15/7/11

«Κάτι κρύβει η Ελλάδα στο θέμα των αγνοουμένων» Για περίεργη στάση κάνουν λόγο οι συγγενείς Ελλαδιτών

ΠΕΡΙΕΡΓΗχαρακτήρισε τη στάση της Αθήνας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής συγγενών των Ελλαδιτών αγνοουμένων, Κώστας Ανεμάς. Σε συνέντευξη Τύπου χθες στην Αθήνα, χαρακτήρισε τη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στο θέμα των Ελλαδιτών αγνοουμένων «αρκετά περίεργη», δείχνοντας ότι «κάτι φοβούνται, κάτι κρύβουν».

Ο κ. Ανεμάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ελληνικό κράτος «κάτι κρύβει» επί της υπόθεσης και θα αποκαλυφθεί από την ίδια την ιστορία των αγνοουμένων. Είπε ότι «η Αθήνα σκόπιμα αδιαφορεί και έχει διαγράψει τους ανθρώπους αυτούς».

Η Επιτροπή σημείωσε ότι η μη ανάληψη ευθυνών, η αδιαφορία η κωλυσιεργία, οι ελλιπείς χειρισμοί ούτε δικαιολογούνται ούτε συγχωρούνται.

Συγγενείς των θυμάτων έκαναν λόγο για αδιαφορία της Ελλάδας απέναντι στο ζήτημα των Ελλαδιτών αγνοουμένων, προσθέτοντας ότι δεν κάνουν καμία κίνηση για τη διερεύνηση της τύχης τους. Χαρακτήρισαν την «αδιαφορία» του ελληνικού κράτους «μεθοδευμένη», αναφέροντας ότι η «αδιαφορία» αυτή κάτι σημαίνει.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο αριθμός των Ελλαδιτών αγνοουμένων, με βάση τα πορίσματα του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι 83. Ο κ. Ανεμάς υπενθύμισε ότι «για αυτούς η Ελλάδα έχει διαχρονικά την ηθική και νομική υποχρέωση της διευκρίνησης της τύχης τους». Ωστόσο επί 37 χρόνια, σημείωσε, το δράμα και η αγωνία των συγγενών παραμένουν και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζεται, με ευθύνη τόσο της Τουρκίας όσο και της διεθνούς κοινότητας, η οποία δεν πιέζει την Τουρκία σχετικά.

Ο κ. Ανεμάς είπε ότι οι έρευνες για το θέμα των Ελλαδιτών αγνοουμένων γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι από την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι και η νομική εκπροσώπηση των Ελλαδιτών αγνοουμένων γίνεται από τις κυπριακές κυβερνήσεις.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 14/07/2011

1 σχόλιο:

  1. Διαφωτιστικότατο για τη στάση της Ελληνικής πολιτείας -διαχρονικά- και για την τύχη των ανθρώπων αυτών είναι το αποκαλυπτικό βιβλίο του Πέτρου Κασσιμάτη "13 Περιστέρια". Μανιωδώς κάθε Έλληνας πρέπει να το διαβάσει για να δει τι είναι αυτοί που μας κυβερνούν.
    Ταυτοποιήθηκαν τελικά ζωντανοί αγνοούμενοι τη δεκαετία του '90;
    Ο τέως Δήμαρχος Νευροκοπίου τι έχει να πει για όλα αυτά; Σε συνέντευξη στους "Φακέλους" του Alexis είχε δηλώσει ότι δεν είδε Έλληνα αγνοούμενο στρατιωτικό πρόσωπο με πρόσωπο, είναι όμως έτσι; Γιατί εκτός από τους στρατιωτικούς υπήρχαν και αγνοούμενοι πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.