25/5/15

Ο Μπιλ Γκέιτς και οι «κόκκινες γραμμές» μας

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

«Είναι φυσικό να πανηγυρίζεις για τις επιτυχίες αλλά πιο σημαντικό είναι να διδάσκεσαι από τις αποτυχίες». Αυτήν τη μαγική συνταγή, του μοναδικού ίσως ανθρώπου που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η επιτυχία, του Μπιλ Γκέιτς, δείχνει να αγνοεί πλήρως η κυβέρνηση. Τέσσερις μήνες με διαρκείς πανηγυρισμούς για φαντασιακές επιτυχίες, αρχής γενομένης με την απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, καταλήγουμε μερικές ημερες πριν πέσει η αυλαία (για τη χώρα) να? προειδοποιούμε τους εταίρους και δανειστές ότι παίζουν με τη φωτιά εάν δεν δεχθούν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. Μέχρι προχθές είχαμε την επιτυχία της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» που ποτέ δεν υπήρξε, όπως δεν συνέβη ποτέ η υποτιθέμενη πλαγιοκόπηση των δανειστών με αιχμή του δόρατος τον? Ομπάμα, την οποία επίσης είχαμε χαιρετίσει με ενθουσιασμό.
Αλλά ποιες είναι αυτές οι «κόκκινες γραμμές», για τις οποίες απειλούμε με? ολοκαυτώματα; Ποια είναι τα 3/4 της διαδρομής που υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης ότι διανύσαμε για να συναντήσουμε τους δανειστές; Ποια είναι αυτά τα 3/4 των μνημονιακών απαιτήσεων που συνεπώς καλύπτονται από τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης; Είναι η αύξηση του ΦΠΑ, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το κόψιμο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές; Εάν δεν εννοεί αυτά η κυβέρνηση, τότε τι θεωρεί ως ικανοποιητική «παραχώρησή» της σε μια διαπραγμάτευση στην οποία καλεί τους δανειστές να κάνουν το «επόμενο βήμα» δίνοντας λεφτά και μεταθέτοντας για το μέλλον το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά, τις διαρθρωτικές αλλαγές κ.ά.;
Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιλαμβάνεται λάθος τη διαπραγμάτευση, αν και της δόθηκαν δεκάδες ευκαιρίες για να κατανοήσει ότι η αναστολή ορισμένων από τις πιασάρικες προεκλογικές υποσχέσεις της, αύξηση του κατώτατου μισθού, 13η σύνταξη και άλλα πολλά, δεν αποτελούν παραχώρηση στη διαπραγμάτευση. Είναι η δική της ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα.
Είναι σαν εκείνες τις διαβεβαιώσεις που ο ίδιος ο κ. Βούτσης έδινε στις καθημερινές συνεντεύξεις του προεκλογικά, ότι αρκεί μια «άλλη διαπραγμάτευση» και θα βρεθούν λεφτά και για μισθούς και για τους δανειστές. Είναι ο ιδιος ο κ. Βούτσης που βγήκε χθες να τρομάξει τους δανειστές με τη δική μας χρεοκοπία. Το πρόβλημα πια δεν είναι μια κυβέρνηση που έχει αποτυχίες, αλλά κυρίως το ότι δεν διδάσκεται από αυτές.

6 σχόλια:

  1. Ο Bill Gates και τα σκουπίδια που πουλάει για λειτουργικό σύστημα, είναι μία τεράστια μπίζνα της Αμερικής για την τεχνολογική επικυριαρχία επί των H/Y και επί τη ευκαιρία για την δυνατότητα σε εξελιγμένη κατασκοπία από τις μυστικές της υπηρεσίες.

    Σκανδαλώδεις φορολογικές διαδρομές στην Ιρλανδία και στο Λουξεμβούργο, και υποχρεωτικές επί πληρωμή αναβαθμίσεις στα προιόντα της πλάκας για ασήμαντη αφορμή.

    Ψάξτε να δείτε τι υπέγραψε ο Αλογομούρης το 2007 με την Microsoft για να πάρετε μία γεύση πως κάνει τις δουλείες της ο παγκόσμιος χωροφύλακας.

    "Η μαγική συνταγή" και λοιπές ιστορίες για αρκουδάκια από την φυλλάδα του Μπόμπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα έχεις άποψη και για προγραμματιστικά θέματα;Ξέρεις ότι πρώτος ο Gates εισήγαγε την καινοτομία των λειτουργικών με χρήση "παραθύρων" και εικονιδίων (εξ ου και το όνομα windows), η οποία κυριάρχησε και σε άλλες εταιρίες στην συνέχεια όπως η Macintosh αλλά και αργότερα τα ελεύθερα λογισμικά τύπου Linux;;;Ξέρεις ότι η φιλικότερη χρήση των windows έναντι των ανταγωνιστών του, τα έκανε ουσιαστικά δημοφιλή και ανέδειξε την Microsoft σε αυτό που είναι σήμερα;;;Σίγουρα η στρατηγική των φτηνών OS σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το γεγονός ότι ουσιαστικά αφήνουν την διακίνηση "σπασμένων" λειτουργικών windows, συνέβαλε πολύ στην κυριαρχία των windows αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι η εταιρία αυτή έκανε τους υπολογιστές προσιτούς προς χρήση για τον απλό κόσμο ενώ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80 ουσιαστικά οι υπολογιστές χρησιμοποιούνταν μόνο από προγραμματιστές.Και στα λέει αυτά ένας ο οποίος χρησιμοποιεί Ubuntu στους υπολογιστές του και έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί windows από το 2007...Αλλά που να ξέρεις...

      Κλασσικός ΣΥΡΙΖΑιος...Άποψη επί παντός επί στητού αλλά από γνώση τίποτα...

      Διαγραφή
    2. Dimitri ψάξε να δείς και εσύ τι έγινε σε ένα υπουργείο όταν ο υπουργός αποφάσισε να πάνε σε Open Office για να μην τα σκάμε στη Microsoft.
      Έγιναν όλες οι εγκαταστάσεις, πληρώθηκαν σεμινάρια εκπαιδεύσης και ξεσηκώθηκαν όλοι οι κάφροι να μείνουν στο Office. Ανάθεμα, αν τα μισά ζώα από αυτά που ξεσηκώθηκαν γράφει 10 σελίδες το χρόνο σε word.
      Αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ φορολογουμένων στην λεκάνη της τουαλέτας ( πάλι ).

      Διαγραφή
    3. Έχετε δίκιο αλλά τι περιμένετε από το σχεδόν σκοταδιστικό Ελληνικό δημόσιο;Έσω μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες χρησιμοποιούν ακόμη windows vista γιατί τα συνήθισε η πλειοψηφία των εργαζομενων...Και για να μην μιλάω στον αέρα, ένα παράδειγμα που το έζησα προσωπικά είναι στην jaguar Η.Β.

      Διαγραφή
    4. adpik

      Υπάρχει μεγάλη "παρακαταθήκη" υπέρ των windows και δεν ξεριζώνονται εύκολα, αλλά η διεθνής τάση είναι εναντίον τους, και σε ποσοστά οπισθοχωρούν συνεχώς.

      Είναι δύσκολο να αγοράζεις τις διορθώσεις των bugs σαν δήθεν νέα έκδοση.
      ---------------------------------------------------
      Η γνωστή πορδή ώς συνήθως πέρδεται.

      Διαγραφή
    5. Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από εσένα...Ως τώρα καταλάβαινα ότι η κομματική λοβοτομή σου υπαγόρευε αυτά που λες για οικονομία κλπ.Αλλά τώρα παρατηρώ έκπληκτος ότι σου υπαγορεύει και την κριτική σου προς τεχνικά θέματα που φανερά δεν κατέχεις...Παρόλα αυτά ακόμη κανένα επιχείρημα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.