12/10/11

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Με επιστολή του προς τον Υφ. Εξωτερικών ο Δήμαρχος Χίου, Π. Λαμπρινούδης ζητά να γίνει και στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου άρση της βίζας για τους Τούρκους που επιθυμούν να κάνουν μονoήμερες εκδρομές. Την επιστολή την απέστειλε με αφορμή την ψήφιση ειδικής ρύθμισης για την περιοχή του Έβρου, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν οι Τούρκοι να επισκέπτονται την περιοχή, χωρίς να έχουν βίζα.
 
Αναλυτικά η Επιστολή:

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, ενημερωθήκαμε από σχετικό άρθρο της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Χωρίς βίζα οι τούρκοι στον Έβρο», ότι πρόκειται να καταθέσετε σχέδιο στο οποίο θα μπορούν οι Τούρκοι να επισκέπτονται τις ακριτικές περιοχές του Έβρου για μονοήμερες εκδρομές χωρίς την έκδοση σχετικής βίζας.

Όπως είναι γνωστό να νησιά του Β.Α. Αιγαίου έχουν αναπτύξει τουριστικές σχέσεις με την γείτονα χώρα και το θέμα της βίζας είναι ένα εμπόδιο για αυτούς που επιθυμούν να επισκεφτούν τα νησιά μας, καθώς οι διαδικασίες για την έκδοση της είναι χρονοβόρες και δαπανηρές.

Παράλληλα η αυξημένη επισκεψιμότητα τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δίνει οικονομική «ανάσα», στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε αλλά και παράταση στην τουριστική σεζόν.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο το οποίο είναι βαρύνουσας σημασίας είναι η εύκολη και η οικονομική πρόσβαση τους σε σχέση με τους άλλους επισκέπτες.

Εν μέσω λοιπόν, της οικονομικής κρίσης και με φανερά τα «σημάδια» μείωσης του τουρισμού στις ακριτικές περιοχές του Β.Α. Αιγαίου, η προσδοκία της Χίου και των άλλων νησιών είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Για όλους αυτούς τους λόγους, θα παρακαλούσαμε όπως μεριμνήσετε και εντάξετε και τα νησιά του Β.Α Αιγαίου στο σχέδιο που πρόκειται να καταθέσετε.

Κύριε Υπουργέ, έχουμε όλοι την καλή διάθεση να στηρίξουμε τον τομέα του τουρισμού και για αυτό δουλεύουμε σκληρά, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και επαγγελματίες τουρισμού, με κάθε πρόσφορο μέσο το οποίο διαθέτουμε.Με τη διαβεβαίωση ότι είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία που μπορεί να βοηθήσει στους κοινούς μας σκοπούς και στόχους  σας ευχαριστούμε θερμά για τις προσπάθειές σας.

9 σχόλια:

  1. Νεοδοσίλογοι, νεογενίτσαροι, εθελόδουλοι τής νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας τού Ερντογάν. Δώστε τα όλα γιά λίγα χρήματα. Δώστε καί τό Αιγαίο καί τή Θράκη, όπως προσπαθήσατε νά δώσετε μέ τό σχέδιο Ανάν τήν Κύπρο. Τύφλα νά έχουν οι συνεργάτες τών Γερμανών στήν Κατοχή. Είστε πολύ χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχει ο δήμαρχος. Το έχω υποστηρίξει κατ' επανάληψη. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον τουρισμό και δεν έχει τίποτε να φοβάται από τον τουρίστα, ο οποίος εισέρχεται νομίμως στην χώρα. 4.000.000 λαθρομεταναστών έχουμε και δεν ιδρώνει το αυτί μας και στον τουρίστα θα σκοντάψουμε;

