3/10/11

Αξιότιμε κύριε Συνταγματάρχα

Άρθρο απάντηση στο άρθρο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑτου συνταγματάρχου ε.α. Αναστάσιου Φαραντάτου
Αξιότιμε κύριε Συνταγματάρχα
Όλα αυτά που μας λέτε παραπάνω στερούνται λογικής και επιτρέψτε μου να επιχειρηματολογήσω.
Χρησιμοποιήσατε βαρύγδουπες εκφράσεις και υψηλούς τόνους για να προστατέψετε τα οικονομικά συμφέροντα των αποστράτων συναδέλφων σας και φυσικά τα δικά σας.
Ο λόγος σας όμως είναι επιφανειακός και μονόπλευρος δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα ως μέλος της Ελληνικής κοινωνίας αλλά ως ξεκομμένο κομμάτι της και ευτυχώς δεν είστε τέτοιο. Αναφέρεται ότι στο στρατό, όπως είναι φυσικό, χρειάζονται περισσότεροι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί παρά υψηλόβαθμοι και έχετε δίκιο!! Παρουσιάζεται με παράδοξο τρόπο την οικονομία που κάνουμε σαν κράτος αποστρατεύοντας από τα 45 τους ανθρώπους που είναι σε μία πραγματικά παραγωγική ηλικία. Όμως ….


• Θα έπρεπε όμως πρώτοι εσείς, από όλους τους άλλους να αναρωτηθείτε αν το σύνολο των αξιωματικών και υπαξιωματικών δικαιούνται λόγω ικανοτήτων να παίρνουν βαθμό κάθε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή όχι;;


• Μήπως θα έπρεπε πριν πάρει κάποιος βαθμό να αξιολογείτε πρώτα και εφόσον το αξίζει να τον παίρνει;; Επίσης μήπως θα έπρεπε οι αξιολογήσεις να γίνονται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στο στράτευμα και όχι για όλους με την λογική της ισότητας;; Γιατί είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ικανοί και λιγότεροι ικανοί στρατιωτικοί.


• Ποιά θα ήταν τα αρνητικά σημεία αν κάποιος ήταν καλός υπολοχαγός ή λοχίας για τις δυνατότητές του και παρέμενε υπολοχαγός ή λοχίας μέχρι την απόλυση του;; Μήπως έτσι και αυτός θα πρόσφερε σύμφωνα με τις δυνατότητες του αλλά κυρίως και ένας πραγματικά καλός διοικητικά στρατιωτικός θα γινότανε ποιο αποδοτικός ανώτατος αξιωματικός για τις ένοπλες δυνάμεις;; Με αυτόν τον τρόπο θα έπαιρνε αυτό που του άξιζε γιατί το άξιζε πράγματι, και όχι γιατί το παίρνει η σειρά του στο σύνολο, αξίζει δεν αξίζει κάποιος την προαγωγή.


• Και φυσικά εκτός του ότι θα υπήρχε αξιοκρατία θα γινόταν και μία τεράστια οικονομία στο κράτος αφού δεν θα χρειαζότανε κάθε φορά να εκπαιδεύει και να πληρώνει νέους στρατιωτικούς για να συμπληρώνουν τις θέσεις των αποχωρησάντων. Δηλαδή θα είχαμε μερικές χιλιάδες – δεν ξέρω πόσες ακριβώς – λιγότερους απόστρατους, αλλά σίγουρα ποιο αποδοτικούς στρατιωτικούς.


• Το χειρότερο όλων κύριε Συνταγματάρχα είναι ότι όταν ποιά έχετε την εμπειρία και την δυνατότητα να προσφέρεται στο στράτευμα, στην ποιο παραγωγική ηλικία ίσως, από άποψη πείρας και γνώσεων εσείς ΄΄ δραπετεύετε ΄΄ και προσφέρεται τις υπηρεσίες σας σε ιδιώτες ενώ παίρνεται σύνταξη και στερείται μία θέση εργασίας από κάποιον που δεν είναι κρατικοδίαιτος και έχει ανάγκη την εργασία για να επιβιώσει.


