26/5/11

ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ... !!!



της Ρίκας Κ.
Η απόλυτη ντροπή μας το επίκαιρο μήνυμα αγωνιστικότητας από τους Ισπανούς. Περισσότερο σαν παράπονό τους ακούγεται, παρά σαν επιθετική ειρωνεία. Είτε ήταν αληθινό, είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι μας κινητοποιούν οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, για να κινηθούμε όλοι μαζί εναντίον της καταιγίδας που μας έχει πνίξει. Για να ξυπνήσουμε, και να αντιδράσουμε όπως πρέπει. Όπως πρέπει στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα. Εμείς όμως μάλλον αργήσαμε λίγο να καταλάβουμε την κρισιμότητα των καιρών. Για πολλούς λόγους, αλλά πλέον χωρίς καμία, απολύτως καμία, δικαιολογία.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε απέναντί μας ένα πολιτικό σύστημα που κάνει τα πάντα να μας αποκοιμίσει, και όχι πάντα με δόλο. Κινείται όπως έχει μάθει, και ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΔΑΞΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ. Σαν πειθήνιους δούλους μειωμένης νοημοσύνης και αυτοπεποίθησης, σαν νεοέλληνες ικανούς να ξεπουλήσουν τα πάντα για μια θέση στο καταραμένο Δημόσιο, για ένα κιτς Σαββατοκύριακο σε ένα ορεινό θέρετρο, για «μια θέση στο κόμμα»... Πόσοι νεοέλληνες τις τελευταίες δεκαετίες δεν έσπευσαν να χειροκροτήσουν τους τιποτένιους πολιτικάντηδες, δεν τους θεώρησαν σαν κάτι σπουδαίο και φερόμενοι ανάλογα, μείωσαν τον εαυτό τους, παράλληλα με την Ελληνική κοινωνία αλλά και την Ελληνική Ιστορία ;
Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον επειδή είναι το μόνο που μπορεί να είναι. Δεν έχει νόημα να θυμώνουμε με κάποιον που μας έχει αποδείξει ότι δεν δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις και να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο από αυτόν. Εγκλωβισμένοι είμαστε σε λάθος αντιλήψεις και απαιτήσεις, στίβοντας όμως ένα σάπιο λεμόνι, το μόνο που έχω να περιμένω είναι ένα ποτήρι σάπια, αηδιαστική, υπόξινη λεμονάδα. Αλλοίμονό μου αν περιμένω κάτι διαφορετικό.
Επιμένω ότι κοιτούμε σε λάθος σημείο, έξω από εμάς, όμως οι απαντήσεις και οι λύσεις είναι μέσα μας, πάντα εκεί ήταν, αλλά ήθελε κόπο και βάσανο να τις ανακαλύψουμε, ήταν πιο εύκολο να λαμβάνουμε τις εύκολες απαντήσεις και υποσχέσεις από τους δήθεν πολύξερους της εξωτερικής πραγματικότητάς μας, που, όπως αποδείχθηκε, εξυπηρετούσαν τα δικά τους, και μόνο τα δικά τους, συμφέροντα, πάντα εις βάρος μας. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε τώρα το «μεγαλείο» του Ελληνικού κράτους εναντίον του Ελληνικού Έθνους, απλά γιατί εμείς, το Ελληνικό Έθνος, κατάπιαμε τα παραμύθια του κράτους προδίδοντας στην πορεία το Έθνος μας. Ξεχάσαμε τα πάντα, τα Ιστορικά μας δεδομένα, τις γενοκτονίες, τις σφαγές, τις βλέψεις και τις προθέσεις των «φίλων» γειτόνων της Ανατολής, τα χρωστούμενα των Ευρωπαίων (Γερμανικές αποζημιώσεις κλπ). Δεν διεκδικήσαμε ποτέ τίποτα.
Σίγουρα τόσοι πόλεμοι, τόσες καταστροφές, τόση ιστορική οδύνη, είναι συνθήκες ικανές να καταστήσουν έναν Λαό τόσο κουρασμένο και διασπασμένο, τόσο ευάλωτο στην ψεύτικη ζωή που επιλέξαμε ως δική μας. Πλέον όμως οι εξηγήσεις, τα πιθανά αίτια και τα άλλοθί μας, είναι θανατηφόρα. Και μας κάνουν κακό, δεν μας επιτρέπουν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτές που οι φίλοι μας οι Ισπανοί μας θύμισαν με τόσο έντονο τρόπο. Και καλά μας έκαναν.
Έχει πλέον κανείς μας αμφιβολία για τις προθέσεις των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος ; Δεν θα έπρεπε. Όχι πια. Την θεσούλα τους ενδιαφέρονται να διατηρήσουν, την οικογενειακή περιουσία τους, την συνήθως κλεμμένη από εμάς, την αλαζονεία τους, την διαιώνιση της τεμπελιάς τους, την ίδια την ύπαρξή τους, ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ.
ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΠΟΤΑ. Κι αν επιλέξουμε να το κάνουμε, τουλάχιστον ας μην παριστάνουμε τους έκπληκτους και οργισμένους. Η φύση απεχθάνεται το κενό, έτσι και η πολιτική ζωή της Ελλάδας, ενσαρκωμένη από ανθρώπους που τους ακριβοπληρώνουμε για να διαχειρίζονται τις υποθέσεις μας και να προασπίζονται τα συμφέροντά μας, είναι ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ακριβώς γιατί το συγκεκριμένο κενό είναι γεμάτο από πολλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ. Και τίποτα άλλο.
Κι εμείς τι κάνουμε ; Τι περιμένουμε ; Θα αποφασίσουμε επιτέλους να φερθούμε ως πολιτικά όντα ; Να πάψουμε να προσκυνούμε τους τιποτένιους ; Πότε θα αποφασίσουμε να αποκτήσουμε πολιτική συνείδηση, να φερόμαστε στην καθημερινότητά μας με απαιτήσεις από τον εαυτό μας και συνακόλουθα και από αυτούς που ορίζουν την Ζωή μας ; Αυτή είναι η Δύναμή μας. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Είμαστε σπουδαίοι απλά γιατί υπάρχουμε, οφείλουμε όμως να φερόμαστε και ανάλογα, στον εαυτό μας και στην Ελληνική κοινωνία.
Αλλοίμονο σε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να είναι καλά δίπλα στα συντρίμμια των άλλων. Δεν χρειάζεται να γίνουμε αλτρουιστές, αρκεί να γίνουμε εγωιστές : να παλεύουμε για το κοινό καλό, γνωρίζοντας μέσα μας ότι αυτό μεταφράζεται στο δικό μας καλό. Όταν ο περίγυρός μας έχει δυνατότητες και πιθανότητες ευτυχίας και ευημερίας, αυξάνονται κατακόρυφα και οι δικές μας αντίστοιχες δυνατότητες, η ευτυχία μας είναι σε άμεση συνάρτηση με την ευημερία των διπλανών μας μέσα στην ρημαγμένη σήμερα Ελληνική κοινωνία, αλλά και πάντα. Και δεν χρειάζεται να ακολουθούμε σαν αλλοπρόσαλλο χειραγωγήσιμο κοπάδι όποιον προπορεύεται στις τηλεκατευθυνόμενες πορείες με την ντουντούκα. Όποιον νομίζει και προσποιείται ότι έχει ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Αυτό που απαιτείται είναι να γίνουμε ο καθένας εξ ημών και συνακόλουθα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρόσωπα, ανεξάρτητες προσωπικότητες με απαιτήσεις, ευθύνη και αυτογνωσία, προσωπική, κοινωνική και ιστορική. Αναφέρει ο συγγραφέας Τάσος Αθανασιάδης στο έργο του «Η Αίθουσα του Θρόνου» : «Έρχεται μια μέρα όπου η μεγαλειότητά μας, ο εαυτός μας, είναι ανάγκη να περάσει στην αίθουσα του θρόνου με τους αυλικούς του, το νού και την καρδιά, για ν’ αποφασίσει πάνω στον καταστατικό χάρτη της ζωής του, δηλαδή να ασχοληθεί με το μέλλον του...». Τότε, και μόνο τότε, η Ζωή θα κινηθεί υπέρ ημών, και τα πολιτικά τίποτα που ασελγούν πάνω μας θα καταρρεύσουν.
Και είναι όντως ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στον γκρεμό, ακριβώς γιατί πίστεψαν ότι μπορούν να ζουν αυτοί καλά εις βάρος μας, και είναι ΑΤΟΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ γιατί πίστεψαν ότι μπορούν να υπάρχουν με όρους ευτυχίας όταν οι γύρω τους αργοπεθαίνουν, και είναι ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΙ και ΤΙΜΩΡΗΤΕΟΙ γιατί ενώ ορκίστηκαν να μας υπηρετούν, τάχθηκαν με τις δυνάμεις της καταστροφής μας και υπηρέτησαν, και εξακολουθούν να υπηρετούν, την ΟΔΥΝΗ και την ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
Είναι η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ που προέχει αυτήν την στιγμή, η άμεση απόρριψη από το πολιτικό σκηνικό της Πατρίδας μας των μηδενικών και των προδοτών, και η άμεση αντικατάστασή τους με πραγματικούς ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Όχι εντυπωσιακούς σωτήρες, αλλά έντιμους διαχειριστές των δεδομένων μας. Μετά θα έρθει και η ώρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, εν ψυχρώ και δίχως ίχνος οίκτου, προς γνώση και συμμόρφωση όλων, αλλά και για την προστασία των επόμενων γενεών. Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί απειλή, αλλά ΥΠΟΣΧΕΣΗ και απαραίτητη προϋπόθεση της Ύπαρξης και της Συνέχειας του Ελληνισμού.
Προς το παρόν, οι επιλογές μας είναι η εξής μία : «Όταν περνάς μέσα από την Κόλαση, μην σταματάς, απλά περπάτα....».

