατισμένα άτομα με καδρόνια παραδίπλα…αν με περνούσαν για «απειλή» ούτε «γκιχ» δεν θα προλάβαινα να πω). Εκείνη την ώρα ενώ χτύπαγε το ΑΤΜ η πρώην συμμαθήτρια μου μαζί με άλλους δύο (και φοιτήτρια Νομικής παρακαλώ) από το Κολλέγιο άκουσε τη φωνή μου και γύρισε. Με κοίταξε την κοίταξα, την αναγνώρισα αν και φορούσε μαντήλι, χαμογέλασα, ταράχτηκε κάπως και χάθηκε με την ομάδα της διότι την ίδια στιγμή ένας τύπος με κράνος (μάλλον δικός τους) φώναξε: «Μπάτσοι!!».Σημειωτέον…ήταν το μόνο κορίτσι στην ομάδα. Είχα να τη δω από το γυμνάσιο αλλά δεν ξεχνάω εύκολα φυσιογνωμίες. Μετά από περίπου ένα μήνα σε μια έξοδο μου την είδα να πίνει καφεδάκι στην Αριστοτέλους με φίλες της. Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τη πράξη της. Νόμιζε ότι έκανε πολιτική πράξη? Τον φανατισμό της εκμεταλλεύονται ξένα και εγχώρια κέντρα. Απλό εργαλείο κατάντησε χωρίς να το αντιληφθεί καν. Μια κοπέλα με σικ ντύσιμο και τουπέ χιλίων καρδιναλίων (ήδη από μικρή στο γυμνάσιο) να κάνει την αναρχική και να σπάει (καλυμμένη πίσω από ένα μαντήλι) ως φοιτήτρια έτσι για «μόδα».
    Υπήρχαν βέβαια απλά και καλά παιδιά στο Κολλέγιο όπως ένας γιος (γνωστού γιατρού της πόλης) που ήταν ο καλύτερος μου φίλος. Είχαμε τα ίδια μυαλά. Κόντρα στο σύστημα(τον άτυπο τρόπο ντυσίματος)...κάθε μέρα με φόρμες(καθαρές, περιποιημένες οκ αλλά φόρμες...όχι μ@λ) στο κολλέγιο γιατί έτσι γουστάραμε!
    Ήμασταν και λίγο ζωηροί(χωρίς να ξεπεράσουμε τα όρια πειθαρχίας μιας σχολικής μονάδας) επειδή κάναμε μόδα(στο 25% των μαθητών που δεν ήταν κακομαθημένα) τη ραπ μουσική των δυτικών συνοικιών που είχαμε επισκεφθεί πολλές φορές οι δυο μας ...φυσικά με undercover rap αμφίεση σε συγκεκριμένο μέρος.
    Η μάνα του κολλητού μου ήταν σνομπ αλλά ο πατέρας του ο γιατρός ήταν καταπληκτικό άτομο και αγαπούσε τον απλό τρόπο ζωής ως άνθρωπος αν και ιδιαίτερα πετυχημένος. Θυμάμαι μια φορά που είχα πάει από το σπίτι τους και μου άνοιξε ο πατέρας του...άμα τον έβλεπε κάποιος θα έλεγε ότι αποκλείεται να ναι γνωστός γιατρός: "George τι λέει?".."Γεια σας κύριε Νίκο. Τι κάνετε?"...πιάσαμε κουβέντα μέχρι να έρθει ο φίλος μου. Η μάνα του παιδιά πωωωω...έλεος..κλασσική κυρία με τουπέ χιλίων καρδιναλίων. Υπάλληλος στο τότε υπουργείο Μακεδονίας-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θράκης. Κατάλαβε ο άνθρωπος ότι θα πηγαίναμε δυτικά σε συναυλία φυσικά με undercover ραπ ντύσιμο και όχι ακριβό τζινάκι και μπλουζάκι Robbe di Kappa. Μια ήταν η κουβέντα του κάθε φορά: " Τα μάτια σας 14 παιδιά(για ναρκωτικά, αληταρείες κτλ). Καλά να περάσετε"(μια φορά μας έκανε και χορευτική φιγούρα...