Οι ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Συρία θα πραγματοποιηθούν από τις 5 μέχρι της 13 Οκτωβρίου και μπορεί να συμπέσουν με την σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους καταυλισμούς των προσφύγων.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Συρία, που κάποτε ήταν στενοί σύμμαχοι, έχουν ενταθεί δραματικά μετά της προτροπές του κ. Ερντογάν στον κ. Άσσαντ να σταματήσει τις βίαιες επιχειρήσεις καταστολής κατά των πολιτών του και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Συρία εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων.
Η Τουρκία έχει ήδη εφαρμόσει εμπάργκο όπλων στη γειτονική της χώρα και ο κ. Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει και άλλες κυρώσεις κατά της συριακής κυβέρνησης όταν επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούςhttp://www.voanews.com/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου