8/12/12

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ανεργία και μεταναστευτικό πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση στη Θράκη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επισκέφτηκε χθες στην Κομοτηνή τον δήμαρχο και την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.Την πρόταση να δημιουργηθούν κέντρα μεταναστών σε όλη την Ελλάδα και να μην επωμιστεί η περιοχή το βάρος του μεταναστευτικού, κατέθεσε ο βουλευτής.
Την ανεργία και το μεταναστευτικό περιέγραψε ως τα σημαντικότερα προβλήματα της Θράκης και της Ροδόπης ειδικότερα ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης, κατά τη χθεσινή του περιοδεία στην Κομοτηνή. Από το ΤΕΕ Θράκης ξεκίνησε τις επαφές του στην πόλη μας ο κ. Ουζουνίδης συνοδευόμενος από στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.
Πολιτικός μηχανικός και ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου του, ο οποίος, όπως τόνισε βρίσκεται σε ύφεση, αφού η οικοδομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη Θράκη είναι ανύπαρκτη. Ζήτησε να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες ιδιαίτερα, αφού, όπως είπε, αυτοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών τους. Ο βουλευτής εμφανίστηκε επικριτικός στις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στην οικονομία, ενώ ιδιαίτερα για τον προϋπολογισμό, επισήμανε ότι αυτός δεν ψηφίστηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς υποχρηματοδοτεί τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία και βασικές κοινωνικές υποδομές των Δήμων όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ
Η υποχρηματοδότηση των Δήμων, το μέτρο της διαθεσιμότητας και το μεταναστευτικό αποτέλεσαν θέματα συζήτησης μεταξύ κλιμακίου στελεχών του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με επικεφαλής τον βουλευτή Έβρου Μαρίνο Ουζουνίδη και του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περιοχή, με έμφαση στο ζήτημα της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και τις ενέργειες που γίνονται από κάθε πλευρά για τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας της. 
Ο βουλευτής εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι και ο δήμαρχος της πόλης είναι αντίθετος με την κατάργηση της σχολής αστυφυλάκων σε κέντρο κράτησης μεταναστών. 
Ο κ. Ουζουνίδης είπε με έμφαση ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να μετατρέψει τη Θράκη σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
Παράλληλα χαρακτήρισε ως μείζον ζήτημα ασφάλειας το ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις τόσο στη Ροδόπη όσο και στον Έβρο είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα η φύλαξη των μεταναστών να καθίσταται προβληματική. Μάλιστα μόλις χθες κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κάνοντας λόγο για ανεπαρκή στελέχωση των δυνάμεων φύλαξης στο κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας». Είναι γνωστό ότι το πρωί της περασμένης Τετάρτης σημειώθηκε εξέγερση λαθρομεταναστών που κρατούνται στο Φυλάκιο Έβρου. Πιο συγκεκριμένα ομάδα των κρατούμενων προχώρησε σε διαμαρτυρία η οποία εξελίχθηκε σε εξέγερση από πλευράς τους αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να παρέμβουν. 

Οι λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιές σε στρώματα και προκάλεσαν μεγάλες φθορές στις τουαλέτες του κέντρου, καθώς όπως υποστήριξαν παραμένουν επί μήνες στο κέντρο κράτησης και ζήτησαν την απελευθέρωσή τους. Οι αστυνομικοί της περιοχής κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για αντίστοιχα περιστατικά σημειώνοντας, για ακόμη μια φορά, πως οι δυνάμεις φύλαξης δεν επαρκούν καθώς για την φύλαξη των 160 λαθρομεταναστών που κρατούνται στο κέντρο φύλαξης στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας, αντιστοιχούν για κάθε βάρδια  μόνο 4 αστυνομικοί – υπεύθυνοι φύλαξης. 
Τα ίδια προβλήματα υποστελέχωσης παρουσιάζει και η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, που καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες φύλαξης των 500 και πλέον παράνομων μεταναστών στη σχολή αστυφυλάκων, αριθμός ο οποίος αναμένεται να τριπλασιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Επομένως διαπιστώνει κανείς την προχειρότητα στο σχεδιασμό και στα μέτρα αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, αλλά κυρίως την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στις προειδοποιήσεις που είχαν εκφράσει οι φορείς της περιοχής με τα ημίμετρα και τη ανευθυνότητα που χαρακτήριζε την απόφαση για την μεταφορά επιπλέον αριθμού λαθρομεταναστών από άλλα κέντρα κράτησης σε αυτά της Θράκης.     
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής τέλος συζητήθηκε το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ο κ. Πετρίδης, υπογράμμισε για μία ακόμη φορά, ότι «αν και το θέμα δεν αγγίζει αρχικά τον Δήμο Κομοτηνής, εμμένουμε στις θέσεις που υποστηρίζει η ΚΕΔΕ». Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει στο θέμα μία νέα συνάντηση όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν μόνο στον Δήμο Κομοτηνής και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.