ξεραθήκαμε στο γέλιο). Εκεί λοιπόν παρέα με τους μελλοντικούς "αναρχικούς" και αναρχικούς μάθαμε πολλά για τη ζωή. Φυσικά ούτε λόγος ότι είμαστε από τα Ανατολικά (ειδικά ο φίλος μου αν έκανε αναφορά στο Πανόραμα δεν θα την βγάζαμε καθαρή σε καμία περίπτωση ακόμα και σε άρμα μέσα να ήμασταν). Ευτυχώς ο πατέρας του μας κάλυπτε πάντα και της έβαζε φρένο της μάνας του φίλου μου. Αν δεν πας να μιλήσεις με τον απλό πολίτη, αν δεν πας στα ραπ στέκια των "ταπεινών" πως θα τους καταλάβεις? Είναι άλλος κόσμος. Άντε εγώ από Τούμπα είχα μια μικρή επαφή ήδη και ας πήγαινα σε ιδιωτικά. Μόνο στο γκλαμουράτο club να χορεύεις με το ποτηράκι στο χέρι και τα ευρώ στη τσέπη από τους γονείς? Από το κολλέγιο??! Και μετά γίνεσαι πολιτικός και λες ότι καταλαβαίνεις τον λαό?!
    Πάντως για την ιστορία(να γελάσουμε και λίγο) τις πιο πολλές γκόμενες τότε στα 14-15 τις βρίσκαμε στα δυτικά της πόλης :) Δυο καλά και απλά κορίτσια τότε που βγαίναμε μαζί τους ένα διάστημα ( η μια κόρη οδηγού ταξί, η άλλη κόρη δημοτικού υπάλληλου) ξέρανε ότι πάμε σχολείο...στη Πολίχνη :) Το αποκορύφωμα ήταν που ο φίλος μου όταν τον ρώτησε η δικιά του τη δουλειά κάνουν οι γονείς του απάντησε: «Ο μπαμπάς μου είναι οδηγός φορτηγού και η μαμά νοσοκόμα ». «Ααα και λείπει συχνά ο μπαμπάς σου ε? Δύσκολο». Όσο σκεφτόμουν τότε ότι τη μάνα του την έκανε «νοσοκόμα» τόσο γελούσα στο ότι αν το μάθαινε η συγκεκριμένη κυρία με το τουπέ που είχε θα πάθαινε υστερία σίγουρα :)
    Και επανέρχομαι: Ο απλός μεροκαματιάρης Έλληνας τι θα φάει?! Σ..α?!
    Συνταξιούχοι με 500 ευρώ?! Πως θα ζήσει ρε ο γεροντάκος?! Καθίκια με εκατό μισθούς και εκατό συντάξεις! Χρειάζεται «ψήσιμο»…να μάθεις από μικρός την «πιάτσα», να είσαι απλός και να μην ξεχνάς ότι πάντα είσαι ένας απλός άνθρωπος και όχι θεός. Χρειάζεται ταπεινότητα.
    Μαζί τα φάγατε όχι μαζί τα φάγαμε. Υπάρχει διαφορά αγαπητοί κύριοι της Κοινοβουλευτικής μαφίας. Ομερτά. Νόμος της σιωπής. Χρήμα χρήμα χρήμα…πόσο χρήμα ποια?! Δυο μέτρα θα πάρετε και μερικά σκουλήκια όπως όλοι. Σκεφτείτε το. Όσο δεν αποδίδουν δικαιοσύνη οι τίμιοι πολιτικοί(που υπάρχουν) γίνονται ένα με τους μιζαδόρους πολιτικούς ακριβώς επειδή τα καθίκια που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα δεν πήγαν και δεν πρόκειται να πάνε φυλακή. Πρέπει να σπάσει το απόστημα. Δώστε το παράδειγμα στον λαό μειώνοντας τις αποδοχές σας. Όχι επιτροπές και στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων ή παραγραφή αδικημάτων. Νόμος και εφαρμογή του εδώ και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.