5/10/11

Διευκόλυνση των Αράβων επιχειρηματιών για έκδοση βίζας μελετά η Ελλάδα

Το θέμα διευκόλυνσης των Αράβων επιχειρηματιών που αιτούνται βίζα για την Ελλάδα θα εξετάσει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει το θέμα διευκόλυνσης των Αράβων επιχειρηματιών που αιτούνται βίζα για τη χώρα μας προκειμένου να εξυπηρετηθεί ταχύτερα το αυξημένο αραβικό επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται για τη χώρα μας, έλαβε ο πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, κ. Χρ. Φώλιας, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας, κ. Δ. Δόλλη.
Ο κ. Φώλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του επιμελητηρίου κ. Mohamed El Khazmi, επανέλαβε το αίτημα για εξεύρεση διαδικασίας ταχύτερης έκδοσης βίζας για τους Άραβες επιχειρηματίες, κάτι που ο κ. Δόλλης χαρακτήρισε «λογικό» αναφέροντας ότι αναζητείται μια λύση συνολικά και για επιχειρηματίες από άλλες χώρες.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι ευκαιρίες εμπορικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων, με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ ο υπουργός ενημερώθηκε για τη επερχόμενη επιχειρηματική αποστολή του επιμελητηρίου στο Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον προσεχή Δεκέμβριο, στο πλαίσιο των προσπαθειών να διευκολυνθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Φώλιας σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Η συμφωνία για επένδυση 1,2 δισ. ευρώ από την Qatar Holding για την ανάπτυξη μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στη Χαλκιδική, αποτελεί μια ακόμη χειροπιαστή απόδειξη του αραβικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στη χώρα μας και μας επαληθεύει για την επιμονή στη διευκόλυνση των αράβων επιχειρηματιών. Η δέσμη προτάσεων που έχουμε καταθέσει στον πρωθυπουργό για την προσέλκυση αραβικών επενδύσεων, βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, όμως είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία για να μην χαθούν αραβικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία κολλάνε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. "Λεφτα υπαρχουν", Ραγιαδες!

    Αλλους επενδυτες δεν βρισκουμε και προωθουμε τους εκπροσωπους του ισλαμοφασιστικου death cult.

    Εντωμεταξυ μεταναστευει ο Ελλαδιτης για Αυστραλια και ο Ελληνας του εξωτερικου αποτρεπεται.

    Βρηκαμε το επιπεδο που μας αναλογει δηλαδη (καπου μεταξι Ρουαντας και Τυνησιας)...

    Ειμαστε και πολυ προοδευτικοι - ζητιανοι, βλεπεις!


    - Forbes : Best countries for Business - Η Ελλάδα στο 68
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/forbes-best-countries-for-business-68.html

    - Μια τραβηγμένη άποψη: Κομματική Νεολαία-Φοιτητικές Παρατάξεις-Συνδικαλιστής-Πολιτικός-Υπουργός-Επιχειρηματίας-Εργολάβος του Δημοσίου!!!
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_4321.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι τα κριτήρια δεν (πρέπει να) είναι παντού τα ίδια. Ούτε εγώ συμπαθώ τους εκπρόσωπους του ισλαμοφασιστικού death cult, αλλά οι επιχειρηματίες δεν νομίζω ότι κατατάσσονται εκεί. Άλλωστε, όλα πρέπει να εξετάζονται (και οι επενδύσεις, εννοείται) με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

    Εν πάση περιπτώσει, οι βίζες πρέπει να καταργηθούν εντελώς για επιχειρηματίες και τουρίστες απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται, διότι μόνο εμπόδια φέρνουν.