• Ακόμη αναφέρεστε στο ότι κάποιοι από εσάς και είναι λογικό αφού είστε ακόμη σε παραγωγική ηλικία, θέλετε να εργάζεστε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Έχετε αλήθεια σκεφθεί ποτέ ότι αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός αίσχιστης μορφής. Διότι κύριε Συνταγματάρχα που συνταξιοδοτήστε από το κράτος, πληρώνουμε δηλαδή την σύνταξη σας εμείς οι πολίτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, μας ανταγωνίζεστε αθέμιτα γιατί πήρατε το κεφάλαιο σας από εμάς και πάλι – το λεγόμενο εφάπαξ - και ταυτόχρονα με την σύνταξη έχετε εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της οικογένειας σας με αξιοπρέπεια, και μπορείτε έτσι να εκμεταλλεύεστε αυτή την δυνατότητα σας για να επανεπενδύσετε τα χρήματα στην δουλειά σας και στην ουσία να μας ανταγωνίζεστε χωρίς ρίσκο, εμάς που είμαστε ταυτόχρονα και οι χρηματοδότες σας,


• Και φυσικά κύριε Συνταγματάρχα, αφού αισθάνεστε και εσείς ότι πράγματι το να βγει κάποιος στην ηλικία των 45 ετών στην σύνταξη δεν του στερεί το δικαίωμα να εργάζεται, αφού είναι σε παραγωγική ηλικία, γιατί δεν ζητάτε τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν για να παραμένετε στο στράτευμα και να προσφέρεται τις υπηρεσίες σας κάνοντας ταυτόχρονα τεράστια οικονομία στον τόπο. Ή αν το θέλετε και διαφορετικά, παραιτηθείτε προσωρινά από την σύνταξή σας, μπείτε στον στίβο της πραγματικής ζωής και πάρτε την σύνταξή σας ξανά όταν θα την πάρουν και οι υπόλοιπο Έλληνες πολίτες.


• Επίσης θα ήθελα να σας πω ότι εσείς και όλοι όσοι υπηρετούν στο στράτευμα ή στα σώματα ασφαλείας πληρώνεστε από την πρώτη στιγμή που μπαίνετε στην σχολή σας συνήθως 18 ετών. Πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία. Υπηρετείτε χωρίς να σκέπτεστε την επόμενη μέρα άν θα έχετε εργασία για να ταΐσετε το παιδί σας και την οικογένεια σας, από τα 25 χρόνια υπηρεσίας δεν θα σας λείψει ούτε ένα ένσημο, με λίγα λόγια δεν έχετε κανένα ρίσκο. Και αν γίνει πόλεμος και θα χρειαστεί εσείς να ρισκάρετε την ζωή σας τότε δεν θα είστε μόνο σας θα είμαστε και εμείς εκεί που δεν πληρωνόμαστε γιαυτό αλλά το κάνουμε για την πατρίδα και το έθνος μας. Δεν υπηρετείτε την θητεία σας δωρεάν ως προσφορά για την Ελλάδα όπως κάναμε και θα κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες και τα ένσημα τις στράτευσης μας θα πρέπει να τα πληρώσουμε για να βγούμε στην σύνταξη πιθανόν στα 65, δηλαδή 20 χρόνια περίπου μετά που θα βγείτε εσείς. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για τον άρτον ημών των επιούσιών αλλά και για να πληρώνουμε τον δικό σας άρτο και μάλιστα χρυσό.


• Το χειρότερο και οπωσδήποτε εξαιρετικά τραγικό και λυπηρό είναι το ότι, εσείς, που υποτίθεται ότι υπηρετήσατε την πατρίδα βρήκατε τώρα βήμα για να μιλήσετε επειδή χάνεται μερικά ευρώ την ώρα που Έλληνες πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για να επιβιώσουν. Πιστεύω λοιπόν ότι το κείμενό σας προσβάλλει τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και δεν τους προστατεύει.


