4/10/11

Ο συνταγματάρχης Φαραντάτος απαντά στον κ. Κουσουρή

Απάντηση στο "Αξιότιμε κύριε συνταγματάρχα"
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του νεοσυστάτου κόμματος "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ",
Πού βρήκατε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και υψηλούς τόνους;
Διαπιστώνω ότι διακατέχεστε από μένος εναντίον των στρατιωτικών, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το ντελίριο.
Μάλλον όπως φαίνεται σας ενοχλεί η αλήθεια την οποία δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με επιχειρήματα.
Δεν απαντάτε επί της ουσίας της επιστολής μου αλλά ασκόπως βυσσοδομείτε κατά των μονίμων στελεχών του στρατεύματος.
Θα προσπαθήσω να δώσω απλές απαντήσεις στα λεγόμενά σας:
1. Οι προτάσεις που κάνετε για παραμονή στους βαθμούς για περισσότερα χρόνια στηρίζονται σε αυθαίρετη προσωπική εντύπωση. Υπάρχει νομοθεσία που καθορίζει πόσα είναι τα χρόνια που παραμένει ένας αξιωματικός στον κάθε βαθμό και πιστέψτε με ότι εξαντλείται το ανώτατο όριο παραμονής μας σε κάθε βαθμό. Η επετηρίδα στο στράτευμα είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, που έχει να κάνει, πέραν των ικανοτήτων και προσόντων, με το πνεύμα των τάξεων και τη διαδοχή στους βαθμούς, κάτι που εσείς δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε, αφού απέχετε από τον στρατιωτικό βίο.
2. Ο αξιωματικός κρίνεται συνεχώς από τους προϊσταμένους του και τα φύλλα ποιότητας τον ακολουθούν μέχρι να αποστρατευτεί. Πέραν αυτών υπάρχει και η αξιολόγηση από τα διάφορα σχολεία-σχολές στις οποίες φοιτά κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Ουδείς άλλος υπάλληλος κρίνεται τόσο συχνά και τόσο αυστηρά όχι μόνο σε τυπικά αλλά και σε ουσιαστικά προσόντα.
3. Πέραν των ανωτέρω υπάρχει και ο αλάνθαστος κριτής που είναι οι στρατιώτες μας, που έχουν υπηρετήσει υπό τις διαταγές μας. Αφήστε αυτούς να μιλήσουν. Εσείς αλήθεια πού έχετε υπηρετήσει;
4. Το θέμα των Ιμίων έχει να κάνει με πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης και όχι με αυτά τα οποία εσείς λέτε εκ του ασφαλούς. Όπως (αν) γνωρίζετε τις κρίσεις τις διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία η οποία έχει τον τελικό λόγο. Εσείς αφού είστε αρχηγός κόμματος δεν δικαιούσθε να μην τα γνωρίζετε όλα αυτά, οπότε αφήστε τους λεονταρισμούς περί Ιμίων.
5. Όταν θα μιλάτε για ήρωες όπως οι ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ-ΓΙΑΛΟΨΟΣ-ΒΛΑΧΑΚΟΣ να μιλάτε με απόλυτο σεβασμό και να μην το κάνετε για εντυπωσιασμό. Όλη η στρατιωτική οικογένεια ρίγησε για την ηρωική τους θυσία. Μήπως όμως γνωρίζετε τι σύνταξη δίνει η πολιτεία στους οικείους αυτών των ηρώων; Μάλλον θα συμφωνείτε ότι αφού υποφέρουν όλοι οικονομικά, να περικόψουν και από τις δικές τους συντάξεις! Ή μήπως όχι;
6. Κάνετε ατυχείς συγκρίσεις μεταξύ των στρατιωτικών και των ελευθέρων επαγγελματιών στα οικονομικά θέματα. Αν δεν σας κάνει κόπο να μας πείτε πόσο παίρνει ένας ανειδίκευτος εργάτης ανά 8ωρο εργασίας, πόσο για 8ωρο αργίας και πόσο για νυκτερινό.
Μετά θα σας πω πόσα τέτοια 8ωρα εργάσθηκα στην καριέρα μου, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, χωρίς να πληρωθώ.
Μάλλον δεν θα με πιστεύετε. Αλλά πάλι αφού είναι όλα τόσο εύκολα και απλόχερα στις ένοπλες δυνάμεις γιατί δεν πήγατε και εσείς εκεί να "βολευτείτε" ή γιατί δεν στέλνετε τα παιδιά σας;
7. Η ιστορία, αντίθετα με τις δικές σας απαξιωτικές φανφάρες, έχει αποδείξει ποιοι είναι οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Είναι αυτοί που διπλασίαζαν την Ελλάδα με αίμα, οδηγώντας τον ανθό της ελληνικής νεολαίας, μέσα από στερήσεις, κακουχίες, σίδερο, δάκρυα και φωτιά.
8. Κρίνοντας από την πλήρη άγνοια της ορθογραφίας της γλώσσας μας και κυρίως τη σύγχυση που έχετε με τις καταλήξεις των ρημάτων του τρίτου προσώπου, θα σας συμβούλευα να αλλάξετε και το όνομα του κόμματός σας από "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ" σε "ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΩΝ ΕΣΜΟΣ"
Καλή επιτυχία στις επόμενες εκλογές.
Αναστάσιος Φαραντάτος