18 σχόλια:

  1. Και επειδή μαζεύτηκαν και διαδήλωσαν ε ι ρ η ν ι κ ά χιλιάδες άνθρωποι χθες στο Σύνταγμα τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό. Ό,τι έκαναν και στην Ισπανία οι οποίοι μας πικάρανε κι όλας. Και τσιμπήσαμε σαν κόπανοι εμείς και τους απαντήσαμε "ορίστε, δείτε μας ξυπνήσαμε". Φοβερό!
    Μπορούσανε να μπουκάρουνε οι 35.000 αυτοί, μέσα στη Βουλή να τα κάνουνε λίμπα; Να την κάψουνε ολοσχερώς, όπως κάψανε όλοι εκεί μέσα (βουλευτές και μη) τη χώρα μας και τη ζωή μας 30 χρόνια τώρα; Ε, ναι, αυτό θα ήταν μια καλή αρχή. Όλα τα άλλα δεν είναι ξύπνημα, καταλάβετέ το, είναι ...υπνοβασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι το καταλαβαίνω, οι ΓΕΝΟΠΙΤΕΣ τι θέλαν εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε 16 δις δεν θα βγάλει η Ελλάδα από τις αποκρατικοποιήσεις λένε οι Financial Times! – Στηθείτε στην ουρά για το μεγάλο ξεπούλημα!

    Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 25, 2011
    http://economikos.wordpress.com/
    [www.olympia.gr]



    Ακόμα και αν η Ελλάδα πετύχει τις καλύτερες τιμές, δεν θα μπορέσει να αντλήσει παραπάνω από 16 δις έως το 2013 από αποκρατικοποιήσεις, αναφέρει η πολύ γνωστή στήλη LEX των Financial Times.
    Μάλιστα, το άρθρο ξεκινάει λέγοντας: Στηθείτε στην ουρά για το μεγάλο ξεπούλημα!
    Επίσης, αναφέρει ότι το μόνο που καταφέρνει η Ελλάδα είναι να κερδίσει χρόνο για να αποφύγει την αναδιάρθρωση ή ακόμα και την χρεοκοπία, ενώ λέει ότι “ο αρχικός στόχος των 50 δις δεν ξεγελάει κανέναν”!
    Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη, αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό.
    Δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα όμως, το σχέδιο αυτό είναι συνορεύει με το ανέφικτο. Δεδομένου ότι οι επενδυτές αποφεύγουν τους κρατικούς τίτλους της χώρας (η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 24,5%), δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς γιατί να αποκτήσουν ξαφνικά θετική διάθεση για άλλες τοποθετήσεις στην χώρα.
    Το 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ που διατίθεται προς πώληση αξίζει μόλις 528 εκατ. ευρώ και η Deutsche Telekom ήδη έχει το 30%, κατά συνέπεια είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους ανταγωνιστές.
    Το σαρωτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει σχεδιαστεί κυρίως για να κερδίσει η Αθήνα χρόνο, ώστε να αποφύγει την αναδιάρθρωση ή τη χρεοκοπία. Οι επενδυτές φαίνεται πως αποδέχονται ως αναπόφευκτο ένα σημαντικό haircut: η Capital Economics εκτιμά ότι απαιτείται haircut της τάξεως του 60% για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
    Δύο σημεία παραμένουν μετέωρα: πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση και πώς. Δεν υπάρχει καμία προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές τον επόμενο χρόνο, όπως οραματίζεται το πρόγραμμα του πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ και η Αθήνα ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. ευρώ για να τα καταφέρει μέχρι το 2013.
    Η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν έχουν πλέον άλλες επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον ΟΣΕ τον κρατάμε είναι στρατηγικός τομέας!!!