• Δεν θυμάμαι όμως να άκουσα το όνομά σας ή τέλος πάντων για να μήν γίνει προσωπικό, κάποια αναστάτωση στο στράτευμα κάποια απειλητική κίνηση, μια διαμαρτυρία όταν χάσαμε τα ΙΜΙΑ δεν είδα κάποιον να μπαίνει στο ΓΕΕΘΑ με απειλητική διάθεση για την προδοσία που έγινε στα ΙΜΙΑ. Κάποιοι άξιοι ήρωες ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ με κεφαλαία γράμματα, ήταν εκεί και περιμένανε μία διαταγή σας για να δράσουνε και να διώξουν τον εχθρό, η διαταγή δεν ήρθε ποτέ. Αντ΄ αυτού, κάποιος, ας πούμε αξιωματικός, διέταξε να κατεβεί η σημαία και να προδώσουν αυτοί οι ήρωες την πατρίδα τους. Στείλατε κάποια παλληκάρια, που δέχθηκαν με αυτοθυσία να πάνε με άοπλο ελικόπτερο πάνω από εχθρούς και τους θυσιάσατε άδικα. Δεν είδα όμως τότε μαζικές παραιτήσεις, δεν είδα την αυτοθυσία που θα έπρεπε να επιδείξουν οι ανώτατοι τουλάχιστον αξιωματικοί του στρατεύματος μας και ξέρετε γιατί, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. Σίγουρα οι ανώτατοι αξιωματικοί και ο αρχηγάκος εκείνης της νύκτας σήμερα γλεντάνε την ζωή τους σαν απόστρατοι εις βάρος του Έθνους. Οι τύψεις τους, που χάθηκε Ελληνικό έδαφος αμαχητί, έχοντας υπεύθυνους και ευπατρίδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, με μεγάλη Ελληνική καρδιά πιστούς στο καθήκον , πραγματικά θύματα των ανώτατων αξιωματικών προϊσταμένων τους και όχι των τούρκων, οι Ήρωες αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης ,ο αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός περιμένουν ακόμη την δικαιωσή τους, περιμένουν να ακούσουν ότι δεν έπαθαν βέρτιγκο αλλά ότι θυσιάστηκαν για τα ιδανικά τους και την πατρίδα τους, το ότι υποστείλαμε την Ελληνική σημαία, δεν είδα να οδηγεί κάποιον από αυτούς έστω στην αυτοκτονία με ένα γράμμα για παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.


• Ξέρω ότι αυτά που διαβάζεται δεν σας αρέσουν, είναι όμως η πραγματικότητα, ή αν θέλετε ή άλλη πλευρά του νομίσματος. Μήπως όμως ήρθε ή ώρα να κάνετε πράγματι κάτι γιαυτή την ταλαίπωρη πατρίδα, κάτι ουσιαστικό, να ζητήσετε και εσείς μαζί με εμάς τους απλούς πολίτες να αλλάξουν τα πράγματα και η Ελλάδα μας και το Έθνος μας να πάρει επιτέλους αυτό που πραγματικά τους αξίζει, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.


Για οποιαδήποτε αντίρρηση έχετε γιαυτά που διαβάσατε είμαι στην διάθεσή σας να ακούσω τις αντιρρήσεις σας, άν όμως κρίνεται ότι έχω δίκιο σας περιμένω να δηλώσετε έτοιμος να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μία ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ που δεν θα τρώει τις σάρκες τις και τα παιδιά της.


Με εκτίμηση
Γιώργος Κουσουρής
Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ»
www.ellinondesmos.gr
Υ.Γ οι θέσεις μου για το στράτευμα αναφέρονται στην θεματική ενότητα ΄Στρατός΄

10 σχόλια:

