3/10/11

Κατάσταση πολιορκίας

της Ελίνας Γαληνού
Πικρή η αλήθεια αλλά μάλλον την ξέρουν πια όλοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους τόκους των δανείων της, ενώ η 6η δόση που φτάνει-δεν φτάνει για μερικούς μήνες, είναι υπό αμφισβήτηση και θα δοθεί υπό σκληρούς όρους. Η τρόικα είναι πλέον αδιάλλακτη. Η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να δώσει στον λαό να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και όχι να τον πυροβολήσει την τελευταία στιγμή, ανακοινώνοντάς του πάλι, γεγονότα μη αναστρέψιμα.
Το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο. Αν δεν βρεθεί τρόπος μείωσής του, θα οδηγηθούμε στην χρεωκοπία και καταστροφή. Η επόμενη "Αργεντινή", θα είναι η Ελλάδα, αν όχι άμεσα, τουλάχιστον όταν θα έχει η ευρωζώνη απομακρύνει τον δικό της κίνδυνο, παίρνοντας τις εγγυήσεις από μας...
Αν δεν γίνει αυτό, όσες μεταρρυθμίσεις και αν γίνουν θα πάνε χαμένες όπως και οι σκληρές θυσίες στις οποίες υποβάλλεται η ελληνική κοινωνία. Τώρα, μπορεί να μας λένε "κάντε υπομονή μη γίνουμε Αργεντινή...", ενώ οι υπογραφές των υποθηκών μπαίνουν φαρδιές-πλατιές, δεσμεύοντας τη χώρα για όσο διάστημα προβλέπει η δανειακή σύμβαση. Με αυτές τις συνθήκες όμως, ναι μεν οι δανειστές μας δεν θα χάσουν, όμως εμείς...Κακώς δεσμεύεται η κυβέρνηση υπό την πίεση της τρόικα, χωρίς να γνωρίζουμε αν και πώς θα γίνει κάποιος διακανονισμός του χρέους. Προτάσεις υπάρχουν. Ωστόσο, οι δανειστές μας θα επιλέξουν σίγουρα την πιό προσοδοφόρα γι΄αυτούς λύση, εφ΄όσον θέλουν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους το γρηγορότερο.
Ομως, εφ΄όσον ακόμα η κατάσταση είναι ρευστή, οι δεσμεύσεις μέτρων που προσυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση, συνιστούν περισσότερο ένα σύμπτωμα πανικού παρά μια ορθόδοξη λύση. Η πίεση είναι τεράστια, ναί, ενώ λέγονται και ακούγονται τόσα πολλά για την Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, που κοντεύουμε να σαστίσουμε. Τελικά, το ελληνικό πρόβλημα έχει επιφέρει γενικευμένη σύγχυση, ή όλοι οι ιθύνοντες έχουν μπλέξει σε ένα απίστευτο μπέρδεμα και την πληρώνει πιό ακριβά η ελληνική κοινωνία;
Ας ξέραμε επιτέλους τι σημαίνει αυτό το αλαλούμ που ζούμε εδώ και λίγους μήνες με τους δανειστές μας, την τρόικα και τους ιθύνοντες των Βρυξελλών που άλλα λένε το πρωί και άλλα το βράδι. Ας μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιά τέλος πάντων είναι γνώμη τους για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία άλλοτε παινεύουν και άλλοτε καταδιώκουν. Ας μας εξηγούσαν πώς είναι δυνατόν να επιβραβεύουν με επαίνους, μια πολιτική λιτότητας που βαθαίνει την ύφεση και μας οδηγεί τάχιστα στην καταστροφή, όταν την ίδια στιγμή δηλώνουν οι ίδιοι ότι δεν αποδίδει...Παραθέτοντας όλα αυτά τα στοιχεία, το μόνο ίσως λογικό συμπέρασμα που μπορεί να προκύψει είναι το εξής. Αυτή η πολιτική αποτυχίας που απομακρύνει όλο και περισσότερο τις πιθανότητες ανάκαμψης, ανάπτυξης και "θεραπείας", αρέσει μόνο σε όσους θέλουν να χάσουμε το παιχνίδι. Να φτάσει η Ελλάδα στα πρόθυρα μιας Αργεντινής, αν όχι απόλυτα τουλάχιστον σχετικά. Να γίνουν οι Ελληνες φτωχοί εξαρτημένοι απόλυτα από τους επενδυτές που θα στείλουν "οι σωτήρες τους". Γιατί έτσι θα ξεπουληθεί σε τιμή ευκαιρίας μοναδικής.