14 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβα γιατι απανταει ο κ.συνταγματαρχης στον κ.Κουσουρη.Ο κυριος αυτος ειναι ενας απο τους πολους που θα θελησουν να κανουν καριερρα στην ραχη των σπαραγμενων Ελληνων.Απο το βιογραφικο του κυριου αυτου που θελει να γινει...πρωθυπουργος=

    "Τα τελευταία 10 χρόνια είμαι διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία SOP internet και εκδότης του περιοδικού «Προτάσεις Γάμου Βορ. Ελλάδος».
    Μαλλον ανεκδοτο ειναι αλλα γιατι απαντησε ο συνταγματαρχης?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβα γιατι απανταει ο κ.συνταγματαρχης στον κ.Κουσουρη.Ο κυριος αυτος ειναι ενας απο τους πολους που θα θελησουν να κανουν καριερρα στην ραχη των σπαραγμενων Ελληνων.Απο το βιογραφικο του κυριου αυτου που θελει να γινει...πρωθυπουργος=

    "Τα τελευταία 10 χρόνια είμαι διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία SOP internet και εκδότης του περιοδικού «Προτάσεις Γάμου Βορ. Ελλάδος».
    Μαλλον ανεκδοτο ειναι αλλα γιατι απαντησε ο συνταγματαρχης?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διά του κ. Κουσουρή απαντώ σε όλους αυτούς που πιθανόν να ασπάζονται τις απόψεις του.
    Βέβαια οι συγκεκριμένες απόψεις δεν έχουν σχέση με τη δική μου επιστολή περί συντάξεων.
    Δυστυχώς οι Έλληνες έχουμε ένα μειονέκτημα ως φυλή.
    Αντί να επιδιώκουμε την προς τα πάνω εξίσωσή μας, χαιρόμαστε με την προς τα κάτω ισοπέδωση.
    Εν ολίγοις επειδή υπάρχουν άνεργοι ή απολυθέντες θα πρέπει να περικόψουμε μισθούς και συντάξεις κατά τον κ. Κουσουρή.
    Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει ούτε να κάνουμε περικοπές ούτε να απολυθούν εργαζόμενοι και ακόμη να εξασφαλίσουμε εργασία στους ανέργους.
    Η απάντησή μου λοιπόν δεν αφορά μόνον τον κ. Κουσουρή αλλά και κάποιους, ευτυχώς ελαχίστους, που σκέφτονται κατά τον ίδιο τρόπο.
    Η πραγματικότητα είναι ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι ένοπλες δυνάμεις έρχονται σε πρώτη θέση στην εκτίμηση των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ.κουσουρης σαν δντης πωλησεων καλα εκανε και εγραψε αυτα που εμαθε στην πολυεθνικη.Ο συνταγματαρχης γιατι τα πηρε στο κρανιο και απαντησε σε αυτον τον τυπο????τοτε να ανοιγωμε διαλογο και στα φαναρια για το μελλον της ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω κύριοι να γνωρίζετε ότι τέτοιου είδους συζητήσεις την παρούσα χρονική περίοδο σχετικά με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να αποδειχτούν ακόμη και επικίνδυνες.

    Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι άλλο και πολύ πιο σοβαρό,δεν μας παίρνει λοιπόν να ανοίγουμε τέτοιου είδους θέματα.

    Αυτή είναι η γνώμη μου τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να σκεφτεί κανείς ότι .." 2. Ο αξιωματικός κρίνεται συνεχώς από τους προϊσταμένους του και τα φύλλα ποιότητας τον ακολουθούν μέχρι να αποστρατευτεί .."