  1. Κύριε Κουσουρή
    Σοβαρότατα τα επιχειρήματα σας. Προτείνω λοιπόν να τα καταθέσετε στην Βουλή των Ελλήνων, δια μέσω του Βουλευτή της περιοχής σας, ώστε να ληφθούν υπόψιν στην κατάρτιση του επόμενου ασφαλιστικού νομοσχέδιου, ώστε τα στελέχη των ΕΔ να αποστρατεύονται στα 65 τους όπως όλοι οι ΔΥ. Τώρα βέβαια μόλις αρχίσουμε να βλέπουμε Λοχίες 64 χρόνων θα είναι κάτι πραγματικά σουρεαλιστικό, αλλά στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όλα είναι νορμάλ. Επίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου που προτείνετε, να σέβεστε τους νόμους που ισχύουν αυτή την στιγμή, όπως τους σεβόμαστε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέραν των αναγραφομένων- σεβαστή η γνώμη σας- λίγη ορθογραφία δεν θα έβλαπτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότιμοι κ.κ. Μάγκες, λοιπόν πέτυχαν τέλεια οι αλήτες (πωλητικοί) τον σκοπό τους: να μας βάλουν να σφαζώμαστε! Για πενταροδεκάρες. Όλοι έχετε δίκαιο. Κι ο γεναιότα-τος αξιωματικός που όπως όλοι μας έκλασε μέντες στο ζήτημα της προδοσίας της Κύπρου καθότι μέχρι την πρόσφατη ανακοίνωση του προδότη Παπούλια, ο φά-σκελος της προδοσίας ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ για ... εθνικούς λόγους των απάτριδων και ανθελλήνων επιγό-νων τού τε καραμαναλητισμού και τού παπανδρεϊσμού - σκομπυσμού, της απίστευτης δηλονότι χολέρας που απε-δέχθη το νύν ψωφοδεές έθνος των ελλήνων εξαιρουμέ-νων πάντα των ηρώων που κάποιοι αναφέρετε και υπάρ-χουν πάντα εκεί για να λάμπουν και να ελέγχουν το ύψος της δικής μας προδοσίας, το πλάτος του ωχαδελφισμού και το βάθος ανοησίας. Ιδού το τρίπτυχό σου ελεεινέ νε-οέλληνα που ανέχεσαι το χαζό της μαργαρίτας, δειμο-κρατικά εκλεγέν, (σωστή η ορθογραφία, από το δείμος = τρόμος) καθότι το εξέλεξες αυτό το σκατό διότι σου έτα-ξε ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Ναί υπάρχουν μαλάκα, αλλά όχι για σένα. ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεφτά και αίμα γι' αυ-τούς: τούς πάγκακους, και τους Τραπεζίτες, να τα τρώνε μαζί. Είναι τα δικά σου λεφτά και το δικό σου το αίμα κορόϊδο που εξέλεξες ένα σκατό πράσινο για τα πράσ-σειν άλογα που σου έταξε. Καί πίστεψες τ' αρχίδι που όχι ορθογραφία δεν σκαμπάζει, αλλά άκουστο να μιλά στον μουνόδρομο που ...οδηγεί το γελοίο μας έθνος. Μισθο-φόρε έ ελεεινέ μισθοφόρε, σημερινέ έλληνα, έχεις απο-λύτως την κουραδοκυβέρνηση που αξίζει στην ομορφιά του άψυχου και ανεγκέφαλου κορμιού σου, ίδωμεν ούν τι τέξεται η επιούσα, +Α. Γάτσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάντηση στο σχόλιο του κυρίου Billy
    Αγαπητε κύριε Billy τις απόψεις μου σχετικά με το στράτευμα και τους ένστολους συμπολίτες μας μπορείτε να τις δείτε εν περιλήψη στο http://www.elde.gr/index.php?MDL=pages&Alias=MENULEFT_33 αν και πάλι έχετε αντιρήσεις ή προτάσεις θα με ενδιέφερε να τις διαβάσω. Φυσικά στόχος και όραμά μου είναι κάποτε να κατατεθούν στην Βουλή. Όσο για τους νόμους, φυσικά τους σεβόμαστε, όμως, ο Βουλγαράκης κάποτε είπε «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικόν». Εγώ, δεν συμφωνώ μαζί του.

    Απάντηση στο σχόλιο EFENPRESS
    Πράγματι, έχετε απόλυτο δίκιο για την ορθογραφία μου και οφείλω μία συγνώμη γιαυτό.