5 σχόλια:

  1. >>Ας ξέραμε επιτέλους τι σημαίνει αυτό το αλαλούμ που ζούμε εδώ και λίγους μήνες με τους δανειστές μας, την τρόικα και τους ιθύνοντες των Βρυξελλών που άλλα λένε το πρωί και άλλα το βράδι.<<

    "The functions of Military Deception include:
    a. Causing ambiguity, confusion, or misunderstanding in adversary perceptions of friendly critical information, which may include: unit identities, locations, movements, dispositions, weaknesses, capabilities, strengths, supply status, and intentions."

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/waiting-for-godot.html

    Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελίνα είναι τραγικό να περιμένουμε απο αυτούς που μας προδίδουν να μας πούν την αλήθεια.

    Μας έχουν καταντήσει,βάσει σχεδίου,ένα μή κράτος και εμείς περιμένουμε να μας πούνε τί;

    Πρώτα και πάνω απ'όλα το Σύνταγμα των Ελλήνων(όπως είχε γράψει και ο ανακόντα) μας εξουσιοδοτεί και μας υποχρεώνει να ΔΡΑΣΟΥΜΕ με κάθε τρόπο ούτως ώστε να το προστατεύσουμε,και εμείς περιμένουμε απο άθλιους τέτοια πράγματα;

    Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι στην Ελλάδα συντελείται μέχρι και τώρα ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και όχι πολιτικά λάθη,όπως σκοπίμως θέλουν να υποβαθμίσουν την υπόθεση της Εθνικής Καταστροφής.Σημειοτέον ότι ακόμη δεν έχουν τελειώσει τα δεινά ενώ περιμένουμε τα χειρότερα.

    Προσωπικά έχω καταθέσει αρκετές φορές την άποψη που έχω,ότι πρέπει να γίνει άμμεσα ένα θεσμικό πραξικόπημα,επιβάλεται,γιατί σε άλλη περίπτωση ο Ελληνικός λαός θα βρεί τελικά τον τρόπο και θα επαναστατήσει,και τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις,μόνο να φανταστεί...

    Οι πολιτικοί δεν έχουν τη βούληση να προχωρήσουν σε κάθαρση,αντιθέτως υψώνουν το ανάστημα τους μόνο όταν κάποιος θίξει τα προνόμια τους.

    Η Δικαιοσύνη έχει ενημερώσει αρμοδίως ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει το παραμικρό όταν εμπλέκοντε πολιτικά πρόσωπα.

    Η κυβέρνηση δεν διαθέτει το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας ενώ ταυτόχρονα είναι και ο βασικός ύποπτος.

    Οι υπηρεσίες του Κράτους βρίσκοντε υπό τον απόλυτο έλεγχο των μειοδοτών,οποιαδήποτε προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας έχει την κατάληξη των μελών της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Οι Μυστικές Υπηρεσίες τελούν υπό απόλυτο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ έλεγχο....

    Ο ΕΣ απο εδώ και στο εξής θα ''αναφέρεται'' στο γραφείο του Μπεγλίτη,όπως και ο Τούρκος ομόλογος του που θα επικοινωνεί με το κινητό του αντί για το υπηρεσιακό τηλέφωνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Η Ελληνική Αστυνομία φρόντισε και έχει ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ τον κακοπληρωμένο Έλληνα αστυνομικό σε ΜΠΑΤΣΟ και πάλι,μόλις πρίν απο λίγους μήνες πήραμε μια γεύση απο την ποιότητα και το ήθος της ηγεσίας-φυσικής και πολιτικής- της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζει Νόμους ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟ με τον χειρότερο τρόπο εδώ και πολύ καιρό.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,κατώτερος των περιστάσεων αποδέχτηκε το ρόλο της πιο ακριβοπληρωμένης γλάστρας του πλανήτη την περίοδο που ο Ελληνισμός περνά μια απο τις κρισιμότερες φάσεις του,προσωπικά θεωρώ ότι αυτός ο θεσμός μπορούσε να πράξει πολλά,αλλά δεν το έκανε...