    @ fstav

    Αν δεν είσαι πιτσιρικάς, οπότε δικαιολογούνται κάπως οι ανοησίες που γράφεις, φρόντισε να ωριμάσεις λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι τα χρήματα που θα αφήσουν οι Τούρκοι τουρίστες, είναι ο συμβολισμός που εμπεριέχεται μέσα από την άρση. Και ο συμβολισμός αυτός είναι επονείδιστος. Δεν είναι το παν το χρήμα. Όσο για τα 4 εκ. μετανάστες... να τους χαιρόμαστε, αλλά δεν αποτελούν αναγκαστικά προηγούμενο για άρση βίζας. Να τους διώξουμε. Γιατί αν είναι τόσοι μας κοστίζουν από άποψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μεταφοράς νέων και παλαιών ασθενειών, εκροή συναλλάγματος, απώλεια εργασίας από Έλληνες κλπ πολύ πολύ πολύ περισσότερο από ό,τι θα αφήσουν οι Τούρκοι τουρίστες. Πρώτα να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, να γίνει η άρση των φανερών και κρυφών casus belli και μετά το συζητάμε. Με το μαμήστε μας κι αφήστε μας κι απ' την αρχή αρχίστε μας, δεν γίνεται δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Όποιος είν' έξω από ο χορό, πολλά τραγούδια ξέρει", λένε στην πατρίδα μου.

    >Δεν είναι το παν το χρήμα<

    Αυτό πήγαινε και πες το στον οικογενειάρχη που βλέπει το μαγαζί του κλειστό κι έχει πέντε στόματα να θρέψει. Όποιος δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, όποιος δεν έμαθε τι θα πει να τον πνίγουν τα χρέη και να μην βλέπει φως, δεν βλέπει συμβολισμούς (τι συμβολισμούς;) και πράσσειν άλογα, αλλά γυρεύει πελάτες, για να μην γίνει κλέφτης ή ζητιάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. FSTAV: ΕΧΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.

    NATIVIST: "Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον τουρισμό".
    ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ; ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ. ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

    ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΕΣΤΑΛΗΣΑΝ 4 ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΑΠΑΝΗ; Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ; Η ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ Κ.Λ.Π

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ;

    ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ Η ΒΙΖΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ ΜΗ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΣΟΔΟ.

    Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΥΤΕ ΒΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ... ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ.

    Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ.

    ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΜΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ) ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

    ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρός κάποιον πού θέλει τά χρήματα τού κατακτητή.

    Τύφλα νάχουν οι μαυραγορίτες πού φώναζαν "Βάστα Ρόμελ". Παιδιά είχαν κι αυτοί καί ήθελαν νά τά ταΐσουν. Καί η Λέλα Καραγιάννη είχε επτά παιδιά καί αντί νά συνεργαστεί μέ τόν κατακτητή προτίμησε νά υπερασπίσει τήν ανεξαρτησία τής πατρίδας της. Μάλιστα τά παιδιά της τά βασάνιζαν μπροστά της. ΑΛλά δέν σκέφτηκε σάν τήν Μπακογιάννη ή τόν ΓΙωργάκη νά δουλέψει γιά τήν γερμανοελληνική φιλία.

    Η συνεργασία μέ αυτούς πού έχουν πάρει τά εδάφη μας είναι εθνική προδοσία. Η συνεργασία μέ τή χώρα πού δολοφόνησε στήν Κύπρο, πού έκανε εθνοκάθαρση στήν Πόλη, πού έκανε γενοκτονία στήν Μικρά Ασία, πού διεκδικεί Αιγαίο καί Θράκη είναι μειοδοσία. Η συνεργασία μέ τή χώρα πού μειώσε δραστικά τόν πληθυσμό τού Γένους μας μέ σφαγές καί εξισλαμισμούς είναι ύβρις πρός τούς προγόνους μας.

    Αν περιμένεις τούς Τούρκους πράκτορες πού θά γεμίσουν τήν Ελλάδα ότι θά μάς σώσουν τότε τί νά πώ. Ας πάρει καί τά νησιά η Τουρκία γιά νά μάς σώσει από τήν οικονομική κατάρρευση.

    Οι Τούρκοι ότι κάνουν τό κάνουν μέ σκοπό νά μάς αφομοιώσουν. Ονειρεύονται τήν ανασύσταση τής οθωμανικής αυτοκρατορίας καί αποτελούμε τόν πρώτο στόχο τους. Θά τό πετύχουν είτε οικονομικά είτε μέ εισροή εκατομμυρίων μουσουλμάνων είτε στρατιωτικά.

