8/10/11

Αυστριακός ευρωβουλευτής: Αγοράζει η Ελλάδα αμερικανικά άρματα μάχης δισ. ευρώ;

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος των «Ελευθέρων»
του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, Αντρέας Μέλτσερ, ζητεί αποσαφήνιση από την κυβέρνηση συνασπισμού για το εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα προτίθεται να αγοράσει πολλές εκατοντάδες αμερικανικά άρματα μάχης τύπου «M1 A1 Abrams».


Όπως τονίζει ο ευρωβουλευτής, «είναι απαράδεκτο, αν τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ των Αυστριακών φορολογούμενων τα οποία ρέουν στην Αθήνα, δαπανώνται εκεί για πανάκριβες αγορές όπλων».

Επιπλέον, επαναλαμβάνοντας την απαίτησή του για άμεσες εξηγήσεις, ρωτά για ποιο λόγο η Ελλάδα, εφόσον πρόκειται να αγοράσει άρματα μάχης, δεν τα αγοράζει από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κάνει αυτή την αγορά στις ΗΠΑ, μετατρέποντας - όπως προσθέτει - την ακριβή διάσωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αμερικάνικο πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας.
http://epikaira.gr/

11 σχόλια:

  1. Όχι Αυστριακέ θα περιμένει η Ελλάδα να την υπερασπιστείς εσύ με τον ανύπαρκτο στρατό σου απέναντι στον Τούρκο.

    Δεν πάνε να κουρευτούν λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η αναμονή για τους υδρογονάνθρακες, καλή η αξιοποίηση των γενικότερων εργαλείων, αλλά και καμιά σοβαρή επένδυση από ΗΠΑ δεν θα έβλαπτε - ειδάλλως, η επιβολή του Γερμανού αποικιοκράτη στον χασοχαρτιά θα φέρει τετελεσμένα που ενδέχεται να δημιουργήσουν ζητήματα μη ελεγχόμενα γι'αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα εν λογω οπλικα συστηματα παραχωρουνται εντελως δωρεαν και δεν τα παραλαμβανουμε γιατι δεν μπορουμε να καταβαλουμε το κοστος μεταφορας των 8εκ ευρω (οσο το κοστος ενος αρματος μαχης για πανω απο 1000 οχηματα διαφορων τυπων εκ των οποιων 400 αρματα μαχης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλότουρκοι και μισέλληνες ήταν ανέκαθεν οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί. Αλλά ας αφήσουμε αυτούς και ας ασχοληθούμε με τον Μπεγλίτη και τους άλλους υποκριτές που καμώνονται τους υπουργούς της Άμυνας ενώ είναι λακέδες των ξένων. Η ιστορία με τα e-mail των αξιωματικών ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ τη διάλυση της χώρας. Ας μην τους πιστεύουμε σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εθνικοπατριωτική δήλωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pro από Συμβασιλεύουσα,

    Έτσι είναι που το λες, αλλά όταν το πεις στον Αυστριακό, θα σου πει "και πού βρίσκεις χρήματα για να πληρώνεις αυτούς;" Άδικο θα έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλές όλες οι παρατηρήσεις μας αλλά να φτιάχναμε κι εμείς πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα εκτός από την Προεδρευομένη Κλεπτοκρατία δεν θα έβλαπτε. Αυτή είναι κυρίως που δίνει βήμα σε... Αυστριακούς μέχρι χτες προτεκτοράτο της τέως Σοβιετικής Ένωσης, κάτι σαν Φιλλανδία, να βγάζει γλώσσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά αν αγοράζαμε όπλα ΜΟΝΟ από πχ Ρωσία, Κίνα κλπ ίσως οι "έξυπνοι" της ΕΕ (βλέπε Γερμανία, Γαλλία) αλλά και οι ΗΠΑ να μην μας κράταγαν ομήρους στο θέμα των ελληνοτουρκικών. Όσο είμαστε κορόϊδα θα μας εκμεταλλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι φιλε Νατιβιστ δεν εχει αδικο . Και γιαυτο λοιπον , να κανουμε λογαριασμο με τους Ευρωπαιους , να δουμε τι τους χρωσταμε και τι μας χρωστανε αυτοι , και μετα να ακολουθησει ο καθενας τον δρομο του . Φανταζομαι οι εργατικοι και δικαιοι Αυστριακοι , θα παρουν το μερος μας στο θεμα των Γερμανικων αποζημιωσεων . Αφου ειναι τοσο δικαιοι ανθρωποι . Εκτος αν βλεπουν την κριση στην Ελλαδα και την ηγεσια του προδοτη ΓΑΠ , ως ευκαιρια για ακομα ενα πλιατσικο σαν αυτα που μας εχουν συνηθισει καθ ολη την διαρκεια της κοινης ιστορικης μας πορειας (1000-1200 χρονια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pro από Συμβασιλεύουσα,

    Ακόμη και τα χρωστούμενα των Γερμανών να εισπράξουμε, πάλι δεν καλύπτουμε παρά ένα μέρος του χρέους μας. Μια κουβέντα είναι "να ακολουθησει ο καθενας τον δρομο του". Αν βγούμε από την Ευρωζώνη, όπου κακώς, κάκιστα μπήκαμε, ξέρεις πού θα εκτιναχθεί το χρέος μας; Αν δε βγούμε και από την ΕΕ, διότι αυτό προτείνεις, τι περιμένεις ότι θα γίνει; Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν παράγει τίποτε και καταναλίσκει τα πάντα.

    Αν εμείς είμαστε τόσο ανίκανοι που οι Ευρωπαίοι μάς βλέπουν σαν ευκαιρία πλιάτσικου, αυτό δεν είναι λάθος των Ευρωπαίων.

    ΥΓ: $ 8.000.000 δεν έχομε για να παραλάβουμε αυτά που μας δίνει η Αμερική κι έχομε € 24 εκατ. για να τα πετά η ΝΕΤ για την μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων του Champions League. Άσε, φίλε, είμαστε για φτύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Anaconda
    Αχ να μπορουσα να σε εξαφανισω με ενα απλο τραβηγμα στο καζα@ακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.