    Εχει ξεσκίσει στρατηγικά τον Ελληνα φορολογούμενο δεκαετίες τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Π. Αναγνωστόπουλος είπε :

    "Μπορούσανε να μπουκάρουνε οι 35.000 αυτοί, μέσα στη Βουλή να τα κάνουνε λίμπα;"

    Χωρίς εσένα ε; Που να τρέχεις τώρα...
    ==========================
    Η πραγματική ησυχία του ανθρώπου δεν είναι ο ύπνος, αλλά, τα οπίσθια της συνειδήσεώς του. Μόνο εκεί, βρίσκει την απόλυτη ησυχία του. Αντί να τον μαστιγώνει η συνείδησή του γιά τις επιλογές του, την μαστιγώνει αυτός. (Αυτά λέει σε ελεύθερη απόδοση ο Π. Δημητρακόπουλος στην ΣΙΔΗΡΑ ΔΙΑΘΗΚΗ του).

    Μείνετε λοιπόν πίσω από τη συνείδησή σας, ατάραχοι, απροβλημάτιστοι, αφ' υψηλού κριτές και, κυρίως, αμέτοχοι.
    θα κάνουν οι άλλοι τη "βρωμοδουλειά" γιά σας.

    Νομίζω ότι, είσαστε το πιό επικίνδυνο σκουλίκι μέσα στο κοινωνικό μήλο. Οι τρέχοντες πολιτικοί κάθε απόχρωσης ωχριούν μπροστά σας.
    Αυτοί τουλάχιστον είναι φανεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτες οι συγκεντρωσεις με την βοηθεια του φεις μπουκ και τουιτερ
    ειναι εργαλεια στα χερια των "μεγαλων" για να πετυχουν τους σκοπους τους.Χρησιμοποιουν το "αυθορμητο" και ομαδικο πνευμα των απλων οικογενειαρχων και επιθυμουν τον ελεγχο του μη προβλεπομενου και εκτος μηχανισμων ελεγχου
    κινηματος που φοβουνται οτι δεν θα μπορεσουν να το ελεγξουν.Ολες οι τελευταιες και πληρως ελεγχομενες "αλλαγες" με τον τροπο αυτον εγιναν.Ο...θεος ας τις κανει αλλαγες γιατι μονο...ανταλλαγες ητανε με αθωα και ανυποψιαστα χιλιαδες θυματα-παραπλευρες απωλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΣΕ ΓΚΕ ΒΑΡΑ.ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΠΛΑ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @sterg

    Το αντιλαμβάνομαι αυτό από την αρχή, δεν μου λές κάτι νέο.

    Όμως :

    Κάτι αναρχογκρουπούσκουλα, επιχείρησαν χθές να περάσουν μέσα στο πλήθος. Απωθήθηκαν και οι διαθέσεις του πλήθους ήταν εξαριετικά φανερές αν επέμεναν.

    Οι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όταν τελείωσαν την πορεία τους, επιχείρησαν να μπούνε στην Πλατεία. Απωθήθηκαν από τους συγκετρωμένους με άγριες διαθέσεις.

    ΑΝ καπελωθούν αυτές οι συγκεντρώσεις, απλώς θα φυλλοροήσουν και θα μείνουν μόνοι τους οι καπελάδες να φαίνεται ο κώλος τους.
    Το μένος και η οργή, θα βρούν άλλον τρόπο να εκφραστούν και, κάθε φορά θα είναι όλο και πιό ασήκωτος.