    Καλά οι πολιτικοί κρίνονται συνεχώς από τους προισταμένους τους του ΔΝΤ, μέσω των υφιστάμενων ΜΜΕ, οι στρατιώτες δεν έχουν δικαίωμα γνώμης για την ποιότητα τους? δεν θαρρώ να υπάρχει περίπτωση, ΝΑ ΜΗΝ ισχύει και σε αυτούς το "κράταμε να σε κρατώ" γιατί γέρνει το υποβρύχιο, όπως με τους διαπλεκόμενους στους ΟΤΑ μέχρι και την ΑΣΥΛΙΑ τους στη βουλή,(προσέξτε στο (1+30"), και με την θώπευση τις δικαιοσύνης.

    Με λίγα λόγια ΟΣΟ η ιδιωτική Τράπεζα τις Ελλάδας με το ΝΟΣΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ της παραμένει ιδιωτική, οι στρατευμένοι αλλότρια συμφέροντα θα υπερασπίζονται, τουτέστιν ΠΕΡΑ από την υποθηκευμένη ΛΕΥΤΕΡΙΑ για αεριτζίδικα δάνεια, μέχρι και την διαπόμπευση της ιστορικότητας της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

    Γεγονός είναι ότι και στρατευμένοι και πολίτες αυτοκτονούν για τα ΕΘΝΙΚΑ ΧΡΕΗ, αλλά ο τόπος της υποθηκευμένης ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ παραμένει "..ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιότιμε κύριε Φαραντάτο
    Θέσατε πολλά θέματα και θα σας απαντήσω ένα-ένα, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω μία ΄΄βεντέτα΄΄ ανταλλαγής επιστολών. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μέσα από τις πιθανές διαφωνίες μας, που μπορεί να οφείλονται είτε στο θιγμένο εγωϊσμό είτε στις πραγματικά εκ διαμέτρου διαφορετικές πεποιθήσεις μας, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να τα βελτιώσουμε, να βρούμε αυτά που φαίνεται ότι μας χωρίζουν και να τα εξαλλείψουμε.

    Λέτε «Πού βρήκατε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και υψηλούς τόνους;»
    Για να μην επεκταθώ σε λεπτομέρειες διαβάστε τους τίτλους των παραδειγμάτων που χρησιμοποιήσατε: Ο ΠΑΡΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ, και να σκεφθείτε ότι όλα τα παραδείγματα αφορούν οικονομικά θέματα.

    Λέτε «Διαπιστώνω ότι διακατέχεστε από μένος εναντίον των στρατιωτικών, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το ντελίριο.»
    Όχι μόνο κύριε Συνταγματάρχα δεν έχω ¨μένος¨, όπως θέλετε να ισχυρίζεστε εναντίον των στρατιωτικών αλλά ακριβώς το αντίθετο. Σέβομαι περισσότερο από όσο εσείς μπορείτε να φανταστείτε, την στολή που φοράτε και αυτό που αντιπροσωπεύει. Θεωρώ ότι το να φορά ένας Ελληνας ή μία Ελληνίδα την στολή και να φέρει το Εθνόσημο είναι μέγιστη ΤΙΜΗ αλλά και μέγιστη ΕΥΘΥΝΗ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μιά λαϊκή ρύση « τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», όμως όλοι μας σεβόμαστε το ράσο και αυτό που εκπροσωπεί, άσχετα αν ξέρουμε ότι κάποιες φορές το περιεχόμενο ίσως να μην αξίζει τον σεβασμό μας.

    Λέτε «Δεν απαντάτε επί της ουσίας της επιστολής μου αλλά ασκόπως βυσσοδομείτε κατά των μονίμων στελεχών του στρατεύματος.»
    Φυσικά σας απαντώ επί της ουσίας και μάλιστα επιχειρηματολογώ γι’αυτό που υποστηρίζω και υποστηρίζω ότι για άλλα θέματα, θα έπρεπε δημόσια να αρθρογραφείτε. Τον αγώνα σας για τα οικονομικά θέματα να τον κάνετε, εφ’όσον πιστεύετε ότι έχετε δίκιο, χωρίς όμως να προκαλείτε τους πολίτες που στα 50,55 ή και στα 60τους έμειναν άνεργοι χωρίς καμία εξασφάλιση.
    Εσείς ζητάτε στην πρώτη σας δημοσίευση να έχετε την δυνατότητα να τους ανταγωνίζεσθε κιόλας, λόγω του ότι είστε ακόμη σε παραγωγική ηλικία. Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι δεν περιμένουν στήριξη από το κράτος και στην μεγάλη τους πλειοψηφία σήμερα δεν έχουν έσοδα ούτε για τις βασικές τους ανάγκες.

