21/10/11

Τί ακριβώς γίνεται στο Κουρδιστάν. Πού εξελίσσονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Σχετικό δημοσίευμα: To τουρκικό ΓΕΕΘΑ λέει ότι ξεκίνησε εκτός συνόρων επιχείρηση, το ΡΚΚ το διαψεύδει!
Μετά την πολύνεκρη επιχείρηση του ΡΚΚ εναντίον της 21ης Ταξιαρχίας Συνόρων και άλλων επτά στρατιωτικών στόχων, η τουρκική κυβέρνηση και οι ΤΕΔ, για να ξεπεράσουν το σοκ που υπέστη η τουρκική κοινή γνώμη, ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών στο έδαφος του Βορείου Ιράκ.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, αναφερόταν ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 τάγματα των καταδρομών, των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής και του Ανορθοδόξου Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, συνολικής δύναμης περίπου 10 χιλιάδων ανδρών.
Την ίδια ημέρα, το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝF ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του τουρκικού στρατού δεν εισήλθαν στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν-Βορείου Ιράκ, τις βραδυνές ώρες χθες το ίδιο πρακτορείο ανέφερε ότι ομάδες Ανορθοδόξου Πολέμου, ξεκίνησαν από το Ουλούντερε και μέσω των χωριών Yekmal και Bilêcan πέρασαν τα σύνορα και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή ‘Dola Sulo’, του Χαφτάνιν, στο Νότιο Κουρδιστάν.
Σήμερα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ανασκεύασε την χθεσινή του ανακοίνωση και ανέφερε ότι τα 22 τάγματα επαγγελματικού στρατού, επιχειρούν στην πλειοψηφία τους στην περιοχή Τσουκούρτζα, όπου έγινε η επίθεση του ΡΚΚ, και μόνο μερικές ομάδες επιχειρούν στο έδαφος του Ιράκ.
Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι το τουρκικό κράτος, υπό συνθήκες πανικού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή επιχείρησης στο έδαφος του νοτίου Κουρδιστάν-Βορείου Ιράκ, για να επαναφέρει στην τουρκική κοινή γνώμη το αίσθημα ασφάλειας και να αναστηλώσει το καταρρακωμένο ηθικό του τουρκικού λαού, που διαταράχτηκε εξ αιτίας της σοβαρής στρατιωτικής ήττας που υπέστη το τουρκικό κράτος στις μάχες της Τσουκούρτζα
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι για πρώτη φορά σε επιχείρηση εκτός συνόρων, όποτε αυτή αρχίσει να εξελίσσεται, θα συμμετέχουν μονάδες που είναι στελεχωμένες αποκλειστικά από επαγγελματίες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες.

7 σχόλια:

  1. Ναι, καθάρισαν μέσα με τους Κούρδους, παν να καθαρίσουν κι έξω τώρα!
    Γειά σου γείτονα, αείποτε "γίγαντα" με τα πήλινα πόδια! Μετρ της προπαγάνδας και του ψεύδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πρώτη φορά η Τουρκία είναι απελπιστικά μόνη απέναντι στο PKK
    και για αυτό τον λόγο οι τυχόν δράσεις της σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένουν εντός των ορίων της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέποντας τά μεχμετζίκ στήν φώτο νά ...αγναντεύουν θυμάμαι εκείνο τό...χέζε ψηλά καί αγνάντευε....
    ..συγνώμη δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάνο, τό Χ Ψ Κ Α όταν είμαστε μικροίσ το στρατό το λέγαμε Χαρά Ψυχή Κενόν Αστήρ....
    Έτσι μούρθε τώρα, με λίγη νοσταλγία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα καί εγώ νοσταλγώ τόν στρατό καί τήν μικρή ηλικία αλλα ήμουνα λίγο κάτω από τό νερό...δέν αγνάντευα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως εμένα κάτι μου λέει ότι το ΡΚΚ προσπαθεί να προκαλέσει μια εισβολή των Τούρκων στο έδαφός του αλλά οι Τούρκοι δεν έχουν τα άντερα για κάτι τέτοιο,κάτι ξέρουν και δεν τολμάνε να πατήσουν το βρωμοπόδαρό τους εκεί.

    Αν ισχύει αυτό τότε λογικά θα πρέπει να περιμένουμε και άλλο εξευτελιστικό χτύπημα στον Τουρκικό στρατό,εκτός και αν διευρύνουν τους ''στόχους''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ήσασταν την ΕλληνοΑλβανική μεθόριο το 1971 και φτιάχνατε έργα αμύνης στα βουνά, μόνο το Ψ θα έμενε, ούτε χρόνος ούτε διάθεση για το Α ούτε και αρκετό φαϊ για το Χ...
    ΥΓ Κρίμα στους μήνες και στον ιδρώτα και την ταλαιπωρία για όλους εμάς που δουλέψαμε εκεί. Πολυβολεία διασταυρούμενα, αλληλοκαλυπτόμενα, δαίδαλος, αδιαπέραστη γραμμή. Και τώρα αυτοί είναι μέσα. Πώς αλλάζουν οι καιροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.