    Αυτά από έναν πιτσιρικά πού δέν έχει τήν σοφία τών έμπειρων πολιτικών Πάγκαλου (πετάξτε τή σημαία), Γ. Παπανδρέου (ναι στό σχέδιο αννάν), Μητσοτάκη (ξεχάστε τή Μακεδονία), Γέρου Καραμανλή (Είναι μακρυά η Κύπρος), Ανδρέα Παπανδ. (δέν διεκδικούμε τίποτα), Μπουτάρη (Ζήτω ο Κεμάλ), Κωστ. Καραμανλή (κουμπαριές μέ τόν Ερντογάν), Στεφανόπουλου (ναί στό σχέδιο Αννάν), Σημίτη (Η τουρκία πρέπει νά μπεί στήν Ευρώπη διότι ανήκει παραδοσιακά σέ αυτή) κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. fstav

    Το τελευταίο σου σχόλιο πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ανάρτηση,μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΚΟΥΡΗΤΗ

    Ανούσιες πολυλογίες, που είναι μάλλον άσχετες μ’ αυτά που έγραψα.

    >ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ; ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ.<

    Στο χέρι μας είναι να τον αποκτήσουμε. Όσο αφήνουμε τους αλητοτουρίστες των Μαλίων να αλωνίζουν, διότι δεν υπάρχει κράτος να τους απελάσει, ασφαλώς θα είναι φύρα.

    >ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ Η ΒΙΖΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.<

    Σιγά μη στάξει η ουρά του ποντικού. Με 4.000.000 λαθραίους πάσης φύσεως, οι περισσότεροι των οποίων εισέρχονται από την Τουρκία, εσύ γυρεύεις τον ύποπτο ανάμεσα στους τουρίστες. (Των ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ και όχι «ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΩΝ»).

    >ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ ΜΗ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΣΟΔΟ.<

    Σοβαρά; Κι αν έχει ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφετέρια, τουριστικό γραφείο, μαγαζί που δουλεύει με τουρισμό, θα του βρεις εσύ άλλη δουλειά να κάνει; Έχεις επαφή με την πραγματικότητα, ή πετάς στα σύννεφα;


    @ fstav

    >Πρός κάποιον πού θέλει τά χρήματα τού κατακτητή.<

    Προς κάποιον που εξακολουθεί να γράφει αρλούμπες: «Αν περιμένεις τούς Τούρκους πράκτορες πού θά γεμίσουν τήν Ελλάδα». Ναι, οι πράκτορες δεν μπαίνουν σαν λαθρομετανάστες, αλλά με διαβατήριο και φεύγουν ξανά με το γκρούπ πού τους έφερε. Αν είναι δυνατόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να προσθέσω κάτι τελευταίο και κλείνω το θέμα εδώ. Ας αφήσουμε την βίζα να υπάρχει, ας δυσκολεύουμε την έλευση τουριστών από την Τουρκία, ας αφήσουμε κάποιους συμπατριώτες μας να πεινάνε και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες εποχές, διότι δεν πεινάμε εμείς και ας εξακολουθήσουμε να πηγαίνουμε εμείς στην Τουρκία, όπου δεν απαιτείται βίζα. Μάλιστα, αν πάει κανείς από την Χίο «απέναντι» στον Τσεσμέ, ούτε καν διαβατήριο δεν χρειάζεται. Περνά μα την ταυτότητά του. Τόσο μπουνταλάδες είναι οι Τούρκοι!

    Ή μήπως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στο εχθρικό αυτό κράτος, όπου δεν φοβούνται τους Έλληνες «πράκτορες» (sic!); Μπας και πρέπει να περιμένουμε να κατακτήσουμε την Πόλη για να δούμε την Αγιά Σοφιά και όχι μόνο; Πώς το καταλαβαίνετε, βρε υπερπατριώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.