3/10/11

Η Τουρκία ενημέρωσε και επίσημα την Ρωσία ότι διακόπτει το συμβόλαιο για την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου

Η Τουρκία ενημέρωσε και επίσημα την Ρωσία ότι διακόπτει το συμβόλαιο για την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου.Το συμβόλαιο λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η τουρκική εταιρεία διαχείρισης του φυσικού αερίου ΤΡΆΟ ενημέρωσε τη ρωσική ΓΚΑΣΠΡΟΜ ότι το συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί εάν δεν μειωθεί η τιμή κατά 20%.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση από την ΓΚΑΣΜΟΠΡΟΜ.Η συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ευρύτερα είναι ένα από τα ζητήματα που διχάζουν τη Μόσχα και την Άγκυρα, οι σχέσεις των οποίων ψυχραίνονται όλο και περισσότερο.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ στη Μόσχα, η Ρωσία αντιδρά έντονα στον διαφαινόμενο αυξημένο ρόλο που επιδιώκει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην απειλητική της στάση απέναντι στις προσπάθειες της Κύπρου για εξόρυξη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε, έθεσε θέμα μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, με τη Μόσχα να απαντά ότι αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των εταιρειών των δυο χωρών που το χειρίζονται.

Στο μεταξύ ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Μόσχα είναι και τα εμπόδια που θέτει η Άγκυρα στη διέλευση του Νότιου αγωγού Σάουθ Στρίμ.

Το γεγονός έχει δυσαρεστήσει έντονα τη Ρωσία,καθώς υπάρχει ανταγωνισμός με τον δυτικής κατασκευής αγωγό Ναμπούκο.
http://astra.mywebreview.com

4 σχόλια:

  1. Νατα μας...Θα πεσει πολυ κλαμμα απο την συμπεθερα γιατι πιστεψε οτι ο,τι πεταει τρωγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάψευση για την επιστροφή του Πίρι Ρέις
    03 Οκτωβρίου 2011, Sigmalive

    Νέες έρευνες σε συντεταγμένες που του έχουν δοθεί θα πραγματοποιήσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι το σκάφος θα επιστρέψει σήμερα στη βάση του.

    Όπως είπε, το σκάφος θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Σημείωσε ακόμη ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα αξιολογηθούν από την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας.

    Επισήμανε πάντως ότι «από τις σεισμικές έρευνες μπορεί και να μην προκύψουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Κάθε σεισμική έρευνα δεν είναι απαραίτητο να καταλήγει στην εξεύρεση πετρελαίου ή φυσικού αερίου».

    Νωρίτερα, ο Χουσεΐν Αβνί Μπανλί, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, είχε δηλώσει ότι το «Πίρι Ρέις» ολοκληρώνει σήμερα τις έρευνές του σε μια έκταση 1.000 χιλιομέτρων, ότι αναμένονται οδηγίες για έρευνες σε άλλη περιοχή και ότι το σκάφος, ανεξάρτητα από το αν θα δοθούν οδηγίες, θα παραμείνει στην περιοχή για έρευνες.

    Αποκλειστικές πήροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες έρευνες του «Πίρι Ρέις» θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα στην περιοχή “G” η οποία ταυτίζεται με τα οικόπεδα 8, 9 και εν μέρει 12 και σε μία γραμμή 2.400 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του πανεπιστημίου της Σμύρνης. Το πλοίο θα ξεκινήσει τις νέες έρευνες με βάση τις “νέες συντεταγμένες” που έχει λάβει από την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας. Οι νέες έρευνες, όπως είπε, αναμένεται να έχουν διάρκεια 2-3 εβδομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "πιρι ρεις".σιγα το ερευνητικο.αυτο δεν κανει ερευνες αλλα απλα κουναει τον κωλο του μεχρι να φαει την ισραηλινη κλωτσια.Ουτε για δρομολογια μεχρι τα μεθανα δεν κανει,ισως μονο περαμα -σαλαμινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λές Σέργιε να διαφημίζει το επόμενο μοντέλο των Flying Dolphins Αργοσαρωνικού;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.