    >Εντωμεταξυ μεταναστευει ο Ελλαδιτης για Αυστραλια και ο Ελληνας του εξωτερικου αποτρεπεται. <

    Ο Ελλαδίτης μεταναστεύει στην Αυστραλία, λόγω ανεργίας. Εάν δημιουργηθούν δουλειές και θέσεις εργασίας απ’ όποιονδήποτε, ασφαλώς θα μεταναστεύουν λιγότεροι έως καθόλου. Άρα μάλλον άστοχη η παρατήρηση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ρωσοί "ασφαλώς" και θα πρέπει να περιμένουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφεις Nativist:

    "Νομίζω ότι τα κριτήρια δεν (πρέπει να) είναι παντού τα ίδια. Ούτε εγώ συμπαθώ τους εκπρόσωπους του ισλαμοφασιστικού death cult, αλλά οι επιχειρηματίες δεν νομίζω ότι κατατάσσονται εκεί. Άλλωστε, όλα πρέπει να εξετάζονται (και οι επενδύσεις, εννοείται) με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
    Εν πάση περιπτώσει, οι βίζες πρέπει να καταργηθούν εντελώς για επιχειρηματίες και τουρίστες απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται, διότι μόνο εμπόδια φέρνουν."


    Οσο το ισλαμικο Death Cult δεν αλλαζει το φασιστικο δωγμα του, οι οποιοι εκπροσωποι του πρεπει να περιοριζονται - σε ολλα τα επιπεδα.

    >Εντωμεταξυ μεταναστευει ο Ελλαδιτης για Αυστραλια και ο Ελληνας του εξωτερικου αποτρεπεται. <
    "Ο Ελλαδίτης μεταναστεύει στην Αυστραλία, λόγω ανεργίας. Εάν δημιουργηθούν δουλειές και θέσεις εργασίας απ’ όποιονδήποτε, ασφαλώς θα μεταναστεύουν λιγότεροι έως καθόλου. Άρα μάλλον άστοχη η παρατήρηση αυτή."
    (5 Οκτωβρίου 2011 11:58 π.μ.)


    Οσο το ανεξελεγκτο κρατος μπουρδελο των εγκληματικων τζαμπατζηδων ειναι ανικανο να βαλει ταξη, και να προσελκυσει επενδυσεις ομοεθνων και συμμαχων, αυτοκτονουμε προοδευτικα - Νεο-ραγιαδικα.

    Διαλεγουμε και περνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πάλι, με κάθε επιφύλαξη ασφαλώς, επαναλαμβάνω ότι, όπως σε όλες τις θρησκείες, έτσι και στο Ισλάμ, υπάρχουν οι φανατικοί και οι "light". Δεν νομίζω ότι οι επιχειρηματίες εντάσσονται σ' αυτό το "Death Cult", εκτός κι αν εννοούμε διαφορετικά πράγματα.

    Γράφεις επίσης ότι "Οσο το ισλαμικο Death Cult δεν αλλαζει το φασιστικο δωγμα του,..".

    Το Ισλάμ δεν μπορεί να αλλάξει δόγμα, διότι θα πάψει να είναι Ισλάμ. Πολλάκις στο παρελθόν, έχω εξηγήσει γιατί είναι συνυφασμένο με τον ολοκληρωτισμό. Αυτή είναι η βάση του και δεν μπορεί να αλλάξει.

    Καλό θα ήταν οι επενδύσεις να γινόταν από Έλληνες για Έλληνες, όμως, δεν μπορεί να γίνουμε Αλβανία του Χότζα. Αφού οι Έλληνες δεν επενδύουν, επειδή δεν εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος, ας επενδύσουν ξένοι, αρκεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η οικονομία του τόπου. Να βρει ο άνεργος Έλληνας δουλειά. Αλλά εγώ θα σε ερωτήσω το άλλο: Πόσοι ξένοι επενδύουν στην Ελλάδα; Κι αν το κάνουν, που δεν το κάνουν, πώς αυτοί εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος και οι Έλληνες επιχειρηματίες (ντόπιοι ή ομογενείς, δεν έχει σημασία) όχι;

    Ωραία τα θεωρητικά, αλλά να μένουμε και λίγο στην πράξη.

