17/10/11

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα


«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επιτέλους έπραξε το αυτονόητο» σχολίασε το υπουργείο Μεταφορών για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να διαγράψει τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί.

Την ίδια στιγμή βέβαια το ίδιο υπουργείο αλλά και τα υπόλοιπα κυβερνητικά όργανα δεν ενοχλούνται καθόλου από τους άλλους -όπουλους. Αυτούς δηλαδή που εξέθρεψε το κυβερνών κόμμα.
Αυτούς που μεγάλωσαν μέσα στο βάζο με το μέλι που είχε την ετικέτα «Τσοβόλα δώσ'τα όλα…» Σε αυτούς μάλιστα αναφέρονται στο άρθρο που υπογράφουν οι υπουργοί Αννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Ραγκούσης: «Οι πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες που αναπτύχθηκαν με βάση το νόμο του «τυφλού τσαμπουκά» και της «ψευδο-αρχής» πως κερδίζει όποιος εκβιάζει πιέζοντας τους άλλους συμπολίτες του, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα».
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικροτεί τα όσα επισημαίνουν οι συνάδελφοί του: «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του διευκρινίζει ότι «δεν υπόσχεται ότι η χώρα θα βγει από την περιπέτεια που βιώνει χωρίς πόνο και προσπάθεια. Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις», ξεκαθαρίζει.
Το κερασάκι όμως το κρατά για τον εαυτό του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών τόνισε -με τρόπο που μας θύμισε άλλα χρόνια- ότι: «Αν προκηρύσσονταν τώρα εκλογές, θα ήταν αμφίβολο αν θα έφθανε η χώρα στις κάλπες»…
Το ερώτημα είναι γιατί όλα αυτά τα βροντώδη δεν τα λένε στις αναρίθμητες συσκέψεις και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που έχουν. Εμείς έχουμε τα δικά μας προβλήματα και δεν μας ενδιαφέρει το πιγκ-πογκ δι' αλληλογραφίας που παίζουν στις πλάτες μας αντί να δουλεύουν παραγωγικά.
Δεν ζητάμε μαγικές λύσεις. Ζητάμε ανθρώπινες λύσεις. Επομένως κύριε πρωθυπουργέ, κάνε κάτι που να πιάσει επιτέλους τόπο, «όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΛΑΣ - pmil@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.