    Λέτε «…. Η επετηρίδα στο στράτευμα είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, που έχει να κάνει, πέραν των ικανοτήτων και προσόντων, με το πνεύμα των τάξεων και τη διαδοχή στους βαθμούς, κάτι που εσείς δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε, αφού απέχετε από τον στρατιωτικό βίο»
    Σχετικά με τους βαθμούς και τον τρόπο αναρρίχησης στην ιεραρχία στέκεστε και στηρίζετε τα επιχειρήματά σας στα κακώς κείμενα κατά την γνώμη μου, αλλά σύμφωνα με τον νόμο σήμερα δεδομένα. Ως προς την νομιμόμιτα είναι έτσι όπως τα λέτε, μήπως όμως το νόμιμο έρχετε σε αντίθεση με το ηθικό και αυτή τη φορά;;
    Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να αγωνιστείτε για να αλλάξετε τα κακώς κείμενα. Διότι κύριε Συνταγματάρχα, εγώ, θα προτιμούσα ένα άξιο και αποδοτικό Λοχία 50 ετών, που τιμά την ιδιότητά του παρά, τον ίδιο άνθρωπο ανθυπασπιστή με περιορισμένες ικανότητες που δεν θα του επέτρεπαν να πράξει το καθήκον του σωστά. Επίσης με την ίδια λογική θα προτιμούσα ένα εξαίρετο Ανθυπογοχαγό παρά έναν, όχι τόσο ικανό, ταξίαρχο που φέρει την ευθύνη για τόσους άνδρες, αλλά επειδή ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ήρθε η ώρα του να γίνει ταξίαρχος έγινε, και το χειρότερο, επειδή πιθανόν κουβαλούσε και μία κομματική σημαία παρέμεινε στο στράτευμα ενεργός, ενώ αντίθετα ικανοί συνάδελφοι του αποστρατεύθηκαν. Θεωρώ ότι στα χρόνια που υπηρετήσατε ίσως να έχετε ζήσει τέτοια νοσηρά φαινόμενα;;
    Όμως με βάζετε σε πειρασμό να σας ρωτήσω: Πράγματι είσαστε ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας της επετηρίδας και τα αποτελέσματα που παράγει;; Αν δεν έχουν σημασία οι ικανότητες και τα προσόντα σε ένα οργανισμό, που κατά κύριο λόγο χρειάζεται ικανότητες και προσόντα, τι έχει σημασία;; το πνεύμα των τάξεων!! Να κυριαρχήσει δηλαδή η ανικανότητα για να ικανοποιήσουμε, το πνεύμα των τάξεων;; Ειλικρινά προτιμώ να μην αντιλαμβάνομε!! Πάντως καλό θα ήταν να το ερευνήσετε λίγο περισσότερο, πέρα απο το πνεύμα των τάξεων και της ισοπέδοσης, της άνισης ισότητας που υποστηρίζει το σημερινό σύστημα. Καλό θα ήταν κατά την γνώμη μου να αρθρογραφήσετε για το αντίθετο,όπως, υπέρ της αξιοκρατίας και της αναγνώρισης των ικανοτήτων και των προσόντων που πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να έχει την τιμή να υπηρετεί ως ένστολος και να αναρριχάται στην ιεραρχία.

    Λέτε «Πέραν των ανωτέρω υπάρχει και ο αλάνθαστος κριτής που είναι οι στρατιώτες μας, που έχουν υπηρετήσει υπό τις διαταγές μας. Αφήστε αυτούς να μιλήσουν. Εσείς αλήθεια πού έχετε υπηρετήσει;»
    Όταν υπηρετήσα την θητεία μου, γιατί για μένα μόνο μπορώ να μιλήσω, είδα και τις δύο όψεις του νομίσματος. Δηλαδή μονίμους που ήμουν περήφανος ως Ελληνας που υπηρετούσαν την Ελληνική Αεροπορία και κάποιους λίγους ευτυχώς που δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο.
    Επίσης κύριε Συνταγματάρχα να σας λύσω την απορία αν και πράγματι δεν καταλαβαίνω το πνεύμα της. Υπηρέτησα για 24 μήνες ως σμηνίας Αερονόμος, σειρά β΄80. Εάν αυτό δεν σας αρκεί μπορείτε να μου ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες και να τις στείλω στο προσωπικό σας mail.

