16/10/11

Ο τουρκικός φασισμός εναντίον των Κούρδων συνεχίζεται!

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, σε φυλάκιο όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι-φυλακισμένοι οι στρατιώτες, στο τουρκικό Κουρδιστάν
Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το ρόλο που της έχει ανατεθεί από τις ΗΠΑ, για άλλη μια φορά ξεσπάει στον υποτιθέμενο αδύναμο, που τη φορά αυτή είναι οι Κούρδοι, και δείχνει όλο το φασιστικό της πρόσωπο.

Τη στιγμή που ένας λαός σαράντα εκατομμυρίων διεκδικεί την ελευθερία του, τη στιγμή που 20 εκατομμύρια Κούρδοι της Τουρκίας απαιτούν ανθρώπινα και πολιτιστικά δικαιώματα, το τουρκικό κράτος, φορώντας την προβιά της ισλαμο-δημοκρατίας, προσπαθεί να επιβάλλει και πάλι καθεστώς πολιτιστικής αφομοίωσης, που θα οδηγήσει σε πολιτισμική γενοκτονία ενός λαού, που προϋπήρχε επί χιλιετίες των Τούρκων εισβολέων.
Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Νετζντέτ Οζέλ, που κατηγορείται για χρήση χημικών εναντίον Κούρδων μαχητών, επισκέφθηκαν φυλάκια και περιοχές του τουρκικού Κουρδιστάν, όπου το τουρκικό κράτος, φυλακισμένο το ίδιο στα στρατόπεδα και τα φυλάκια, προσπαθεί να συνεχίσει την κρατική τρομοκρατία που ασκεί επί δεκαετίες εναντίον των Κούρδων και να κρατήσει φυλακισμένο τον κουρδικό λαό.

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο τουρκικό Κουρδιστάν.











2 σχόλια:

  1. Ὁ τοῦρκος δὲν ἔχει οἶκτο. Κάνει κάτι ποὺ ἐμεῖς δὲν κάνουμε: Ὑπερασπίζεται τὸ συμφέρον του ὅπως νομίζει αὐτὸς καὶ ὄχι οἱ ἄλλοι.

    Ἡ ἀλήθεια εἶναι σκληρή, ὅποιος ἐπιζήσει ἐμεῖς ἢ οἱ τοῦρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιάζει σαν σκηνοθετημένη θεατρική πράξη. Ολα είναι καινούργια και αχρησιμοποίητα. Τα κράνη από την αποθήκη, που τα φοράνε πρώτη φορά και προφανώς τελευταία, γιατί θα ξαναμπούν στην αποθήκη και θα φορεθούν πάλι τα ανατολικογερμανικά καζανάκια. Ατσαλάκωτε στολές και απάτητα άρβυλλα. Ενας στρατός που πολεμάει 30 χρόνια και εμφανίζεται άφθαρτος σαν να βγήκε από την ναφθαλίνη. Το μόνο που κάνει εξωφρενική παραφωνία στην παράσταση είναι το γηραλέο οβιδοβόλο Μ116 των 75χιλ που σχεδιάσθηκε το 1920. Είναι δυνατόν να ρίχνει ακόμα ή το έχουν για μουσειακό έκθεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.