24/10/11

Λιβύη: η νομοθεσία της χώρας θα βασιστεί στον ισλαμικό νόμο

Ο Mustafa Abdel Jalil, Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος του NTC Mustapha Abdul Jalil, δήλωσε ότι "κάθε νόμος που θα παραβιάσει τον νόμο της Σαρίας θα είναι άκυρος".

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβούλιου (NTC) Mustafa Abdel Jalil επανέλαβε την Κυριακή στη Βεγγάζη, όπου ανακηρύχθηκε η «απελευθέρωση» της Λιβύης, ότι το δίκαιο της χώρας θα βασιστεί στη Σαρία (ισλαμικό νόμο). 
«Ως ισλαμική χώρα, έχουμε υιοθετήσει τον νόμο της Σαρίας ως θεμελιώδη και κάθε νόμος που θα παραβιάζει τη Σαρία θα είναι νομικά άκυρη και δεν θα εφαρμοστεί», δήλωσε ο Abdel Jalil ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ατόμων που συγκεντρώθηκαν για την τελετή της ανακήρυξης της «απελευθέρωσης» της χώρας.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής των μεταβατικών αρχών είχε δηλώσει ότι το Ισλάμ θα είναι η κύρια πηγή της νομοθεσίας στη νέα Λιβύη και απέρριψε κάθε «εξτρεμιστική ιδεολογία». 
Την Κυριακή, ανέφερε το παράδειγμα των νόμων για το διαζύγιο και το γάμο, οι οποίοι, στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, απαγόρευαν την πολυγαμία και επέτρεπαν το διαζύγιο. «Για παράδειγμα, ο νόμος περί διαζυγίου και γάμου (...), ο νόμος αυτός έρχεται σε αντίθεση με το νόμο της Σαρίας και δεν είναι πλέον σε ισχύ», δήλωσε ο Μουσταφά Abdul Jalil.


Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη λειτουργίας ισλαμικών τραπεζών στη Λιβύη οι οποίες, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, δεν θα εισπράττουν τόκο. 
«Υπάρχουν καλές προθέσεις πίσω από τη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος. Επιδιώκουμε ιδιαιτέρα  τη δημιουργία ισλαμικών τραπεζών, στις οποίες θα απαγορεύσουμε (...) να εισπράττουν τόκους, σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση», δήλωσε ακόμη .


13 σχόλια:

  1. Αυτό και αν δεν είναι πρόοδος...
    Σε 3 μήνες θα κάνουν πάλι επανάσταση οι Λίβυοι...αυτήν την φορά(!) από μόνοι τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή όταν οι δυτικοί ηγέτες Ομπάμα , Σαρκοζύ κλπ αναφέρονταν στην ανάγκη εκδημοκρατισμού της χώρας αναφέρονταν στα πρότυπα της Σαουδικής Αραβίας ;
    Αλλά τι να περιμένεις ;
    Εδώ για πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχουν πρόεδρο τον ΓΑΠ, και είναι και μέσα στους 100 γλόμπαλ θίνκερς.

    Μήπως πρέπει να ξαναγραφούν τα ετυμολογικά λεξικά γιατί αρχίζουμε να πέφτουμε σε συγχύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραφει ο Ιανους:

    "Why another enemy? The old one is still there."
    http://www.danielpipes.org/comments/190314