    Γιώργος Κουσουρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λογικά αλλά και λογικοφανή μερικά από τα ερωτήμτα του κ Κουσουρή.
    Το γεγονός είναι ότι μεταπολεμικά και κυρίως μεταπολιτευτικά όντως «ο καθένας μας γίνεται αξιωματικός» αλλά έτσι μεθόδευσε το «σύστημα» την εισαγωγή των στελεχών στις στρατιωτικές σχολές. Δεν γίνονται στρατιωτικοί αυτοί που θέλουν αλλά αυτοί που «πετυχαίνουν».
    Το στράτευμα, κατά την γνώμη μου θα κέρδιζε σε ποιότητα αν οι υπαξιωματικοί, κατά το πρότυπο ξένων στρατών, παρέμεναν εσαεί μόνιμοι υπαξιωματικοί με ξεχωριστή επετηρίδα, πλουσιοπάροχες απολαυές και την εκτίμηση και την αναγνώριση που έχουν στον αμερικάνικο πχ στρατό. Η βάση για έναν σωστό και ολοκληρωμένο στρατό είναι οι υπαξιωματικοί του.
    Αλλά κ. Κουσουρή, δυστυχώς, δεν έχουμε τον Στρατό της Τουρκίας ούτε των ΗΠΑ. Ακόμη και για το ανέβασμα ή το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας χρειάζεται «να φυσήξει» ο χοντρός ΥΠΕΞ (τότε). Ακόμη και για την φυσική του ανάγκη (μεταπολιτευτικά)
    ένας στρατιωτικός πρέπει να έχει την πολιτική συναίνεση.
    Αυτά που λέτε για τους ανωτάτους εγώ τα έχω πει πριν από σας...για σας και οπωσδήποτε συμφωνώ.
    Και ένα τελευταίο. Κι ένας εκπαιδευτικός αμοίβεται παρ' όλο που για να εξασκήσει το επάγγελμά του πρέπει να έχει ακροατήριο γιατί μόνος του ..... Και στον ιδιωτικό τομέα ένας δημοσιογράφος αμοίβεται γιατί εγώ διαβάζω την εφημερίδα του διαφορετικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω στείλει την απάντησή μου για την επιστολή του κ. Κουσουρή, αλλά ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί.
    Αναστάσιος Φαραντάτος
    Σχης εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω στείλει την απάντησή μου για την επιστολή του κ. Κουσουρή, αλλά ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί.
    Αναστάσιος Φαραντάτος
    Σχης εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του νεοσυστάτου κόμματος "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ",
    Πού βρήκατε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και υψηλούς τόνους;
    Διαπιστώνω ότι διακατέχεστε από μένος εναντίον των στρατιωτικών, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το ντελίριο.
    Μάλλον όπως φαίνεται σας ενοχλεί η αλήθεια την οποία δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με επιχειρήματα.Δεν απαντάτε επί της ουσίας της επιστολής μου αλλά ασκόπως βυσσοδομείτε κατά των μονίμων στελεχών του στρατεύματος.
    Θα προσπαθήσω να δώσω απλές απαντήσεις στα λεγόμενά σας:
    1. Οι προτάσεις που κάνετε για παραμονή στους βαθμούς για περισσότερα χρόνια στηρίζονται σε αυθαίρετη προσωπική εντύπωση. Υπάρχει νομοθεσία που καθορίζει πόσα είναι τα χρόνια που παραμένει ένας αξιωματικός στον κάθε βαθμό και πιστέψτε με ότι εξαντλείται το ανώτατο όριο παραμονής μας σε κάθε βαθμό. Η επετηρίδα στο στράτευμα είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, που έχει να κάνει,πέραν των ικανοτήτων και προσόντων, με το πνεύμα των τάξεων και τη διαδοχή στους βαθμούς, κάτι που εσείς δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε, αφού απέχετε από τον στρατιωτικό βίο.
