5/10/11

Νεκρός από έκρηξη χειροβομβίδας στη Θεσσαλονίκη

Ένας 35χρονος άνδρας, κουρδικής καταγωγής, έχασε τη ζωή του από ισχυρή έκρηξη χειροβομβίδας, το βράδυ της Δευτέρας, σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης.Το διαμέρισμα όπου σημειώθηκε η έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν και τα άλλα διαμερίσματα της τριώροφης πολυκατοικίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειροβομβίδα πιθανόν να έσκασε στα χέρια του θύματος, ενώ την περιεργαζόταν. Στο διαμέρισμα διέμενε άλλος ένας Κούρδος ο οποίος αναζητείται, σύμφωνα με την αστυνομία.Ωστόσο, το θύμα φέρεται να είχε επαφές με ένα ζευγάρι κουρδικής υπηκοότητας, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για τρομοκρατία.
http://www.euro2day.gr

*Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που το θύμα κατασκεύαζε εκρηκτικό μηχανισμό.Φέρεται επίσης να σχετίζεται με ζευγάρι, τουρκικής υπηκοότητας, το οποίο τον περασμένο Ιούλιο αναζητούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τελικά συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για πλαστά έγγραφα και διαβατήρια.Σε βάρος της 42χρονης γυναίκας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
http://www.nooz.gr

4 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.