15/10/11

Ναύσταθμος ελλιμενισμού τουρκικών πολεμικών πλοίων το λιμάνι Αμμοχώστου


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigma οι Τούρκοι μετέτρεψαν το λιμάνι της Αμμοχώστου σε ναύσταθμο στο οποίο ελλιμενίζονται δύο φρεγάτες δύο τορπιλάκατοι και ένα υποβρύχιο, ενώ μία φρεγάτα συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις.


Οι κινήσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων συνεπικουρούνται σποραδικά και από ζεύγη πολεμικών F-16 με το Υπουργείο Άμυνας σε πλήρη συνεργασία με την Αθήνα να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις του Υπουργού και να επανέλθουμε.

Το Πίρι Ρέις αυτή την ώρα πλέει νοτίως της Κύπρου 55 ναυτικά μίλια από την πλατφόρμα της Noble energy. Φαίνεται ότι τα προβλήματα που είχε επιδιορθώθηκαν μέχρι να προκύψουν νέα βεβαίως καθώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ παλαιό σκάφος.
http://sigmalive.com/news/local/428530 

3 σχόλια:

  1. “Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε την ελληνικοκυπριακή πλευρά ως Προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης” διαμήνυσε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.

    “Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ένα διαιρεμένο νησί ως ένα έθνος ανεξάρτητο”, τόνισε. “Η Κύπρος, χωρίστηκε σε δύο μέρη μετά από πραξικόπημα που έγινε από μέρους της Ελλάδος το 1974″, συμπληρώνει.

    “Το μέρος που ανήκει στους Ελληνοκύπριους ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το υπόλοιπο όχι”, επισημαίνει.



    Σε άλλο δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα, ο Τουρκός Πρωθυπουργός, δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει την Κύπρο πως ουσιαστικά παίζει με τη φωτιά…

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οι κινήσεις της Κύπρου σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να “τινάζουν” στον αέρα κάθε πιθανή περίπτωση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του Κυπριακού.

    GEOPOLITICS & DAILY NEWS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσάμπερλαιν-Χίτλερ / Αθήνα-Άγκυρα: Βίοι παράλληλοι; Κατά την γνώμη μου, όχι απολύτως. Ο μεν Τσάμπερλαιν όντως πίστευε στην πολιτική του κατευνασμού, η οποία είχε ολέθρια αποτελέσματα. Οι εκάστοτε εν Αθήναις κυβερνώντες, δεν νομίζω ότι πιστεύουν στην πολιτική αυτή, αλλά την ακολουθούν, επειδή είτε υπακούν σε ξένα αφεντικά, είτε είναι αγορασμένοι από την Άγκυρα. Ο δεύτερος λόγος, ίσως εξηγεί και τον αδικαιολόγητο πλουτισμό ορισμένων.

    "Οι απανταχού δικτάτορες, άσχετα αν κερδίζουν την εξουσία με εκλογές – και ο Χίτλερ εξελέγη- έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης. Η ιστορία διδάσκει, αρκεί να μπορείς να την ακούς."

    Ερντογάν: Όχι στην κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.