    2. Ο αξιωματικός κρίνεται συνεχώς από τους προϊσταμένους του και τα φύλλα ποιότητας τον ακολουθούν μέχρι να αποστρατευτεί. Πέραν αυτών υπάρχει και η αξιολόγηση από τα διάφορα σχολεία-σχολές στις οποίες φοιτά κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Ουδείς άλλος υπάλληλος κρίνεται τόσο συχνά και τόσο αυστηρά όχι μόνο σε τυπικά αλλά και σε ουσιαστικά προσόντα.
    3. Πέραν των ανωτέρω υπάρχει και ο αλάνθαστος κριτής που είναι οι στρατιώτες μας, που έχουν υπηρετήσει υπό τις διαταγές μας. Αφήστε αυτούς να μιλήσουν. Εσείς αλήθεια πού έχετε υπηρετήσει;
    4. Το θέμα των Ιμίων έχει να κάνει με πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης και όχι με αυτά τα οποία εσείς λέτε εκ του ασφαλούς. Όπως (αν) γνωρίζετε τις κρίσεις τις διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία η οποία έχει τον τελικό λόγο. Εσείς αφού είστε αρχηγός κόμματος δεν δικαιούσθε να μην τα γνωρίζετε όλα αυτά, οπότε αφήστε τους λεονταρισμούς περί Ιμίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5. Όταν θα μιλάτε για ήρωες όπως οι ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ-ΓΙΑΛΟΨΟΣ-ΒΛΑΧΑΚΟΣ να μιλάτε με απόλυτο σεβασμό και να μην το κάνετε για εντυπωσιασμό. Όλη η στρατιωτική οικογένεια ρίγησε για την ηρωική τους θυσία. Μήπως όμως γνωρίζετε τι σύνταξη δίνει η πολιτεία στους οικείους αυτών των ηρώων; Μάλλον θα συμφωνείτε ότι αφού υποφέρουν όλοι οικονομικά, να περικόψουν και από τις δικές τους συντάξεις! Ή μήπως όχι;
    6. Κάνετε ατυχείς συγκρίσεις μεταξύ των στρατιωτικών και των ελευθέρων επαγγελματιών στα οικονομικά θέματα. Αν δεν σας κάνει κόπο να μας πείτε πόσο παίρνει ένας ανειδίκευτος εργάτης ανά 8ωρο εργασίας, πόσο για 8ωρο αργίας και πόσο για νυκτερινό.
    Μετά θα σας πω πόσα τέτοια 8ωρα εργάσθηκα στην καριέρα μου, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, χωρίς να πληρωθώ.
    Μάλλον δεν θα με πιστεύετε. Αλλά πάλι αφού είναι όλα τόσο εύκολα και απλόχερα στις ένοπλες δυνάμεις γιατί δεν πήγατε και εσείς εκεί να "βολευτείτε" ή γιατί δεν στέλνετε τα παιδιά σας;
    7. Η ιστορία, αντίθετα με τις δικές σας απαξιωτικές φανφάρες, έχει αποδείξει ποιοι είναι οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Είναι αυτοί που διπλασίαζαν την Ελλάδα με αίμα, οδηγώντας τον ανθό της ελληνικής νεολαίας, μέσα από στερήσεις, κακουχίες, σίδερο, δάκρυα και φωτιά.
    8. Κρίνοντας από την πλήρη άγνοια της ορθογραφίας της γλώσσας μας και κυρίως τη σύγχυση που έχετε με τις καταλήξεις των ρημάτων του τρίτου προσώπου, θα σας συμβούλευα να αλλάξετε και το όνομα του κόμματός σας από "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ" σε "ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΩΝ ΕΣΜΟΣ "

    Καλή επιτυχία στις επόμενες εκλογές.

    Αναστάσιος Φαραντάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ο σωστός ο Συνταγματάρχης!!
    Τώρα μέχρι κ η κουτσή Μαρία έχει βγάλει κόμμα!!! Άρε λεφτά που μυρίστηκαν όλοι!!!
    Πάνε όλοι για σύγουρους ψήφους του εαυτού τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.