2/5/15

«ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ» Βαρουφάκης: Στο παρασκήνιο έχουν γίνει συζητήσεις για αναδιάρθρωση

Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον της ευρωζώνης εάν δεν αλλάξει, όπως εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Βαρουφάκης: Στο παρασκήνιο έχουν γίνει συζητήσεις για αναδιάρθρωση
«Η Ευρωζώνη αν δεν αλλάξει δεν μπορεί να επιβιώσει», τονίζει ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Εκτιμά δε ότι καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σ' ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα, ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η Ελλάδα. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι οι συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ενιαίο νόμισμα, θα είναι καταστροφικές.

«Το μονοπάτι που μας οδήγησε εντός της ΟΝΕ δεν υπάρχει πια. Αν προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε όπισθεν, θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου», σημειώνει ο υπουργός.
Ο κ.Βαρουφάκης υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα μπορεί χωρίς νέο δάνειο, «υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της», ενώ αποκάλυψε ότι έχουν γίνει παρασκηνιακές συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Αναφερόμενος σε όσα ακούστηκαν στο Eurogroup και όσα γράφτηκαν γι' αυτόν (πχ. τζογαδόρος και ερασιτέχνης) ο ίδιος εκφράζει τη δυσφορία του επειδή ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν διέψευσε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.

«Σε προσωπικό επίπεδο το κλίμα ήταν πολιτισμένο. Σε πολιτικό επίπεδο βέβαια η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αντιμετωπίστηκε με μια εχθρότητα που ξένισε ακόμα και τους ιθύνοντες της Ε.Ε.», διευκρινίζει ο κ. Βαρουφάκης.

ΕΘΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΑΠΟ.... - ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ.
    Εἶπε ὁ κ. Βαρουφάκης, Ὑπουργός Οἰκονομικῶν τῆς Ἑλλάδος, καί ἴσως ὁ μόνος ἀληθινός Ὑπουργός Οἰκονομικῶν στήν Εὐρωζώνη σήμερα : «Το μονοπάτι που μας οδήγησε εντός της ΟΝΕ δεν υπάρχει πια. Αν προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε όπισθεν, θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου».
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ.
    Μόνο πού τό δυσάρεστο ἀπρόοπτο, καί ρπέπει νά προσεχθεί ἰδιαίτερα, δέν εἶναι μόνο οἰκονομικό, οὔτε καί πολιτκό παλαιοῦ τύπου. Ἀλλά εἶναι, τό γεγονός ὅτι, ὅπως φαίνεται σχεδιάζεται, ἀνάμεσα στούς τζιχαντιστές, νά στρατολογοῦν ἰδιωτικές ἑταιρεῖες τούς «ἀστυνόμους τῶν τραπεζιτῶν» γιά λαούς πού «δέν πληρώνουν τά χρέη τους» ὅπως τήν Ἑλλάδα, τήν Ἰταλία, καί Κύριος οῖδεν ποίαν ἄλλη. (Κάτι σάν τόν Οὐ-τσέ-Κά πού τόν ὥρισε τό ΝΑΤΟ να εἶναι ...ἀστυνομία ἐπί τῶν Σέρβων τοῦ Κοσσυφοπεδίου).
    Μόνο ἔτσι ἔχει προοπτική (ἐφιαλτική βέβαια) γιά μάκρος στον χρόνο ἕνα καταστροφικό οἰκονομικό σχέδιο λιτότητας ἀ λά Σόϊμπλε στήν Εὐρώπη καί σταδιακά ἀλλά γρήγορα σέ ὅλον τόν ὑπόλοιπο κόσμο. Ἔτσι, ἐξηγεῖται καί τό τί συζήτησαν ἀπό πολιτικῆς ἀπόψεως, χωρίς τόν κ. Βαρουφάκη οἱ σημαίνοντες ἐπιλεγμένοι ὑπουργοί στο ΔΝΤ ὑπό τόν .... κ. Σόϊμπλε.
    Καθώς και γιατί ἐξοργίσθηκε τόσο πολύ ὁ τελευταῖος ὅταν ὁ κ. Βαρουφάκης τίς προάλλες μιλώντας ἀπό οἰκονομικῆς ἀπόψεως καί μόνον, χαρακτήρισε «ἔγκλημα κατά τῆς ἀνθρωπότητας τό να δανείζῃς κι ἄλλα, σέ μία ἤδη ὑπερχρεωμένη χώρα», ὅπως ἡ Ἑλλάδα (ἀντί νά μετριάζῃς τό χρέος της προκειμένου να καταστῆ βιώσιμο).
    Δηλαδή σχεδόν μετά βεβαιότητος, ἡ οἰκονομική ρήση τοῦ Βαρουφάκη ἤχησε σάν ἀπήχηση ἀντιλήψεως περί τῶν πολιτΙκῶς ἐφιαλτικῶν ἤδη τεκταινομένων, καί γι' αὐτό ἐξόργισε....ἀλλιῶς , θά ἐθεωρεῖτο αὐτό πού ἦταν, μία κάπως ὑπερβολική διατύπωση (εἴπαμε, ὅμως : αὐτός πού ἔχει τήν μυίγα μυιγιάζεται).
    Μακάρι νά εἶναι αὐτά ἐσφαλμένες εκτιμήσεις μου αὐτά, ἀλλά οἱ ἐνδείξεις καί οἱ ἐξελίξεις (βλ. ἀπίστευτη ἐμπάθεια τοῦ Σόϊμπλε νά καταστρέψῃ τήν Ἑλλάδα, τήν ὁποία ἀκόμη καί ὁ ἠπίων τόνων δημιοσιογράφος κ. Μιχάλης Ἰγνατίου παρατήρησε ὡς προφανῆ κατά τήν πρόσφατη ἐπίσκεψή του κ. Σόϊμπλε στό ΔΝΤ - ΕΘΝΟΣ Κυριακής 19-4-2015 και Χριστιανική Πέμπτη 23-4-2015) πρός τά ἐκεῖ δείχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμεις όμως δεν θα το δουμε αυτό αφου θα μας εχουν πεθανει πρωτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΕ (λέγε με Γερμανική μαφία) δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, γιατί έχει πλήρη συνείδηση για το που οδηγεί την Ευρώπη με τις δήθεν πολιτικές της, και αν ήθελε θα το είχε κάνει πρό πολλού.

