23/10/11

Προειδοποίηση Λ. Παπαδήμου για μη εθελοντική αναδιάρθρωση

Μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να απέχει από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, τονίζει ο τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, προειδοποιώντας ότι ένα βαθύτερο κούρεμα μπορεί να καταστήσει το πρόγραμμα μη εθελοντικό, κάτι που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ευρωζώνη.
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού τονίζει σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ότι η πιο αποτελεσματική και συνετή οδός είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία 21ης Ιουλίου αφού ενισχυθεί κατάλληλα.
«Οποιαδήποτε αλλαγή στο PSI (συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα) δεν θα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τον εθελοντικό χαρακτήρα του και δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός», γράφει ο κ. Παπαδήμος.
Προειδοποεί μάλιστα ότι μία μη εθελοντική αναδιάρθρωση και χρεοκοπία δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στην στην πραγματική οικονομία.
«Μια μη εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ειναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει σε περιορισμένα (καθαρά) οικονομικά οφέλη και θα συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους που θα απειλήσουν σοβαρά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις της ευρωζώνης στο σύνολό της.
»Αν γίνουν πραγματικότητα αυτοί οι κίνδυνοι θα οδηγήσουν τελικώς σε μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, θα έχουν ανεπιθύμητες επιτπώσεις για τη συνοχή και τη σταθερότητα της ευρωζώνης και θα υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ευρώ» επισημαίνει στο άρθρο του ο κ. Παπαδήμος.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΓΑΠ???ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΙΤΕ???ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ???.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΑΦΟΥ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΗΣ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.