    Και εν τέλει, τι είναι αυτή η εξ αρχής άρνηση; Την βλέπω παντού. Οι πιό πολλοί, αρνούνται κάν να δοκιμάσουν.
    Προσωπική άποψη : Μάλλον πιστεύουν ότι κάποιο θαύμα θα συμβή και ότι, ο καθένας τους προσωπικά θα τη γλυτώση.
    Κούνια που τους κούναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα απο κάπου ξεκινάνε, το ζήτημα είναι να μη μείνουν στην μέση. Γιατί η επιτυχία αυτής της κίνησης θα εξαρτηθεί από την συνέχισή της.
    Δυστυχώς ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα δεν έγινε ούτε με ειρηνικό ούτε με δημοκρατικό τρόπο για να περιμένουμε να γίνει και σήμερα και τώρα .
    Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία ....κάποιος χαζοέλληνας είπε κάποτε. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απο εμάς τους νεώτερους που προσμετράμε το φρόνημα με τα ευρώ και κρίνουμε τη διεξαγωγή του αγώνα πριν τον δώσουμε.
    Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε απλά να ξεκινάμε την αλλαγή με πρόγραμμα, πίστη, και πάνω από όλα την Ελλάδα που καταστρέψαμε και τις γενιές που χαντακώσαμε πριν γεννηθούν, και ας μην είχε το αποτέλεσμα που θα περιμέναμε , αντί να κάνουμε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα.
    Όμως όταν φτάσαμε και κοστολογήσαμε και της αξίες τι να περιμένουμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εν τέλει, τι είναι αυτή η εξ αρχής άρνηση; Την βλέπω παντού. Οι πιό πολλοί, αρνούνται κάν να δοκιμάσουν.

    Δεν ειναι αρνηση αλλα παληα πειρα και τωρινη σωφροσυνη.Οπως ειναι τα πραγματα επιστημονικα πλεον βαλμενα
    ουτε την σκια σου δεν εμπιστευεσαι.
    Τουλαχιστον δεν παιζεις στο επιστημονικο παιχνιδι των ειδικων διαχειρησης μαζων και δεν γινεσαι οργανο για τους σκοπους των αφεντικων τους.Αυτη η επιστημη ειναι σε τρομερο βαθμο προχωρημενη και υπουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νά μήν διεισδύσουν στίς συγκεντρώσεις κομματόσκυλα, συνδικαλιστόσκυλα, δημοσιογράφοι καί αριστεροναζί. Πιστεύω ότι η Αριστερά έδιωξε τόν κόσμο από τίς διαδηλώσεις όπως οι χούλιγκανς έδιωξαν τόν κόσμο από τά γήπεδα. Ίσως είναι ένα ξεκίνημα γιά πραγματικές διαμαρτυρίες εναντίον τού πανάθλιου κατεστημένου.

    *Ισως εξελιχθεί σέ νέα Ελληνική Επανάσταση και ελπίζω η Βουλή, η Εκάλη καί η Πολιτεία νά πάθουν ότι έπαθε κάποτε η Τριπολιτσά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν είμαστε σε θέση αυτήν την στιγμή να προβλέψουμε και να καταλάβουμε την συνέχεια και τις κοινωνικές επιπτώσεις των συγκεντρώσεων των «αγανακτισμένων». Από την μια εύχομαι ειλικρινά να μετουσιωθούν ο θυμός και η αγανάκτηση σε συνειδητοποίηση πολιτική, προσωπική και κοινωνική. Από την άλλη, θεωρώ ότι είναι σπουδαίες αυτές οι ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ συναθροίσεις Ελλήνων και Ελληνίδων, αποτελούν μια ένδειξη ενότητας και, ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο θα τις επιτρέψουν να εξελιχθούν οι γνωστοί σε όλους πλέον εγκάθετοι του συστήματος, είναι ικανές να μας δώσουν πίσω έστω ένα στιγμιαίο χαμόγελο ελπίδας, ότι ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία μετά από την απίστευτη νοητική, κοινωνική, οικονομική, συναισθηματική βία που έχουμε υποστεί αυτόν τον 1,5 χρόνο περίπου, αλλά και την τραγικών διαστάσεων προδοσία και κοροϊδία των τελευταίων δεκαετιών. Μόνο την φωτο με τους άνδρες των ΜΑΤ με τα δύο αγοράκια να αντικρύσει κανείς, βλέπει την άλλη, την επιθυμητή, την ιδεατή έστω, ΕΛΛΑΔΑ, που μπορεί να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ. Φυσικά δήλωσε παρουσία και το ΠΑΜΕ (που ;), σιγά που θα έλειπε η αλεπού από το παζάρι, εκεί και οι ΓΕΝΟΠΙΤΕΣ, εννοείται χωρίς να έχουν μετανοήσει πρώτα για τον παθητικό και ενεργητικό ρόλο τους στην κοροϊδία και στο φαγοπότι, δεδομένου ότι αν είχαν πάρει το μάθημά τους και είχαν μετανιώσει για τον ρόλο τους, δεν θα έπρεπε να αντέχουν να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, όχι να τον περιφέρουν κιόλας, αλλά έστω, δεν είναι ώρες αυτές να αρχίσουμε το ξύλο μεταξύ μας, ΑΛΛΟΙ προηγούνται.
    Από την άλλη μεριά, βλέπουμε το σύστημα να παίζει τα ρέστα του, η αναδυόμενη από το χρηματοκιβώτιο δαμανάκη και οι «υπόλοιποι» λαχταρούν την πτώχευση, το γνωστό παιχνίδι, εδώ η πτώχευση, εκεί η πτώχευση, που στην ευχή είναι αυτή η πτώχευση, να συστηθούμε επιτέλους.
    Πλάκα μας κάνουν ; ΠΟΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ;

    Ας τολμήσουμε έναν απλό, φανταστικό έστω, τρελό έστω, υπολογισμό, μια απλή προσθαφαίρεση, που κανένα αστροπελέκι – οικονομολόγος κανενός από τα κόμματα (γιατί άραγε, δεν ξέρουν να μετράνε ; να τους μάθουμε αν θέλουν) δεν σκέφτηκε ποτέ να μας αναφέρει :
    1.Ας πούμε ότι το έλλειμμα – χρέος και λοιπά, χωρίς έλεγχο του χρέους και αφαίρεση των μιζών, υπερκοστολογήσεων, ανατοκισμών και τα συναφή ανέρχεται σε 350 ΔΙΣ.
    2.Η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου (Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνιο, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, κλπ, μιλώ για υδρογονάνθρακες, φυσικό αέριο, χρυσό, διαμάντια, όσμιο, ουράνιο, και άλλα πολλά, θα μπορούσε ίσως να μας αποφέρει περίπου 200 ΔΙΣ (και πολύ λίγα λέω).
    3.Οι χρωστούμενες Γερμανικές αποζημιώσεις – που δεν διεκδικήσαμε ποτέ – για τους ατελείωτους ανελέητους Θανάτους, την καταστροφή των δομών της χώρας, το κατοχικό δάνειο κλπ, ανέρχονται περίπου στα 160 ΔΙΣ (με τους τόκους, και ίσως πάλι λίγα λέω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνεχίζω :
    4.Οι περίεργες καταθέσεις «ελλήνων» σε αόρατους – ορατούς λογαριασμούς στην Ελβετία κυρίως, που αποτελούν μέρος των κλεμμένων, άλλα 100 ΔΙΣ τουλάχιστον, και πάλι πολύ λίγα λέω, αν υποθέσουμε ότι μόνο οι Ολυμπιακοί αγώνες υπερκοστολογήθηκαν κατά 1000 τουλάχιστον τοις εκατό. Μην πούμε και για το χρηματιστήριο.
    5.Από δήμευση περιουσιών των κοινών κλεφτών τιποτένιων εντός της χώρας, να μην πάρουμε κάποια ΔΙΣ ; Λέω υποθετικά 10.
    6.Από τους άθλιους - γελοίους - άξεστους τούρκους που έχουν το θράσος να μιλούν για Ελληνική κατοχή τουρκικών νησιών (ωραίο ανέκδοτο) δεν δικαιούμαστε πολεμικές αποζημιώσεις για τους πολέμους, τις σφαγές, την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την σφαγή στην Σμύρνη, την εκδίωξη των Ελλήνων από την Πόλη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τις αντίστοιχες αρπαγές των περιουσιών των Ελλήνων, τις απίστευτες καταστροφές αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Ελληνισμού ; Πέραν όλων των άλλων δεινών. Ας πούμε 300 ΔΙΣ κατ’ απειρο-ελάχιστον, και χαριστικά και ως δώρο στους πρωτόγονους, ένεκα και της φιλίας μας.

