10/10/11

Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας: Ο Ολάντ κέρδισε τον πρώτο γύρο

Ο Φρανσουά Ολάντ (François Hollande) κέρδισε με σχεδόν 39% των ψήφων τον πρώτο γύρο των εκλογών του κόμματος για την ανάδειξη του υποψήφιου του στις προεδρικές εκλογές του Μάιου 2012, αλλά το σκορ του δεν του δίνει μεγάλο περιθώριο κινήσεων.
Μια μικρή αίσθηση πικρίας. Ενώ προβλεπόταν θρίαμβος του
Ολάντ στις προκριματικές εκλογές του ΣΚΓ, ο σοσιαλιστής
βουλευτής της Correze πρέπει να ικανοποιηθεί με ένα αποτέλεσμα που πλησιάζει το 39%. 
«Καλό αλλά όχι μεγάλο» όπως θα έλεγε ο  κωμικός. 
Αλλά αυτή τη Δευτέρα πρωί, ούτε λόγος για γκρίνια, πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα.  Και ο πρώην πρώτος γραμματέας του κόμματος το έχει καταλάβει. 
Καλεσμένος από την RTL, ο Ολάντ δεν αμαυρώνει τα επιτεύγματά του. 
« Ήθελα να είμαι πρώτος, και έγινα. Ήθελα να είμαι γύρω στα 40%, και έγινε», έσπευσε να δηλώσει».
Ικανοποιημένος από την εκστρατεία του, υπενθύμισε τη διαδρομή του: «Ποιος θα μπορούσε να έλεγε, όταν έθεσα την υποψηφιότητα μου ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο;». 
Ναι, ο Φρανσουά Ολάντ κατάφερε να πείσει μεγάλο μέρος του σοσιαλιστικού εκλογικού σώματος. Αλλά είναι το σκορ του επαρκές; Τίποτα το σίγουρο, και το ξέρει ο βουλευτής της Correze. 
Σχετικά με το δεύτερο γύρο, ο ίδιος παραδέχεται ότι « είναι ανοιχτό». Αλλά για αυτό θα πρέπει να κυνηγήσει ψήφους, πιθανώς εκείνες του Arnaud Montebourg. Ρεαλιστής, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε: «αυτός πρέπει να κάνει προτάσεις», αλλά και ότι το 17% που έλαβε αυτός ο υποψήφιος είναι « μήνυμα μιας επιθυμίας για την προστασία από την παγκοσμιοποίηση».

Μια λέξη για την  Σεγκολέν Ρουαγιάλ
Σχολιάζοντας σχετικά τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο γύρο, ορκίζεται ότι «μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει με κανένα», έχοντας επίγνωση ότι θα πρέπει να «ενώσει». 
Σχετικά με το απογοητευτικό αποτέλεσμα της πρώην γυναίκας του Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δήλωσε μόνο: «Ένιωσα ότι τα λόγια της δεν απείχαν πια όπως το 2006. Νομίζω κυρίως ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι ήθελαν έναν διαφορετικό αγώνα για το 2012». 
(…)

Πηγή: France Soir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.