    Άρα αργά η γρήγορα θα τρακάρει.

    Γιατί επομένως εμείς αν βγούμε τώρα εκτός Ευρώ θα καταστραφούμε, ενώ αν περιμένουμε υπομονετικά το τρακάρισμα θα σωθούμε ;

    Και που είναι αυτή η μελέτη που δείχνει επιτέλους το μέγεθος της καταστροφής εκτός Ευρώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αν σου πει κάποια μελέτη ή και όλες οι μελέτες ότι θα καταστραφεί η χώρα από ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, εσύ θα αλλάξεις γνώμη;

      Διαγραφή
  4. Κατ΄αρχήν επιφυλάσσομαι επειδή έχω μία σειρά από σκέψεις που λένε το αντίθετο, και περιμένω όλους αυτούς που είναι η δουλειά τους και πληρώνονται για αυτή, να δημοσιεύσουν έστω και τώρα κάποιες προβλέψεις για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και την αναμενόμενη καταστροφή της χώρας.

    Όμως δεν μπορώ να ξεχάσω τις αντίστοιχες μελέτες που κυκλοφορούσαν με το κιλό για τον παράδεισο που ετοιμαζόμασταν να μπούμε το 2002, με την υιοθέτηση ενός ξένου νομίσματος μιάς ανύπαρκτης κρατικής οντότητας.

    Δυστυχώς τα ευχολόγια του 2002, αποδείχθησαν όλα λανθασμένα.

    Αυτή είναι και η λογική βάση της σημερινής αμφισβήτησης του Ευρώ, γιατί πολύ απλά έχω ζήσει με την δραχμή επί δεκαετίες και δεν καταστράφηκα.

    Μήπως όμως οι κραυγές εναντίον της εξόδου από το Ευρώ, σταματούν μόνο εκεί γιατί είναι κομμάτι δύσκολο να τεκμηριώσουν την "απόλυτη καταστροφή" μετά την έξοδο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αν το καλοσκεφτείς και κυρίως δεις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα γεγονότα, ο παράδεισος ήρθε το 2002...Ο κόσμος είχε λεφτά, έκανε ότι ήθελε, έπαιρνε δάνεια, ξόδευε απερίσκεπτα...Καλά χρόνια...Απλά μάλλον πίστευαν ότι ο παράδεισος αυτός θα κρατήσει για πάντα...Και μάλιστα χωρίς να προσπαθήσει κανένας να για αυτό...Ε λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

      Αν ψάξεις στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές αναλύσεις που τεκμηριώνουν την καταστροφή με έξοδο από το Ευρώ...Λες ότι είναι δύσκολο...Μέχρι και στον ινφογνώμονα υπάρχει τέτοια ανάλυση και μάλιστα αρκετά τεκμηριωμένη...Γιατί επιλέγεις για μία ακόμη φορά ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ αντί να ελέγχεις όλες τις πηγές και τα δεδομένα;;;Ποιες οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας για να σταθεί σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία με μία δραχμή που δεν θα έχει καθόλου αξία;;;Θα περιμένει η χώρα δέκα χρόνια (ή και παραπάνω) στην απόλυτη ανέχεια για να δημιουργήσει υποτυπώδεις παραγωγικές δομές;Πως θα εισάγουμε πρώτες ύλες για την παραγωγή, αφού δεν θα έχει αξία το νόμισμα μας και δεν θα μας εμπιστεύεται κανένας;;;Πως θα εισάγουμε εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής από το εξωτερικό, για την βιομηχανική παραγωγή, την υγεία, την διοίκηση;Πόσος κόσμος θα πρέπει να πεθάνει σε αυτή την προσαρμογή;;;Εσένα μπορεί να μην σε νοιάζει μία προσαρμογή όπου θα πεθάνει πολύ κόσμος, ακόμη περισσότερος θα φύγει (πολύ περισσότεροι από ότι σήμερα) και τα παιδιά μας θα πεινάνε και θα πεθαίνουν...Καταλαβαίνω ότι λόγω ιδεοληψιών, δεν σε νοιάζουν αυτά όπως δεν ένοιαζε και τον Στάλιν και τον Μάο όταν προσπάθησαν να οργανώσουν τις οικονομίες τους γρήγορα κατ'όπως ήθελαν...Μπορεί να σε συμφέρει αυτό γιατί έχεις χρήματα σε άλλα νομίσματα...Πολλά μπορεί...Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι ο κόσμος στην πλειοψηφία του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ!!!Και καλά θα ήταν να πάμε και σε δημοψήφισμα για να σταματήσετε όλοι εσείς οι επαγγελματίες της πολιτικής να εκμεταλλεύεστε "τη νωπή λαϊκή εντολή" με ψεύτικες βέβαια υποσχέσεις...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.