    Θα πει κάποιος έχουμε αποποιηθεί των δικαιωμάτων όλων των αποζημιώσεων αυτών. Και θα απαντήσουμε ότι η υπογραφή των δοσιλόγων του παρελθόντος κάτω από προδοτικές συμφωνίες δεν τυγχάνουν αναγνώρισης. Φυσικά αυτά ακούγονται ως όνειρα θερινής νυχτός, ΟΜΩΣ αν δεν μας δίνουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε αυτά που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τουλάχιστον την αλήθεια, δεν δικαιούμαστε να αποκαλούμαστε Έλληνες.
    Υπολογίζοντας τέλος το «χρέος» μας : 200 συν 160 συν 100 συν 10 συν 300 μείον 350, ΤΙ ΜΕΝΕΙ ; 420 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (!!!), αυτό μένει.
    Τ ο υ λ ά χ ι σ τ ο ν. Με προχειρότατους υποθετικούς υπολογισμούς των ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ποσών.
    Έχουμε τα κότσια να πιστέψουμε σε αυτά τα δικαιώματά μας ; (και πάλι με πολύ αρνητικούς για εμάς υπολογισμούς). Έστω να «τρελαθούμε» και να αρχίσουμε να λαμβάνουμε στα σοβαρά τα άνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρωστούμενα ; Ή θα ανησυχούμε σκυμμένοι για την επικείμενη πτώχευση ; Το πήραμε το μάθημά μας, να στρωθούμε στην δουλειά, προσωπική και κοινωνική, και να κάνουμε την χώρα μας άξια να αποκαλείται ΕΛΛΑΔΑ ; Ίσως ναι, ίσως και όχι.
    Ξέρουμε καλά τι πρέπει να γίνει, να φύγουν τα τιποτένια μηδενικά και οι προδότες (με κατεύθυνση τις φυλακές, όχι τα κλεμμένα σπίτια τους), και να τολμήσουμε να παραμερίσουμε το σκοτάδι που μας έχει περιβάλλει, κι ας φαίνεται τόσο πυκνό. Ψέμμα τους είναι και αυτό.
    Κι αν είναι να «πέσουμε», νομίζω έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε ότι μας συνέβη γιατί μας μαχαίρωσαν πισώπλατα, κι όχι επειδή απλά σκοντάψαμε. Αφού πρώτα «τα φάγαμε μαζί». Και να «πάρουμε» μαζί μας όσο περισσότερους από τους τραγικούς προδότες μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Χρουσαίε,
    γιατί προσωποποιείς την κουβέντα, έτσι άγαρμπα και αγενώς; Γιατί υπεισέρχεσαι στο κατά πόσο είμαι εγώ ή όχι επαναστάτης του καναπέ; Πώς μπορείς να γνωρίζεις τη δική μου δράση και την ειρωνεύεσαι;
    Ομοίως κι εγώ δεν σε γνωρίζω, γι' αυτό δεν θα ακολουθήσω τη λογική σου. Σκέψου λοιπόν (εφόσον δεν με γνωρίζεις) την ουσία αυτών που έγραψα και μην υποθέτεις ένα προφίλ δι' εμέ που σε βολεύει,ώστε να καταδικάσεις εύκολα και αβασάνιστα αυτά που είπα. Μιλάω σωστά;
    [Με κάθε ευγένεια, αυτός που αποκάλεσες ως "το πιο επικίνδυνο σκουλήκι". Δεν μπαίνω καν στον κόπο να σου επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς, αγαπητέ Χρουσαίε. Απλώς απορώ πώς συναντώ αυτή τη συμπεριφορά σε ένα τέτοιο ιστολόγιο.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ..

    ΠΟλύ καλά έκαναν οι Ισπανοί και μας την είπαν και ακόμα καλύτερα πολύ καλά εμείς πήραμε την μπάλα. Καλά να την πετάξουμε και στους επόμενους PIGS και όχι μόνο!

    Τώρα, για τα σχόλια,
    1) Σε υπνοβασία ήμασταν τόοοσα χρόνια με την ψαλίδα να μεγαλώνει, μη παράγοντας τίποτα και ζητιανεύοντας στον χοντρό που μας έσερνε χειροδέσμιους στα πολιτικά γραφεία για μια θέση στην ζωή που την έλεγαν Δημόσιο. Με τις Τράπεζες να δημιουργούν πλαστή ευημερία, μη επενδύοντας ένα Ευρώ από τα υπερκέρδη τους στον τόπο και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.
    2)Στον καιρό των Αγορών είδαμε την κατάληξη της Κουβανικής Επανάστασης σήμερα.
    ΤΡΙΤΟΝ και κυριότερο: Πρέπει να δούμε το μέλλον αφυπνιζόμενοι και αφυπνίζοντας τους Λαούς της Ευρώπης.
    ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

    (Ακούω ελικόπτερα Αθήνα - Βέλγιο και δεν βουίζουν τα αυτιά μου).

    Υ.Γ.ΑΟΖ ΤΩΡΑ! ΑΟΖ ΤΩΡΑ! ΑΟΖ ΤΩΡΑ!...