    Λέτε «Το θέμα των Ιμίων έχει να κάνει με πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης και όχι με αυτά τα οποία εσείς λέτε εκ του ασφαλούς…»
    Σχετικά με το θέμα των ΙΜΙΩΝ, δεν γνωρίζω ιστορικά πότε έχει συμβεί στο παρελθόν, να παραδώσουμε Ελληνική γη αμαχητή. Θα με βοηθούσε να με ενημερώνατε. Όταν κάποιος έχει τις ηγετικές ικανότητες για να προϊστατε του Ελληνικού Στρατού, τότε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ΄΄βλέπει΄΄ λίγο ποιο πέρα από εκεί που του ΄΄επιτρέπουν΄΄ να δει. Άλλωστε έχει υποχρέωση σύμφωνα με τον Στρατιωτικό όρκο που έχει δώσει. Σας παραθέτω τον όρκο :
    Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
    Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
    Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.
    Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.
    Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
    Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.
    Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.
    Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.
    Εάν θεωρείτε ότι έπραξε η ηγεσία του στρατεύματος στα ΙΜΙΑ σύμφωνα με τον όρκο που έδωσε, εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Προχωρόντας την σκέψη μου ένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βήμα παραπάνω λέω ότι, εξανάγκαζοντας τους υφισταμένους τους να παραβούν και αυτοί τον όρκο τους, αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να περάσουν στρατοδικείο γι’αυτό τον λόγο, αλλά δεν είμαι ειδικός, εσείς θα γνωρίζετε καλλίτερα. Πριν βιαστείτε να μου επισημάνετε ότι έλαβαν διαταγή από τους ανωτέρους τους, πολιτικούς προϊσταμένους, σας λέω ότι η διαταγή που πιθανόν να έλαβαν,κατά την άποψή μου είναι αντίθετη ως προς το γράμμα αλλά και το πνεύμα του Συντάγματος, δεν υπήρξε ψήφισμα ή νόμος που να την καλύπτει. Φυσικά δεν κάνω λεονταρισμούς εκ του ασφαλούς, γιατί από εκείνη την σκοπίμως αδιανόητη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, τα ΙΜΙΑ σήμερα είναι γκρίζες ζώνες, αμφισβητήθηκε τότε ευθέως η Γαύδος, σήμερα το Καστελόριζο αύριο ίσως η Θράκη και μεθαύριο δεν ξέρω τι άλλο. Που την βλέπετε την ασφάλεια;; Αν όμως τότε η στρατιωτική ηγεσία είχε πάρει τις ευθύνες που τις αναλογούσαν, σήμερα είναι πολύ πιθανό να μην αντιμετωπίζαμε προβλήματα με τους ΄γείτονες΄και θα είχαμε κόψει με την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση της Πατρίδος μας, τις όποιες βλέψεις τους. Το χειρότερο που έχει μείνει από τα ΙΜΙΑ, είναι η ταπείνωση. Μου κάνει εντύπωση το ότι υπερασπίζεστε εκείνη την απόφαση και επιθυμείτε να κρυφθούν οι υπεύθυνοι πίσω από τα φουστάνια – και όχι παντελόνια – εκείνων των πολιτικών.
    Λέτε «5. Όταν θα μιλάτε για ήρωες όπως οι ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ-ΓΙΑΛΟΨΟΣ-ΒΛΑΧΑΚΟΣ να μιλάτε με απόλυτο σεβασμό και να μην το κάνετε για εντυπωσιασμό. Όλη η στρατιωτική οικογένεια ρίγησε για την ηρωική τους θυσία. Μήπως όμως γνωρίζετε τι σύνταξη δίνει η πολιτεία στους οικείους αυτών των ηρώων; Μάλλον θα συμφωνείτε ότι αφού υποφέρουν όλοι οικονομικά, να περικόψουν και από τις δικές τους συντάξεις! Ή μήπως όχι;»