    Δεν αυτοκτονούμε, Δημόκριτε, διότι φοβούμαι ότι είμαστε ήδη νεκροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γραφεις Nativist:

    "Και πάλι, με κάθε επιφύλαξη ασφαλώς, επαναλαμβάνω ότι, όπως σε όλες τις θρησκείες, έτσι και στο Ισλάμ, υπάρχουν οι φανατικοί και οι "light". Δεν νομίζω ότι οι επιχειρηματίες εντάσσονται σ' αυτό το "Death Cult", εκτός κι αν εννοούμε διαφορετικά πράγματα.
    Γράφεις επίσης ότι "Οσο το ισλαμικο Death Cult δεν αλλαζει το φασιστικο δωγμα του,..".
    Το Ισλάμ δεν μπορεί να αλλάξει δόγμα, διότι θα πάψει να είναι Ισλάμ. Πολλάκις στο παρελθόν, έχω εξηγήσει γιατί είναι συνυφασμένο με τον ολοκληρωτισμό. Αυτή είναι η βάση του και δεν μπορεί να αλλάξει."


    Σωστα, δεν υπαρχει το "light" η "moderate" Ισλαμ, παρα μονο το Ισλαμ. Και για αυτο πρεπει να περιοριστει και να διαλυθει.

    "I have decided to fight Islam; please pay attention to my statement; to fight Islam, not the political Islam, not the militant Islam, not the radical Islam, not the Wahhabi Islam, but Islam itself ... Islam has never been misunderstood, Islam is the problem ... (Muslims) have to realize that they have only two choices: to change or to be crushed."
    (Wafa Sultan, http://www.youtube.com/watch?v=up3yuQDAWKQ)

    - Amil Imani, "Islam's Useful Idiots"
    http://www.amilimani.com/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=2%20%20%20

    - Ali Sina, "Islam is Fascism"
    http://alisina.org/islam-is-fascism/

    "Καλό θα ήταν οι επενδύσεις να γινόταν από Έλληνες για Έλληνες, όμως, δεν μπορεί να γίνουμε Αλβανία του Χότζα. Αφού οι Έλληνες δεν επενδύουν, επειδή δεν εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος, ας επενδύσουν ξένοι, αρκεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η οικονομία του τόπου. Να βρει ο άνεργος Έλληνας δουλειά. Αλλά εγώ θα σε ερωτήσω το άλλο: Πόσοι ξένοι επενδύουν στην Ελλάδα; Κι αν το κάνουν, που δεν το κάνουν, πώς αυτοί εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος και οι Έλληνες επιχειρηματίες (ντόπιοι ή ομογενείς, δεν έχει σημασία) όχι;
    Ωραία τα θεωρητικά, αλλά να μένουμε και λίγο στην πράξη."


    Οσο η κοινωνια θα παραμεινει προοδευτικα διαλυμενη και δεν αλλαζει η νοοτροπια του παρασιτικου απατεωνα δεν υπαρχει σωτηρια. Απο πουθενα, και πολυ λιγοτερα εαν την περιμενει κανεις απο το "Saudistan".

    - Pat Condell, "Welcome to Saudi Britain"
    http://www.youtube.com/watch?v=ox2-Wun2dIg

    Απο την στιγμη που προσελκυζουμε πρωτιστως γηγενεις και ομογενεις επενδυτες, καταλαβαινεις πως κατι αρχιζει να αλλαζει.

    Και μεχρι τοτε μαχεσαι,

    "Δεν αυτοκτονούμε, Δημόκριτε, διότι φοβούμαι ότι είμαστε ήδη νεκροί."
    5 Οκτωβρίου 2011 6:44 μ.μ.


    εστω και εαν γκρεμοτσακιστεις στην προσπαθεια, γιατι δεν υπαρχει μεγαλυτερη ξευτιλα απο το να πεσει κανεις ζητιανευοντας, και μαλιστα προοδευτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.