    ...ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΦΤΗΝΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδη ολα ειναι κατασκευασμενα απο πολλα χρονια και τωρα ηρθε η ωρα της εφαρμογης τους και επειδη το "¨χρεος" ,η απειλη πτωχευσης,η εξαθλιωση του μεσου Ελληνα για να καμφθει η αμυνα του,και τωρα οι δηθεν αυθορμητες εκδηλωσεις και πληρως ελεγχομενες απο καποιους μεσω μηχανισμων ελεγχου μαζων ειναι
    σε πληρη εξελειξη.Και επειδη ολα αυτα σε μεσοπροθεσμο διαστημα σφυρηλατουν το μεταλικο κολλαρο που καποιοι σχεδιαζουν να βαλουν και στο λαιμο του μεσου Ελληνα.
    Και επειδη η κατασταση εξελεισεται σε κρισιμη με προχωρημενη πλεον εφαρμογη.
    Εγω προσωπικα κανω εκκληση στον μεσο συμπατριωτη μου για πολυ προσοχη,μεγαλη ετοιμοτητα για στημενες προβοκατσιες,για τεραστια ψυχραιμια και τελικα του κανω υπενθυμιση να μη δεχτει να δωσει το
    κορμι του για καψιμο για να επιτυχουν καποιοι τον σκοπο τους μεσα απο παραπλευρες απωλειες οπως θα θεωρηθει.να θυμαται παντα οτι η οικογενεια του τον χρειαζεται και οτι την ζωη μας την δινουμε μονο σε πολεμους που κανει η Πατριδα και οχι σε στημενες καταστασεις των επικυριαρχων με σκορπια κορμια γυρω αθωων ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Sterg, διάβασα τα σχόλιά σου με προσοχή, όταν είδα ότι τίθεσαι επιφυλακτικά απέναντι στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία.
    Με το τελευταίο σου σχόλιο-για τα καμμένα κορμιά- κατάλαβα το πνεύμα σου. Ισως έχεις κάποιο δίκιο, γιατί η αλήθεια είναι ότι είδαν πολλά τα μάτια μας τον τελευταίο χρόνο. Ομως, αν ο καθένας φοβηθεί ότι μπορεί να έχει την τύχη των 3 της Μαρφίν αν πάει σε διαδηλώσεις, δεν θα πάει κανένας. Και τότε οι "αρχηγοί" μας ανενόχλητοι, θα συνεχίζουν να αλωνίζουν πάνω στο κεφάλι μας. Και αν επιτέλους η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας συγκέντρωσης θεωρείται ατελέσφορη ακόμα, μην ξεχνάμε ότι καμιά φορά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
    Βγήκαμε από τον λήθαργο της κατάθλιψης και αρχίσαμε να αντιδρούμε συλλογικά. Δεν είναι λίγο αυτό. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ότι μπορεί να έχει την τύχη των 3 της Μαρφίν αν πάει σε διαδηλώσεις
    27 Μαΐου 2011 7:33 μ.μ.

    Δεν εννοουσα τους 3 της μαρφιν και προσωπικα ποτε δεν φοβηθηκα,το αντιθετο μαλιστα παντα ρισκαριζα και μου αρεζε αυτο.Η ζωη μου με ρισκα περασε.Εννοουσα τα τζαμπα θυματα ολης της βορειας αφρικης που επρεπε κατα χιλιαδες να πεσουνε
    και συνεχιζουν να πεφτουν και θα αυξηθουνε και πολυ στο μελλον.
    και ας μη φανταστουμε οτι οι σχεδιασμενες και σκοπιμες αλλαγες δεν προβλεπουν θυματα κατα χιλιαδες
    και ας μη φανταστουμε οτι το σχεδιο μας εξαιρει εμας.και μη φανταστουμε οτι το τελος αυτων των υποθεσεων θα ειναι η "δημοκρατια".
    Μονοδρομος ειναι για καπου αλλου και δεν μπορει κανεις να αντισταθει.Απλα τα θυματα χρειαζονται για να δικαιολογηθουν καταστασεις που ειναι στα σκαρια.
    Σε αυτο το σημειο ητανε η εκκληση μου στους συμπατριωτες μου γιατι κυριολεκτικα τζαμπα μπορει να εχουμε θυματα και για εμενα αυτη θα ειναι η μεγαλυτερη τραγωδια για την ελληνικη οικογενεια.Η θυσια των
    ΑΘΩΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.