    Κύριε Συνταγματάρχα εγώ μίλησα και έγραψα για τους τρεις ΄Ελληνες αξιωματικούς, που τήρησαν τον όρκο τους, με απόλυτο σεβασμό. Εσείς όμως μου δίνετε το δικαίωμα να σας θεωρήσω υποκριτή. Από την μία υπερασπίζεσθε αυτούς που τους θυσίασαν και από την άλλη τους επικαλείσθε, τι από τα δύο τελικά υπερασπίζεσθε;;
    Επίσης υπονοείτε ότι οι οικογένειες αυτών των αξιωματικών έχουν παραμεληθεί από την πολιτεία. Ελπίζω να μην ισχύει και να έχει φροντίσει το αδηφάγο κράτος για το μέλλον των οικογενειών τους, γιατί είναι υποχρέωση όλων μας.
    Λέτε «6. Κάνετε ατυχείς συγκρίσεις μεταξύ των στρατιωτικών και των ελευθέρων επαγγελματιών στα οικονομικά θέματα. Αν δεν σας κάνει κόπο να μας πείτε πόσο παίρνει ένας ανειδίκευτος εργάτης ανά 8ωρο εργασίας, πόσο για 8ωρο αργίας και πόσο για νυκτερινό.
    Μετά θα σας πω πόσα τέτοια 8ωρα εργάσθηκα στην καριέρα μου, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, χωρίς να πληρωθώ.
    Μάλλον δεν θα με πιστεύετε. Αλλά πάλι αφού είναι όλα τόσο εύκολα και απλόχερα στις ένοπλες δυνάμεις γιατί δεν πήγατε και εσείς εκεί να "βολευτείτε" ή γιατί δεν στέλνετε τα παιδιά σας;»
    Πραγματικά κύριε Συνταγματάρχα πιστεύετε αυτά που γράφετε ή τα γράφετε εν βρασμώ ψυχής;; Σκεφθήκατε ότι προσβάλλετε το σύνολο των στρατιωτικών της χώρας, συγκρίνοντας με οικονομικούς όρους το επάγγελμα του εργάτη με το λειτούργημα που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Σκεφθήκατε ότι μου προτείνετε να κάνω αυτό που με κατηγορείτε ότι δήθεν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έκανα;;Πραγματικά τα χρήματα είναι αυτά που σας έκαναν να επιλέξετε να υπηρετήσετε την Πατρίδα, αισθάνεστε μισθοφόρος που αν έπαιρνε περισσότερα θα έκανε καλύτερα το καθήκον του;; Δεν θέλω να το πιστεύω. Δεν είναι η φιλοπατρία πρώτο κριτήριο που οδηγεί έναν Ελληνα να υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις;; φυσικά τα χρήματα είναι απαραίτητα για να κάνετε απερίσπαστος το καθήκον σας, αλλά είναι το πρωτεύον;; Αν ναι, τότε θα μπορούσατε να είχατε παραιτηθεί. Θα ήταν ποιο τίμιο. Αν είχατε μπει στην ιστοσελίδα του www.ellinondesmos.gr και διαβάζατε τις θέσεις μου για τον Στράτευμα ίσως να μην χρειαζότανε να γίνεται αυτός ο διάλογος. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω από τα νούμερα που χρησιμοποήσατε στην πρώτη σας δημοσίευση ποια αμοιβή είναι ικανοποιητική για σας. Βλέπετε αυτό έχει σχέση με το πως θέλει να ζει κανείς. Οι πολιτικοί μας για παράδειγμα, κατά πλειοψηφία δεν αρκούνται στις υψηλές, κατά την δική μου άποψη, απολαβές και έχουν ΄΄χόμπυ΄΄ το να απλώνουν το χέρι με διάφορους τρόπους, να ξεπουλάνε την χώρα και να ψηφίζουν νόμους για την ατιμωρησία τους. Αυτό θα έπρεπε πράγματι να μας ενοχλεί και να μας απασχολεί. Με ρωτάτε γιατί δεν πήγα και εγώ στον Στρατό για να ¨βολευτώ¨. Γιατί το να βολευτώ είναι αντίθετο από τις αρχές μου.
    Όσο για τα παιδιά μου, που κακώς τα αναφέρετε, είναι υπεύθυνα για να αποφασίσουν για το μέλλον τους και την πορεία τους και τις επιλογές τους. Βλέπετε το κάθε παιδί έχει την δική του προσωπικότητα!!