    Επομένως,καλή Λευτεριά να έχουμε Αδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελινα
    παλι στεναχωρη μας βγαινεις.Το κρατος δεν θα διαλυθει αν δεν παρουμε την...δοση μας.Απλα δεν θα πληρωσουμε και τοτε θα παρουν αυτοι την ...δοση τους.Για να μη διαλυθει ενα κρατος πρεπει πρωτα απο ολα να στηριξει τις δομες του=στρατο,αστυνομια,νοσοκομεια,υπουργεια κλπ.ολα αυτα ποσα ειναι?καπου 15 δις ευρωπουλα? Ξερεις ποσα θα ειναι τα εσοδα του φετεινου κρατικου προυπολογισμου?
    γυρω στα 56 δις ευρωπουλα.οι υποδομες θα παραμεινουν αθικτες αλλα τις συνεπειες θα τις αισθανθουνε αμεσα αυτοι που μας τα πηρανε πολλαπλασια.Ηρεμησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβασε και αυτο Ελινα και γραψε μου την γνωμη σου.Κατι σαν προβα στην Ιερουσαλημ για μελλοντικη παγκοσμια ,αλλα μονο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ,πρωτευουσα.Τα μηνυματα ετσι ξεκινανε και οχι με σαλπιγγες
    και τυμπανα.Θα ειχες αντιρρηση στα παρακατω και αν "ναι" ανελυσε το.Αν παλι "οχι" περιεγραψε μια δικη σου πνευματικη πρωτευουσα αλλα θα προτιμουσα να μη εκτεθεις με ομφαλοσκοπηση.οπως ειδες και αυτο το προβλεπω...

    The City of Lion
    “Jerusalem Knights in the Old City”

    An international festival in the spirit of medieval times, inspired by the
    greatest and most famous festivals of Venice
    • “Jerusalem Knights in the Old City” returns – and this time with an
    inspiring, international flavor!!
    • For the first time in Israel, a collaboration between the Israeli
    Festival and the Italian Carnival of Venice. The artistic directors of
    “Jerusalem Knights in the Old City” will collaborate this year with one of
    the producers of the Venetian carnival.
    • A large group of performers from Venice and from Israel will perform
    spectacular shows, ancient dances, knight jousting and mask workshops.
    • This year, the “Jerusalem Knights of the Old City” Festival will be
    called “The City of Lions” and the Jerusalem lion will fly alongside its
    Venetian counterpart.
    • A cultural, colorful celebration for the entire family in the spirit of
    medieval times in the Old City of Jerusalem – music, fire and stunts, knight
    jousting, knights and ladies dances, magical characters from medieval times
    in the ancient alleyways, musical ensembles playing medieval music, a
    knights feast and more.
    • Moti Hazan, Director of the Jerusalem Development Authority: “The City
    of Lions Festival is a unique, vibrant, historic celebration. It is the
    event that launches the “Autumn Nights” in Jerusalem and in the Old City in
    particular. This year we opted for an international accent by bringing the
    flavors of enchanted Venice to Israel and to the Festival”.
    • The Festival is an initiative of the Jerusalem Development Authority,
    in collaboration with the Prime Minister’s office and the Jerusalem
    municipality, managed and produced by the Ariel Municipal Company.
    • The producer and artistic director of the festival is Jackie Bachar.
    • The Festival is designed for families, tourists, visitors and speakers
    of all languages.
    • Festival events are open to the public, free of charge!

    “Jerusalem Knights in the Old City” returns - and this time with an
    inspiring, global flavor!! The knights of Venice visit the Old City of
    Jerusalem and join the knights of Jerusalem in the enchanted international
    “The City of Lions – Knights of the Old City”, that will take place every
    Thursday during the month of November 2011, from 3.11 to 24.11, between
    18:00 – 23:00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σέργιε θα την πώ, ...από μέσα μου.
    Δεν είμαι στενάχωρη για τους λόγους που νομίζεις. Ούτε γενικά.
    Απλά έχω αηδιάσει με τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε.
    Καλά το λές, κάποιοι πρέπει να πάρουν τη δόση τους...αλλά άσε με μη πώ καλύτερα...σε τι είδος.
    Το άλλο που λές, το εναπόθεσα στη σκέψη μου και το αφήνω εκεί, μέχρι να με ειδοποιήσει. Αυτό ξέρει πότε.
    Βλέπε για να προβλέπεις..Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.