5/10/11

Στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία

The banners read "The deaf and the blind devil" (l) and "Step down devil" (c), as people protest against Syrian President Bashar al-Assad after Friday prayers in the city of Homs, September 16, 2011
Η διοίκηση του τουρκικού στρατού ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, την Τρίτη, ότι θα πραγματοποιήσει ασκήσεις στην ανατολική επαρχία Χατάϊ, όπου περισσότεροι από επτά χιλιάδες σύροι πολίτες έχουν βρει καταφύγιο στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τις δυνάμεις ασφαλείας του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσσαντ.

Οι ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Συρία θα πραγματοποιηθούν από τις 5 μέχρι της 13 Οκτωβρίου και μπορεί να συμπέσουν με την σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους καταυλισμούς των προσφύγων.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Συρία, που κάποτε ήταν στενοί σύμμαχοι, έχουν ενταθεί δραματικά μετά της προτροπές του κ. Ερντογάν στον κ. Άσσαντ να σταματήσει τις βίαιες επιχειρήσεις καταστολής κατά των πολιτών του και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Συρία εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων.

Η Τουρκία έχει ήδη εφαρμόσει εμπάργκο όπλων στη γειτονική της χώρα και ο κ. Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει και άλλες κυρώσεις κατά της συριακής κυβέρνησης όταν επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούςhttp://www.voanews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.