    Λέτε «Η ιστορία, αντίθετα με τις δικές σας απαξιωτικές φανφάρες, έχει αποδείξει ποιοι είναι οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Είναι αυτοί που διπλασίαζαν την Ελλάδα με αίμα, οδηγώντας τον ανθό της ελληνικής νεολαίας, μέσα από στερήσεις, κακουχίες, σίδερο, δάκρυα και φωτιά.»

    Θα πρέπει να σας επιστρέψω τον χαρακτηρισμό «απαξιωτικές φανφάρες». Γιατί κυρίως το θέμα σας στην πρώτη δημοσίευση είναι με τίτλους βαρύγδουπους και 100% οικονομικό, χωρίς να έχετε συνειδητοποιήσει μάλλον την ηθική ζημιά που κάνετε σε σας τον ίδιο πρώτιστα. Όσο για την απάντησή σας και πάλι αφιερώσατε την 6η παράγραφο κάνοντας οικονομικές συγκρίσεις σε ανόμια πράγματα. Τώρα, για το μάθημα ιστορίας, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά, φυσικά ο Ελληνικός Λαός με πρωτεργάτες τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του στρατεύματος οδηγήθηκε σε ηρωϊκούς αγώνες και είμαστε πολύ περήφανοι για τους προγόνους μας, αλλά και για τους πρόσφατους ήρωες, της Κύπρου μας, των ΙΜΙΩΝ, των πιλότων μας που κάθε μέρα δίνουν μάχη για την ελευθερία της πατρίδος μας και την αξιοπρέπεια μας. Κάθε μέρα σηκώνονται χωρίς δισταγμό στους Ελληνικούς αιθέρες με αυτοθυσία, με τον κίνδυνο να μην γυρίσουν πίσω στις οικογένειες τους. Ηρωική για μένα είναι η στάση όλων αυτών που συνειδητά φιλούν θερμοπύλες, από οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετούν την Πατρίδα.
    Όμως ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας γεννά ήρωες και Εφιάλτες. Πολλές φορές προδοθήκαμε από τις εκάστοτε ηγεσίες στρατιωτικές ή πολιτικές. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει κακομοίρηδες αλλά σοφότερους, να μας δώσει γνώση, δύναμη αλλά κυρίως την θέληση να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα να γίνουμε καλύτεροι. Τα λάθη μας πρέπει να τα αναγνωρίζουμε και όχι να τα κρύβουμε κάτω από το χαλάκι. Με αυτή την συμπεριφορά οι ένοχοι ξεχνιούντε και δίνουμε το δικαίωμα τα λάθη να επαναλαμβάνονται.


    Λέτε «8. Κρίνοντας από την πλήρη άγνοια της ορθογραφίας της γλώσσας μας και κυρίως τη σύγχυση που έχετε με τις καταλήξεις των ρημάτων του τρίτου προσώπου, θα σας συμβούλευα να αλλάξετε και το όνομα του κόμματός σας από "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ" σε "ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΩΝ ΕΣΜΟΣ"»
    Δυστυχώς για μένα, έχετε απόλυτο δίκιο, είμαι ανορθόγραφος και με αυτό μου το ελάττωμα ίσως να προκαλώ. Επειδή το γνωρίζω, θα έπρεπε σε ένα κείμενο που προορίζετε για δημοσίευση να είμαι προσεκτικότερος. Πάντως αυτό δεν αλλάζει τις θέσεις μου και τις προθέσεις μου. Σας ευχαριστώ για την παρατήρηση.
    Το τελευταίο σχόλιο δεν θέλω να το απαντήσω θεωρώ ότι το κάνατε εν βρασμώ ψυχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λέτε «Καλή επιτυχία στις επόμενες εκλογές»
    Σας ευχαριστώ πολύ.
    Προτείνω να διαβάσετε τις θέσεις του «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ» και αν τις βρείτε ενδιαφέρουσες να γίνετε υποστηρικής μας.

