25/10/11

Παπανδρέου: Οι 5 άξονες της διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής

Από το…twitter του Πρωθυπουργού!


Τους βασικούς άξονες της στρατηγικής με την οποία προσέρχεται στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στην Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή και την ερχόμενη Τετάρτη και τους οποίους εισηγήθηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, δημοσιοποιεί μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο twitter και το προσωπικό του ιστολόγιο blog, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται συγκρατημένος για το κατά πόσον, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα καταλήξουν οι ευρωπαίοι ηγέτες σε αποφάσεις το βράδυ της προσεχούς Κυριακής εκτιμώντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις είναι καθοριστικές και αναγκαίες.

Οι αξονες αυτοί συμπυκνώνονται σε πέντε σημεία, όπως ανφέρει ο Πρωθυπουργός.

Πρώτον, «Είναι στρατηγική απόφαση να είμαστε και να παραμείνουμε στο Ευρώ».

Δεύτερον, « ως αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητάμε είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα πακέτο στήριξης των δανειακών αναγκών της χώρας, για τα επόμενα χρόνια, διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποληρωμής, περίοδο χάριτος αλλά και τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια». Εξάλλου, αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, η συμφωνία του Ιουλίου αναγνωρίστηκε ως θετική ακόμα και από τις περισσότερες άλλες δυνάμεις.

Τρίτον, «να πετύχουμε την ελάφρυνση του βάρους του χρέους» και υπενθύμισε την αναφορά του στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ότι «λόγω του υπερδανεισμού της προηγούμενης κυβέρνησης οι τόκοι έχουν εκτιναχθεί από 12 δισ. το χρόνο το 2009 στα 18 δισ. το χρόνο το 2012».

Τέταρτον, «η όποια ρύθμιση γίνει την Κυριακή θα πρέπει», λέει ο κ. Παπανδρέου, «να διασφαλίζει την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα και στα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Και πέμπτον, τονίζει ο Πρωθυπουργός, βασικός στόχος όλων αυτών των αποφάσεων είναι «να τείνουν στη στήριξη της ανάπτυξης».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Είναι μεγάλη ανάγκη να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ.
    Η παραμονή σημαίνει απόλυτη υποδούλωση στο ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης και κατάργηση όλων των εξουσιών: δικαστική, εκτελεστική και νομοθετική. Η τρόικα ελέγχει παράνομα τα υπουργία από κάθε άποψη: συνταγματικά, νομοθετικά και με βάση το διεθνές δίκαιο.

    Βασικά έχουμε κατοχή. Οι μόνοι που στηρίζονται είναι οι τραπεζίτες.
    Όποιος στηρίζει την παραμονή μας στην ΕΕ και ευρώ στηρίζει την κατοχή της χώρας από την ΕΕ, μπλοκάροντας όλες τις εναλακτικές(Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία).
    Δηλαδή εχθροί μας είναι όλα τα κόμματα εντός και εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ(όχι δραχμές)-ΟΙΚΩΛΟΓΟΙ(made in germany)-ΚΥΝΗΓΟΙ(made in france).

    Χρειαζόμαστε νέα Ελληνικά κόμματα με καινούργιους Ρωμιούς πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρωθυπουργός της χώρας,γράφει δημοσίως με γκρίκλις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.