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα ο αρχηγός του κράτους στη Λιβύη δεν είναι ο Καντάφι, είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Λιβύης ο Μπαγντάντι Μαχμουντί, τον οποίο ουδείς από τα ΜΜΕ αναφέρει. Για δε τον Καντάφι όλοι αναφέρονται σαν τον ηγέτη της Λιβύης, χωρίς άλλο τίτλο, ούτε Πρόεδρος, ούτε πρωθυπουργός. Όποιος αναφέρει τον Καντάφι σαν ηγέτη της Λιβύης, είναι σαν να αποκαλεί τον Χιροχίτο ηγέτη της Ιαπωνίας. Τελικά ο Καντάφι είναι μόνο ο αρχιτέκτονας του σημερινού πολιτικού συστήματος της Λιβύης, που είναι ένα μείγμα από παναραβισμό, σοσιαλισμό και μίξη κάποιων ισλαμικών θρησκευτικών αντιλήψεων. Η θέση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ιδρυτών των ΗΠΑ και έχει περισσότερο έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είναι το πολιτικό κεφάλαιο που δημιούργησε την σημερινή Λιβύη, που παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκφράζει τις απόψεις του για τα πολιτικά δρώμενα, που γίνονται αμέσως αποδεκτά από την κυβέρνηση της Λιβύης. Ο ρόλος του ομοιάζει με τον θρησκευτικό (και πολιτικό) ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολαχ Χαμενεί, με αρκετές διαφορές, αλλά είναι δύσκολο για μας να αντιληφθούμε την δομή διοίκησης και εξουσίας, ίσως ο όρος γκουρού της Λιβύης θα τον αντιπροσώπευε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EEE!!! Είναι τίποτε το παράξενο? και στην Ελλάδα κάθε νόμος που παραβιάζει την ασυλία των υποθηκοφύλακων των ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ και της οικονομικής ασυδοσίας του ανεξέλεγκτου των ιδιωτών μετόχων τις ιδιωτικής τράπεζας τις Ελλάδας είναι άκυρος!

    Και σ΄ αυτό υπάρχει σχεδόν απόλυτη σύμπνοια πολιτικού και νομικού κατεστημένου με ασφαλιστικές δικλείδες και σιωπηρή συνταγματική κάλυψη νομιμοποίησης του πολιτικού τράφικινγκ προς δοξασία του ότι είναι "νόμιμο" είναι και ηθικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Sterg
    Σήμερα ο αρχηγός του κράτους στη Λιβύη είναι ο Mustafa Abdel Jalil, Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
    Ο Καντάφι πέθανε και ο Μπαγντάντι Μαχμουντί είναι στη φυλακή στη Τυνησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω,μου την εφερες.ηθελα να δω ποιος ειναι ενημερωμενος εδω και μονο εσυ μιλησες.
    ΥΓ
    θα σου το πω στο αυτι για να μη ακουσουν οι αλλοι=μολις ειχα ξυπνησει,αλλη φορα θα περιμενω και 10 λεπτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτοι οι ανθρωποι θα φερουν την δημοκρατια στην Λιβυη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοι θα κυβερνησουν την Λιβυη με την στηρηξη της Δυσης?????

    Gaddafi sodomized: Video shows abuse frame by frame (GRAPHIC)
    An analysis appears to confirm that a rebel fighter sodomized Gaddafi with a knife.
    Tracey SheltonOctober 24, 2011 11:13

    http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/111024/gaddafi-sodomized-video-gaddafi-sodomy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μέλλον ανήκει στον έκτο αιώνα. Τα καταφέρανε! Τώρα τους λείπει ο Μωάμεθ να μετενσαρκωθεί και να μην έχουν σχέση με πετρέλαια ή ότι λογικό απέκτησε η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα δεκαπέντε αιώνες μετά Μωάμεθ. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να είναι παρελθοντολάτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Δυτικοί ακολούθησαν την πεπατημένη των Αμερικανών. Μόλις έφτιαξαν τον αυριανό εχθρό τους. Εκτός κι αν τους κάνει το χατήρι και τους επι(σ)τρέψει την διαχείριση των πετρελαίων.

    Στέργιε,

    Και μόνο που το άρθρο είναι γραμμένο στον ενεστώτα, δείχνει ότι είναι παλιό. Όντως, είναι απόσπασμα από το άρθρο Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ του Μπαλτζώη, που είχε δημοσιευτεί την 20/5/2011 κι έχει κάνει τον κύκλο του διαδικτύου. Τι νόημα έχουν όλα αυτά;


    @ Κριστιάν

    Για ν' αλλάξουμε κλίμα, όπως λένε και στις ειδήσεις: Αλίευσα ένα ενδιαφέρον άρθρο από το L' Express, πού ίσως σ' ενδιαφέρει. Υπάρχει και μετάφραση, αλλά δεν έχω τον καιρό να ελέγξω την ακρίβειά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολα εχουν καποιο νοημα.Απο την αβλεψια λογω "υπνου" μεχρι την... πολυβλεπτικοτητα λογω ..."ξυπνου".
    Απο το τσεκαρισμα λογω "ξυπνου" μεχρι την αδιαφορια λογω "υπνου".
    Μη ζητας αλλα, θα μπερδευτεις και δεν χρειαζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.