1/5/15

Κύπρος - Γιατί δεν μας παίρνουν στα σοβαρά οι ξένοι

Άντης Λοΐζου
1. Η διαφθορά στην Κύπρο είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλους τους τομείς, Κυβερνητικό, Θεσμικό, Κομματικό, Τραπεζικό κλπ.

2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κατηγορηθεί για τις δεσμεύσεις του προς τον Κυπριακό λαό τις οποίες δεν τήρησε, (όχι κούρεμα καταθέσεων, δεν αποχώρησε από τις συνομιλίες παρά μόνο όταν το ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ έφτασε έξω από τη Λεμεσό, ότι θα αξιοποιούσε τους άριστους των αρίστων, αλλά μάλλον το αντίθετο έπραξε, ότι θα φέρει την αλλαγή, πότε; Μετά τη λήξη της θητείας του;).

3. Οι πλέον ισχυροί θεσμοί (Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Διοικήτριας Κεντρικής Τράπεζας) έχουν κλονισθεί και αμφισβητούνται μετά από όλες τις ατασθαλίες ( δεκασμό, παραποίηση συμβολαίων, κ.α.) για τις οποίες αλληλοκατηγορούνται ή και κατηγορούνται τα εν λόγω πρόσωπα.

4. Δύο πρώην Δήμαρχοι και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους είναι κατηγορούμενοι για χρηματισμό (μίζες), πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

5. Πρόεδρος ημικρατικού οργανισμού και στελέχη αυτού έχουν κατηγορηθεί για χρηματισμό (μίζες).

6. Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Κρατικοί Αξιωματούχοι επωφελήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά από διαγραφή τόκων δανείων.

7. Πολιτικά πρόσωπα νυν, τέως και πρώην και στενά συγγενικά τους πρόσωπα ακριβώς μετά το κούρεμα των καταθέσεων και όταν οι τράπεζες ήταν κλειστές έστειλαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

8. Πρώην Υπουργός και πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας μπήκε στη φυλακή για φοροδιαφυγή.

9. Τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα, που κόπτονται για εντιμότητα και διαφάνεια, έχουν χρηματιστεί από την εταιρεία FOCUS, και κανένας εισαγγελέας δεν διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας γιατί αυτά τα ποσά δεν είχαν δηλωθεί.

10. Ο υπουργός Άμυνας κατηγορήθηκε για ευνοϊκές μεταθέσεις Αξιωματικών με κριτήρια κομματικά και ουδέποτε απάντησε παρά μιλάει αόριστα για αξιοκρατία.

11. Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών έχει κατηγορήσει τον απελθόντα Αρχηγό του ΓΕΕΦ για διάφορα σοβαρά θέματα, πλην όμως η Κυβέρνηση ουδέν έπραξε.

Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα. Εγώ προσωπικά δεν  εμπιστεύομαι την Κυβέρνηση, τους Πολιτικούς, τους Θεσμούς, τους τραπεζίτες και όπως έχει διαφανεί και από δημοσκοπήσεις δεν τους εμπιστεύεται και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ταυτόχρονα διερωτώμαι αν κατά πόσο μας εμπιστεύονται οι ξένοι;


2 σχόλια:

  1. Συγγνωμη,αλλα κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε;
    Η Κυπρος ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΗΚΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ Β Ρ Ε Τ Α Ν Ω Ν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ζεις στο κόσμο σου. Πολύ σωστό το άρθρο. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα στο άλλο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος. Δεν γίνεται να είμαστε διαφορετικοί.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.