    Κλείνοντας θα ήθελα δημοσίως να σας πω ότι επιθυμώ αυτή η αντιπαράθεση να σταματήσει για να μην εξελιχθεί σε προσωπική διαμάχη γιατί δεν είναι τέτοια. Για μένα είναι το τελευταίο κείμενο γι’αυτό το θέμα. Πιστεύω πως οτιδήποτε περισσότερο δεν έχει κάτι καινούργιο να πεί από την πλευρά μου. Καταλαβαίνω ότι και οι δύο υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας. Αυτό δεν είναι κακό από την στιγμή που τις πιστεύουμε. Ας κρίνουν οι αναγνώστες των θέσεων μας και ο καθένας ας κρατήσει ότι πιστεύει ότι είναι καλό και χρήσιμο.
    Σας ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων που μου δώσατε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε .
    Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι σε κάθε σκέψη μου, σε κάθε σχέδιο του «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΜΟΣ», επικεφαλίδα πριν από κάθε συζήτηση και βάση αυτής βγαίνουν οι αποφάσεις, είναι το συμφέρον του Έθνους και της Πατρίδας, όπως εμείς και εγώ προσωπικά το αντιλαμβάνομε χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο. Γι΄αυτό κάθε άποψη την ακούω – ακούμε και την λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη για να βελτιώσουμε τις θέσεις μας όπου είναι απαραίτητο.

    Με εκτίμηση
    Γιώργος Κουσουρής
    www.ellinondesmos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απάντηση προς sterg
    Αγαπητέ κύριε sterg, καρριέρα έχω κάνει ως επαγγελματίας. Όμως για την Ελλάδα και το Εθνος μας έχω όραμα και στόχους. Ισως εσείς να είστε ικανοποιημένος από την διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια από γόνους επαγγελματιών πολιτικών και να θεωρείτε ΄΄ανέκδοτο΄΄ όπως γράφετε την δική μου προσπάθεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας. Το σέβομαι, όπως σέβομαι και κάθε διαφορετική άποψη. Εγώ προσπαθώ να αλλάξω αυτά που δεν μου αρέσουν, πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνατε και εσείς για τα δικά σας πιστεύω, που σίγουρα, δεν θα θεωρούσατε ανέκδοτα. Έχω λοιπόν αποφασίσει, αντί να παρακολουθώ τα γεγονότα απέξω να προσπαθήσω να τα αλλάξω από μέσα, εφόσον ένα μέρος του Ελληνικού λαού αποδεκτή τις απόψεις μου και τις υποστηρίξει.

    Με εκτίμηση
    Γιώργος Κουσουρής
    www.ellinondesmos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ.Κουσουρη
    Τα λιγα και σχετικα ευγενικα λογια που απευθυνθηκαν σε εμενα μου επιτρεπουν μια μικρη απαντηση .Δεν μπορειτε εσεις να γνωριζετε τι κανει ο καθενας για τον κοινο μας σκοπο αλλα θα πρεπει να γνωριζετε οτι η μεγαλυτερη προσφορα ειναι η σεμνοτητα και οχι η διαλαληση απο το "μπαλκονι" του ποιος ειναι ποιος.Πιστευω βασει του βιογραφικου σας που κοιταξα οτι υπαρχουν παρα πολλοι που εργαζονται για τον κοινο σκοπο αλλα υπερτερουν απο εσας σε μεγεθος
    ...γαλαξιακο.Αρα δεν γνωριζω τον σκοπο σας πλην ιδιοτελων προσωπικων σας αποφασεων πραγμα που δεν θα μου επετρεπε να συμφωνησω με την κινητικοτητα σας αλλα αυτο ειναι δικο σας προβλημα και δεν θα επιμεινω.Αν μου επιτρεπετε ομως ,να εχετε παντα στην μνημη σας και για το δικο σας καλο την πορεια καποιων παρομοιων "κινησεων" οπως αυτη του κ.Βασιλη Λεβεντη.Επισης οχι αντιπαραθεσεις και κρισεις ιδιως αυτη την εποχη γιατι μπορει να σας χαρακτηρισουν με διαφορα επιθετα και πιθανως να σας αδικησουν.Και μια τελευταια συμβουλη αν μου επιτρεπετε.Διαβαζετε Ινφογνομωνα και ενωθειτε με αυτον.Θα σας κανει καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και επειδη κ.Κουσουρη βλεπω οτι σας ενοχλησαν μερικα και γραφατε ολη την νυχτα απαντησεις και επειδη παλι βλεπω μια διαθεση σας να βοηθησετε τον κοινο σκοπο ισως ομως με λιγο λανθασμενο τροπο που δικαιολογειται απο καποια απειρια σας και παλι σας προτρεπω =με σεμνοτητα μπειτε στον ινφογνωμονα και θα εχωμε επικοδομητικο διαλογο και να ειστε βεβαιος οτι τελικα θα παρετε πολυ περισσοτερα απο αυτα που θα θελατε να δωσετε.Καλη συναντηση στον Ινφογνωμονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.